Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Capacitor... ή κάτι άλλο?

sakis.kom
13-12-11, 14:58
Γεια σας παιδιά, αν και έχω γραφτεί εδώ και καιρό, δεν έτυχε να γράψω κάτι.
Θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχω έναν δορυφορικό δέκτη που αν βγει από το ρεύμα, για να ξεκινήσει χρειάζεται δύο φορές OFF/ON στα γρήγορα.
Τον άνοιξα και βλέπω πως ο παρακάτω πυκνωτής(?) έχει τρέξει/σκάσει.
Αυτός χρειάζεται αλλαγή ή μπορεί να είναι κάτι άλλο? Αν είναι ο πυκνωτής, που βρίσκουμε σε Καλλιθέα ή Πειραιά?
Ο Κατουμάς αλλά και ο Γιαννακόπουλος... μπορεί να έχουν τον συγκεκριμένο?

Δεν ξέρω αν έγραψα το παρόν σε σωστή κατηγορία.
Σας ευχαριστώ.

http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=26385&d=1323781008

klik
13-12-11, 15:22
Αυτό που βλέπεις είναι βενζινόκολα για να σταθεροποιεί τον πυκνωτή (οι κραδασμοί του θα μπορούσαν να ταλαιπωρήσουν τις πίστες χαλκού).
Δεν βλέπω να είναι σ'αυτόν τον πυκνωτη το πρόβλημα.

FILMAN
13-12-11, 15:22
Πού έχει τρέξει ή σκάσει; Εγώ μια χαρά τον βλέπω.

sakis.kom
13-12-11, 15:36
Ευχαριστώ παιδιά... κάτι άλλο περίεργο δεν είδα μέσα στον δέκτη.
Οπότε, τι άλλο μπορεί να είναι? Πάει πουθενά το μυαλό σας?

ΥΓ. Σκάσιμο εννοούμε το φούσκωμα?

agis68
13-12-11, 15:54
ναι αλλά καμιά φορά φουσκώνει μόνο χωρίς να βγάλει υλικό, αλλά πάλι αλλαγή θέλει....εγω θα πρότεινα να μας δείξεις μια γενικότερη φωτογραφία της πλακέτας και από τις δύο όψεις....επίσης κοίτα και τη συνδεσμολογία στον διακόπτη.....

sakis.kom
13-12-11, 16:07
Εδώ δύο ακόμα φωτογραφίες.
Η συνδεσμολογία στον διακόπτη αλλά και ο διακόπτης, είναι μια χαρά.
Αυτό που έχω παρατηρήσει στον δέκτη με το που τον βάζω στο ρεύμα και δεν ανοίγει, οι ενδείξεις στο display του φαίνονται πολύ αχνά.
Οπότε μάλλον φαίνεται να παίρνει λίγο ρεύμα. Κλείνω-ανοίγω, κλείνω ανοίγω (στα γρήγορα) και ο δέκτης κάνει κανονικά boot και δουλεύει μια χαρά.

http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=26386&d=1323785173

http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=26387&d=1323785186

PCMan
13-12-11, 16:57
Μέτρα τις τάσεις που βγάζει και σύγκρινέ τες με αυτές που γράφει πανω η πλακέτα.

klik
13-12-11, 16:59
Αυτοί οι 3 πράσινοι ηλεκτρολυτικοί δεν μου κάθονται καλά...

Είναι πολύ γυαλιστεροί για να είναι της προκοπής!!!
Έχω πετάξει πολλούς σαν αυτούς...

Ίσως (αν έχεις εξοικείωση με θέματα μετρήσεων υπό τάση - καθότι εξαιρετικά επικίνδυνο-) να μπορούσες να μετρήσεις τάση στα άκρα τους όταν έχεις πρόβλημα και όταν δεν έχεις με ένα απλό πολύμετρο.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ελέγξεις κυμματωση με παλμογράφο.

Αν είχες ESR meter βέβαια θα ήταν πιο απλά τα πράγματα.

BESTCHRISS
13-12-11, 17:35
πολυ απλα μετρησε τις τασεις οταν δεν δουλευει σωστα ο δεκτης
για αρχη δες ποιος πυκνωτης παει απο αυτη την ταση που εχει προβλημα (θα εχει λογικα χαμηλωτερη τιμη απο αυτη που χρειαζεται)
ως προς την γειωση και αλλαξε τον με την ιδια χωρητικοτητα αλλα με μεγαλυτερη ταση
ενας πυκνωτης δεν σημαινει απαραιτητως να ειναι φουσκωμενος για να εχει διαρροη
ΦΙΛΙΚΑ

sakis.kom
13-12-11, 20:07
Αυτοί οι 3 πράσινοι ηλεκτρολυτικοί δεν μου κάθονται καλά...

Είναι πολύ γυαλιστεροί για να είναι της προκοπής!!!
Έχω πετάξει πολλούς σαν αυτούς...

Ίσως (αν έχεις εξοικείωση με θέματα μετρήσεων υπό τάση - καθότι εξαιρετικά επικίνδυνο-) να μπορούσες να μετρήσεις τάση στα άκρα τους όταν έχεις πρόβλημα και όταν δεν έχεις με ένα απλό πολύμετρο.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ελέγξεις κυμματωση με παλμογράφο.

Αν είχες ESR meter βέβαια θα ήταν πιο απλά τα πράγματα.
Από υπολογιστές, δορυφορικά και εγκαταστάσεις, κλπ... δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθώ και τα γνωρίζω.
Με μετρήσεις μέσω τάσης όμως δεν είμαι καθόλου εξοικιωμένος, οπότε δεν θα το δοκιμάσω.

Αν μου πείτε όμως που μπορώ να βρω πυκνωτές και ποιοι από την φωτογραφία πιθανόν να έχουν πρόβλημα,
μπορώ άνετα να τους αλλάξω καθώς τα χέρια μου πιάνουν σε τέτοια πράγματα. Εννοείται πως όλα θα γίνουν εκτός τάση.

klik
14-12-11, 00:43
Άλλαξε αρχικά τις χρυσόμυγες (πράσινους με χρυσή λωρίδα).
Τιμές γράφουν πάνω, δεν μπορώ να σου πω εγώ.
Βρίσκεις στα μαγαζιά ηλεκτρονικών (αν είσαι τυχερός).

Αν και η περιγραφή της βλάβης, δείχνει κύκλωμα ελέγχου σταθεροποίησης και όχι τελικούς πυκνωτές, μπορείς αν έχεις όρεξη και λίγα λεφτά για πέταμα, να τους αλλάξεις όλους ΕΚΤΟΣ από εκείνον με τη βενζινόκολλα.

sakis.kom
14-12-11, 01:07
Επειδή δεν έχω ιδέα, πόσο μπορεί να κοστίζει ο κάθε πυκνωτής?
Η ερώτηση μπορεί να είναι ολίγον κουφή, αλλά δεν έχω ξανασχοληθεί καθόλου με αυτά.:001_tongue:

ΥΓ. Θα επανέλθω σύντομα και με ένα πρόβλημα που έχω με HDD-DVD Recorder.:001_unsure:

BESTCHRISS
14-12-11, 01:17
στο ΕΒΑΥ ειναι τζαμπα αν εχεις υπομονη να περιμενεις
για αρχη αλλαξε τον πυκνωτη που συνδεεται στην λαθος ταση
και προλυπτικα αυτους που ειναι στην χαμηλωτερη ταση αντοχης και ειναι κοντα στην ταση εξοδου
δηλαδη π.χ αν η ταση εξοδου ειναι στα 12V και ο πυκνωτης ειναι στα 16V και ειναι συνδεμενος μεταξυ 12V και γειωσης
μπορει να εχε διαρροη τον αλλαζεις και βαζεις στα 25V αλλα με την ιδια χωρητικοτητα
ΦΙΛΙΚΑ

Master Sat
14-12-11, 10:29
Τι μαρκα ειναι ο δεκτης σου...δεν μας ειπες...:confused1:

sakis.kom
14-12-11, 17:20
Edision Argus VIP1

Master Sat
14-12-11, 19:37
Δεν εχει τεχνικο προβλημα..ποτε τον εχεις κανει τελευταια αναβαθμηση;;

sakis.kom
15-12-11, 21:44
Έχω την τελευταία που είναι πριν 1-2 μήνες. Δεν είναι θέμα αναβάθμισης.
Το να χρειάζεται OFF/ON δύο φορές με το που μπει στην πρίζα, αυτό είναι το περίεργο.

Για το ebay μπαίνω μέσω ενός γνωστού μου που έχει κάρτα PAYPAL.

Οι Κατουμάς/Γιαννακόπουλος/Βασιλειάδης, έχουν τέτοιους πυκνωτές?
Αν όχι, που μπορώ να βρω σε Καλλιθέα ή τριγύρω, ή στον Πειραιά?

teo_GR
15-12-11, 22:01
Σάκη στην Πέτρου Ράλλη στο κομμάτι που είναι μονόδρομος είναι ο Καλογρης στο δεξή σου χέρι λίγο πριν ξαναγίνει διπλός ο δρόμος.

andreas157
15-12-11, 22:02
πάντα έτσι έκανε ή αρχικά άναβε με ένα πάτημα?
εγω εχω ενα πχ που το βάζεις στην πριζα και μπορείς να το ανάψεις μετά απο ~20sec. αν το βαλεις δλδ και πατήσεις να αναψει δεν κανει τιποτα.

sakis.kom
19-12-11, 20:01
Βασίλη, ευχαριστώ.

πάντα έτσι έκανε ή αρχικά άναβε με ένα πάτημα?
Τώρα το κάνει. Παλιά ήταν μια χαρά.

εγω εχω ενα πχ που το βάζεις στην πριζα και μπορείς να το ανάψεις μετά απο ~20sec. αν το βαλεις δλδ και πατήσεις να αναψει δεν κανει τιποτα.
Εμένα πάντα με το που μπει στο ρεύμα, έχει αχνές ενδείξεις. Με το OFF/ON όλα επανέρχονται.
Δεν παίζει ρόλο αν είναι "ζεστός" ή "κρύος", πάντα θα το κάνει.