PDA

Επιστροφή στο Forum : Thomson 29DM182 (ITC008) - Αναβοσβήνει το LED

jimmys13
29-01-12, 04:11
Ένα γεια σε όλους. Το πρόβλημα της τηλεόρασης αυτής είναι ότι δεν ενεργοποιείται, και το LED αναβοσβήνει / 1 sec. Το τροφοδοτικό λειτουργεί, και στον πυκνωτή υπάρχουν 310V. Το τρανζίστορ υψηλής επίσης έχει τροφοδοσία 129V. Έχω ελέγξει τα ύποπτα εξαρτήματα (διόδους, τρανζίστορ) περιφερειακά του Μ/Σ Υ/Τ και δεν υπάρχει κάποιο ένοχο. Ωστόσο στο δευτερεύον του Μ/Σ Υ/Τ δεν υπάρχουν οι τάσεις στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου, όπως φαίνονται στην φωτογραφία.

Σύμφωνα με την εμπειρία σας υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που να ευθύνεται αυτό το πρόβλημα ή απαιτεί νέο μετασχηματιστή υψηλής τάσης;

Σημείωση: Η TV είχε παλιό ιστορικό με καμένο τρανζίστορ υψηλής.

jimmys13
30-01-12, 00:21
Να αναφέρω επίσης ότι βγαίνει ένας περιοδικός ήχος από το τροφοδοτικό, σύμφωνα με τη συχνότητα που αναβοσβήνει το LED. Επίσης στα Pin 1, 2 και 5 του Μ/Σ Υ/Τ υπάρχει η τάση του τρανζίστορ υψηλής (129V). Όμως στο pin 9 τι θα πρέπει να μετράω;

ΑΡΗΣ Μ.
30-01-12, 01:06
βγάλε τον υψηλής απο το κύκλωμα να δεις τι γινεται.. προσεξε κατι αντιστάσεις-ασφάλειες στον υψηλής μηπως ειναι καμένες.

jimmys13
30-01-12, 02:28
Οι ασφαλειο/αντιστάσεις είναι καλές. Βγάζοντας τον υψηλής τι περιμένουμε να δούμε; Τον ίδιο δεν έχω όργανο να τον ελέγξω.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
31-01-12, 17:33
αφού δεν έχεις τις χαμηλές τάσεις τι ψάχνεις τον μ/τ υψηλής να σου πώ ότι σπάνια έτρωγε μ/τ υψηλής, μνήμη μπορεί να έχει χτυπημένη και να μην ξεκινάει,εμπειρικά σου λέω να πας σε εργαστήριο να σου την φτιάξουν. το συγκεκριμένο σασί είναι απο τα πιο δύσκολα

jimmys13
01-02-12, 01:10
Πολύ σωστά. Είχε δημιουργηθεί η εξής σύγχυση. Βλέποντας το σχέδιο της φωτογραφίας, τα βελάκια στις τάσεις μου φάνηκαν ως έξοδοι του Μ/Σ υψηλής. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται καθώς έχει μόνο την έξοδο υψηλής. Επομένως πράγματι το πρόβλημα είναι πιο πριν.