Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με τηλεοραση lg cb-20e20

slayerjohnny18
22-02-12, 21:51
Καλησπέρα σας ειμαι καινούργιος στο forum.Έχω μια τηλεόραση lg cd-20e20 μοντέλο του 98 την οποία την εχω στο εξοχικό στο οπου δεν πηγαίνω συχνα το χειμώνα και το σπιτι ειναι πολυ παγωμένο.Πριν δυο εβδομαδες δουλευε κανονικά το σαββατοκυριακο που μας πέρασε πηγα να την ανοιξώ (το δωματιο ηταν παγωμένο δεν ξερω αν παιζει ρολο) και δεν εκανε τιποτα ουτε το λαμπακι αναψε ουτε τιποτα.ανοιξα την τηλεοραση και βρηκα καμενη την ασφαλεια και καμενη μια αντισταση 0.43Ω που ειναι διπλα σε μια ψυκτρα με ενα τρανζιστορ την οποια και δεν βρηκα σε μαγαζι ιδια και μου εδωσε δυο αντιστασεις για να τις βαλω παραλληλα.αλλαξα την αντισταση και την ασφαλεια αλλα παλι η τηλεοραση ειναι νεκρη.μηπως μπορει να με βοηθειση καποιος να μου πει τι ειναι για να την φτιαξω.θα ανεβασω και τα σχεδια μηπως βοηθησουν.H αντισταση στο κυκλωμα ειναι η R808.Eυχαριστω πολυ.

http://www.4shared.com/rar/GY3W75Wn/Esquema_LG_Goldstar_CB-20E20.html

Αποστόλης1
22-02-12, 22:50
Δηλαδή όταν λείπεις την αφήνεις S/B ??
Πρέπει να εκαψε το ΣΤΡχχχ και άλλα.
Αν δεν ξέρεις τι κάνεις δώστη σε μάστορα>

slayerjohnny18
22-02-12, 23:47
Οχι παντα κατεβάζω το γενικο οταν δεν πηγαινω για πολλες μερες.γνωριζω απο ηλεκτρονικα απλως θελω καποιος να με καθοδηγησει τι να κανω και τι να κοιταξω.ευχαριστω.

Αποστόλης1
23-02-12, 10:26
Μέτρα όλους τους ημιαγωγούς και στο ΣΤΡ ωμικά μεταξύ των πιν 1 και 2 και πες αποτελέσματα,

slayerjohnny18
23-02-12, 11:34
Εννοεις φιλε μου τα tranzistor???το ΣΤΡ που μετρησα ωμικα μεταξυ 1 και 2 μου βγαζει κοντα στο 1ω

duomax03
23-02-12, 14:52
Φίλε μου βάλε το ωμόμετρο σε κλίμακα Χ10 και μέτρα μεταξύ 1 και 2 ποδαράκι του ολοκληρωμένου, μέγεθος αντίστασης. Αν έχεις άπειρη αντίσταση και ως προς τις δυο φορές των ακροδεκτών, τότε το ολοκληρωμένο είναι εντάξει. Αν όπως αναφέρεις μετρήσεις χαμηλή αντίσταση τότε σημαίνει ότι έχει βραχυκυκλώσει το εσωτερικό τρανζίστορ και θέλει άλλαγμα το ολοκληρηρωμένο. Με αυτά που αναφέρεις και αν μετράς τα σωστά ποδαράκια, τότε θέλει άλλαγμα.

slayerjohnny18
23-02-12, 15:40
Λοιπον φιλε μου βαζω το πολυμετρο στην κλιμακα των ΩΜ και κλιμακα 200 που ειναι και η πιο μικρη και στα ποδαρακια 1 και 2 μου βγαζει 01.0 με 0.08 αρα ειναι βραχυκυκλωμενο σωστα?

duomax03
23-02-12, 15:59
Εν μέρει ναι. Πρέπει να το βγάλεις από την πλακέτα και να το μετρήσεις. Αυτή η μέτρηση θα είναι και αξιόπιστη.

slayerjohnny18
23-02-12, 16:09
θα το κανω τωρα και σε λιγο θα πω αποτελεσματα

slayerjohnny18
23-02-12, 17:15
το εβγαλα και εχω τα ιδια αποτελεσματα στην μικροτερη κλιμακα δηλ στην 200 εχω 00.8 αν ηταν ενταξει θα επρεπε να δειχνει 1 σωστα?ευχαριστω

slayerjohnny18
23-02-12, 17:39
Επισης στο ηχειο του πολυμετρου βγαζει ηχο στο 1 και 2 που το ενωνω που σημαινει βραχυκυκλωμα αρα ειναι χαλασμενο?

duomax03
23-02-12, 19:05
ναι πρέπει να το αλλάξεις...

slayerjohnny18
23-02-12, 21:17
Aλλαξα το ΣΡΤ αλλα και παλι η τηλεοραση δεν κανει τιποτα ουτε το led αναβει.Μονο το τσαφ που κανει η οθονη ακουγεται

duomax03
23-02-12, 22:13
Ναι, προφανώς υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που αφορά την υψηλή τάση

Έχω παρατηρήσει καθημερινά ότι ανοίγουν θέμα στο forum άνθρωποι που είναι ερασιτέχνες και απλά έχουν μια καλή σχέση με το κολλητήρι. Αν διαβάσει κάποιος περασμένα topic από συζητήσεις θα διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών που αναφέρεται εδώ, δεν επιλύεται.

Είναι λογικό αυτό το φαινόμενο γιατί δεν είναι δυνατόν από μια συζήτηση που έχει χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων να λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα. Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.

Πολλές φορές ένας απλός οπτικός έλεγχος της πλακέτας ή των κολλήσεων δεν φτάνει. Με ένα απλό ωμόμετρο δεν μπορεί να γίνει διάγνωση της βλάβης.

slayerjohnny18
23-02-12, 22:52
Τελειοφοιτος ηλεκτρονικος ειμαι και εχω αρκετες γνωσεις πανω στα ηλεκτρονικα απλα πανω στις τηλεορασεις δεν εχω σχετικη εμπειρια για αυτο και ζηταω καθοδηγηση.Σιγουρα αμα ειχα εναν παλμογραφο θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.Οποτε με λιγα λογια δεν μπορω να κανω κατι αλλο ετσι?Οπως και να χει ευχαριστω για την βοηθεια.

A-tech
24-02-12, 00:10
Μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία της βαθμίδας τροφοδοσίας ώστε να δω οπτικά την κατάσταση της πλακέτας; Έχεις ελέγξει διόδους; (αρχικά κάνε ένα γρήγορο έλεγχο χωρίς να τις ξεκολλήσεις μήπως είναι καμένες, τότε θα βραχυκυκλώνουν. Αν βραχυκυκλώνουν, επειδή μπορεί να υπάρχει κάποια πολύ μικρή αντίσταστη παράλληλα, ξεκόλλησέ τις συγκεκριμένες και έλεγξε αν άγουν και απο τις δύο πλευρές). Επίσης μέτρησες πυκνωτές;

p270
24-02-12, 13:05
θες να πεις οτι το forum ειναι μονο για επαγγελματιες ; τοτε να ανεφερθει απο τους συντονιστες οποτε οι υπολοιποι να μην γραφουμε εδω μεσα .Αν και δεν νομιζω οτι υσχυει κατι τετοιο και σιγουρα φιλε μου duomax03 (http://www.hlektronika.gr/forum/member.php?u=52128) κανεις δεν ειναι νομιζω οτι υποχρεωμενος να απαντα σε καθε ερωτηση που γινεται εδω μεσα η κανω λαθος

duomax03
24-02-12, 13:42
θες να πεις οτι το forum ειναι μονο για επαγγελματιες ; τοτε να ανεφερθει απο τους συντονιστες οποτε οι υπολοιποι να μην γραφουμε εδω μεσα .Αν και δεν νομιζω οτι υσχυει κατι τετοιο και σιγουρα φιλε μου duomax03 (http://www.hlektronika.gr/forum/member.php?u=52128) κανεις δεν ειναι νομιζω οτι υποχρεωμενος να απαντα σε καθε ερωτηση που γινεται εδω μεσα η κανω λαθος

Δεν είπα κάτι τέτοιο. είναι δυνατόν όμως από μια συζήτηση που έχει χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων να λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα; Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.

slayerjohnny18
24-02-12, 13:55
Μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία της βαθμίδας τροφοδοσίας ώστε να δω οπτικά την κατάσταση της πλακέτας; Έχεις ελέγξει διόδους; (αρχικά κάνε ένα γρήγορο έλεγχο χωρίς να τις ξεκολλήσεις μήπως είναι καμένες, τότε θα βραχυκυκλώνουν. Αν βραχυκυκλώνουν, επειδή μπορεί να υπάρχει κάποια πολύ μικρή αντίσταστη παράλληλα, ξεκόλλησέ τις συγκεκριμένες και έλεγξε αν άγουν και απο τις δύο πλευρές). Επίσης μέτρησες πυκνωτές;

Ελεγξα ολες τις διοδους και φαινονται ενταξει.Δυστυχως το πολυμετρο μου δεν εχει κλιμακα για πυκνωτες οποτε και δεν μπορω να μετρησω.Θελεις να ανεβασω φωτογραφια?

A-tech
24-02-12, 14:23
Ναι ανέβασε μήπως και φαίνεται κάποιος πυκνωτής φθαρμένος. Μέτρα και τις τάσεις στα σημεία που κύκλωσα. Σαν γείωση χρησιμοποίησε το αρνητικό του μεγάλου πυκνωτή (C805). Σε αυτόν πρέπει να έχεις κάπου στα 300V. Προσοχή μόνο, αν έχει τάση, όταν βγάλεις τη συσκευή απο την πρίζα, βαράει άσχημα.
29641

Αποστόλης1
24-02-12, 15:12
Από το 1 κ 5# καταλαβαίνει κάποιος τις γνώσεις και μπορεί να μην απαντήσει, αλλά όσα δεν φτάνει η αλεπού ........

Αν είσαι σίγουρος ότι η γέφυρα και η ZD801 όπως και αυτά που άλλαξες είναι καλά, μέτρα την R851(μάλλον καμένη) και τι τάση έχει ο C805 και C809.

Προσοχή όλα είναι υπό τάση.

slayerjohnny18
24-02-12, 16:29
Από το 1 κ 5# καταλαβαίνει κάποιος τις γνώσεις και μπορεί να μην απαντήσει, αλλά όσα δεν φτάνει η αλεπού ........

Αν είσαι σίγουρος ότι η γέφυρα και η ZD801 όπως και αυτά που άλλαξες είναι καλά, μέτρα την R851(μάλλον καμένη) και τι τάση έχει ο C805 και C809.

Προσοχή όλα είναι υπό τάση.

Φιλε μου η αντισταση R851 ειναι καμενη επισης με ρευμα μετροντας την αντισταση με το πολυμετρο αναβει στιγμιαια το led ο c805 ειναι κοντα στα 280V

slayerjohnny18
24-02-12, 17:05
29653296542965529656
29657

A-tech
24-02-12, 17:14
Οι πυκνωτές καλοί μοιάζουν. Η αντίσταση R851 πηγαίνει στο RL801 στο τμήμα του standby. Άλλαξε την και μέτρα στη συνέχεια τις υπόλοιπες τάσεις.

Αποστόλης1
24-02-12, 18:11
Δηλαδή είναι καμένη η Ρ851 και μετράς 280ν στον c805?????

slayerjohnny18
24-02-12, 19:10
Παιδια θελω να σας ευχαριστησω ολους για την βοηθεια και τις γνωσεις που μου δωσατε αντικατεσισα την R851 και ολα καλα η τηλεοραση δουλευει.

Αποστόλης1
24-02-12, 20:01
Ναι, προφανώς υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που αφορά την υψηλή τάση

Έχω παρατηρήσει καθημερινά ότι ανοίγουν θέμα στο forum άνθρωποι που είναι ερασιτέχνες και απλά έχουν μια καλή σχέση με το κολλητήρι. Αν διαβάσει κάποιος περασμένα topic από συζητήσεις θα διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών που αναφέρεται εδώ, δεν επιλύεται.

Είναι λογικό αυτό το φαινόμενο γιατί δεν είναι δυνατόν από μια συζήτηση που έχει χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων να λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα. Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.

Πολλές φορές ένας απλός οπτικός έλεγχος της πλακέτας ή των κολλήσεων δεν φτάνει. Με ένα απλό ωμόμετρο δεν μπορεί να γίνει διάγνωση της βλάβης.

Δεν είπα κάτι τέτοιο. είναι δυνατόν όμως από μια συζήτηση που έχει χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων να λυθεί ένα τεχνικό πρόβλημα; Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.

http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57109&page=14&p=456123&viewfull=1#post456123

Από το πρώτο μήνυμα ήταν σαφές ότι η Ρ851 ήταν καμένη αλλά του είπα να μετρήσει και τους ημιαγωγούς, στη συνέχεια παρενέβεις και δεν συμμετείχα για να επιβεβαιώσω τη γνώμη μου για τις γνώσεις σου.

Του λες χωρις να ελέγξει τίποτα άλλο να αντικαταστήσει το ολ/νο και μετά βγάζεις τη διάγνωση ότι φταίει και η ΥΤ.

A-tech
24-02-12, 20:51
αντικατεσισα την R851 και ολα καλα η τηλεοραση δουλευει.

Ευτυχώς δεν είχε προβλήματα παραπέρα. Εν ολίγοις μια χαρά την γλίτωσες. Αλλά για να ήταν καμένα μόνο αυτά σημαίνει πως εκείνες τις μέρες δεν είχες κατεβάσει το γενικό και η TV ήταν σε standby. Εγώ στις δικές μου προτιμώ να επισκευάζω τον διακόπτη της TV, από την συχνή χρήση, παρά να τις αφήνω σε αναμονή.

duomax03
25-02-12, 00:52
Ρε μεγάλε θα μας τρελάνεις ΄;;;;;;;; ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ στο #2 δεν έγραψες ότι πρέπει να είναι καμένο το ολοκληρωμένο.;;;;

Δηλαδή όταν λείπεις την αφήνεις S/B ??
Πρέπει να εκαψε το ΣΤΡχχχ και άλλα.
Αν δεν ξέρεις τι κάνεις δώστη σε μάστορα>

Εγώ σχολίασα τη συζήτηση και απλός στο #6, #8, #12 του είπα πώς να μετρήσει το ολοκληρωμένο που τελικά αποδείχτηκε καμένο. Θα βρώ και τον μπελά μου ;

Στη συνέχεια μπαίνεις στο #21 εσύ και αφήνεις αιχμή για μένα και αρχίζεις τα δικά σου και του λες απλά αυτά που θα του λέγανε όλοι ….να τσεκάρει γέφυρα ZD801 R851 και τι τάση έχει ο C805 και C809.

Μιλάς για τις γνώσεις μου ;;;; Πας και συμβουλεύεις ανθρώπους που δεν έχουν γνώση επικίνδυνες μ….ς
«Κοίτα ψυχρές και καθάρισε γύρω από τη βεντούζα, πρόσεχε ΥΥΤ…http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57342&p=443347#post443347
«Βγάλε το μπουζί, γύρνα το μηχάνημα να κοιτά η τρύπα του κυλίνδρου στο έδαφος και τράβα το σχοινί(Πρέπει να γυρνα ελεύθερα) 10 φορές, με ανοιχτό τσοκ. Άλλαξε το μπουζί και δοκίμασε|

Για αυτό σου απαντάω και εγώ …Τι έγινε μεγάλε, είσαι καλά? (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53080&p=395199#post395199)
Mην επιμένεις γιατί θα σε κάνω πάλι ρεζίλι ...
Είπαμε πάμε πίσω ολοταχώς « Αρχαιοελληνική Τεχνολογία»

slayerjohnny18
26-02-12, 16:20
Οχι φιλε Αποστολε ειχα κατεβασει το γενικο και επισης ο διακοπτης της ΤV ηταν κλειστος.Δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε

slayerjohnny18
26-02-12, 16:26
Ρε μεγάλε θα μας τρελάνεις ΄;;;;;;;; ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ στο #2 δεν έγραψες ότι πρέπει να είναι καμένο το ολοκληρωμένο.;;;;

Εγώ σχολίασα τη συζήτηση και απλός στο #6, #8, #12 του είπα πώς να μετρήσει το ολοκληρωμένο που τελικά αποδείχτηκε καμένο. Θα βρώ και τον μπελά μου ;

Στη συνέχεια μπαίνεις στο #21 εσύ και αφήνεις αιχμή για μένα και αρχίζεις τα δικά σου και του λες απλά αυτά που θα του λέγανε όλοι ….να τσεκάρει γέφυρα ZD801 R851 και τι τάση έχει ο C805 και C809.

Μιλάς για τις γνώσεις μου ;;;; Πας και συμβουλεύεις ανθρώπους που δεν έχουν γνώση επικίνδυνες μ….ς
«Κοίτα ψυχρές και καθάρισε γύρω από τη βεντούζα, πρόσεχε ΥΥΤ…http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57342&p=443347#post443347
«Βγάλε το μπουζί, γύρνα το μηχάνημα να κοιτά η τρύπα του κυλίνδρου στο έδαφος και τράβα το σχοινί(Πρέπει να γυρνα ελεύθερα) 10 φορές, με ανοιχτό τσοκ. Άλλαξε το μπουζί και δοκίμασε|

Για αυτό σου απαντάω και εγώ …Τι έγινε μεγάλε, είσαι καλά? (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53080&p=395199#post395199)
Είπαμε πάμε πίσω ολοταχώς « Αρχαιοελληνική Τεχνολογία»
Ενταξει βρε παιδια ηρεμηστε μια κοινοτητα ειμαστε που ο καθενας βοηθαει οπως μπορει.Δεν χρειαζεται να χαλαμε τις καρδιες μας

Αποστόλης1
28-02-12, 20:33
Δεν σκόπευα να ξανααπαντήσω αλλά μια που το αναμοχλεύετε με αναδημοσίευση του σχολίου του....

Ναι αλλά είπα ότι έχει και άλλα καμένα.

Εγώ δεν του είπα να το αντικαταστήσει πριν ελέγξει τα υπόλοιπα, πράγμα που έκανες εσύ.

Ναι, αλλά αντί να του πεις "αυτά που θα του λέγανε όλοι" του λες: "Πως είναι δυνατόν χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις, κάποιος να επισκευάσει γρήγορα και απλά μια τηλεοπτική συσκευή που έχει βγάλει γενιές τεχνικών ηλεκτρονικών.

Πολλές φορές ένας απλός οπτικός έλεγχος της πλακέτας ή των κολλήσεων δεν φτάνει. Με ένα απλό ωμόμετρο δεν μπορεί να γίνει διάγνωση της βλάβη"
Μάλλον χρειάζεται FLUKE !!

Είπαμε πάμε πίσω ολοταχώς « Αρχαιοελληνική Τεχνολογία» Ίσως χρειάζεσαι επαναπροσανατολισμό, κάνε ρισέτ.

Για τα υπόλοιπα δεν μας εξηγείς τις διαφωνίες σου.

duomax03
28-02-12, 23:30
Για τα υπόλοιπα δεν μας εξηγείς τις διαφωνίες σου.

και ούτε πρόκεται...σε γράφω στα αρ@@@@δια μου