Επιστροφή στο Forum : earthquake αυτοκινητου
καλησπερα. εχω εναν ενισχυτη erthquake ο οποιος οπωσ επαιζε κανονικα εκανε μια μερα ταφ και βρομισε ολο το αυτ/το.. το ελυσα να δω τι γινεται μεσα και ειδα ενα τρανζιστορ καμενο.ειναι το K C4370 Y928. το θεμα ειναι οτι δεν το βισκω. μονο στο e-bay και παλι δεν ξερω αν ειναι ιδιο.. μπωρει καποιος να βοηθησει να το βρω?
GeorgeVita
17-11-11, 15:13
Στην αρχή πήγα στο www.emsc-csem.org, αλλά μετά είδα το "K C4370 Y928".
Πρέπει να είναι τρανζίστορ ισχύος 2SC4370, ζήτησέ το στα καταστήματα ηλεκτρονικών ανταλλακτικών. Ισως να κάνει και κάποιο αντίστοιχο. Ελεγξε αν το δικό σου είναι με μονωμένη ψήκτρα και πάρε παρόμοια για να μην μπλέξεις με έξτρα μονώσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος για το "αντίστοιχο" δώσε μας τους κωδικούς που βρήκες.
G
εχω βρει ενα τετοιο στο e-bay. το 1 εχει 7 ευρω... δεν ειναι πολυ ακριβο?? ξερετε μηπως καπου απο εδω?? μηπως υπαρχει καποιο αλλο που να ταιριαξει?
Σε ποιο σημειο βρισκεται αυτο το τρανζιστορ?
Μπορεις να βγαλεις καθαρες φωτογραφιες απο το εσωτερικο του ενισχυτη?
Σε ποιο σημειο βρισκεται αυτο το τρανζιστορ?
Μπορεις να βγαλεις καθαρες φωτογραφιες απο το εσωτερικο του ενισχυτη?
ειναι πανω στην πλακετα.. δεν ειναι σε ψυχτρα.. φοτο 8α ανεβασω σε λιγο!!
ειναι πανω στην πλακετα.. δεν ειναι σε ψυχτρα.. φοτο 8α ανεβασω σε λιγο!!
http://imageshack.us/g/522/dscn3579.jpg/
Αυτο που μπορεις να χρησιμοποιησεις ειναι το ζευγος 2SA1306 και 2SC3298.
Θα πρεπει ομως εκτος απο το καμμενο 2SC4370 να αλλαξεις και το 2SA1659.
Τα TIP35/36 τα κοιταξες ?
Αυτο που μπορεις να χρησιμοποιησεις ειναι το ζευγος 2SA1306 και 2SC3298.
Θα πρεπει ομως εκτος απο το καμμενο 2SC4370 να αλλαξεις και το 2SA1659.
Τα TIP35/36 τα κοιταξες ?
ναι τα κοιταξα.. ειναι κανα 2 καμμενα..
τροφοδοτικο παγκου, κολητηρι, πολυμετρο, υπαρχουν?
ναι τα κοιταξα.. ειναι κανα 2 καμμενα..
μια ερωτηση ακομα.. υπαρχουνε 4 ζευγη τετοια που ειπες.. πρεπει να αλαχτουνε ολα η μονο το ενα ζευγαρι?
τροφοδοτικο παγκου τι ενοεις?? τα υπολοιπα υπαρχουν
τροφοδοτικο παγκου, κολητηρι, πολυμετρο, υπαρχουν?
τι ενοεις τροφοδοτικο παγκου?? τα υπολοιπα υπαρχουν...
πως μπορεις να δοκιμασεις τον ενισχυτη εκτος αυτοκινητου?
εννοω καποιο τροφοδοτικο 12V στα 3Α το λιγοτερο
πως μπορεις να δοκιμασεις τον ενισχυτη εκτος αυτοκινητου?
εννοω καποιο τροφοδοτικο 12V στα 3Α το λιγοτερο
αα.. χρησιμοποιο μπαταρια αυτοκινητου για να τα δοκιμασω
Ωραια, κατ αρχην αλλαξε την ασφαλεια του ενισχυτη με μια μικρη στα 5Α η 10Α για να μην καει τιποτα παραπανω οσο δουλευεις.
Στην πρωτη φωτογραφια που ανεβασες, στην κατω δεξια μερια υπαρχουν δυο εξαρτηματα που στο τυπωμενο εχουν το συμβολο "D....)
ξεκολησε και απο τα δυο το μεσαιο τους ποδι, και βγαλτο στον αερα.
Ωπα, edit:
κοντα στην κλεμα που βγαινουν τα ηχεια εχει 3 ΜTP50N06, και διπλα τους ειναι αυτες οι διπλοδοιδοι που λεω.
Απο αυτες ξεκολα το μεσαιο ποδι, και βγαλτο στον αερα.
Αν μπερδευτηκες καπου, πες μου.
Ωραια, κατ αρχην αλλαξε την ασφαλεια του ενισχυτη με μια μικρη στα 5Α η 10Α για να μην καει τιποτα παραπανω οσο δουλευεις.
Στην πρωτη φωτογραφια που ανεβασες, στην κατω δεξια μερια υπαρχουν δυο εξαρτηματα που στο τυπωμενο εχουν το συμβολο "D....)
ξεκολησε και απο τα δυο το μεσαιο τους ποδι, και βγαλτο στον αερα.
Ωπα, edit:
κοντα στην κλεμα που βγαινουν τα ηχεια εχει 3 ΜTP50N06, και διπλα τους ειναι αυτες οι διπλοδοιδοι που λεω.
Απο αυτες ξεκολα το μεσαιο ποδι, και βγαλτο στον αερα.
Αν μπερδευτηκες καπου, πες μου.
αυτα που μιαζουν με τρανζιστορ??
ναι αυτα, γραψε καλου κακου ποιος ειναι ο τυπος τους, μην κανουμε κανενα λαθος.
ναι αυτα, γραψε καλου κακου ποιος ειναι ο τυπος τους, μην κανουμε κανενα λαθος.
ειναι c25/02n
Κατι παραπανω γραφει .
Τα εξαρτηματα που λεω ειναι αυτα στον κυκλο25603
Κατι παραπανω γραφει .
Τα εξαρτηματα που λεω ειναι αυτα στον κυκλο25603
ναι αυτα ειναι... το μεσαιο το ξεκολαμε.. και με αυτο τι γινεται??
Συνεδεσε το (-) της μπαταριας στην αντιστοιχη κλεμα του ενισχυτη.
Με πολυ προσοχη, ακουμπα το (+), αλλα να εισαι προετοιμασμενος να το τραβηξεις αν δεις οτι τραβαει πολυ ρευμα.
Συνεδεσε το (-) της μπαταριας στην αντιστοιχη κλεμα του ενισχυτη.
Με πολυ προσοχη, ακουμπα το (+), αλλα να εισαι προετοιμασμενος να το τραβηξεις αν δεις οτι τραβαει πολυ ρευμα.
ναι αλλα μηπως αυτο πρεπει να γινει αφου αλαξω τα tip.. τα εχω παραγγείλει οποτε περιμενουμε....
οχι, δεν ειναι απαραιτητο, γι αυτο αλλωστε σου ζητησα να σηκωσεις στον αερα το μεσαιο ποδι απο τις δυο διπλοδιοδους.
το θεμα ειναι να δουμε τι αλλο εχει καει.
για δες, τραβαει πολυ ρευμα οταν ακουμπησεις στην πλεμα το (+) ?
πες μου αν ειναι, να προχωρησουμε στο επομενο βημα.
οχι, δεν ειναι απαραιτητο, γι αυτο αλλωστε σου ζητησα να σηκωσεις στον αερα το μεσαιο ποδι απο τις δυο διπλοδιοδους.
το θεμα ειναι να δουμε τι αλλο εχει καει.
για δες, τραβαει πολυ ρευμα οταν ακουμπησεις στην πλεμα το (+) ?
πες μου αν ειναι, να προχωρησουμε στο επομενο βημα.
ωραία έγινε αυτό,απο ρεύμα δεν έχει μεγάλη κατανάλωση.δεν τράβηξε πολύ.
Ωραια, για ακουμπα τωρα ενα καλωδιο απο τα +12V προς το remote.
Τι γινεται ?
Ωραια, για ακουμπα τωρα ενα καλωδιο απο τα +12V προς το remote.
Τι γινεται ?
το είχα απο πριν έτσι..
επικινδυνο, αλλα μαλλον εισαι τυχερος.
Γυρνα τωρα το πολυμετρο σου στο DC, και βαλε τον μαυρο ακροδεκτη σε ενα (-) της εξοδου των ηχειων.
Το (+) ακουμπησε το με προσοχη στο μεσαιο ποδι απο την διπλοδιοδο που εχεις σηκωσει.
Τι γραφει?
εχω αυτο το πολυμετρο αλλα δεν βλεπω να εχει καπου dc. μονο το φυσακι κατω για το μαυρο... αυτο εχω http://www.google.gr/imgres?q=mastech+mas830&um=1&hl=el&rlz=1C1GPCK_enGR428GR428&biw=1024&bih=481&tbm=isch&tbnid=KORhMWu-2D_7VM:&imgrefurl=http://www.alibaba.com/product-gs/227168556/Digital_Multimeter_MASTECH_MAS830L.html&docid=pyXeWlhB1ib2GM&imgurl=http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/227168556/Digital_Multimeter_MASTECH_MAS830L.jpg&w=272&h=272&ei=DrnGTojoIsej4gThgpUj&zoom=1&iact=hc&vpx=557&vpy=137&dur=3122&hovh=217&hovw=217&tx=126&ty=129&sig=100517259639559211696&page=1&tbnh=132&tbnw=132&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:3,s:0
καπου γυρνας τον περιστροφικο διακοπτη προς ενα συμβολο "V-"
ναι η επιλογη αυτη ειναι για ρευμα...
απο την θεση OFF, γυρνα το δυο κλικ αριστερα.
Βαλτο στους πολους της μπαταριας σου.
Μετρας 12V?
μου εβγαλε 030 σε αλο καναλι 018
εισαι σιγουρος οτι εχεις βαλει τον μαυρο ακροδεκτη στην γειωση?
Ο κοκκινος παει στο σηκωμενο ποδι της διοδου.
ναι στο πλην των ηχειων...
δηλαδη το ενα σηκωμενο ποδι της διπλοδιοδου εχει 30V και το αλλο 18?
λοιπον.. 0.03 το 1 και 0.40 το αλλο
25610Σε αυτα τα σημεια, τι ταση εχεις? (βαλε το μαυρο ακροδεκτη του πολυμετρου στο (-) της μπαταριας, και τον κοκκινο στα σημεια).
Το μεγαλο ολοκληρωμενο εκει κοντα, ειναι το TL494? Αν οχι ποιο ειναι?
25610Σε αυτα τα σημεια, τι ταση εχεις? (βαλε το μαυρο ακροδεκτη του πολυμετρου στο (-) της μπαταριας, και τον κοκκινο στα σημεια).
Το μεγαλο ολοκληρωμενο εκει κοντα, ειναι το TL494? Αν οχι ποιο ειναι?
ειναι 0.18
αυτο το εξαρτημα ποιο ειναι? τι γραφει πανω?25611
αυτο το εξαρτημα ποιο ειναι? τι γραφει πανω?25611
μισο λεπτακι παω μια απο την αρχη γατ η ασφαλεα δεν ητανε καλα κουμπομενη και το εδα τωρα
για δες, γιατι φαινεται οτι δεν εχει ταση το τροφοδοτικο, να μην ψαχνουμε αδικα.
33.1 ενα πανω στο ποδαρακι τωδ διοδων... εκε που μου σημαδεψες εναι 0.2
τωρα αυτο για το εξαρτημα δεν σε καταλαβα
το αλλο ποδαρακι?
32.8 einai to allo
και τα δυο ειναι θετικα?
Μηπως το ενα ειναι αρνητικο?
και τα δυο ειναι θετικα?
Μηπως το ενα ειναι αρνητικο?
ναι εχεισ δικιο
τελεια. Αυτο δειχνει οτι το τροφοδοτικο δουλευει.
Γιατι λειπει ενα mosfet απο την πλακετα?
τελεια. Αυτο δειχνει οτι το τροφοδοτικο δουλευει.
Γιατι λειπει ενα mosfet απο την πλακετα?
λειπουνε 2 τιπ και 1 μοσφετ ηταν σκασμενο
δυστυχως δεν φτανει να αλλαξεις μονο το ενα μοσφετ, θα πρεπει να αλλαξεις και τα 3, με ακριβως τον ιδιο τυπο.
Αν δεν βρεις ακριβως τα ιδια, θα πρεπει να αλλαξεις και τα αλλα 3 στην αλλη μερια της πλακετας.
γιατι ετσι?? γιατι δεν κανει? αλλα δεν νμιζω να ειναι ακριβα αυτα.. ειναι τα rfp 50N06
γιατι θα ξανακαει καποια στιγμη στα σιγουρα.
Δεν ειναι ακριβα.
Συγκεντρωσε ολα τα υλικα που χρειαζεσαι και κανε μια παραγγελια.
Οταν τα εχεις στα χερια σου, τα ξαναλεμε.
να σε ρωτησω αυτα τα mosfet ειναι τρανζιστορ?? και πως τα μετραμε αν ειναι καμενα?? εχω και αλλον εναν ενισχυτη ο οποιος εχει προοβλημα με αυτα.. να ξερω αμα ειναι να τα αλαξω ολα
απαντησα στο αλλο thread που ανοιξες
απαντησα στο αλλο thread που ανοιξες
ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου!!!!
παιδια καλησπερα.
εχω ενα earthquake t200w4 και πριν κανα χρονο ειχα κανει μια μ@%@κια(βιαστικες κινησεις). ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι τετρακαναλος και ειχε πανω γεφυρομενα δυο ηχεια εταζιερας(δηλ 2καναλια για ενα ηχειο). εγω ο εξυπνος](*,) συνδεσα δυο κορνες πανω στην ιδια συνδεσμολογια(δηλ εκει που ηταν συνδεμενα τα καλωδια των ηχειων προσθεσα και τα καλωδια της κορνας! το αποτελεσμα? Ο ενισχυτης εκανε παρασητα/σκρατσαρισμα/χριτς χρατς
Εβγαλα τις κορνες τα ιδια,συδεσα αλλα ηχεια τα ιδια. μεχρι που εβαλα εναν αλλο ευκαιρο ενισχυτη και ολα οκ! Εκτοτε αυτος ο ενισχυτης εμεινε στην αποθηκη και αγορασα αλλο(spl dynamics)
Επειδη τωρα ηθελα να βαλω ενα wooferaki πισω ηθελα να ρωτησω αν η βλαβη ειναι επισκευασιμη γιατι λυπαμαι να τον πεταξω. τον ανοιξα αλλα δεν ειδα τιποτα μαυρισμενο
οποια βοηθεια καλοδεχουμενη παιδια
ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων!!