Επιστροφή στο Forum : Philips 29PT9007/12 Σασί EM2E AA
Καλησπερα, εχω μια
Philips 29PT9007/12 Σασί EM2E AA η οποια ειναι στη κατασταση αναμονης με το led αναμμενο. Οταν δινω εντολη να ενεργοποιηθει η TV παει να σηκωθει η υψηλη και ξαναπεφτει σε αναμονη με το led να αναβοσβηνει συνεχως.
Τι μπορει να συμβαινει?
Απ'οτι βλεπω ενεργοποιειται το κυκλωμα προστασιας γιατι για ενα δευτερολεπτο οι τασεις γινονται κανονικες την ωρα που ενεργοποιω την TV και μετα πεφτουν.
Το σχεδιο http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=6775
Καποια βοηθεια κανεις?
Καποια παρομοια βλαβη?
m.tournakis
31-01-12, 20:12
Βασιλη δες. R3652 22R SMD, T7652 BC847, T7641 BC847 SMD
Τα κοιταξα Μανωλη και μετρουν κανονικα.
Κανενας δεν δεν εχει φτιαξει αυτο το σασι
EM2E AA ??
Αλλαξε τρανζιστορ στην υψηλη κι'ας μετραει για καλο,και τον booster.
Αλλαξα και το τρανζιστορ υψηλης 7421 και τα τρανζιστορ 7407,7641,7652,7529 ολους τους ηλεκτρολυτικους σε πρωτευον και δευτερευον εχω ελεγξει διοδους και αντιστασεις. Δεν εχω αλλαξει τα couplerakia μονο γιατι δεν τα βρηκα. Υποψιαζομαι και τον Μ/Υ
φιλε βασιλη αν ειναι το σασι με τα 3 couplerακια αλλαξε σιγουρα το ενα που ελεγχει το τροφοδοτικο....ειναι το 1103 αν θυμαμαι καλα....ο jim philips
με ειχε βοηθησει με ενα τετοιο σασι να ναι καλα το παλικαρι....
Θα αλλαξω κι αυτα λοιπον Νικο.
Στον συλλεκτη(D) του 7480(STP3NB60) ερχονται γυρω στα 300V ειναι σωστο αυτο?
αν εννοεις το mosfet του κυριος τροφοδοτικου ναι ειναι σωστα......για να αναβοσβηνει ομως το led δεν εχει να κανει αυτο που περιγραφεις....δοκιμασες
αν υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα στις εξοδους των τροφοδοτικων?ειτε κυριως ειτε υψηλης...???
Οχι δεν εννοω το mosfet του κυριως τροφοδοτικου. Ειναι ενα αλλο mosfet σε αυτο το κυκλωμα:29299
Οι αντιστασεις 3418/3491 ειναι 47Κ,1Κ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 270Κ,150Κ. Υπαρχουν κι αλλες διαφοροποιησεις στο κυκλωμα.
Φιλε Βασιλη,εγω θα εκοβα το κυκλωμα (μετα απο την διοδο) του τροφοδοτικου και θα ελεγχα αν υπαρχουν τα 110 volts.Αν ναι θα συνεχιζα να κοβω εισοδο τροφοδοσιας στα εξαρτηματα ολων των βαθμιδων,tuner-audio-vertical και λοιπα.Τσεκαρε τους (κεραμικους) πυκνωτες στο τρανζιστορ υψηλης και τριγυρω απο την φισα του πηνιου οθονης.Πριν το μοσφετ υπαρχει ολοκληρωμενο που ταλαντωνει ; Κανε και εκει μετρησεις.
Πανε χρονια απο τοτε που ειχα επισκευασει ενα τετοιο σασσι.Θυμαμαι πως υπηρχε προβλαμα σε 2; smd Αντιστασεις και μετα την αλλαγη η τηλεοραση εσβηνε οποτε ηθελε.Ειχα αλλαξει τα φωτοκαπλερ και παλι εσβηνε. Τυχαια ανακαλυψα οτι χτυπωντας τα καινουργια φωτοκαπλερ εσβηνε.Τελικα θυμαμαι πως εβαλα αλλα φωτοκαπλερ και οχι τα 1103.Νομιζω πως ηταν τα cnx 83.
Φιλε σηκωνει υψηλη?και εαν ναι για ποσα δευτερα??
Μερικες φορες δεν προλαβαινει καν να σηκωσει κι οταν σηκωνει το πολυ για ενα δευτερολεπτο και μετα ακουω την οθονη που απομαγνητιζεται
Φιλε αλαξε το μετασχηματηστη υψηλης.
Μπορω με καποιο τροπο να σιγουρευτω οτι ειναι ο μετασχηματιστης υψηλης και μετα να τον παραγγειλω?
Φιλε εχω αλλαξει 3 φορες τον συγκεκριμενο Μ/Υ.Τον ειχα παρει απο ASWO 35 EURO.
Σ'αυτο το σασσι EM2E AA?? Ειχες παρομοια προβληματα?
Mια φορα ειχα θεμα με το καθετο ξεκινουσε για μερικα sec5-6 και μετα st by με το led να φλασαρει.Μονο με αντικατασταση ηTV λειτουργει και οχι να εχουμε την βαθμιδα στον αερα.Καποια αλλη φορα ειχα θεμα με την μνημη αλλα εκει ξεκιναγε καπου καπου!!
Ενταξει φιλε μου μαλλον θα τον παραγγειλω.