Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα από MEGA (ψηφιακό) σε BRAVIA
GeorgeVita
18-10-11, 11:33
Τηλεόραση: SONY BRAVIA 32W4000
Κανάλι: MEGA ψηφιακό (μετά την πρόσφατη αλλαγή σε 16:9)
Πρόβλημα: μπλοκάρισμα του ψηφιακού δέκτη, ένδειξη λάθους "DIGITAL" και "AU-PROT" (audio protection)
Ιστορικό:
Πριν από μερικές μέρες παρατήρησα αλλαγή στα "επίγεια ψηφιακά μπουκέτα" όπου εμφανίστηκαν τα 2 κανάλια Nova (κωδικοποιημένα) και μετά το MEGA άρχισε εκπομπές "μπερδεμένου 16:9". Αναφέρω "μπερδεμένο" γιατί όταν η TV έχει ενεργοποιημένη την αυτόματη επιλογή μεγέθους (4:3 <-> 16:9) στις ειδήσεις οι δημοσιογράφοι ήταν 16:9 αλλά τα ρεπορτάζ 4:3 με την οθόνη να αλλάζει μέγεθος κάθε λίγο στο ίδιο κανάλι. Για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα απενεργοποίησα την αυτόματη αλλαγή μεγέθους εικόνας.
Λίγο αργότερα, αλλάζοντας τα κανάλια με τη σειρά 1-2-3-4 μόλις έφτανα στο MEGA (μνήμη #4) αργούσε να συντονιστεί και αρκετές φορές "κόλλαγε" όλη η TV (μαύρη οθόνη, δεν μπορούσα να αλλάξω κανάλι) ή έσβηνε με 8 αναλαμπές στο κόκκινο LED[/B]. Σβήσε-άναψε επανέρχεται, λίγο αργότερα τα ίδια μόνο στη μνήμη #4 που είχα το MEGA. Εκανα πλήρη επαναφορά, άλλαξα θέση στις μνήμες, διέγραψα τα κωδικοποιημένα του Nova κλπ. αλλά όταν ερχόταν το MEGA τακτικά (όχι πάντα) κόλλαγε...
Μέσα από τη σελίδα "Ολα για τις τηλεοράσεις (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=45526)" του Γιώργου (mystaki g) βρήκα τη διαδικασία για να δω ιστορικό των "error codes" της SONY (σε stand by πατάς "info", "5", "Volume Up", "ON") που είχαν καταχωρηθεί 4x "DIGITAL" error και 4x "AU-PROT" error (μάλλον audio protection).
Αποσύνδεσα τα πάντα (DVD, playstation, PC, USB memory, ...) αλλά το πρόβλημα σταμάτησε μόνο όταν διέγραψα το MEGA από την μνήμη του ψηφιακού δέκτη! Τώρα βλέπουμε MEGA από τα αναλογικά ...
Ψάχνω να βρω την απάντηση (ασυμβατότητα MEGA, ανάγκη firmware update, ...).
Αν έχετε εμπειρία ή γνώμες θα φανούν χρήσιμες.
Φιλικά,
Γιώργος
Ένα firmware upgrade μπορεί και να διόρθωνε το πρόβλημα.
H DIGEA τι λεει;;;μηπως ευθυνεται αυτη;;;
GeorgeVita
18-10-11, 13:07
H DIGEA τι λεει;;;μηπως ευθυνεται αυτη;;;
Γειά σου Παναγιώτη,
το τοπικό "sony service" λέει ότι είναι θέμα digea, αφορά το λόγο 16:9 και το "ρυθμίζουν"...
G
Αν το κάνει μόνο στην δική σου τηλεόραση δεν είναι θέμα digea αλλά θέμα λογισμικού της δικής σου tv.
GeorgeVita
18-10-11, 13:43
Αν το κάνει μόνο στην δική σου τηλεόραση δεν είναι θέμα digea αλλά θέμα λογισμικού της δικής σου tv.
... και αν τελικά δοθεί λύση από την digea θα πουλήσω την TV μου ως "mpeg-4 compliance tester"!
Ετσι κι αλλιώς η διαδικασία firmware update θα απαιτεί sony center και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν νέα versions.
G
Σχετικά με το firmware upgrade της τηλεόρασης στη δικιά μου bravia kdl32s5550 το κάνω μόνος μου από τη usb θύρα με ένα φλασάκι κατεβάζοντας
το firmware από εδώ
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_el_GR&f=FW_BraviaM7039&ch=5&m=KDL-32S5550
Ψάξε κάτι αντίστοιχο για τη δικιά σου
-Βασίλης
Ναι αλλά το μοντέλο του Γιώργου είναι KDL-32W4000 και δεν υπάρχει κάτι στο επίσημο της sony, με προσοχή για τυχόν λάθη μπορείς να κοιτάξεις και εδώ
http://www.box.net/shared/hhcr59z4wo
http://www.filestube.com/02c13a497c73af8103e9,g/Sony-KDL-xxW4000.html
Σχετικά με το firmware upgrade της τηλεόρασης στη δικιά μου bravia kdl32s5550 το κάνω μόνος μου από τη usb θύρα με ένα φλασάκι κατεβάζοντας
το firmware από εδώ
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_el_GR&f=FW_BraviaM7039&ch=5&m=KDL-32S5550
Ψάξε κάτι αντίστοιχο για τη δικιά σου
-Βασίλης
Δεν γινεται σε ολες τις SONY απο usb.
GeorgeVita
18-10-11, 15:08
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και το "ψάξιμο" που κάνετε!
Από το πρώτο σχόλιο του Σπύρου έψαξα αλλά το firmware των xx-W4000 απουσιάζει από το support.sony.com
Οι μόνες αναφορές σε forums ήταν για "update over the air" που έγινε μέσω ψηφιακών καναλιών σε άλλες χώρες.
Οι πληροφορίες για "MEGA στο σχεδόν 16:9" διασταυρώθηκαν, άρα θα περιμένω την πρόοδο των εργασιών της digea.
G
Η σε ένα επίσημο sony service για upgrade μέσω jtag.
Εγώ πάντως έχω οδηγία από Την Sony ότι το θέμα έχει να κάνει με την digea αλλά όχι θέμα λογισμικού της δικής σου sony
Έχει συμβεί και σε άλλους πολλούς πελάτες μας
jim philips
18-10-11, 22:28
Kαλησπερα,κανε μια δοκιμη να αλλαξεις την γλωσσα σε αγγλικα και παρακολουθισε το λιγο.τα λεμε.
GeorgeVita
19-10-11, 21:45
... κανε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα σε αγγλικά και παρακολούθησέ το λίγο...
Γειά σου Δημήτρη,
συντόνισα πάλι το MEGA στα ψηφιακά, άφησα τα μενού στα Ελληνικά και μετά από μερικές ώρες εμφάνισε το πρόβλημα. Τώρα έβαλα Αγγλικά και δοκιμάζουμε!
G
steliossss
20-10-11, 20:58
Εγώ πάντως έχω οδηγία από Την Sony ότι το θέμα έχει να κάνει με την digea αλλά όχι θέμα λογισμικού της δικής σου sony
Έχει συμβεί και σε άλλους πολλούς πελάτες μας
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!! Το πρόβλημα αυτό μου το έκανε μια KDL-52W4000 που έχω, για πρώτη φορά προχθές, αλλά με πλήρη blackscreen, και δεν επανερχόταν η τηλεόραση παρά μόνο μετά από μισή ώρα εκτός ρεύματος! Από το επίσημο service μου είπαν οτι "αν βαλω την tv να παίξει γυρω στις 19:00 που βάζει και το "... της Εδέμ", Θα ξανακολήσει σίγουρα!...
Μικρό το κακό λοιπόν και αφού δεν υπάρχει νεο firmware... περιμένουμε την digea να λύσει το πρόβλημα με τα data της!!!
Είπαμε πως το πρόβλημα (αν δεν το κάνει σε όλες της τηλεοράσεις) δεν είναι της digea αλλά της τηλεόρασης σου,
σε εσένα από ότι κατάλαβα σου βρήκαν και το πρόβλημα
η τηλεόρασή σου συχαίνεται το "... της Εδέμ" και σβήνει :001_smile:.
Είπαμε πως το πρόβλημα (αν δεν το κάνει σε όλες της τηλεοράσεις) δεν είναι της digea αλλά της τηλεόρασης σου,
σε εσένα από ότι κατάλαβα σου βρήκαν και το πρόβλημα
η τηλεόρασή σου συχαίνεται το "... της Εδέμ" και σβήνει :001_smile:.
:biggrin:
GeorgeVita
21-10-11, 20:10
... κανε μια δοκιμή να αλλάξεις την γλώσσα σε αγγλικά και παρακολούθησέ το λίγο...
Περίπου 2 μέρες με ρύθμιση Γλώσσα=English και δεν έχει παρουσιάσει το πρόβλημα (βάλαμε και την Εδέμ...).
Στέλιο καλώς ήλθες σε αυτό το forum! Αν θέλεις δοκίμασέ το.
G
steliossss
22-10-11, 13:49
Κύριοι, σας ανέφερα ΑΚΡΙΒΩΣ το τι μου ανέφεραν από το ΕΠΙΣΗΜΟ service! Δεν έβαλα τίποτα δικό μου.
GeorgeVita σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, γιατί δεν την χρησιμοποιώ μόνο για ταινίες HD στην κρεβατοκάμαρα.
(Στο σαλόνι υπάρχει προβολέας).
Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση και κατά τύχη έβαλε η σύζυγος το Mega και κόλλησε, σε σημείο να μην μπορεί να δείξει τίποτα ούτε στο HDMI.
Σας ευχαριστώ όλους για την ενημέρωση :)
GeorgeVita
24-10-11, 00:48
... με ρύθμιση Γλώσσα=English και δεν έχει παρουσιάσει το πρόβλημα...
... αλλά ψηφιακή τηλεόραση σημαίνει και "ψηφιακά βοηθήματα" όπως ένδειξη προγράμματος, περίληψη / συντελεστές ταινίας, χρονοδιακόπτης κλπ. που είναι πιο χρήσιμα στα Ελληνικά και επειδή προβλέψαμε ότι μπορεί να "Φεύγουν τα greeklish γιατί έρχονται τα english! (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57646)" μη το κάνω μόνος μου ...
Συμπέρασμα: φεύγει το MEGA από τα ψηφιακά της δικής μου TV μέχρι διορθώσεως του προβλήματος
G
Πρόβλημα: μπλοκάρισμα του ψηφιακού δέκτη, ένδειξη λάθους "DIGITAL" και "AU-PROT" (audio protection)
Ιστορικό:
Πριν από μερικές μέρες παρατήρησα αλλαγή στα "επίγεια ψηφιακά μπουκέτα" όπου εμφανίστηκαν τα 2 κανάλια Nova (κωδικοποιημένα) και μετά το MEGA άρχισε εκπομπές "μπερδεμένου 16:9". Αναφέρω "μπερδεμένο" γιατί όταν η TV έχει ενεργοποιημένη την αυτόματη επιλογή μεγέθους (4:3 <-> 16:9) στις ειδήσεις οι δημοσιογράφοι ήταν 16:9 αλλά τα ρεπορτάζ 4:3 με την οθόνη να αλλάζει μέγεθος κάθε λίγο στο ίδιο κανάλι. Για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα απενεργοποίησα την αυτόματη αλλαγή μεγέθους εικόνας.
Λίγο αργότερα, αλλάζοντας τα κανάλια με τη σειρά 1-2-3-4 μόλις έφτανα στο MEGA (μνήμη #4) αργούσε να συντονιστεί και αρκετές φορές "κόλλαγε" όλη η TV (μαύρη οθόνη, δεν μπορούσα να αλλάξω κανάλι) ή έσβηνε με 8 αναλαμπές στο κόκκινο LED[/B]. Σβήσε-άναψε επανέρχεται, λίγο αργότερα τα ίδια μόνο στη μνήμη #4 που είχα το MEGA. Εκανα πλήρη επαναφορά, άλλαξα θέση στις μνήμες, διέγραψα τα κωδικοποιημένα του Nova κλπ. αλλά όταν ερχόταν το MEGA τακτικά (όχι πάντα) κόλλαγε...
Μέσα από τη σελίδα "Ολα για τις τηλεοράσεις (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=45526)" του Γιώργου (mystaki g) βρήκα τη διαδικασία για να δω ιστορικό των "error codes" της SONY (σε stand by πατάς "info", "5", "Volume Up", "ON") που είχαν καταχωρηθεί 4x "DIGITAL" error και 4x "AU-PROT" error (μάλλον audio protection).
Αποσύνδεσα τα πάντα (DVD, playstation, PC, USB memory, ...) αλλά το πρόβλημα σταμάτησε μόνο όταν διέγραψα το MEGA από την μνήμη του ψηφιακού δέκτη! Τώρα βλέπουμε MEGA από τα αναλογικά ...
Ψάχνω να βρω την απάντηση (ασυμβατότητα MEGA, ανάγκη firmware update, ...).
Αν έχετε εμπειρία ή γνώμες θα φανούν χρήσιμες.
Φιλικά,
Γιώργος
Σήμερα έκανα και εγώ αναβάθμιση .
Τελικά το firmware που πέρασαν είναι το 4.13.
Από ότι έμαθα έχουν λύσει το πρόβλημα μόνο στην σειρά W4000 . . .
Το βράδυ θα δείξει αν πραγματικά έχουν λύσει το πρόβλημα .
GeorgeVita
25-10-11, 14:27
Σήμερα έκανα και εγώ αναβάθμιση. Τελικά το firmware που πέρασαν είναι το 4.13. Από ότι έμαθα έχουν λύσει το πρόβλημα μόνο στην σειρά W4000 . . . Το βράδυ θα δείξει αν πραγματικά έχουν λύσει το πρόβλημα .
Γειά σου Μπάμπη, καλώς ήλθες σε αυτό το forum!
Ο προγραμματισμός του firmware έγινε σε εργαστήριο/sony service ή μέσα από το σήμα λήψης (λ.χ. εκπομπή από digea);
G
Χαιρετώ όλους με τη σειρά μου .
Ο προγραμματισμός του firmware έγινε σε sony service .
Δυστυχώς παρότι είμαι ηλεκτρονικός και η διαδικασία είναι θέμα 10 λεπτών με Memory Stick
δεν δίνουν το firmware .
Συμπέρασμα την κουβάλησα σε sony service .
Το πρόβλημα το έχουν σε αρκετά μοντέλα .
Προς το παρόν λύση έχουν μόνο στη σειρά W4000 με αναβάθμιση firmware .
Στάθηκα τυχερός έχω την KDL-40W4000 . . .
Η αναβάθμιση γίνεται δωρεάν
Ευχαριστώ . . .
Ο προγραμματισμός του firmware έγινε σε sony service .
Δυστυχώς παρότι είμαι ηλεκτρονικός και η διαδικασία είναι θέμα 10 λεπτών με Memory Stick δεν δίνουν το firmware .
Μπορεί να μην το δίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει.
Το θέμα είναι να τα βρεις μαζεμένα και "κάπως ελεγμένα" σε κάποια forum ή ftp upload center που σίγουρα θα υπάρχει,
άλλα ποιο!
Υ.γ.
Φυσικά υπάρχουν και τα επίσημα των εταιριών αλλά αυτά είναι "μόνο" για τους συνεργάτες τους και με αμοιβή.
Το "μόνο" το τόνισα γιατί το βλέπω λίγο άδικο.
Μπορεί να μην το δίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει.
Το θέμα είναι να τα βρεις μαζεμένα και "κάπως ελεγμένα" σε κάποια forum ή ftp upload center που σίγουρα θα υπάρχει,
άλλα ποιο!
Υ.γ.
Φυσικά υπάρχουν και τα επίσημα των εταιριών αλλά αυτά είναι "μόνο" για τους συνεργάτες τους και με αμοιβή.
Το "μόνο" το τόνισα γιατί το βλέπω λίγο άδικο.
Φίλε Σπύρο υπάρχουν και θέλει πολύ ψάξιμο σε φόρουμ του εξωτερικού που δίνονται από άλλους συναδέλφους ξένους
GeorgeVita
31-10-11, 13:35
.
Sony Service: "Φέρτην αύριο να την πάρεις μεθαύριο!"
Συμπέρασμα: παραμένουμε χωρίς το MEGA στα ψηφιακά μέχρι να γίνει "καλύτερη προσφορά"...
G
GeorgeVita
04-11-11, 23:46
... νεώτερα στοιχεία τοποθετούν το πρόβλημα στο "φόρτωμα πληροφοριών προγράμματος στην Ελληνική γλώσσα" δηλαδή στο TV-Guide (τι εκπομπές θα δείξει το κάθε κανάλι).
G
Γιώργο αν δεν γίνει software upgrade με κάποιο νεότερο της εταιρίας για να σιγουρευτείς πως το πρόβλημα δεν προέρχεται από εκεί, μπορεί να σου βγάζει ότι νάνε.
Υ.γ.
έτυχε να δω το προηγούμενο και οι μέρες δεν είναι για τέτοια μηνύματα (στρατιωτικούς άλλαξαν όχι τεχνικούς της ερτ).!!
Γειά σας φίλοι, έχω και `γω το ίδιο πρόβλημα μετο mega σε kdl 32v4500, το παρουσιάζει για ένα μικρό διάστημα και με πετάει στο προηγούμενο επιλεγμένο κανάλι,το ωραίο ειναι οτι σε λειτουργία PIP, PAP το mega το πιάνει σωστά.
Λοιπον να γραψω και γω μια και εκανα πατατα!!!!!!!!! εχω μια bravia kdl-40p3000 και μπηκα στο μενου (σε stand by πατάς "info", "5", "Volume Up", "ON") ε και οσο να ναι το πειραξα λιγακι!!! και αλλαξα μια ρυθμιση που εγραφε standby by (δεν θυμαμαι αν εγραφε και κατι αλλο) και ειχε τιμη 1 εγω το γυρισα σε τιμη 0 με αποτελεσμα να ενεργοποιειται η οθονη αλλα να εχει τον φωτισμο απο πισω και δεν εχει εικονα και ηχο.το αφησα κανα μισαωρο εκτος ρευματος αλλα τιποτα τι να κανω? και εχω μεινει και χωρις οθονη γιατι εχω συνδεσει εκει τον υπολογιστη γμτ
Από την στιγμή που δεν έχει εικόνα δυσκολεύουν τα πράγματα, βρες το service manual και κοίτα αν υπάρχει κάποιος συνδυασμός πλήκτρων για factory default.
αν δεν βρεις κάτι, εγώ θα κοίταζα αν είχε κάποια 8πινη eeprom (θα την αντίγραφα ως έχει για backup) και θα την έσβηνα για δοκιμή.
λοιπον τωρα που δοκιμασα πατωντας το i 5 vol- και power μου εμφανιζει τις ρυθμισεις και τις ωρες λειτουργιας με πρασινα γραμματα,δηλαδη το μενου που μας δειχνει τι ρυθμισεις υπαρχουν,χωρισ δυνατοτητα αλλαγης ενω με τα i 5 vol+ και power εμφανιζει το μενου με τις ρυθμισεις που μπορουμε να πειραξουμε, μετα απο περιπου 20" σβηνει η οθονη.αν πατησω i 5 vol+ και power δεν εμφανιζεται το μενου.
GeorgeVita
27-11-11, 23:14
... μετα απο περιπου 20" σβηνει η οθονη.αν πατησω i 5 vol+ και power δεν εμφανιζεται το μενου.
Δοκίμασε τα παραπάνω σε "αναλογικό tuner".
Ισως μπει στα αναλογικά πατώντας το "Analog" αντί του power on ( info, 5, vol+, analog), ή έστω μόνο Analog, μετά pwr off και μετά δοκιμή. Στη δική μου ΔΕΝ μπαίνει σε "service menu" αν έχει γίνει power off από τα ψηφιακά.
Γειά σας φίλοι, έχω και `γω το ίδιο πρόβλημα μετο mega σε kdl 32v4500, το παρουσιάζει για ένα μικρό διάστημα και με πετάει στο προηγούμενο επιλεγμένο κανάλι,το ωραίο ειναι οτι σε λειτουργία PIP, PAP το mega το πιάνει σωστά.
Γειά σου Κώστα, καλώς ήλθες σε αυτό το forum!
Μοιάζει με το πρόβλημα που αναφέρω, φαντάζομαι θα θέλεις firmware update.
G
απο οσο εψαξα στο ιντερνετ η τηλεοραση εχει μπει μαλον σε standby mode,το δοκιμασα και με το analog αλλα παλι τιποτα,το μενου δεν εμφανιζεται,το μονο μενου που εμφανιζει ειναι το error menu
Athanasios Kakargias
11-12-11, 11:58
Καμία φορά το Mega δεν λέει να δώσει εικόνα, άλλες φορές μαυρίζει η εικόνα γενικά, όταν την κάνω power off καμιά φορά ξεκινάει θέλοντας να ξανακάνει setup, και την τελευταία φορά to power off-on δεν δούλεψε, και άρχισα να φρικάρω.
Βρήκα σε 2 forum ένα γαλλικό και ένα αγγλικό κατι firmware για τις σειρές W4000, W4500 (και W47XX), X4500, τα έχει πάρει κανείς σας χαμπάρει ή τα έχει περάσει;
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/883204-sony-w4500-series-100hz-50-000-1-dynamic-contrast-dlna-part-2-a-32.html
post #948
και
http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?f=1194&t=29890507&p=174169998#p174169998
δείτε και αυτό για την διαδικασία
http://www.getmanual.com/gmn/sb/sony/08tv065.pdf
Θάνο η διαδικασία είναι απλή και εύκολη,
το θέμα είναι που νομίζω δεν μπορείς να κάνεις απλά (χωρίς κάποιο jig της εταιρίας) backup το υπάρχων.
Κανένα upload center για tv firmawre files πρέπει να βρούμε (θα υπάρχουν πολλά μαζεμένα) και φυσικά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και κάποια τυχών λάθος (μπορεί πιθανόν να σβήσουν και κάποιον bootloader).
Athanasios Kakargias
11-12-11, 15:20
Θάνο η διαδικασία είναι απλή και εύκολη,
το θέμα είναι που νομίζω δεν μπορείς να κάνεις απλά (χωρίς κάποιο jig της εταιρίας) backup το υπάρχων.
Κανένα upload center για tv firmawre files πρέπει να βρούμε (θα υπάρχουν πολλά μαζεμένα) και φυσικά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και κάποια τυχών λάθος (μπορεί πιθανόν να σβήσουν και κάποιον bootloader).
Κοιταξε στα site που ανεφερα λένε ότι τα συγκεκριμενα firmware είναι έγκυρα, και υπάρχουν τύποι που τα έχουν περάσει. Άν μου ξανα-συμβεί η ιστορία με το Mega ετοιμο το έχω να το καρφώσω :), όχι τίποτα άλλο αλλά ελπίζω να έχουν διορθώσει και την λειτουργία renderer για το dnla γιατί κάπου κάπου κολάει.
Αν πετύχει ανάλογα την έκδοση του firmware είναι πολύ πιθανόν!
GeorgeVita
15-01-12, 17:13
... μόλις έφτανα στο MEGA (μνήμη #4) αργούσε να συντονιστεί και αρκετές φορές "κόλλαγε" όλη η TV (μαύρη οθόνη, δεν μπορούσα να αλλάξω κανάλι) ή έσβηνε με 8 αναλαμπές στο κόκκινο LED[/B]. Σβήσε-άναψε επανέρχεται, λίγο αργότερα τα ίδια ...
Στο χορό χθες (23:00) μπήκε και ο ALPHA και τον διέγραψα! Σιγά σιγά θα βλέπω μόνο ΕΡΤ σε απεργιακό πρόγραμμα. Επιτακτική η ανάγκη επίσκεψης στο sony service center!
G
steliossss
04-02-12, 09:47
Τελευταία νέα... και όλα καλά!!!
Για όλη την σειρά KDL W4000 από την SONY στο Μαρούσι μου έστειλαν με Courier τα 2 Stikakia (επειδή μένω σε νησί) και με οδηγίες με φωτογραφίες!
Η αναβάθμιση έγινε πανεύκολα και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..!!
Το πρόβλημα ήταν το EPG (είχε δυνατότητα λήψης λιγότερων χαρακτήρων απ'αυτούς που έστελνε η Digea), δηλαδή αν βαριέστε να ασχοληθείτε με το θέμα, απλά γυρίστε την γλώσσα στα Αγγλικά.
Εμένα σε μια KDL-52W4000 που έχω, τις τελευταίες μέρες μου κόλησε και ο ALPHA και δεν άντεξα!
Μετά την αναβάθμιση τους επέστρεψα και τα stikakia με χρέωση δική τους όπως μου το ζήτησαν.
Κράτησες image από τα στικάκια ?
stavros_97s
04-02-12, 11:48
Φιλε ειχα και εγω το ιδιο προβλημα στο Mega,πηγα την τηλεοραση στο servise της sony και μου εκανε ανβαθμισει Δωρεαν!Κια τωρα ειμαι μια χαρα!
Τηλεφωνο servise αμπελοκηπων 2310 726-801:biggrin:
steliossss
04-02-12, 11:59
Κράτησες image από τα στικάκια ?
Όχι... η αλήθεια είναι οτι φοβήθηκα μήπως έχουν κανένα autorun. exe!!!!, αλλά με ενημέρωσαν οτι δεν χρειάζεται να κουβαλάτε τις τηλεοράσεις στο service!!!!!!! Έρχονται στο σπίτι και σε 5 λεπτά τελειώνουν!
Στην περίπτωση την δικιά μου (μένω Σαλαμίνα), μου τα έστειλαν με ACS και τα έστειλα πίσω χωρίς καμία επιβάρυνση.