Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : sony trinitron kv-2020me

bikas
17-03-12, 18:32
καλησπέρα έχω στην αποθηκη μια sony trinitron kv-2020me η οποία εδώ και 5 χρόνια όταν την ανοίγαμε είχε μαύρη οθόνη κλαι σιγά σιγά ξεκαθάριζε ενώ υπήρχε ήχος.βέβαια πολλές φορές έπρεπε να την ανοίγουμε μισή έως και μια ώρα νωρίτερα.
βασικά είναι τόσο παλιά που ούτε φωτό δεν έχω βρει να σας ποστάρω απλά επειδή λυπάμε μνα την πετάξω εν'ω ακόμα η made in japan το παλέυει.βέβαια πήρε το ράφι μιας telefunken ασπομαυρης η οποία τώρα λογικά έχει διαχωριστει στα συστατικά της.

ότι βοήθεια καλοδεχούμενη.

ευχαριστώ πολύ.

duomax03
17-03-12, 18:41
τα καταφέρνεις με το κολλητήρη ;

bikas
17-03-12, 19:58
τα καταφέρνεις με το κολλητήρη ;
αρκετά καλά πιστεύω. υποψιάζεσαι ψυχρές κάπου?

spiroscfu
17-03-12, 20:30
Μπα οθόνη θα είναι, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα μ/σ με λίγο μεγαλύτερη τάση στα νήματα από αυτή που έχει πχ. 9VAC, και όσο αντέξει!

A-tech
17-03-12, 22:14
Ο μετασχηματιστής αυτός με την μεγαλύτερη τάση νημάτων ανεβάζει επίσης και την υπερυψηλή τάση? Ή δεν επηρεάζεται καθόλου αυτή; Γιατί έχω ακούσει ότι εάν γίνει η ρύθμιση από το τροφοδοτικό για την αύξηση της τάσης νημάτων (και όχι με αντικατάσταση μ/σ), τότε ταυτοχρόνως αυξάνει και η τάση υψηλής με αποτέλεσμα η TV να παράγει μεγαλύτερη ακτινοβολία Χ συγκριτικά με την αρχική της.

spiroscfu
17-03-12, 22:46
Ο μ/σ φυσικά και δεν ανεβάζει την υψηλή, αλλά ούτε από το τροφοδοτικό δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε την τάση των νημάτων, αν το κάνουμε αυτό θα ανέβουν και όλες οι άλλες τάσεις του μ/σ υψυλής και θα τα παίξει (δεν θα προλάβει να μας ακτινοβολήσει), αυτό που απλά μπορούμε να κάνουμε είναι αν υπάρχει αντίσταση ή πηνίο περιορισμού στα νήματα να το βραχυκυκλώσουμε.

Απόστολε ή κάθε crt έχει προστασία υπέρτασης της τελευταίας ανόδου, γιατί αν αυτή ή τάση υπερβεί ένα όριο τότε ο καθοδικός σωλήνας θα αλλάξει λειτουργία από οθόνη θα γίνει scanner για ακτινογραφίες,
φυσικά και όταν ανεβάζουμε την τάση των νημάτων μπορεί να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο (σε αρκετά μικρότερη κλίμακα) αλλά αν η οθόνη "οι κάθοδοι τις" είναι χάλια ε τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα διαφυγής.

A-tech
18-03-12, 00:02
Οκ, σ' ευχαριστώ Σπύρο για την διευκρίνηση.

spiroscfu
18-03-12, 04:02
Μάλλον δεν ήμουν απόλυτα κατανοητός "το ξαναδιάβασα", δεν εννοούσα να βάλει άλλον μ/σ υψυλής αλλά έναν επιπλέον μικρό 220/9vac,

που όμως μετά ή θα φτιάξει ένα κυκλωματάκι (αν δεν έχει stand-by τροφοδοτικό "που δεν νομίζω να έχει") ή θα την κλείνει από τον γενικό διακόπτη και όχι από το remote.

bikas
18-03-12, 17:42
ειναι χωρις τηλεχειριστηριο,αλλα΄δεν ξερω αν αξιζει η διαδικασια για 8 καναλια.τοσα εχει.

Αποστόλης1
18-03-12, 18:25
Στην εποχή της ήταν από τις καλύτερες, αλλά τώρα δεν έχει πρακτικό νόημα.
αν όμως επιμένεις η μόνη λύση αυτή του Σπύρου.

A-tech
18-03-12, 19:30
αυτό που απλά μπορούμε να κάνουμε είναι αν υπάρχει αντίσταση ή πηνίο περιορισμού στα νήματα να το βραχυκυκλώσουμε.

Οπότε για να μην προχωρήσει σε μεγάλες τροποποιήσεις με κυκλώματα, και αυτό εδώ δεν μπορεί να κάνει; Θα διεγείρονται τα νήματα ευκολότερα. Βέβαια τα εξαρτήματα αντίσταση/πηνίο που αναφέρεις αν κατάλαβα καλά είναι μετά τους χρωμοενισχυτές που καταλήγουν στην φύσα του καθοδικού σωλήνα για τα νήματα, σωστά; Αλλά για να μην καταργήσουμε τις αντιστάσεις, καθώς προστατεύουν και σε περίπτωση βραχυκυκλώματος (των νημάτων), ίσως θα μπορούσαν να μπουν μικρότερης τιμής. Νομίζω πως συνήθως αυτές πριν τα νήματα δεν είναι οι κοινές metal film αλλά metal oxide που δεν είναι εύφλεκτο υλικό.

spiroscfu
18-03-12, 19:39
Ο μ/σ υψυλής βγάζει μια έξοδο μόνο για τα νήματα,
σε αυτήν "σε σειρά" μπορεί να υπάρχει αντίσταση ή πηνίο (στην πλακέτα των χρωμοενισχυτών ή στο κεντρικό σασί), αν η οθόνη δεν είναι εντελώς ψόφια μπορεί να πάρει "λίγο" έτσι.

Υγ.
Αν χρησιμοποιήσουμε ξεχωριστώ μ/σ για τα νήματα μπορούμε να οδηγήσουμε ένα ρελέ από μια τάση του μ/σ υψυλής.

Αποστόλης1
18-03-12, 20:38
Σπύρο δεν έχει νόημα το ρελέ, εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι.

spiroscfu
18-03-12, 23:11
Εννοούσα να πάρει τάση για την όπλιση του από μια τάση του μ/σ υψυλής και ρεύμα κατευθείαν από το δίκτυο (αν δεν έχει stand-by τροφοδοτικό για να μην ψάχνεται).