PDA

Επιστροφή στο Forum : JVC AX-211

mixalis1988
29-01-12, 12:57
Καλημερα στο forum.Εχω τον παραπανω ενισχυτη και εχω το εξης προβλημα.Οταν ανοιγω τον ενισχυτη και βαζω να ακουσω απο μια πηγη ειτε απο CD ειτε απο ραδιο ειτε απο το AUX η αριστερη εξοδος ειναι τελειως νεκρη δηλαδη δεν ακουγεται τιποτα.Αν ανεβασω την ενταση απο ενα σημειο και μετα απο το VOLUME του ενισχυτη τοτε αρχιζει και παιζει και το αριστερο ηχειο και μαλιστα παιζει σε ολο το φασμα του VOLUMEαπο κει και μετα.Αν ξανακλεισω τον ενισχυτη πρεπει να κανω παλι το ιδιο για να παιξει το αριστερο καναλι.Δοκιμασα αλλα ηχεια επισης εριξα και contact cleaner στα ποτενσιομετρα αλλα τιποτα.

Θα εκτιμουσα την βοηθεια σας!!

ggr
29-01-12, 22:14
Μαλλον το ποτενσιομετρο παρουσιαζει διακοπη οποτε θελει αντικατασταση η μπορει να εχει ψυχρες κολλησεις. Τον ανοιξες τον ενισχυτη να δεις?

mixalis1988
30-01-12, 00:19
Τον ανοιξα και παρατηρησα το εξης:οταν τον βαζω να παιξει στην αρχη που δεν παιζει το αριστερο καναλι οταν κουναω τον εναν ηλεκτρολυτικο παιζει κανονικα.Μαλλον εχει ψυχρες κολλησεις.Το ποτενσιομετρο δεν πρεπει να παρουσιαζει διακοπες γιατι οπως ειπα και προηγουμενος απαξ και αρχιζει και παιζει το αριστερο καναλι μετα λειτουργει σε ολο το φασμα του VOLUME

mixalis1988
30-01-12, 02:39
Λοιπον ψυχρες κολλησεις δεν εχει, στα ποτενσιομετρα εριξα contact cleaner και τα μετρησα με το πολυμετρο και ειναι οκ, το ιδιο και τα τρανζιστορ εξοδου.Αυριο θα αντικαταστησω ολους τους μικρους ηλεκτρολυτικους.Πιθανοτατα να ειναι αυτοι.

mixalis1988
02-02-12, 21:31
Επανερχομαι στο προβλημα μου.Αλλαξα ολους τους ηλεκτρολυτικους στον ενισχυτη και το προβλημα παραμενει.Ψυχρες κολλησεις δεν υπαρχουν τα ποτενσιομετρα λειτουργουν μια χαρα..Τι μπορει να φταιει???μπορει καποιος να με βοηθησει????

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
03-02-12, 00:22
έχεις σχέδιο; αν δεν έχεις δύσκολα οι ενισχυτές αυτοί είναι κομμάτι δύσκολοι στην επισκευή θέλει πολύ ψάξιμο, μόνο ο sakis μπορεί να βοηθήσει

mixalis1988
03-02-12, 01:50
Σακη φιλεεεεε δωσε τα φωτα σου!!

east electronics
03-02-12, 16:06
καλησπερα .... τι μπορω να κανω για σας ?
Να κερασω συμβουλη ? βεβαιως .... αλλαξε τον ρελαι της εξοδου ( και για να σιγουρευτεις οτι η βλαβη ειναι εκει οταν παιζεις σε χαμηλη ενταση και το αριστερο καναλι δεν παιζει χτυπα το ρελε με ενα κατσαβιδι και μαλλον θα πρεπει να παιξει ) μην τον λυπηθεις βαλε κατι καλο τακιμισαβα η ομρον

ο 211 ειναι πολυ καλο μηχανακι ...παντα μου αρεσε

mixalis1988
03-02-12, 23:33
Παραγματικα ηταν αυτο...Θα μπορουσες να μου πεις καποιο καταστημα που μπορω να παρω τετοια ρελαι???Ενα κοινο καταστημα με ηλεκτρονικα θα εχουν??Οπως ο μαρκιδης η ο κατουμας???

east electronics
04-02-12, 10:47
σιγουρα ναι ...θα εχει και ο Φανος ...εχεις χρεωθει μια μπυρομοναδα χα χα χα χα χα χα

peris!
04-02-12, 11:33
αααα Σακη αυτο με τις μπυρομοναδες μαλλον θα πρεπει να το καθιερωσουμε!σου χρωσταω και εγω αρκετες!κατι σαν possitive feedback ας πουμε!τωρα περαν της πλακας...μπραβο που μοιραζεσαι το 1 τις 10000% απο τις γνωσεις σου και μας βοηθας,εδω στην επαρχια τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα ως προς την αναζητηση ατομων με γνωσεις.μπορει να υπαρχουν καλοι ηλεκτρονικοι εκει εξω...αλλα στο θεμα του audio πιστεψε με οτι ειναι πολυ λιγοι.

mixalis1988
05-02-12, 19:47
Χαρη στον Φιλο Σακη ο ενισχυτης δουλευει και παλι αψογα.Οχι τιποτε αλλο ακομα θα εψαχνα και θα μετρουσα και θα μετρουσα.Να σε καλα φιλε Σακη!!!

Υ.Γ.Χρωσταω κερασμα μπυριτσα!!!!:001_smile: