PDA

Επιστροφή στο Forum : [HiFi] Sansui A-770

vlahoskwn
11-08-12, 20:33
Γεια σας!
Εχω εναν ενισχυτη Sansui A-770:001_wub: και εχει ενα προβλημα:saad:
οταν θες να επιλεξεις μια εξοδο δεν αλλαζει ειναι κολλημενο στο tuner
ενας φιλος μου ειπε οτι εχει καει το ολοκληρωμενο στην πλακετα των εισοδων
μπορουμε να το βρουμε; η μπορει να ειναι κατι αλλο;

p270
12-08-12, 13:53
δεν είναι σίγουρο οτι είναι αυτό που σου είπε ο φίλος σου αν δεν γίνει έλεγχος δεν μπορεί να ξέρει κάποιος στο αέρα τι έχει

η επιλογή τις εισόδου γίνεται με μηχανικό επιλογέα η ηλεκτρονικό ; το έχεις ανοίξει να δεις τι κατάσταση επικρατεί εσωτερικά στο μηχάνημα ;

vlahoskwn
12-08-12, 14:40
το ελγξε δε το ειδε απλα
οταν εννοεις μηχανικα η ηλεκτρονικα; πως μπορβω να το δω
μεσα το μηχανημα ειχε παρα πολυ σκονη αλλα το καθαρησα

p270
12-08-12, 20:28
μηχανικα ειναι οτα αλλαζεις εισοδους με μηχανικο επιλογεα περιστροφικο τις περισσοτερες φορες αλλα μπορει να γινει και με ρελεδες που ελεγχονται απο καποιο κυκλωμα ηλεκτρονικο βεβαια οποτε μπορει και να εχει προβλημα σε καποιο ηλεκτρονικο τμημα του ο επιλογεας

και μπορει να ειναι απολυτως ηλεκτρονικος

εσυ μεσα ειδες να εχει ρελεδες το μηχανημα;

οπως και να εχει δεν ειναι παντα η λυση να αλλαξεις καποιο ολοκληρωμενο γιατι μπορει να εχει καει αλλα πρεπει να δεις γιατι καηκε ισως υπαρχει βλαβη και στα γυρω του εξαρτηματα και αυτο μπορει να καψει και το νεο που θα βαλεις ισως δεν εχει τροφοδοσια ο επιλογεας και για αυτο δεν παιζει πρεπει να δεις για αρχη αν παει ταση στο κυκλωμα απο το τροφοδοτικο

σιγουρα χρειαζεσαι το σχεδιο για να κανεις μετρησεις αλλα και για να δεις τις τιμες των υλικων και τους τυπους τους

πανω απο ολα θα πρεπει να ξερεις λιγα ηλεκτρονικα και να εχεις και καποια εργαλεια

vlahoskwn
12-08-12, 23:43
απεξω τα κουμπια ειναι ετσι
τωρα μεσα δε θυμαμαι να ειδα ρελεδες
θελεις μια φωτογραφια απο μεσα;
ξερω καποια πραγματα απο ηλεκτρονικα και με τη βοηθεια σας πιστευω να μπορεσω να κανω κατι34797

p270
13-08-12, 14:26
κοιτα ηλεκτρονικα ελενχομενος ειναι αλλα αν τον κανει μεσω ρελλεδων η μεσω καποιου ολοκληρωμενου δεν το ξερω το σιγουρο ειναι οτι χρειαζεσαι το σχεδιο του μηχανηματος και φυσικα καποιες γνωσης ηλεκτρονικες και μια καποια γνωση επισκευων αν δεν τα εχεις ειδικα το δευτερο δυσκολα θα βρεις ακρη
για το σχεδιο κοιτα εδω

http://elektrotanya.com/

vlahoskwn
13-08-12, 17:10
το σχηματικο του σε αυτο το σιτε δε το βρηκα να σου βγαλω μια φωτογραφια απο το εσωτερικο του;
ξερω καποια πραγματα αλλα δεν εχω ξανα επισκευασει ενισχυτη αλλα πιστευω με τη βοηθεια σας θα τα καταφερω

p270
13-08-12, 17:39
βγαλε να δω αν μπορω να σε βοηθησω τωρα βρισκομαι και σε διακοπες και μπαινω ιντερνετ με στικακι και δεν ειναι και τοσο γρηγορο και ευκολο οσο μπορω θα σε βοηθησω

vlahoskwn
13-08-12, 18:31
δεν εχουν την καλυτερη ποιοτητα γιατι ειναι απο κινητο αλλα πιστευω να μπορεις να δεις

vlahoskwn
13-08-12, 18:32
εχω και βιντεο θα μου δωσεις ενα mail να σου το στειλω;

p270
13-08-12, 20:18
βιντεο με την συνδεση εδω που ειναι ειναι αδυνατον να το κατεβασω

η πλακα ειναι οτι αυτον τον ειχα καπου την δεκαετια του 80 ειναι απολυτα ηλεκτρονικα ελενχομενη η λειτουργια του επιλογεα

κοιτα αν εχει φουσκομενους πυκνωτες αν και δεν νομιζω οτι ειναιο απο εκει

οταν πατας για να αλλαξεις εισοδο δεν κανει τιποτα ;

p270
13-08-12, 20:24
λοιπον στην τελευταια φωτο οι δυο κατω πλακετες ειναι ο επιλογεας το γραφει επανω σε αυτες κοιτα κατρχην αν ερχεται ταση σε αυτες

μετα θα πρεπει να ξεκουμπωσεις την προσοψη γιατι η πλακετα που εχει πανω τις εχει μερος του επιλογεα για να δεις τι γινεται εκει και να ερχεται και σε αυτες τροφοδοσια

κοιτα και τα μπουτον αν παιζουν κανε ελεχγο με πολυμετρο

δες μηπως υπαρχει καποια καλωδιοταινια ξεκολημενη εχει πολλες

ψαξε σε ολο το μηχανημα για ψυχρες κολλησεις υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχει ειναι αρκετων χρονων το μηχανημα

vlahoskwn
13-08-12, 20:31
οταν παταω δεν κανει τιποτα
πυκνωτες δεν εχει φουσκωμενους
πως μ΄πορβ να δω αν εχουν ταση οι δυο πλακετες; απο την καλωδιοταινια;

vlahoskwn
13-08-12, 20:31
εσυ τον εχεις ακομα;
απο που εισαι; αμ ειναι να σου το στειλω αν μπορεις

p270
13-08-12, 20:42
οχι δεν τον εχω τον εδωσα γυρω στο 90 ειμαιο αθηνα για να κανεις μετρησεις χρειαζεσαι σχεδιο και δεν το εχω ουτε εγω

αν θες να τον φτιαξεις ισως πρεπει να μιλησεις με τον σακη ( http://www.hlektronika.gr/forum/member.php?u=33642)ειναι μελος του φορουμ επαγγελματιας ηλεκτρονικος και ασχολειτε οπως θα δεις ειδικα με ιαπωνικα μηχανηματα

αν δεν θελεις να τον φτιαξεις σε επαγγελματια τοτε θα γινει με την βοηθεια μας

vlahoskwn
13-08-12, 20:46
καταρχην μιλησα με τον σακη αλλα δε το δεχεται γιατι των ειχα ζαλησει στα μυνηματα και του ζηταω συγνωμη

τα μπουτον μαλλον φταινε εβαλα το πολυμετρο στο μπιπ και δεν εκαναν τα κουμπια
και κατι ακομη το tape 2 δουλευει μια χαρα αλλα ειναι καπως διαφορετικο το πατημα του κουμπιου το κουμπι ειναι το τελευτεο

p270
13-08-12, 20:56
ναι αυτο παιζει αλλιως αν μπορεις ξεκολλησε ενα μπουτον για το μετρησεις εξω απο το κυκλωμα

κοιτα για ψυχρες κολλησεις μην το αφηνεις μπορει ολο το προβλημα να βρισκεται εκει

vlahoskwn
13-08-12, 21:06
οκ αυριο θα καθισω να το ψαξω
αλλα πως ξεκουμπονει η προσοψη γιατι δεν ειδα κατι

vlahoskwn
13-08-12, 21:14
μαλλον δεν ειναι τα μπουτον γιατι βαζω το πολυμετρο δε σφυραει και με το που τα παταω σφυραει
οποτε τι κανουμε;
πως να δω αν παιρνει ταση η πλακετα;

p270
14-08-12, 12:04
ταση παιρνει απο το τροφοδοτικο του μηχανηματος το οποιο αν δφεν κανω λαθος ειναι επανω στην πλακετα του ενισχυτη εκει πρεπει να εχει καποια καλωδιοταινια που να φερνει τροφοδοσια στον επιλογεα αλλα και αλλου οτι κανεις με προσοχη

αν μπορεις βγαλε ποιο καθαρες φωτο γιατι ετσι δεν το βλεπω καλα και φυσικα δεν τον θυμαμαι

επιμενω ομως για ψυχρες κολησεις αν δεις οι πλακετες ειναι καθετα βαλμενες πανω σε μια κεντρικη ισως εκει να υπαρχουν ψυχρες

για το φτιαξεις ομως πρεπει να του βαλεις χερι ετσι δεν γινεται τιποτα πρεπει να ανασηκωσεις τις πλακετες και να κανεις ελεγχο

vlahoskwn
15-08-12, 12:28
οποτε εσυ προτεινεις να βγαλω την πλακετα με τα κουμπια και να ελεγξω για ψυχρες κολλησεις;
πως βγανει η πλακετα; γιατι δε βλεπω τιποτα

p270
15-08-12, 14:28
oχι λεω να βγαλεις και την πλακετα που ειναι ο επιλογεας

στην φωτο νουμερο 4 φαινονται

vlahoskwn
15-08-12, 18:45
ολες η την μεγαλη;
πως μπορω να καταλαβω ψυχρη κολληση;
εκτος απο το θα ειναι θαμπη;

vlahoskwn
15-08-12, 19:36
της εγβαλα τι να κανω;

p270
15-08-12, 19:42
και τις θαμπες αλλα γενικα ολες θελουν ενα περασμα με το κολλητηρι

βγαλε και φωτο για να τις δω

vlahoskwn
15-08-12, 19:47
τι ειναι αυτο;

vlahoskwn
15-08-12, 19:53
οκ
σε λιγο ανεβαζω φωτο

vlahoskwn
15-08-12, 19:54
τι αλλο να κανω μετα;

p270
15-08-12, 20:35
σου ειπα κανε πρωτα τις κολλησεις χωρις να βαλεις χερι δεν παιζει να φτιαχτει

περιμενω τις φωτο

vlahoskwn
15-08-12, 21:24
φιλε μου δουλευειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
τελικα ψυχρες κολλησεις ηταν

p270
15-08-12, 23:27
χαίρομε που έπαιξε σε μηχανήματα τόσων ετών το πρώτο που κοιτάς είναι οι ψύχρες κολλήσεις πόσο μάλλον σε αυτό που έχει αρκετές κάθετες πλακέτες και καταπονούνται περισσότερο με τα χρονιά

είχα και ενα deck τότε sansui και είχε και εκείνο θέμα με τις κολλήσεις

vlahoskwn
16-08-12, 08:51
εχει και ο πατερας μου
ακουω τωρα μου εδωσε το πικαπ να του το ρυθμισω μηπως ξερεις τιποτα;

p270
16-08-12, 09:16
πρεπει να ξερεις το βαρος και την γωνια που χρειαζεται η κεφαλη του για νατο ρυθμισεις αλλιως δεν θα ακους καλα η θα χαλασεις τους δισκους σου αν βαλεις πολυ βαρος

αλλα δεν ξερω πολλα για να σε βοηθησω

vlahoskwn
16-08-12, 10:40
τι εννοεις γωνια και βαρος;

vlahoskwn
16-08-12, 14:44
και κατι ακομη μεσα εχει δυο λαμπες οι οποιες φωτιζουν μπροστα την φατσα αλλα αυτες δεν αναβουν τι μπορω να κανω;

p270
16-08-12, 19:42
για τον ενισχυτη μαλλον λες ετσι ; μαλλο εχουν καει η υπαρχει και εκει θεμα κολλησεων αν εχουν καει μετρα με το πολυμετρο τι ταση περνουν μαλλον 6v η 12v δεν ειμαι ομως σιγουρος και αγορασε αλλα να τα βαλεις

p270
16-08-12, 19:51
τι εννοεις γωνια και βαρος;

το βαρος το ρυθμιζεις απο τον βραχιωνα εχει πισω ενα περιστροφικο κομματι να στο πω ετσι και με αυτο ρυθμιζεις το βαρος που θα ασκειτε απο τον βραχιωνα στην κεφαλη για να διαβαζει τον δισκο

η γωνια ειναι η γωνια που χρειαζεται να εχει η κεφαλη σε σχεση με τον βραχιωνα και τον δισκο για να πεφτει σωστα στα αυλακια του δισκο

υπαρχει και η αντισταθμιση η οποια δεν αφηνει τον βραχιωνα να φευγη απο την πορεια του

στα γραφω απλοικα ισως καπιος αλλως εδω μεσα να στα πει καλυτερα οπως σου ειπα για το πικαπ δεν μπορω να βοηθησω δεν τα ξερω καλα

καποτε κυκλοφορουσαν και καποια κιτ για ρυθμισει καλων πικαπ

vlahoskwn
18-08-12, 09:57
ααα οκ μηπως υπαρχει ενας οδηγος για να το ρυθμισω;
to equalizer πως συνδεται ξερεις;

vlahoskwn
18-08-12, 11:26
γεια σου φιλε μου
σημερα τον ανοιξα για να δω γιατης λαμπες
ειδα για ψυχρες κολλησεις στης λαμπες αλλα τιποτα
μετα των βαζω πανω για να ακουσω λιγο μουσικη
των ανοιγω και μου κανει παρασιτα στα ηχεια δεν ακουω τιποτα και αν το βαλω σχεδον τερμα ακουω κατι
τι ειναι αυτο τωρα;

vlahoskwn
18-08-12, 12:21
α και ταχτοποιησα λιγο και τα καλωδια
λες να εχει ξεκολησει κανενα;

p270
18-08-12, 17:24
δεν το ξερω αυτο πριν φταιξεις το προβλημα με τον επιλογεα επιαζε ;

vlahoskwn
18-08-12, 17:28
ναι επαιζε μια χαρα και σημερα ειπα να τον ανοιξω για να δω για της λαμπες και τακτοποιησα τα καλωδια λιγο
το βαζω και μετα μου εγβαλε αυτο το προβλημα

p270
18-08-12, 17:34
ε τοτε απο τα καλωδια θα ειναι ωαξε να δεις ποια η ποιο δεν παταει καλα κοιτα μηπως σου εχει κοπει καποιο

για τα λαμπακια παρε απο καποιο καταστημα ηλεκτρονικων 6 η 12v πρεπει να ειναι

vlahoskwn
19-08-12, 11:12
οκ θα το δοκιμασω και θα σου πω

vlahoskwn
19-08-12, 11:13
παντως φτιαχνετε εεε;

p270
19-08-12, 12:16
ποιο πραγμα ; ενα ξερεις ολα φτιαχνονται

vlahoskwn
19-08-12, 13:03
αυτο με ποτενσιομετρο που κανει πρασιτα

p270
19-08-12, 13:51
το pot σου κανει νουμερα η ειναι απο καλωδιο οπως μου εγραψες σε αλλο post;

αν ειναι απο το pot τοτε ισως θελει καθαρισμα αν ειναι οπως τα ειπες ποιο πανω τοτε μαλλον κατι εκανες με τα καλωδια

για πες μου για να καταλαβω

vlahoskwn
19-08-12, 14:38
κοιτα εφταιξα τον επιλογεα και ολα δουλευαν μια χαρα μεχρι χτες που ειπα να δω της λαμπες
ελεγξα για ψυχρες κολλησεις και ταχτιποισηα τα καλωδια λιγο με δεμτικα και τα μαζεψα
και το εβαλα πανω για να ακουσω μουσικη και με το που βασω λιγο φωνη χρατσ χρουτσ απο τα ηχεια και αν το βαλω 6-7 την ενταση το τε ακουω αλλα πολυ σιγα και αυτο κανει και ας μη βαλω να παιζει η πηγη δηλαδη να αυξομοιωνω την ενταση παλι κανει χρατσ χρουτσ

p270
19-08-12, 20:34
αν εχεις κανονικη ενταση στον ηχο τοτε απλα εχει μαζεψει σκονες και βρωμιες το pot παρε ενα καθαριστικο για pot με λαδι απο καποιο καταστημα ηλεκτρονικων και ψεκασε μεσα στο pot κανε το pot μερικες φορες μπρος πισω και μαλλον θα φιαξει φυσικα ολα αυτα με κλειστο το μηχανημα

vlahoskwn
19-08-12, 23:18
το θεμα ειναι οτι δεν εχω κανονικη ενταση

vlahoskwn
20-08-12, 10:42
σημερα ελεγξα τα καλωδια και το καθαρισα αλλα και παλι το ιδιο
αυτο που παρατηρησα οτι αν παει τερμα η ενταση πεφτει η φωτεινοτητα απο τα λαμπακια που δειχνει ο επιλογεας
τι κανουμε

p270
20-08-12, 12:23
το οτι πεφτει η φωτεινοτητα δεν ειναι πρβλημα απλα ο ενισχυτης τραβαει αρκετο ρευμα και γονατζει το τροφοδοτικο που ειναι τις πλακας ασε που ολοι οι πυκνωτες θα ειναι για πεταμα μετα απο τοσα χρονια και οταν λεω ολοι το εννοω

απο εκει περα για τον ηχο μετρα την συνεχεια ολων των καλωδιων απο ακρη σε ακρη μηπως υπαρχει διακοπη καπου και δεν φαινεται

κοιτα οπου εχεις κανει κολλησεις μηπως εχεις κανει καποιο βραχυκυκλωμα η εμεινε κατι ακολλητο

ισως απλα το pot τα εχει παιξει τελειως τοτε πας για αλλαγη πως το καθαρισες ;

ισως το προβλημα ειναι απο τους πυκνωτες ειναι αρκετα παλιο το μηχανημα και να θελεις την γνωμη μου δεν αξιζει και πολλα μαλλο κακο μηχανημα θα το ελεγα

vlahoskwn
20-08-12, 14:23
τι μπορω να κανω;
μπορω να σου το στειλω;
στειλε μου ενα πμ λιγο

p270
20-08-12, 16:21
φιλε δεν αναλαμβανω κατι τετοιο δεν εχω καταστημα ουτε τον χρονο για να το φτιαξω οτι θελεις απο εδω ευχαριστως αλλα για το φτιαξεις οπως σου εχω ξαναπει πρεπει να του βαλεις και χερι να κανεις κατι απο οσα σου ειπα αλλιως θα πρεπει να το πας σε καποιο τεχνικο στην περιοχη σου

vlahoskwn
20-08-12, 16:46
οκ εχω την διαθεση πες μου τι να κανω;
αν γινεται λεπτομερης ωστε να αποφυγω κανα λαθος

p270
20-08-12, 17:03
μα στα εχω πει

πρεπει να δεις τι εχεις κανει εκει που μαζεψες τα καλωδια αφου το μηχανημα μετα την επισκευη του επιλογεα επαιζε οκ τοτε οταν εβαλες δεματικα η οτι αλλο εκανες δημιουργησες το προβλημα εκει πρεπει να ψαξεις οπως σου ειπα κομμενα καλωδια κακες η ψυχρες κολλησεις

ψαξε με πολυμετρο την συνεχεια των καλωδιων απο ακρη σε ακρη δηλαδη να υπαρχει συνεχεια απο την κολλησει τις μιας πλακετας μεχρι την αλλη αλλαξε και pot φτηνο ειναι ισως δεν παιρνει καθαρισμα το μηχανημα ειναι τουλαχιστον 20 ετων και βαλε οποτε τα περισσοτερα εκει μεσα τα εχουν παιξει με πρωτα απο ολα pot και πυκνωτες

αν δεν κανεις αυτα τοτε δεν γινεται να προχωρησουμε

και κατι ακομα το μηχανημα πριν να εχει θεμα με τον επιλογεα το ειχες εσυ και επαιζε απο τοτε που το αγορασες ; η τωρα το απεκτησες

vlahoskwn
20-08-12, 17:08
αυτος ειναι του πατερα μου απο τοτε που ηταν φανταρος και γιαυτο θελω να το φτιαξω συναισθηματικους λογους
πριν επαιζε μια χαρα
οποτε ελγχω καλωδια και κολλησεις
η λαμπα αν καεικαι βαλεις πολυμετρο θα κανει μπιπ η οχι;

p270
20-08-12, 17:16
για τα λαμπακια απλα θα τα αλλαξεις καιγονται δεν χρειαζεται να τα μετρησεις για την ωρα φτιαξε το θεμα του ηχου

ειπαμε ελενχο απο ακρη σε ακρη απο την κολληση τις μια πλακετας εως την κολληση τις αλλης δεν και περνα τις κολλησεις του pot

οταν το καθαρισες το εβγαλες και εριξες υγρο η εκανες κατι αλλο εβαλες με λαδι για pot ;

vlahoskwn
20-08-12, 17:40
οταν το καθαρησα ελιξα υγρο με σα ωπως ηταν εννοειτε οτι ηταν εξω απο το κουτι η πλακετα

p270
20-08-12, 17:54
εριξες μεσα στην χαραμαδα να στο πω ετσι αν ναι το κουνησες καθολου το υγρο ηταν για ποτ ;

κοιτα μηπως και εχει ψυχρες κολλησεις

vlahoskwn
20-08-12, 21:19
ναι στην χαραμαδα το εριξα και ηταν το υγρο για ποτ

p270
20-08-12, 21:29
οκ κανε ολα τα αλλα που σου εχω γραψει και βλεπουμε αφου επαιζε και με το μαζεμα των καλωδιων χαλασε κατι εχει γινει εκει μετα καλωδια