PDA

Επιστροφή στο Forum : Λευκη οριζοντια γραμμη σε TV

BILLYSBOY
13-01-12, 00:13
Καλησπερα, εχω μια τηλεοραση Roadstar με σασι Β4101 η οποια εχει μια λευκη οριζοντια γραμμη στη μεση της οθονης. Προφανως εχει προβλημα το κυκλωμα του καθετου εχω αλλαξει τους ηλεκτρολυτικους γυρω απο αυτο. Το TDA8174W τροφοδοτειται κανονικα με 25V κ επειτα βγαζει διαφορες τασεις στα ποδια του. Παρατηρησα επισης οτι καθως ενεργοποιω την τηλεοραση η λευκη οριζοντια γραμμη περιεχει και πολυ λιγο κοκκινο χρωμα.
Καποια βοηθεια κανεις?

ΘΥΜΙΟΣ
13-01-12, 20:14
Το ολοκληρομενο......βαλε το χερι στα ποδαρακια να δεις ανοιγει το πλαισιο;Αλλαξε το ολοκληρομενο αφου λες οτι εχει ταση και οτι αλλαχτηκαν οι γυρο ηλεκτρολυτικοι

BILLYSBOY
14-01-12, 18:32
Εβαλα το χερι στα ποδαρακια αλλα δεν ανοιξε το πλαισιο απλα κουνηθηκε λιγο η λευκη γραμμη. Το ολοκληρωμενο ειναι καλο. Τι αλλο μπορει να επηρρεαζει την κατακορυφη σαρωση?
(Σημειωση: Η ταση στο συλλεκτη του τρανζιστορ οριζοντιου ειναι 155V κ οταν σηκωνεται η υψηλη η ταση πεφτει στα 132V)

ΘΥΜΙΟΣ
14-01-12, 19:21
Μη περιμενεις να ανοιξει και κανονικα.....πλατεινε καθολου η οχι;Ειναι σημαντικο να ξερουμε αν η βλαβη ειναι στο τελικο η στην ταλαντωση.Ενα σωρο περιεργες καταστασεις μουχουν τυχει.Κοιταξε και τη διοδο της rump generator ειναι πολυ κοντα στο ολοκληρομενο ,αναμεσα σε δυο ποδια του .Απο τη μια μερια ,ανοδο,εχει την ταση τροφοδοσιας και απο την αλλη τον πυκνωτη rump,ηλεκτρολυτικο, που εξυπακουεται οτι αλλαξες.Εχε παντως υποψιν σου οτι η σωστη δοκιμη των διοδων ειναι μονο η αντικατασταση.Τελος αν δεν εντοπιζεις ζημια στο τελικο σταδιο vertical output τοτε ψαχνεις για ζημια στον ταλαντωτη.
Τελος πως ξερεις οτι το ολοκληρομενο ειναι καλο;Κατι τελευταιο αλλα σημαντικοτατο.....οση ωρα ψαχνεις για τη ζημια κατεβασε το g2 σε σημειο που μολις να διακρινεται η γραμμη.Υπαρχει κινδυνος να καει ο φωσφορος της οθονης γιατι η δεσμη ειναι ισχυρη και χτυπαει μονιμως το ιδιο σημειο.Αν το παρακανεις θαχεις μετα την επισκευη .....μια ωραιοτατη οριζοντια σκουρα γραμμη μεσα στην εικονα!

BILLYSBOY
15-01-12, 05:26
Δεν πλατυνε καθολου η γραμμη. Η διοδος δειχνει καλη με το πολυμετρο. Επειδη οταν μου ηρθε η τηλεοραση με τη βλαβη στο μετασχηματιστη υψηλης και καμενο το τρανζιστορ οριζοντιου θα ηθελα να ξερω αν κατι απο την οριζοντια σαρωση επηρρεαζει την κατακορυφη.27806

ΘΥΜΙΟΣ
15-01-12, 10:45
Δεν πλατυνε καθολου η γραμμη. Η διοδος δειχνει καλη με το πολυμετρο. Επειδη οταν μου ηρθε η τηλεοραση με τη βλαβη στο μετασχηματιστη υψηλης και καμενο το τρανζιστορ οριζοντιου θα ηθελα να ξερω αν κατι απο την οριζοντια σαρωση επηρρεαζει την κατακορυφη.27806
Η ταση τροφοδοσιας του κατακορυφου παιρνεται οπως βλεπεις απο το μετασχηματιστη υψηλης (+25v)0ποτε υπ'αυτη την ενοια μπορει μια υπερταση στο μετ πριν καει να χαλασε και κατι στο κατακορυφο .Επειδη το σχεδιο δεν ειναι και τοσο ευδιακριτο και δεν βλεπω τιμες εξαρτηματων ......εκεινο το tda8145 που ειναι ο μικτης και ενισχυτης east-west πως παει;
Αλλα δεν μου εχεις απαντησει,πως ξερεις οτι το εξοδου καθετου ειναι καλο;Τελος αυτο που σου ειπα για τις διοδους ειναι βγαλμενο απο ....απειρες ωρες ταλαιποριας με μετρησεις.Εγω θα αλλαζα μεχρι και τη διοδο ανορθωσης των 25v οσο παραξενο και αν ακουγεται.Οι υψησυχνοι διοδοι παρουσιαζουν ωραιοτατα τοξα ,εσωτερικα.

takisegio
15-01-12, 13:27
πιστευω το τρανζιστρ οριζοντιου να ειναι το σωστο

Papas00zas
15-01-12, 15:22
Μια ερώτηση: Τι λέμε κάθετο και οριζόντιο κύκλωμα σε αυτές τις (παλιές καλές) τηλεοράσεις: Έχει σχέση με σάρωση ή μου φαίνεται;

BILLYSBOY
15-01-12, 17:36
Το σχεδιο ειναι απο TV ORION σασι 4300 http://monitor.net.ru/forum/orion-chassis-professional-4300-download-6388.html ενω η δικη μου ειναι Roadstar CTV3400XTS με σασι Β4101 κ εχει καποιες διαφοροποιησεις στις τιμες των εξαρτηματων. Αλλαξα τη διοδο ανορθωσης των 25V κ την αντισταση RL21 γιατι τα βρηκα καμεν εξαρχης.Το TDA8145 το ειχα βγαλει για δοκιμη χωρις αυτο κ η λευκη γραμμη μαζεψε απο τα αριστερα κ δεξια.
Οσο για το TDA8174W ειδα οτι εχει σωστες τασεις στα πιν του γι'αυτο δεν το αλλαξα. Θα πρεπει να το παραγειλω γιατι δεν υπαρχει στα μαγαζια εδω κοντα.
Το τρανζιστρ οριζοντιου ειναι BUH515

ΘΥΜΙΟΣ
15-01-12, 17:41
Το σχεδιο ειναι απο TV ORION σασι 4300 http://monitor.net.ru/forum/orion-chassis-professional-4300-download-6388.html ενω η δικη μου ειναι Roadstar CTV3400XTS με σασι Β4101 κ εχει καποιες διαφοροποιησεις στις τιμες των εξαρτηματων. Αλλαξα τη διοδο ανορθωσης των 25V κ την αντισταση RL21 γιατι τα βρηκα καμεν εξαρχης.Το TDA8145 το ειχα βγαλει για δοκιμη χωρις αυτο κ η λευκη γραμμη μαζεψε απο τα αριστερα κ δεξια.
Οσο για το TDA8174W ειδα οτι εχει σωστες τασεις στα πιν του γι'αυτο δεν το αλλαξα. Θα πρεπει να το παραγειλω γιατι δεν υπαρχει στα μαγαζια εδω κοντα.
Καμμενη προστατευτικη....παραπανω απο σιγουρο το καμμενο ολοκληρομενο Απο αυτο θα ξεκινησουμε ......αλλαγη και ...προσοχη στις μαϊμουδες ....εχει γεμισει η αγορα.