Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] bluesky 3606TXGR
καλημερα.εχω μια 14'' bluesky BS 3606TXGR ειναι s/b κ δεν ανοιγει.πως μπορω να δω αν ειναι κλειδωμενη .καμια ιδεα.
καμένη ίσος κλειδωμένη δεν νομίζω ...:biggrin:
τελικα ηταν κλειδωμενη κ ανοιγε μονο με το δικοτης τηλεκοντρολ και για να πας στο μενου ηθελε κωδικο
οι περισσοτερες λειτουργουν με τηλεκοντρολ της philips.παντως κλειδωμενη και να μενει σε αναμονη ...τι να πω;;;;;
το πρωτο που δοκιμασα ηταν philips αλλα τιποτα.εχει το ιδιο μενου με καποιες akai funai.τουρκοσασι τι περιμενεις:biggrin:
eebabs2000
22-03-14, 11:07
Έχω την εν λόγω τηλεόραση. Έχω ήχο αλλά δεν έχω εικόνα, δεν ζεσταίνουν καν τα νήματα. Το screen από το μετασχηματιστή δε μεταβάλει τίποτα. Η τάση που έχει είναι 480V περίπου. Οι ταλαντώσεις γίνονται κανονικά οριζόντια και κάθετα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Αν δεν ανάβουν τα νήματα ,όσο και να πειράζεις το ρυθμιστικό του screen δεν θα δεις κάποια διαφορά.
Σε ποιο σημείο είναι η τάση 480V ;
Έχεις μετρήσει αν υπάρχει τάση στα νήματα, ή τι αντίσταση έχουν (μήπως είναι κομμένα ) ;
Μπορείς για δοκιμή να τροφοδοτήσεις τα νήματα (πολύ προσεκτικά όμως όσο αφορά την τάση τροφοδότισής τους ,για να μην τα κάψεις και απομονώνοντας βέβαια τα πόδια των νημάτων από το υπόλοιπο κύκλωμα ) με εξωτερικό ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό, με DC τάση μεταξύ 3,5-6,3V (δίνεις αρχικά 3,5V και ανεβάζεις σταδιακά την τάση μέχρι 6,3V max από το τροφοδοτικό, μέχρι να δεις ότι ανάβουν τα νήματα της οθόνης).
Αν όλα τα υπόλοιπα κυκλώματα (όπως και οι ρυθμίσεις screen κ.λ.π.) είναι σωστά, λογικά με την δοκιμή που σου έγραψα,θα δεις εικόνα στην οθόνη.
Εφόσον λοιπόν η τηλεόραση έχει ήχο,έχει παλμούς οριζόντιου και κάθετου και με την παραπάνω δοκιμή δεις όντως και εικόνα , απλά ελέγχεις το κύκλωμα τροφοδοσίας των νημάτων.
eebabs2000
22-03-14, 18:20
Ευχαριστώ για την απάντηση... Έχω 480V γυρισμένο το screen στο τερμα...
Ίσος να είναι απλό το πρόβλημα !! Στη δικιά μου έλιωνε η κολληση στο μετασχηματηστη υψηλής για δες από κάτω τη πλακέτα
eebabs2000
28-03-14, 14:35
Μου έφεραν άλλη μία ίδιου μοντέλου bluesky με το εξής πρόβλημα. Όταν είναι γυρισμένη ανάποδα παίζει κανονικά. Όταν είναι στην κανονική θέση σταματάνε οι ταλαντώσεις και έχει μόνο ήχο. Πάτησα ΟΛΕΣ τις κολλήσεις στη πλακέτα αλλά δεν έγινε τίποτα. Τι μπορεί να είναι αυτό που τη σταματάει;
Κομμένος χαλκοδιάδρομος στην πλακέτα.