Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] AKAI AM-U22
Καλημέρα φίλοι μου.
Στον εν λόγω ενισχυτή, (AKAI AM-U22) ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας δυνατός και σταθερός βόμβος, ο οποίος δεν μεταβάλλεται με το κουμπί της έντασης του ήχου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αναπαραγωγή ήχου από καμμιά πηγή.
Το μυαλό μου πάει στους ηλεκτρολυτικούς τροφοδοσίας.
Πάει σωστά εκεί φίλοι μου;
Κοίτα δεν είναι έτσι απόλυτα τα πράγματα. Μπορεί να έχεις πρόβλημα σε ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, στην γέφυρα ανόρθωσης, στο ολοκληρωμένο εξόδου ,σε γειώσεις ,σε κολλήσεις - επαφές κ.ο.κ.
Πρέπει να κάνεις κάποιες μετρήσεις- ελέγχους και να δώσεις περισσότερες πληροφορίες ,για να μπορέσει κάποιος να σου απαντήσει πιο σωστά και κατατοπιστικά.
Π.χ. τι τάσεις βγάζει το τροφοδοτικό; Φαίνεται κάποιος πυκνωτής φουσκωμένος ή σκασμένος ; Οι έξοδοι του ολοκληρωμένου τι τάση έχουν;Έλεγξες γειώσεις ,συνδέσεις,καλώδια; .... κ.λ.π.
Θα σου πρότεινα να μην συνδέσεις ηχείο ,γιατί υπάρχει περίπτωση να το κάψεις .Να ξεκινήσεις πρώτα με τις μετρήσεις και τους ελέγχους .
Χμ, σα να έχεις δίκιο!!!!
Το μυαλό μου πήγε στα απλά και τα εύκολα!!!!
Ευχαριστώ πάντως.
east electronics
23-10-12, 15:19
καμμενη ασφαλεια στην μια τροφοδοσια, ψυχρες κολησεις .. ,καμμενα ντριβερ , πυκνωτες και διαφορα αλλα ειναι οι συνηθεις υποπτοι σε μηχανηματα αυτης της ηλικας ....