Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επιμηκυνση καλωδιου οθονης απο acer aspire one HELPPPP

bill.lask
29-05-12, 19:21
Γεια σας εχω ενα acer aspire one λαπτοπ και θελω να του επιμηκυνω το καλωδιο της οθονης τελος παντον με τα πολλα το κατεφερα αλλα εχω ενα μεγαλο προβλημα.
στην πρωτη εικονα φενετε το παλιο καλωδιο και στην τελευτεα αφου επιμηκυνα ενα καινουριο που πηρα.
Το προβλημα μου τωρα οπως βλεπετε και στης εικονεσ ειναι οτι μου βγαζει κατι εντονα κοκκινεσ γραμμεσ στην οθονη.Αυτο αρχισε να συμβενει οταν επιχειρισα να επιμηκινω το παλιο καλωδιο οπου μου εβγαζε παλι τετοιες γραμμεσ αλλα πολυ ποιο λιγο
ξερει κανει τι μπορω να κανω η τη φταιει και μ βγαζει αυτεσ τησ γραμμεσ?

bill.lask
31-05-12, 13:32
kaneis den jerei?

lcharal
31-05-12, 13:40
Γεια σου Βασίλη,
Όταν λες ότι έκανες επιμήκυνση του καλωδίου, πως την έκανες? Για πες περισσότερες λεπτομέρειες μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε... Από όσο ξέρω δεν επιμηκύνονται αυτά, αλλά ας το προσπαθήσουμε...

Τρελος Επιστημονας...
31-05-12, 13:59
Βασιλη, απ'ότι διάβασα και σε διπλανό φόρουμ, τώρα σου κάνει το πρόβλημα και με το παλιό καλώδιο?? Το οποίο δεν το πείραξες καθόλου???

Από τα λίγα που είχα ψάξει παλαιότερα, γενικά σ'αυτά τα καλώδια η επέκταση δεν είναι αποτελεσματική λύση (μπορεί να γίνει με μικροεπεξεργαστή
που θα παίρνει τα σήματα και θα τα μεταφέρει σ'αλλο επεξεργαστή που θα συνδεθεί με την οθόνη κτλ κτλ).

Παρεμπιπτόντως, αν συνδέσεις εξωτερική οθόνη (μέσω vga), είναι όλα καλά?

BESTCHRISS
31-05-12, 14:09
Γεια σας εχω ενα acer aspire one λαπτοπ και θελω να του επιμηκυνω το καλωδιο της οθονης τελος παντον με τα πολλα το κατεφερα αλλα εχω ενα μεγαλο προβλημα.
στην πρωτη εικονα φενετε το παλιο καλωδιο και στην τελευτεα αφου επιμηκυνα ενα καινουριο που πηρα.
Το προβλημα μου τωρα οπως βλεπετε και στης εικονεσ ειναι οτι μου βγαζει κατι εντονα κοκκινεσ γραμμεσ στην οθονη.Αυτο αρχισε να συμβενει οταν επιχειρισα να επιμηκινω το παλιο καλωδιο οπου μου εβγαζε παλι τετοιες γραμμεσ αλλα πολυ ποιο λιγο
ξερει κανει τι μπορω να κανω η τη φταιει και μ βγαζει αυτεσ τησ γραμμεσ?

χρειαζεται θωρακισμενο καλωδιο και οχι καλωδιο απο σκληρο δισκο ide
προσοσχη μην κοπουν τα καλωδια γιατι ειναι πολυ ψιλα
το καλωδιο πρεπει να ειναι ενιαιο και οχι κομμενο και ενωμενο με υπολοιπο κομματι
λογικα αυτο που βλεπεις στην οθονη ειναι θορυβος λογος ελλιπης θωρακισης
αλλιως πρεπει να μετρησεις ολα τα καλωδια αν ειναι βραχυκυκλωμενα μεταξυ τους η καποιο κομμενο

ΦΙΛΙΚΑ

bill.lask
31-05-12, 15:00
τα εχω κολλισει ολα ενα ενα.αν τα θωρακισω θα δω διαφορα?και πωσ τα θωρακιζω?αυτο μ τον επεξεργαστη που ειπεσ πωσ το κανω?με το παλιο καλωδιο μ κανει αλλα πολυ λιγεσ κοκκινεσ γραμμεσ και του εχς βγαλει απλα την θωρακιση στην αρχη .με vga ειναι ολα ενταξη

BESTCHRISS
31-05-12, 15:26
τα εχω κολλισει ολα ενα ενα.αν τα θωρακισω θα δω διαφορα?και πωσ τα θωρακιζω?αυτο μ τον επεξεργαστη που ειπεσ πωσ το κανω?με το παλιο καλωδιο μ κανει αλλα πολυ λιγεσ κοκκινεσ γραμμεσ και του εχς βγαλει απλα την θωρακιση στην αρχη .με vga ειναι ολα ενταξη

φυσικα σε κανει λιγοτερο αφου εχει θωρακιση το μανισιο ειναι το μπλενταζ περιμετρικα των καλωδιων ντυλιγμενο οπως ειναι τα καλωδια rca,ομοαξωνικο καλωδιο τηλεορασης κ.λ.π
η θωρακιση συνηθως συνδεεται στο σασι του μονιτορ και σασι μητρηκης χωρις να ειμαι 100% σιγουρος
το καλωδιο το αλλο ide δεν κανει γι αυτη την δουλεια δεν εχει θωρακιση
αν θελεις για δοκιμη βγαλε το μπελνταζ απο ενα καλωδιο αλλο τηλεορασης και περασε το καλωδιο ide απο μεσα
και γειωση σασι οθονη με σασι μητρικης
καλυτερα να αγορασεις θωρακισμενο καλωδιο με τον αριθμο καλωδιων που εχει το μανισιο και να κανεις τις ενωσεις

ΦΙΛΙΚΑ

bill.lask
31-05-12, 15:39
να το κοψω και να το ξανα κολλισω δυσκολο αλλα μπλενταζ καλωδιο που θα βρω να περασω το ide

bill.lask
01-06-12, 14:02
κανεισ αλλος?