PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] ARISTON Combi 4D ΑΑB/HA Full No-Frost



dimco
25-07-12, 03:59
Καλημέρα! εχω το εν λογω ψυγειο εδω και 5 μηνες. θελω να ρωτησω το εξεις. στο ψηγειο μου το μοτερ δουλευει ασταματητα επι 2,5 -3ωρες με αποτελεσμα μετα απο την 1η ωρα κανει υπερβολικο θορυβο. καλεσα το service της εταιριας στα κεντρικα και ο υπευθυνος (προισταμενος τεχνικου) με διαβεβαιωσε οτι ειναι φυσιολογικο!!ειναι λεει το μοτερ inverter γι αυτο και αυξανει το θορυβο. οκ, αλλα 2,5-3ωρες συνεχόμενα? η απαντηση του ειναι οτι το μοτερ δουλευει τοσο οσο χρειαζεται να πιασει θερμοκρασια ο θαλαμος. η χρηση να τονισω του ψυγειου ειναι μονο το μεσημερι για την παρασκευη του φαγητου και αντε για κανενα κρυο νερο να βγαλουμε το απογευμα.

http://www.hotpoint.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA._%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5 %CF%85%CE%AD%CF%82_h/%CE%A8%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1_Combi_4D_BHA/pid_54159GR.do

Κυριακίδης
25-07-12, 09:33
Δηλαδή το ψυγείο αυτό το λειτουργείς μόνο για (μεσημέρι ή απόγευμα ) όπως γράφεις? Αν είναι έτσι μην το θεωρείς περίεργο που δουλεύει πολλές ώρες .

Άλλαξε την τακτική και άσε το να δουλεύει μόνο του συνεχώς .... είναι κατά κάποιον τρόπο "ντροπή" να δουλεύει διακεκομμένα ένα τόσο μεγάλο ψυγείο. και μην νομίζεις ότι κάνεις και οικονομία με την διακεκομμένη λειτουργία.

Μέσα στο Link και συγκεκριμένα στο (εγχειρίδιο χρήσης ) λέει

Ο συμπιεστής λειτουργεί συνεχώς
• Η πόρτα δεν είναι καλά κλεισμένη ή ανοίγει συνεχώς.

• Το κουμπί SUPER FREEZE είναι πατημένο (ταχεία ψύξη): η κίτρινη
λυχνία SUPER FREEZE είναι αναμμένη ή αναβοσβήνει (Βλ. Περιγραφή).

• Η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή.

• Το πάχος του πάγου ξεπερνάει τα 2-3 χιλιοστά (βλέπε Συντήρηση).
Η συσκευή κάνει πολύ θόρυβο • Η συσκευή δεν τοποθετήθηκε σε επίπεδο δάπεδο (βλ. Εγκατάσταση).

• Η συσκευή εγκαταστάθηκε μεταξύ επίπλων ή αντικειμένων που
δονούνται και εκπέμπουν θορύβους.

• Το εσωτερικό ψυκτικό αέριο παράγει ένα ελαφρύ θόρυβο ακόμη και
όταν ο συμπιεστής είναι ανενεργός: δεν είναι ελάττωμα, είναι φυσιολογικό.

dimco
25-07-12, 12:48
φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση.
η χρηση του ψυγειου γινεται μονο εκεινες τις ωρες της ημερας γιατι απουσιαζουμε απο το σπιτι απο το πρωι εως τις 5 το απογευμα. ειναι συνδεδεμενο κανωνινα στην παροχη ρευματος. δεν υπαρχει διακεκομμένη λειτουργία.
ολα αυτα που αναφερει το εγχειρίδιο χρήσης τα ειδα, αλλα:
κανενα κουμπι δεν ειναι πατημενο,
το μερος που καθεται ειναι επιπεδο,
οι πορτες ανοιγουν μια στις τοσες,
η θερμοκρασια περιβαλλοντος το πρωι ειναι στους 28-30 και το απογευμα και μετα στις 26-28 περιπου.
το ψυχτικο αεριο το ακουω.οκ ειναι φυσιολογικο αυτο.
ξεχασα να σου πω οτι το ψυγειο ειναι ξεκαρφωτο εγκατεστημενο. δηλαδη δεν εχει τιποτα απο επιπλα γυρω του. ειναι σε ανοιχτο χωρο.

θελει δηλαδη (αν ξερεις) τοσες ωρες λειτουργιας να "πιασει" θερμοκρασια ψυξης?

ασχετο εβρο απο που? εχω φιλους απο την καβυλη και την βυσσα

Κυριακίδης
25-07-12, 13:03
Ναι θέλει ώρες ειδικά στην αρχή και ανάλογα τον φόρτο και την χρήση και το περιβάλλον .

Δεν είμαστε παρόντες εκεί για να έχουμε μια κοντινή ιδέα του είδους του θορύβου, (διάβασα ότι έχει και σύστημα πάγου παγάκια) μπορεί και από εκεί .

Όπως και να έχει προς το παρόν μην ανησυχείς , πάνω από όλα να σε ενδιαφέρει αν έχει τις ικανοποιητικές θερμοκρασίες (κατάψυξη-συντήρηση) , και πέραν των 2-3 ωρών στην κανονική λειτουργία να δεις αν σταματάει που και που .

Μακριά πέφτει η Καβύλη και Βύσσα . είμαι στα νότια μέρη του Έβρου. να είσαι καλά

dimco
03-10-12, 17:49
μετα απο λιγες μερες το προβλημα "λυθηκε". προβλημα στο μοτερ. μας αφησε. δουλευε το μοτερ αλλα δεν κατεβαζε θερμοκρασια στους θαλαμους. Επιτα απο 2 μηνες κοροιδίας της επισημης αντιπροσωπίας (το μοτερ δεν υπαρχει Ελλαδα και πρεπει να ερθει απο Ιταλία) εγινε αντικατασταση - επιστροφη του ποσου απο το καταστημα αγορας και αγορας αλλου ψυγειου. Το μοτερ δεν υπηρχε οτε στην Ιταλια!!!!!! δεν υπηρχε ουτε ιδιο ψυγειο για αντικατασταση!!!!!!
ειναι αθλιοι!!!!!

Κυριακίδης
03-10-12, 19:12
Οκ φίλε Πέτρο , εκτιμούμε την αναφορά σου για το παραπάνω μοντέλο , και εύχομαι η οργή σου να πιάσει τόπο από όλους εμάς που διαβάσαμε την "ειδική μεταχείριση " που είχες από την εν λόγω μάρκα και κυρίως (μοντέλο) . και την "επίσημη αντιπροσωπεία " που κάθε άλλο δεν δείχνει "επίσημη" όταν στην συνέχεια αναφέρονται και συνοδεύονται από τα .....

ARISTON !!! (ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ )
1) το μοτερ δεν υπαρχει Ελλαδα και πρεπει να ερθει απο Ιταλία

2) Το μοτερ δεν υπηρχε ούτε στην Ιταλια

3) ειναι λεει το μοτερ inverter γι αυτο και αυξανει το θορυβο (δεν το γνωρίζω από κοντά αυτό το μοντέλο ... αλλά και αν ισχύει τότε λογικά έχουμε το αντίστροφο ... να μειώνετε δηλαδή ο θόρυβος σε βάθος χρόνου αντί να αυξάνει ) .

DIATHERM
22-01-13, 20:20
Μιας και εχει ανοιχτει σχετικο τοπικ για το συγκεκριμενο ψυγειο, θα ηθελα να προσθεσω οτι οσοι σκεφτονται ν παρουν το συγκεκριμενο ψυγειο καλο θα ηταν να μην το επιχειρησουν...!!
και το γιατι..?
γιατι δεν ειναι δυνατον μεσα σε 2 μηνες να εχει βραχυκυκλωσει 2 πλακετες ,η καθε μια εχει 80 ευρω!!
σημερα εβαλα την δευτερη πλακετα
τι να πω ειναι αμαρτια να δινεις 700 ευρω για ενα τετοιο ψυγειο και να εχεις καθε τρεις και λιγο τοσο μεγαλες βλαβες

Κυριακίδης
22-01-13, 21:33
Ωραίος ο Ανδρέας για την ενημέρωση ! ..
Και κάτι άλλο .... στο μήνυμα #6 ... αναφέρθηκε ότι σε περίπτωση αλλαγής και διάθεσης μοτέρ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ούτε από την χώρα κατασκευής?
Και πως βρέθηκε η πλακέτα ? και όχι το μοτέρ? ... δηλαδή ότι γουστάρουμε έχει ... και ότι δεν γουστάρουμε δεν έχει?

DIATHERM
23-01-13, 00:37
πλακετα δεν βρηκα στην αντιπροσωπια, μου ειπαν οτι πρεπει να γυνει παραγκελια απο εξωτερικο,
και την πηρα απο τον ΚΟΜΙΝΗΣ

dimco
26-01-13, 15:48
παραγγελια απο το εξωτερικο!
πραγματικα οι τυποι ειναι αθλιοι!!!
και μιλαμε για ψυγειο και οχι για μια οποιαδηποτε αλλη ηλεκτρικη συσκευη. να μην ξερεις που να βαλεις τα πράγματά σου και τι να κανεις μεχρι να ερθει το ανταλακτικο.

Κυριακίδης
26-01-13, 18:19
Όνομα και πράμα ..... (ARISTON ) .. κανονικά πρέπει να το λένε ... (XARISTON) ... στον πρώτο τυχόντα μετά την σύντομη βλάβη ...

DIATHERM
26-01-13, 19:14
Της προαλλες ειχα ενα προβλημα με το δικο μου πλυντηριο....
μαρκασ KORTING , ειχε ζημια στον καδο σκηστικε η φωλια του ρουλεμαν, (και το ρουλεμαν εκανε θοριβο) και το ποιο κοριφαιο ο καδος ηταν φιξ ο οποιος δεν ανοιγεται... (κολιμενος με πολυ ισχυρες κολες)
παιρνω την αντιπρωσοπια και τους λεω τον κωδικο και μου λενε κανετε λαθος ο κωδικος που μου δωσατε ειναι για πλυντηριο ARISTON και οχι KORTING τους λεω θα με βγαλετε και στραβο τωρα...?
μου λενε αποκλειεται ειναι ΑΡΙΣΤΟΝ... τεσπα με τα πολλα εμαθα και την τιμη του καδου η οποια ξεπερνουσε τα 400ευρω κομπλε με τιμπανο, ετοιμος για τοποθετηση, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
δηλαδη δινεις 200 ευρω για ενα πλυντηριο το οποιο εαν χαλασει το πετας..
μωρε μπραβοο!! ωραιες δουλειες!!
(συγνωμη εαν σας κουρασα... με το ποστ μου αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα.....):001_smile:
προσεξτε με την ARISTON ξεφυτρωνει απο κει που δεν το περιμενετε.....χαχαχαχαχα.....

konman
26-01-13, 19:24
Όνομα και πράμα ..... (ARISTON ) .. κανονικά πρέπει να το λένε ... (XARISTON) ... στον πρώτο τυχόντα μετά την σύντομη βλάβη ...

Κανεις λαθος αναγραμματισμο, (ARISTON) (XARISTON) και ο σωστος ειναι ΑXRISTON

konman
26-01-13, 19:30
ο καδος ηταν φιξ ο οποιος δεν ανοιγεται... (κολιμενος με πολυ ισχυρες κολες)
παιρνω την αντιπρωσοπια και τους λεω τον κωδικο και μου λενε κανετε λαθος ο κωδικος που μου δωσατε ειναι για πλυντηριο ARISTON και οχι KORTING τους λεω θα με βγαλετε και στραβο τωρα...?
μου λενε αποκλειεται ειναι ΑΡΙΣΤΟΝ... τεσπα με τα πολλα εμαθα και την τιμη του καδου η οποια ξεπερνουσε τα 400ευρω κομπλε με τιμπανο, ετοιμος για τοποθετηση, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
δηλαδη δινεις 200 ευρω για ενα πλυντηριο το οποιο εαν χαλασει το πετας..
μωρε μπραβοο!! ωραιες δουλειες!!

προσεξτε με την ARISTON ξεφυτρωνει απο κει που δεν το περιμενετε.....χαχαχαχαχα.....

Δεν ειναι μονο η ariston που κανει θερμοκολλημενους καδους αλλα τους κανουν
τωρα παρα πολλες εταιριες και οχι μονο σε οικονομικα μοντελα αλλα και σε πολυ ακριβα.