Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με φωτεινότητα σε ταινία LED

JimKarvo
12-01-12, 14:13
Καλησπέρα.

Έχω μια ταινία LED (2 συγκεκριμένα - αγορασμένες απο Ebay) οι οποίες για κάποιο λόγο η απόδωση σε φωτεινότητα έχει πέσει αισθητά μέσα σε 1 μήνα λειτουργίας.
Υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται αυτό; (η τάση είναι στα 13V και δεν υπάρχει πρόβλημα με τροφοδοτικό.)

plouf
12-01-12, 14:16
προφανώς τα λεντ παίζουν σε παραπάνω τάση (Αρα και περισοτερο ρευμα τα διαπερνα) απο το επιτρεπτο, με αποτέλεσμα ναι μεν να είναι ποιο φωτεινά αλλα να "σβηνουν" γρήγορα

έτσι δουλεύει και ένας φακός που πήρε ο πατέρας μου απο μαύρους, λευκά λεντ σε 3 μπαταρίες AAA = 4.6Volt... ειναι φωτεινότερος απο τους άλλους αλλα περιμένω να σβήσει γρήγορα ;-)

JimKarvo
12-01-12, 14:27
προφανώς τα λεντ παίζουν σε παραπάνω τάση (Αρα και περισοτερο ρευμα τα διαπερνα) απο το επιτρεπτο, με αποτέλεσμα ναι μεν να είναι ποιο φωτεινά αλλα να "σβηνουν" γρήγορα

Δεν το κατάλαβα αυτό. Έχω κάνει κάπου λάθος εγώ; πρέπει να αλλάξω κάτι;
12V λέει ότι δουλεύουν, 13 δίνω. Στην αρχή η φωτεινότητα είναι πολύ ωραία. τώρα πλέον έχει πέσει αισθητά!

plouf
12-01-12, 14:34
τα λεντ δουλεύουν σε κάποαι όρια πχ max 30ma αν περάσει παραπάνω πχ 35 θα δουλεθει φωτεινότερα αλλα "καει".
τα ta led δεν περιορίζουν το ρεύμα γιαυτό θέλουν και αντίσταση παντα.

να δίνεις 12v η ποιο κάτω, αν και μικρη διαφορά τη κόβω, πιθανον να είναι και κατασκευαστικα κακης ποιοτητας βέβαια...

JimKarvo
12-01-12, 14:41
Χειροτερεύουν τα πράγματα στα 12V η πιο κάτω (12,8 παίρνουν τα Leds αυτή την στιγμή.)

plouf
12-01-12, 14:43
προφανώς χαμηλότερη τάση = χαμηλότερο φωτισμος= μεγαλυτερος χρόνος ζωής

τα συγκεκριμένα εφόσον έπεσε η αποδοσή τους. τελείωσαν δεν γιατρεύονται πας για αλλα.

materatsi
12-01-12, 20:08
Η γνωμη μου ειναι να μετρησεις με πολυμετρο,τι ταση εχει το τροφοδοτικο σου