PDA

Επιστροφή στο Forum : ACER με σπασμενη οθονη SOS

koulis/koulis.gr
17-02-12, 13:50
Καλησπερα.
Αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα με laptop Acer 5620z του οποιου εσπασε η οθονη
διαγωνια χανοντας ετσι τα 3/5 της επιφανιας.Λογω κρισης συνδεσα εξωτερικη οθονη και καταφερα να κανω την δουλεια μου προσωρινα.Σημερα ομως δεν δειχνει τιποτα η εξωτερικη οθονη και δεν μπορω να δω το μενου για να κανω ρυθμισεις λογω του περιορισμενης καθαρης οθονης.Πως μπορω να συνδεθω ξανα διοτι δεν εχω την δυνατοτητα να αλλαξω τωρα οθονη και υπαρχουν μεσα εργασιες που μου χρειαζονται
αμεσα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

StukiTR
17-02-12, 14:07
Δηλαδη,την ξανασυνδεσες με εξωτερικη οθονη και δεν δειχνει κατι?
Νομιζω σε μερικα μοντελα πατας το πληκτρο FN σε συνδιασμο με καποιο απο τα πληκτρα (F πχ F5,F6)
Αν παλι δε δουλευψει πιθανον να ειναι καρτα γραφικών.
Μια αλλη λυση ειναι να βγαλεις τον δισκο και να τον συνδεσεις σε ενα pc εξωτερικα αν ειναι IDE αν και υπαρχουν ανταπτορες και για αυτο για να το βαλεις εσωτερικα στο pc,οπως επισης και αν ειναι SATA το βαζεις στον υπολογιστη και τραβας αυτα που θελεις.

koulis/koulis.gr
17-02-12, 14:34
Δηλαδη,την ξανασυνδεσες με εξωτερικη οθονη και δεν δειχνει κατι?
Νομιζω σε μερικα μοντελα πατας το πληκτρο FN σε συνδιασμο με καποιο απο τα πληκτρα (F πχ F5,F6)
Αν παλι δε δουλευψει πιθανον να ειναι καρτα γραφικών.
Μια αλλη λυση ειναι να βγαλεις τον δισκο και να τον συνδεσεις σε ενα pc εξωτερικα αν ειναι IDE αν και υπαρχουν ανταπτορες και για αυτο για να το βαλεις εσωτερικα στο pc,οπως επισης και αν ειναι SATA το βαζεις στον υπολογιστη και τραβας αυτα που θελεις.

Οταν πρωτοσυνδεσα την εξωτερικη οθονη χρειασθηκε να κανω ρυθμισεις ωστε να δουλευω στην εξωτερ.οθονη
και τωρα δεν μπορω ναμπω για να τις ξανακανω διοτι η εξωτερ. οθονη σε αλλο pc δουλευει κανονικα

Nikos Anagnostou
17-02-12, 16:05
Μπορείς να βγάλεις την μπαταρία της mohteboard που κρατά τις ρυθμίσεις του bios οπότε αφού γίνει reset στο σύστημα να ξαναπροσπαθησεις να κανείς σύνδεση τις οθόνης

στεφανος μιχαλης
17-02-12, 16:24
οταν πατάς να γίνει εκκίνηση του μηχανήματος καταλαβαίνεις να μπένει στα windows??? ακούς καποιο ήχο σαν να κάνει μπι μπι ??? οταν πατήσεις να ξεκινήσει το pc και το αφήσεις για μερικά λεπτα αναμένο και μετά ξαναπατήσεις το power button σβήνει αμέσως ή αργεί λίγο???

koulis/koulis.gr
17-02-12, 21:21
Σας ευχαριστω για τις συμβουλες .ηοθονη του laptop ανοιγει κανονικα μπαινει στο προγραμμα του κανονικα αλλα ειναι αναγνωσιμη μονο η πανω αριστερη γωνια
ετσι δεν μπορω να μπω στις ρυθμισεις οθονης για να ενεργωποιησω την εξωτερικη γιατι δεν βλεπω τιποτα

JOUN
17-02-12, 21:37
Ρε Κυριακο οπως σου ειπαν και παραπανω δεν χρειαζεται να μπεις σε κανενα μενου για να ενεργοποιησεις την εξωτερικη οθονη..
Λογικο δεν ειναι;Υποτιθεται οτι σου χαλασε η ενσωματωμενη οθονη και θελεις να δεις τι κανεις στην εξωτερικη,ο κατασκευαστης το προβλεψε αυτο..
Πατα το Fn μαζι με το F4 η το F5 η το F6 (εχει συμβολο στο πληκτρολογιο με αλλο χρωμα) και θα δειξει στην εξωτερικη.
Αν δεν μπορεις βαλε μια φωτο το πληκτρολογιο μηπως παιζει κατι αλλο που δεν νομιζω.

EDIT: Σε δυο ACER που εχω τωρα μπροστα μου, ειναι το Fn+F5.Το πατας μια φορα δουλευει η εξωτερικη,το πατας ξανα,δουλευει το ενσωματωμενο..

koulis/koulis.gr
17-02-12, 23:15
Σας ευχαριστω ολους.Δουλευει μια χαρα η οθονη.