PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ραδιόφωνο] ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΜΠΑΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥ 1923

Nikos Anagnostou
08-09-12, 18:11
Ειχα παρει απο την γιαγια μου πριν πεθανει αυτο το ραδιο με λαμπες ειχε μια επιγραφη πανω με ημερομηνια 1923 πρεπει να ειναι η ημερομηνια κατασκευη του,το ειχα στην δουλεια και πηρα την αποφαση να το κανω ανακατασκευη και θελω να το μοιραστο μαζι σας.

Nikos Anagnostou
08-09-12, 18:16
Το ξεγυμνωσα ολα για να το βαψω πρωτα με σουρφασερ πριν το ειχα περαση με ξυλοστοκο και πολλυ τριψιμο ενοειται

Nikos Anagnostou
08-09-12, 18:21
αλλα για να το βλεπω

Nikos Anagnostou
08-09-12, 18:28
πιστευω οτι αξιζε τον κοπο για αυτο το ραδιοφωνο και το αποτελεσμα να το κρινεται εσεις βασικα..................:001_cool:

Nikos Anagnostou
08-09-12, 18:32
δεν ειχε πισω στην πλατη ξυλλο καπακι που να εκλεινε και αναγκαστηκα και εκοψα εγω ενα και το εβαψα ιδιο με το υπολοιπο ραδιο,καθως και 2 κουμπια που δεν εχω βρει να αλλαξω ,εγινε επισης πλυσιμο του υφασματος και στα δυο κουμπια που ηταν μεσα στην βρομα εγιναν με ειδκο χημικο για αλατα.Επισης εγινε βαψιμο τα δυο ξυλακια με σαντινε χρωμα που ειναι πλαγια και κατω στην φατσα.

p.gabr
08-09-12, 20:46
Νικο συγχαρητηρια
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ....
Την ταπετσαρια πως την κεντησες βρε θηριο;
Μονον δυο παρατηρησουλες
Θα μπορουσες να ειχες περιποιηθει και το σασι λιγακι γιατι εχει σημαδια σκουριας και το ραδιοφωνο αυτο δεν ειναι του 23 .Πρεπει να ειναι μεσα δεκαετιας του 50

Να το χαιρεσαι και να το παραδοσεις στα παιδια σου

angel_grig
08-09-12, 21:19
Πραγματι οπως λεει και ο Παναγιωτης το ραδιο πρεπει να ειναι δεκαετιας 1950.Εξαιρετικη δουλεια!!

Nikos Anagnostou
09-09-12, 08:33
Ναι ευχάριστο παιδιά για τα καλά σας λόγια,δεν κέντησα τίποτα δεν πειραξα το ύφασμα μόνο το επλυνα,επίσης για την σκουριά πρέπει να εννοείς το χρυσό σιδερακι που βρίσκεται φάτσα το έχω περάσει απο βουρτσα δεν το έβαψαν καθόλου να σου πω την αλήθεια αλλά επειδή βγήκε έτσι η φωτό μοιάζει με σκουρια

Neuraxia
09-09-12, 15:01
Συγχαρητήρια και απο εμένα , πολύ καλή δουλειά. Αν κάνεις κάτι και με τα κουμπιά θα είναι τέλειο.

Τρελός Επιστήμονας
09-09-12, 16:52
Συγχαρητήρια για την επισκευή. Μάλλον για πρώνη Ανατολικής Γερμανίας μοιάζει, ευρωπαϊκό βέβαια, οι λυχνίες αυτής της σειράς αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του '50 και μέχρι το '60 ήταν σε χρήση σε ραδιόφωνα παραγωγής.

Costis Ni
11-09-12, 09:04
Ειναι σίγουρα Ανατολικής Γερμανίας, 1960 ή λίγο πιό μετά.

Ο πατέρας μου που ηταν ηλεκτρονικός, τα Ανατολικής Γερμανίας τα συχαινόταν. Το γιατί δεν το ξέρω.