PDA

Επιστροφή στο Forum : SAMSUNG PS-42C91C

sv9gph
01-02-12, 21:50
παρέλαβα αυτήν εδώ την tv το πρόβλημα που είχε ήταν ότι καθυστερούσε να δείξει εικόνα μετά δεν ξανά ανηξε την ανηξα και βρήκα μερικούς ηλεκτρολυτικούς φουσκωμένους και τους άλλαξα , η τηλεόραση έχει ήχο αλά εικόνα γιοκ το μόνο που κάνει είναι αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία , γραμμές χωρίς εικόνα
το τελευταίο γραμμα είναι H

takisegio
01-02-12, 22:38
ελεγξε την t-con και ασφαλειες

sv9gph
01-02-12, 22:45
όλες οι ασφάλειες είναι εντάξει , τι ενωεις t -con ?

takisegio
01-02-12, 22:49
τη πλακετα του πανελ

sv9gph
01-02-12, 23:05
την έχω κοιτάξει και αυτήν αλά δεν βγάζω άκρη ...κανένα σημάδι φθοράς ...την βλέπω για βόλτα στην αντιπροσωπεία γιατί οι δοκιμές με πλακέτες είναι ακριβές

stavros_97s
01-02-12, 23:28
Γεια σου Γιαννη.Εχω και εγω μια παρομοια,και δεν μου ανοιγε ρωτησα και μου ειπαν πως χρειαζεται αναβαθμισει(κουλο ομως τωρα λειτουργει)μου κοστισε 60 ευρα αλλα τι να κανω?Τα δωσα!κοιταξετο αυτο ισως να ναι το προβλημα!

sv9gph
02-02-12, 00:03
να ευχαριστήσω για τις γρήγορες απαντήσεις ! η tv επεζαι απλά υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη , μετά την αλλαγη των ηλεκρολητηκων παρουσιάστηκε η βλαβη . να διευκρινίσω οτι εγώ την πήρα εντελώς νεκρή , ιδια βλάβη έχω ξανά κάνει ( καθυστέρηση έναρξης ) αλαζωντας τα απαραίτητα και ανατιναγμένα πυκνοτακια και όλα οκ , για αναβάθμιση δε νομίζω , βλάβη σε πλακέτα το πιθανότερο αλά που

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
02-02-12, 00:15
ελεγξε την t-con και ασφαλειες

Παναγιώτη είναι plasma δεν έχει τέτοιο που γράφεις.
ποιό πολύ μου θυμίζει logic board δεν είμαι σίγουρος όμως δες αν ανάβουν και τα 2 led στην logic πίσω και γράψε τον αριθμό του μοντέλου ολόκληρο που βλέπεις είναι απο πίσω και κάτω αριστερά π.χ ps-42c91hxeec

sv9gph
02-02-12, 00:29
νικο led δεν υπάρχουν στο πίσω μέρος χωρίς να είμαι και σίγουρος , αύριο θα ρίξω μια ποιο προσεκτική ματιά για αυτό , υπάρχει και δεύτερο ταμπελακι που αναφέρεις αλά δεν το έχω σιμιωσει ,αύριο θα έχω περισσότερες λεπτομέρειες , μια ερώτηση για εσένα νικολα . πλακέτες για αυτές μέσο ιντερνετ που ειναι σε προσιτή τιμή είναι αξιοποιστες η να κάνω πως δεν τις βλέπω ?

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
02-02-12, 12:11
πίσω απο την main είναι η control board, βγάλε την main την λαμαρίνα που τη στηρίζει και απο πίσω είναι η control βγάλε τις καλωδιοταινίες όλες και καθάρισε τις επαφές τους καλά ξανακούμπωσε τες με προσοχή και μέτρησε τις τάσεις Vs και Va αν είναι σωστές έχει ταμπελάκι πάνω στο πάνελ πίσω δεξιά και πάνω που γράφει πόσο πρέπει να είναι.
απο το εξωτερικό μόνο καινούρια έχει και ο χαριτων βασιλειάδης πανηλεκτρονικη αν θες μεταχειρισμένα.
το σασί είναι το F33-LILY(μπ@υρδέλ@)

spiroscfu
02-02-12, 12:19
Νίκο ο Βασιλειάδης είναι ο elektronik.gr?

her
02-02-12, 12:33
Οχι δεν νομιζω
ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
Σκρά 39 Καλλιθέα

spiroscfu
02-02-12, 12:34
Ευχαριστώ Ηρακλή, έχει κάποιο site?

her
02-02-12, 12:36
Οχι Σπύρο

sv9gph
02-02-12, 20:40
ο αριθμός μοντέλου είναι ps42C91HX/XEH Καθάρισα τις ζελατοτενιες αλά δεν , νικο όπως είπες έχει δυο led τα οποία , αυτό που είναι αριστερά της πλακέτας της logic αναβοσβήνει συνεχώς και το άλω που είναι στο κέντρο πάνω ανάβει στην έναρξη και μετά αναβοσβήνει μια φορά και παραμένει σβηστό , οι τάσεις έρχονται κανονικά vs & va και οι υπόλοιπες χαμηλές είναι οκ

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
03-02-12, 00:15
στην αριστερή πλευρά είναι η y sus δες οπτικά αν έχει κάτι αλοιωμένο δες και την πάνω buffer οπτικά αν έχει κάτι καμένο.
γράψε τον κωδ της Y SUS π.χ BN44-00.... να σου πω τι να ελένξεις

sv9gph
03-02-12, 00:31
καλησπέρα νικο αύριο θα σου πω τα νεώτερα ,σε ευχαριστώ για την βοήθεια !!

STALKER IX
03-02-12, 00:43
εχω την ιδια σε 50 ιντσες!

sv9gph
03-02-12, 22:40
οπτικά δεν έχει κανένα σημάδι φθοράς όλα φαίνονται εντάξει , έριξα και μια ματιά στα μος με το πολιμετρο , εντάξει φαίνεται κανένα βραχυκυκλωμένο .. η πλακέτα έχει αρκετούς κωδικούς , αυτός πρέπει να είναι LJ92-0149A/ B/C/D

sv9gph
04-02-12, 21:37
σήμερα βρήκα χρόνο και της πέταξα τα μάτια έξω , σήκωσα τα τα μοσ στον αέρα και τα μέτρησα και ήταν οκ , τα μόνα που δεν μπορώ να καταλάβω αν έχουν πρόβλημα είναι τα GP70N33 τα οποία σε όλα τα ποδαράκια μου δείχνουν άπυρη αντίσταση .....:confused1: είναι IGBT ελάχιστα πράγματα βρήκα για αυτά στο νετ

spiroscfu
05-02-12, 03:16
Το εσωτερικό ενός igbt είναι κάπως έτσι
28711
όπως βλέπεις αν δεν σου δείχναν άπειρο θα υπήρχε πρόβλημα, στην βάση(gate) έχει πυκνωτή και μεταξύ C-E υπάρχει μια νοητή ανάστροφη δίοδος,
το θέμα με αυτά είναι πως και βραχυκύκλωμα να μετρήσεις μεταξύ C/E δεν το πετάς, ξεφορτίζεις την πύλη και ξαναμετράς.

Σε εμένα πάντως δεν μου φαίνεται σαν πρόβλημα x/y-sus αλλά ποιο πολύ μου κάνει σαν main/logic (πιθανόν και firmware), που δημιουργήθηκε από το τροφοδοτικό.

sv9gph
10-02-12, 21:46
συνεχίζω το ψάξιμο αλά δεν . σήμερα πήρα ειδικό βουρτσάκι για να καθαρίσω τις ζελατοτενιες μου οδηγούν την οθόνη , ήταν σε ελεεινή κατάσταση .... ,είναι αυτές οι σκούρες που φαίνονται στην φωτογραφία να διορθώσω και να πω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΧΟ η τηλεόραση ,ήταν λάθος που το ανέφερα στο πρώτο ποστ , δυο φωτογραφίες , η μια με το πρόβλημα στο πάνελ και η άλλη με τον εσωτερικό κόσμο2899728998 της tv :hammer:

ΑΡΗΣ Μ.
10-02-12, 22:38
γιάννη αν δεν έχει και ήχο τοτε παει για πλακέτα main. συμβαίνει συχνά βλάβη απο τρφοδοτικό να δημιουργεί βλάβη στην main.