Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Πάγος σε ΠΙΤΣΟΣ ψυγειοκαταψύκτη
Καλημέρα σε όλους.
Έχω έναν ψυγειοκαταψύκτη της ΠΙΤΣΟΣ, δε θυμάμαι μοντέλο, αλλά η κατάψυξη είναι με συρτάρια κάτω και με display για τη θερμοκρασία. Το έχω περίπου στα 6-8 χρόνια.
Τον τελευταίο καιρό μαζεύει πάγο κάτω από το τελευταίο συρτάρι. Πολύ πάγο, σε σημείο να μην μπορώ να ανοίξω το συρτάρι.
Δεν μπορώ να βρω από που έρχεται αυτό το νερό!
Στην πλάτη έχει μια λεκανίτσα πάνω στο μοτέρ που εξατμίζει το νερό που βγαίνει από την απόψυξη, αλλά δεν μπορώ να βρω που πάει η άκρη του σωλήνα μέσα στο ψυγείο, γιατί η απλή υπόθεση που έκανα είναι πως έχει βουλώσει και κάπου κάνει υπερχείλιση.
Άνοιξα εσωτερικά την κατάψυξη πίσω από τα συρτάρια, είχε και εκεί αρκετό πάγο, αλλά δεν είδα κάποια τρύπα ή κάτι άλλο.
Κατά τα άλλα από θέμα ψύξης όλα είναι οκ, σε συντήρηση και κατάψυξη.
Τη βοήθειά σας!
Έλεγξε και άλλαξε αν χρειάζεται το λάστιχο της πόρτας και την ίδια την πόρτα μήπως έχει στραβώσει.
Στο δίσκο κατευθύνεται η αποπάγωση του θαλάμου συντήρησης μόνο.
Το ψυγειο σου ειναι no frost?
An nai κανε μια αποψυξη για 30ωρες με ανοικτες τις πορτες και καθαρισε την αποχετευση (σωληνακι) πισω απο το ψυγειο.
Μετα την αποψυξη αν συνεχισει το προβλημα, θελει ψαξιμο.
Έλεγξε και άλλαξε αν χρειάζεται το λάστιχο της πόρτας και την ίδια την πόρτα μήπως έχει στραβώσει.
Στο δίσκο κατευθύνεται η αποπάγωση του θαλάμου συντήρησης μόνο.
To λάστιχο είναι εντάξει, δεν το ήξερα για το δίσκο ότι είναι μόνο για τη συντήρηση, ευχαριστώ!
Το ψυγειο σου ειναι no frost?
An nai κανε μια αποψυξη για 30ωρες με ανοικτες τις πορτες και καθαρισε την αποχετευση (σωληνακι) πισω απο το ψυγειο.
Μετα την αποψυξη αν συνεχισει το προβλημα, θελει ψαξιμο.
No frost είναι, θα του κάνω μια απόψυξη, αν και έχω πολλά πράγματα μέσα και είναι πρόβλημα!
Στο δικό μου ψυγειο (Bosch) το σωληνάκι ξεκινάει από την κατάψυξη κ καταλήγει εκεί που λες. Αλλα στην κατάψυξη δεν ειναι σε εμφανές σημείο. Θα πρέπει να την ξηλώσεις λίγο κ λογικά θα είναι κοντά στην πλάτη... Αν ζεστάνει λίγο νεράκι κ του ρήξεις θα ξεβουλώσει αμέσως.
To λάστιχο είναι εντάξει, δεν το ήξερα για το δίσκο ότι είναι μόνο για τη συντήρηση, ευχαριστώ!
No frost είναι, θα του κάνω μια απόψυξη, αν και έχω πολλά πράγματα μέσα και είναι πρόβλημα!
Αν θέλεις να του κάνεις αποπάγωση πιο γρήγορα χρησιμοποιησε πιστολάκι για το στέγνωμα μαλιών στο θάλαμο κατάψυξης....είχα το πρόβλημα σε πιτσος no frost
Κυριακίδης
28-02-12, 13:16
Μήπως είναι ψυγείο με 2 μοτέρ?
Στο δικό μου ψυγειο (Bosch) το σωληνάκι ξεκινάει από την κατάψυξη κ καταλήγει εκεί που λες. Αλλα στην κατάψυξη δεν ειναι σε εμφανές σημείο. Θα πρέπει να την ξηλώσεις λίγο κ λογικά θα είναι κοντά στην πλάτη... Αν ζεστάνει λίγο νεράκι κ του ρήξεις θα ξεβουλώσει αμέσως.
Το θέμα είναι πως δεν το βρήκα πουθενά, αν και ξήλωσα την πλάτη εσωτερικά.
Μήπως είναι ψυγείο με 2 μοτέρ?
Όχι με ένα είναι.
Κυριακίδης
29-02-12, 12:38
Το σωληνάκι στην κατάψυξη (είναι άσχετο) εκείνο είναι όταν το κάνεις απόψυξη ... αποχέτευση για να διώξεις τα νερά .
γυρίζουμε στο πρόβλημα σου που είναι ότι μαζεύει πολύ πάγο στο κάτω συρτάρι (εννοείς στην κατάψυξη) .... και σωστά σου είπε κάποιος παραπάνω να κάνεις έλεγχο για κενά στα λάστιχα της πόρτας . Συνυπολόγισε ότι εκτός αυτού μπορεί να δεις τα λάστιχα καλά και απόλυτα εφαρμοστά με το πλαίσιο του ψυγείου ....
Όμως πολλές φορές αν είναι εντοιχιζόμενο υπάρχει περίπτωση να έχουν στραβώσει τα εντοιχιζόμενα "κουφώματα" και να μην διακρίνεις με το κλείσιμο της πόρτας αν εφαρμόζει πράγματι καλά το λάστιχο πάνω στο πλαίσιο.
Κάνε και έναν έλεγχο αν το ψυγείο σου κάνει διακοπές από το θερμοστάτη σου ή να δεις αν δουλεύει συνέχεια χωρίς παύσεις. και έλεγχο της θερμοκρασίας στην κατάψυξη με θερμόμετρο εξωτερικό
Ένα παρόμοιο πρόβλημα σε παλαιότερο μοντέλο nofrost που έχουμε χρειάστηκε αλλαγή η αντίσταση που έχει μέσα στην κατάψυξη και δεν έκανε απόψυξη. Κάτι τέτοιο http://www.i-antallaktika.gr/dso/smbdso.dll/pd?lan=el&pid=4461&ptype=2
Το σωληνάκι στην κατάψυξη (είναι άσχετο) εκείνο είναι όταν το κάνεις απόψυξη ... αποχέτευση για να διώξεις τα νερά .
γυρίζουμε στο πρόβλημα σου που είναι ότι μαζεύει πολύ πάγο στο κάτω συρτάρι (εννοείς στην κατάψυξη) .... και σωστά σου είπε κάποιος παραπάνω να κάνεις έλεγχο για κενά στα λάστιχα της πόρτας . Συνυπολόγισε ότι εκτός αυτού μπορεί να δεις τα λάστιχα καλά και απόλυτα εφαρμοστά με το πλαίσιο του ψυγείου ....
Όμως πολλές φορές αν είναι εντοιχιζόμενο υπάρχει περίπτωση να έχουν στραβώσει τα εντοιχιζόμενα "κουφώματα" και να μην διακρίνεις με το κλείσιμο της πόρτας αν εφαρμόζει πράγματι καλά το λάστιχο πάνω στο πλαίσιο.
Κάνε και έναν έλεγχο αν το ψυγείο σου κάνει διακοπές από το θερμοστάτη σου ή να δεις αν δουλεύει συνέχεια χωρίς παύσεις. και έλεγχο της θερμοκρασίας στην κατάψυξη με θερμόμετρο εξωτερικό
Έχω μετρήσει θερμοκρασία και είναι οκ, τα λάστιχα δείχνουν μια χαρά, το θερμοστάτη δεν έχω τσεκάρει, αλλά η θερμοκρασία είναι σταθερή στους -22 που την έχω ρυθμίσει.
Ένα παρόμοιο πρόβλημα σε παλαιότερο μοντέλο nofrost που έχουμε χρειάστηκε αλλαγή η αντίσταση που έχει μέσα στην κατάψυξη και δεν έκανε απόψυξη. Κάτι τέτοιο http://www.i-antallaktika.gr/dso/smbdso.dll/pd?lan=el&pid=4461&ptype=2
Θα το δω και αυτό, γιατί είχε μαζέψει και εκεί πίσω πάγο, οπότε μπορεί και να είναι από εκεί το πρόβλημα.
Δεν ήξερα καν ότι αυτό που δείχνει σαν πλαίσιο είναι αντίσταση!
Αφού του έβγαλα καμιά δεκαριά φορές τον πάγο από τη κατάψυξη και χωρίς να κάνω τίποτα άλλο δεν ξαναπάγωσε εδώ και 2-3 βδομάδες!
Έπιανε πάγο μετά από 3-4 μέρες.
Φάντασμα να ήταν?
Πάντως το σωληνάκι έβγαζε νερό.
makismarkos
22-07-14, 11:10
Άρα τι έφταιγε; μερικές φορές όπως, όλα τα μηχανήματα, επανέρχονται 'μαγικά' :blush:..
Το ποιο πιθανό να στο ξανά κάνει ανάλογα με τη χρήση του ψυγείου σε 2μηνο 4μηνο , εδω θα ήμαστε :wiink: