Επιστροφή στο Forum : Ενοχλητικός ήχος tv samsung
Παιδιά να ρωτήσω κάτι...παρατηρώ μάλλον ακούω απο πολλές τηλεοράσεις παλιές crt τεχνολογία δηλαδή όταν είναι στο stand by ακούγεται ενας ήχος σαν φύσημα σαν ζζζζζζζ και είναι ανοχλητικό :angry: όταν έχει ησυχία στον χώρο!απο που προέρχεται αυτό το πράγμα, τροφοδοτικο...?
το ακούω και σε μια δικια μου samsung cx-5314x crt παλιά βέβαια αλλά σκυλί!:001_cool:
Αποστόλης1
14-10-11, 23:55
Συνήθως τρ/κό, αλλά καμιά φορά και από μεγάφωνο.
Αν κάνει θόρυβο κάποιος μικρός μετασχηματιστής στο πρωτεύων η δευτερεύον τροφοδοτικό μπορείς να τον μονώσεις με ειδική σιλικόνη από πάνω στη επιφάνια για να μην ακούγετε
την άνοιξα αλλά δεν καθορίζεται εύκολα η πηγή του ήχου!!προσεκτικά και υπο τάση κουνούσα διαφορα εξαρτήματα με κατσαβιδάκι αλλά τίποτα δεν σταμάτησε ούτε άλλαξε ο ήχος!εντάξει δεν είναι δα και τόσο τραγικό σηκώνομαι και την κλείνω απο το κουμπί,αλλά μήπως προειδοποιεί για κάποια βλάβη που έρχεται?
Master Sat
15-10-11, 11:26
1. Αλλαξε τους πυκνωτες στο χαμηλο τροφωδοτικο.
2. Αν ειναι απο τον μτχ τροφωδοσιας μπορεις να ριξεις σπρευ βερνικιου..υπαρχει στο εμπορειο...
3. αν ειναι απο τα γιοκ..οπως το 2.
Καλη επιτυχια...
Σε ευχαριστώ master...τα γιοκ όμως ποιά είναι?
Τα yoke δεν έχουν σχέση (αφού η tv είναι σε stand-by), αυτό που μπορεί να κάνει το θόρυβο είναι ο μ/σ τροφοδοσίας (από λάθος ταλάντωση σε stand-by mode) που συνήθως φταίνε πυκνωτές ή κάποιο lpf στα 220V.
Για να καταλάβεις από που προέρχεται ο θόρυβος μπορείς να βάλεις την μύτη ενός κατσαβιδιού πάνω του και την άλλη μεριά του να την βάλεις στο αυτί σου (σαν ακουστικά από μηχανολόγους).
Σπύρο ευχαριστώ να ρωτήσω κάτι βάζοντας το αυτί σε stand by πάνω στα ηχεία ακούγεται φύσιμα!είναι φυσιολογικό..κάθε τηλεόραση το έχει?
Φυσικά και όχι όταν είναι σε stand-by ο ενισχυτής είναι off αλλά σε μερικές τηλεοράσεις χαμηλής ποιότητας μπορεί και να είναι φυσιολογικός ένας πολύ μικρός θόρυβος.
Αν είναι όμως ακουστός από απόσταση (σε εντελώς ήσυχο περιβάλλον) τότε πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημά ή η τροφοδοσία του ή το κύκλωμα του ενισχυτή (stand_by/on).
ανεβάζω φώτο ο ήχος απο τον μ/χ ακούγεται....246192462024621
Σπύρο δεν ακούγεται πολύ ο ήχος μόνο αν κολλήσεις το αυτί στο ηχείο!αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε είναι νασ να λειτουργεί το audio κύκλωμα σε stand by....
ανεβάζω φώτο ο ήχος απο τον μ/χ ακούγεται....246192462024621
Σπύρο δεν ακούγεται πολύ ο ήχος μόνο αν κολλήσεις το αυτί στο ηχείο!αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε είναι νασ να λειτουργεί το audio κύκλωμα σε stand by....
μπορείς να τον μονώσεις
να τον αποκολλήσω και τι να κάνω βερνίκι η σιλικόνη?
Όπως είναι πάνω ριχτού ζεστή σιλικόνη να είναι κλειστή η τηλεόραση κάλυψε το όλο
αμα του βάλω την κανονική που έχω σε σωληνάριο όχι σε πιστόλι? ειναι καλή ειναι 100% σιλικόνη!έχει καμιά διαφορά και αν ναι ποιά?έτσι να μαθαίνουμε και καινούρια πράγματα!
Θυμιζει κορεα η φωτογραφια (θα συμφωνησω με τον Σπυρο) και φυσικα αλαγη σε πυκνωτες,ομως και κατι αλλο.Τσεκαρε αν υπαρχει τριμμερ στην τροφοδοσια...Ισως να εχει ερθει η ωρα του (ανοιγεις την συσκευη και μετρας αν ειναι 110 τα βολτ π.χ στον πυκνωτη μετα το τροφοδοτικο) αν και θα χριαζοταν το σχεδιο για περαιτερω διαδικασιες.
xaxaxaxa ναι γιώργο κάργα κορέα τουλάχιστον για την samsung ειναι η μαμά!είναι η μόνη tv που έχω δεί που να έχει οθόνη samsung και όχι άλλης εταιρείας!τωρα για βρές κορεάτικη(δηλαδή αυθεντική) samsung!λοιπόν το βρήκα το service manual αλλά δεν μπορώ να το κατεβάσω!
http://elektrotanya.com/samsung_cx-5314xt_ch_p68t.pdf/download.html
αμα του βάλω την κανονική που έχω σε σωληνάριο όχι σε πιστόλι? ειναι καλή ειναι 100% σιλικόνη!έχει καμιά διαφορά και αν ναι ποιά?έτσι να μαθαίνουμε και καινούρια πράγματα!
Θερμή σιλικόνη από μπιστόλι και όχι αυτή που λες που είναι για να κολάν τα τζάμια
Αποστόλης1
19-10-11, 22:28
Εγώ λέω να του ρίξει μονωτικό σε σπρέι μήπως εισχωρήσει και μέσα, αν κα όπως "μαντεύω" θα έχει και ψυχρές.
Παίδες η tv τα έπαιξε τελείως...ξέρω δεν αξίζει να ασχολείσαι πλέον με επισκευές παλαιών tv αλλα άμα φτιάχνετε οικονομικά why not?Λοιπόν ανοίγω από τηλεκοντρόλ, ανοίγει και η οθόνη παραμένη μαύρη...την άνοιξα έστριψα δεξιά την βίδα screen του μ/ς υψηλής πήρε φωτεινότητα και είναι έτσι...http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38462&stc=1