Επιστροφή στο Forum : Sony F220
Καλησπερα.Εχω τον Sony F220 που εχει καψει αρκετα υλικα..(Φαινονται στις φωτογραφιες)
Το μηχανακι το βλεπω αρκετα καλο αλλα θελω και την γνωμη σας αν αξιζει να προχωρησω στην επισκευη του.Λογω που εκαψε(βραχυκυκλωσε) τα 2SB1187 και 2SD1761 μου εκαψε και κατι διοδακια που φαινονται αλλαγμενα στις φωτο.Τα αλλαξα και αυτη την στιγμη ειμαι στο σημειο που του δινω ταση και δουλευει το τροφοδοτικο χωρις να καιει ασφαλεια.
Εχετε καποια εμπειρια,καποιο σχεδιο, οτιδηποτε που πρεπει να κοιταξω;
Παντως η προστασια δεν οπλιζει το ρελε..
Συνεχεια φωτογραφιες..
P.S Βρηκα το manual εδω (http://www.hifiengine.com/manuals/sony/ta-f220.shtml)
To UPC1298V, το εχεις αλλαξει?
Αν δεν το αλλαξεις, δεν προκειται να ενεργοποιηθει το ρελε εξοδου.
Το αλλο καναλι δουλευει?
Και στα δυο καναλια εχουν καει τα εξοδου?
Οχι δεν το αλλαξα,μολις τωρα τον επιασα..Υπαρχει Ελλαδα;Εξω το εχω βρει αλλα αν υπαρχει εδω ακομα καλυτερα. Μου καηκε μονο απο απο το ενα καναλι το ενα εξοδου αλλα το σωστο ειναι να αλλαχθει και το συμπληρωματικο του ετσι;
Ευχαριστω!
Υπαρχουν λες ολα τα καμενα εδω;Τα εχω βγαλει φωτογραφια.
Απο οσο θυμαμαι, το UPC1298V δεν το ειχα βρει εδω. Απο το εξωτερικο με περιπου 15 ευρω.
Οσο για το τρανζιστορ εξοδου που δεν εχει καει, προσωπικα δεν θα το αλλαζα.
To βρηκα γυρω στα 10 δολαρια.Το εξοδου που λεω οτι δεν καηκε δεν το μετρησα αλλα δεν φαινεται να εχει τιποτα,το αλλο(που καηκε) εχει διαλυθει..Αφου λες να μην το αλλαξω,το πολυ πολυ να το ξεκολλησω και να το μετρησω για να ειμαι σιγουρος..
Γιώργο πολλές φορές τα τρανζίστορ βραχυκυκλώνουν (C - E) χωρίς απέξω να φαίνεται τίποτα. Κάνε ένα έλεγχο.
Σωστα αν δεις στην φωτο τα δυο μικρα ειναι 100% βραχυκυκλωμενα χωρις να φαινεται τιποτα εξωτερικα..Ενταξει το βραχυκυκλωμα φαινεται και χωρις να το ξεκολλησω αλλα μηπως ειναι καλυτερα να το βγαλω και να το μετρησω με τον ελεγκτη;
Αν το συγκρινω με το αλλο καναλι που φαινεται ενταξει λογικα δεν θα παρω παρομοιες μετρησεις;
Υ.Γ @FILMAN:Που πηγε ο Ιουνιος;
Ενταξει το βραχυκυκλωμα φαινεται και χωρις να το ξεκολλησω
Σωστά
αλλα μηπως ειναι καλυτερα να το βγαλω και να το μετρησω με τον ελεγκτη;
Γιατί όχι;
Αν το συγκρινω με το αλλο καναλι που φαινεται ενταξει λογικα δεν θα παρω παρομοιες μετρησεις;
Ναι, με την προϋπόθεση ότι το άλλο κανάλι είναι εντάξει.
Υ.Γ @FILMAN:Που πηγε ο Ιουνιος;
Έφυγε. Θα ξανάρθει σε 5.5 μήνες :001_tt2:
east electronics
07-12-11, 12:58
OK ... το ειδα ...τι μπορω να κανω για σενα ?
Πριν ξεκινησεις να τον βαλεις στην πριζα....
---πρεπει να ενημερωθεις για ασφαλεις τροπους εκιννησης ενος μηχανηματος που ερχεται απο επισκευη
( ενα κυκλωμα με μια λαμπα 60-100 βαττ σε σειρα με την τροφοδοσια 230 του ενισχυτη με σκοπο εαν εχεις καποιο βραχυκυκλωμα να μην καει το κορδελιο αλλα αντι αυτου απλα να αναψει η λαμπα )
---Μετα θα πρεπει να τσεκαρεις πολυ διεξοδικα και πολυ προσεκτικα ολα τα περιφεριακα εξαρτηματα αντισασες διοδους κλπ
--- επικινδυνα σημεια ειναι οι αντιστασεις που εχει διασπαρτες με χαμηλη τιμη και ειναι οι αντιστασεις προστασιας
--- Αν το μηχανημα ηταν στα χερια μου σιγουρα θα αλλαζα σκουπα και ολους τους μικρους ηλεκτρολυτικους με κατι καλυτερο και κατα περιπτωση και μεγαλυτερο
--- ενα ακομα επικινδυνο σημειο ειναι ο vbe multiplier το μικρο τρανσιστορ που ειναι βιδωμενο πανω σην ψυκτρα και μετραει το ρευμα ηρεμιας
---Τελος το τριμερ που ρυθμιζει το ρευμα ηρεμιας πρεπει να ειναι απολυτα σωστο διοτι εαν εχει καποια διακοπη ο ενισχυτης παει για μπουμ
---Φυσικα καινουργια ολοκληρωμενα ( νομιζω οτι τα εχει η sun electronics αλλα μπορει να κανω και λαθος )
--- Φυσικα σωστα τρανσιστορ εξοδου παλαια η καινουργια δεν παιζει ρολο αρκει να δουλευουν
--- Αν θελεις τρανσιστορ εξοδου αυθεντικα φουλ οριτζιναλ και ματασρισμενα υπαρχουν ( απο αυτα κυκλοφορουν ενα καρο μαιμουδες ) και κοστιζουν 18 ευρω το ζευγαρι
αυτα σε γενικες γραμμες
Eυχαριστω για την απαντηση Σακη..
Τον τροπο εκκινησης τον χρησιμοποιησα και μου χρειαστηκε μπορω να πω..
Για το ρευμα ηρεμιας δεν ηξερα οτι μπορει να εχει τετοια αποτελεσματα αν διακοπει το τριμμερ..Δεν μου λες αυτο μπορει να επιφερει βραχυκυκλωμα των εξοδου;
Γιατι αυτο εγινε:Καηκε το εξοδου και πηρε και το ολοκληρωμενο οδηγησης και τα τρανζιστορ στην τροφοδοσια και κατι διοδακια σε μια γεφυρα..
Για το vbe multiplier τι να κανω,μπορω να μετρησω τιποτα;
east electronics
07-12-11, 13:17
ειναι ακραιο αλλα οχι απιθανο
κατα κανονα το πιθανοτερο ειναι οτι κατι αλλο σου ειχε ξεφυγει και εκανες την ζημια
Μπα δεν εκανα καμμια ζημια,ετσι μου το φερανε(δεν ειναι δικο μου.. )
Μετα απο 3.5 μηνες ασχοληθηκα και αλλαξα τα καμενα..Ο ενισχυτης δουλευει αλλα δεν μπορω να ρυθμισω το ρευμα ηρεμιας..
Στην σελιδα 4 του manual (http://www.hifiengine.com/manuals/sony/ta-f220.shtml) λεει οτι πρεπει στο τεστ ποιντ να εχω 2mV αλλα εγω εχω 0.1 το οποιο δεν μεταβαλλεται.Ξεκολλησα και μετρησα το τριμερακι αλλα ειναι ενταξει.
Το αλλο καναλι ρυθμιζεται κανονικα.Και στα δυο καναλια εχω εξοδο αλλα φοβαμαι να το πλακωσω γιατι λογικα θα τα παρω στο χερι..
Στα εξοδου μετρησα τασεις αλλα φυσικα λογω του προβληματος δεν ειναι σωστες.Π.χ αντι για 0.6 στην βαση εχω 0.32..
Καμμια προταση;
Το μικρό τρανζιστοράκι ανάμεσα στα εξόδου το μέτρησες αν είναι οκ?
Tσέκαρε τον πυκνωτή C605 και τις αντιστάσεις R606,R607 .Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα,(σπάνιο αλλά έχει συμβεί), να έχει πρόβλημα το ίδιο το τρανζίστορ Q601 και να μην φαίνεται <<καθαρά>> με το πολύμετρο,(στην θέση για μέτρηση διόδων).Αν μπορείς, άλλαξέ το καλού κακού.