Επιστροφή στο Forum : Βλάβη σε ενισχυτή ELCAM
Χαιρετώ το forum.
Ο παρακάτω ενισχυτής καίει ακαριαία μιαν αντίσταση 100Ω/0.5W και μια ασφάλεια 5Α.
Μήπως είναι βραχυκυκλωμένο το ολοκληρωμένο εξόδου STK4042II? Και πού θα μπορέσω να το βρω?
Παραθέτω και το σχηματικό του.
Ευχαριστώ.
33503335043350533506
φιλε μου κοιτα για εμφανη βραχυκυκλωματα στην εξοδο του ενισχυτη. αν δεν υπαρχουν κοιτα τις τασεις. αν ολα φαινονται οκ ε τοτε ειναι το ολοκληρωμενο. πιθανον να το βρεις απο εβαυ.
Αν η αντίσταση καίγεται χωρίς να παίζει μουσική, δηλαδή μόλις ξεκινήσει ο ενισχυτής τότε είναι το ολοκληρωμένο.
Επίσης μια συμβουλή, ξεκόλλησε το ολοκληρωμένο απο πάνω και έλεγξε τις τάσεις στα pin τις πλακέτας για τυχόν βλάβες.
Πάντως μη σε φοβίζει υπάρχουν και τα πουλάνε με το κιλό!
Εφόσον η αντίσταση καίγεται μόλις δίνεις τροφοδοσία ,το πιο πιθανών είναι να έχει πρόβλημα το ολοκληρωμένο,όπως λένε και οι φίλοι, xsterg και Δημήτρης , παραπάνω.Κάνε βέβαια και τους ελέγχους που σου προτείνουν.
Θα σου έλεγα όμως ακόμα ,πρίν αλλάξεις το ολοκληρωμένο,να μετρήσεις τον πυκνωτή 100μf,που συνδέεται με το ένα άκρο της αντίστασης 100ωμ και με το πόδι 15 του ολοκληρωμένου,γιατί αν αυτός είναι βραχυκυκλωμένος ,τότε μάλλον θα έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα ( κάψιμο της αντίστασης 100ωμ και της ασφάλειας ).
Θα σου έλεγα επίσης,να άλλαξεις και όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές ( οπωσδήποτε τους 5 πυκνωτές μάρκας Rec, γιατί δεν φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση ),όπως και να τσεκάρεις την αντίσταση R20,γιατί μου φαίνεται σαν να έχει αρπάξει (νομίζω ,όπως την βλέπω στη φωτογραφία,ότι είναι λίγο μαυρισμένη ).