PDA

Επιστροφή στο Forum : 22''Samsung 2232BW-Παρακαλώ Βοήθεια!!!

ba99297
14-10-11, 16:22
Παιδιά γεια χαρά σε όλους
Θα ήθελα την βοηθειά σας
Αρχικά να πω ότι δεν είμαι καν ηλεκτρονικός ( είμαι πληροφορικός)
Μου χάρισαν μια οθόνη 22''Samsung 2232BW η οποία έχει ένα μικρό μειονέκτημα !!!!!
δουλεύει όποτε θέλει......
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος όχι ακριβώς όποτε θέλει , αλλά αφού την ανάψεις κάνει περίπου 30-60 λεπτά για να πάρει μπρος
Στο μεταξύ διάστημα ( μέχρι να δουλέψει ) το led από το κουμπί που την ενεργοποιεί κάνεις σαν να αναβοσβήνει. Οταν τελικά δείξει εικόνα τότε το led παραμένει σταθερά αναμένο και από εκεί και μετά η οθόνη λειρουργεί κανονικά χωρίς άλλες παρενέργειες ( τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα ). Έχει κανένας άποψη για το τι μπορεί να φταίει. Θέλω να την φτιάξω γιατί θεωρώ ότι είναι κρίμα να πάει στα σκουπίδια ( εκεί θα την πετούσε ο προκάτοχος αν δεν μου την χάριζε ).
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

d_nikolaos
14-10-11, 16:37
Από ότι καταλαβαίνω κάποιο πρόβλημα με τους πυκνωτές πρέπει να είναι στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Αν έχεις τις γνώσεις, άλλαξε τους...

alex504
14-10-11, 16:47
Άνοιξε προσεκτικά την τηλεόραση πρόσεχε που πηγαίνουν οι φισες
Πάρε στα χεριά την πλακέτα του τροφοδοτικού και κοίταξε προσεκτικά ποιοι πυκνωτές είναι φουσκωμένοι δηλαδή σκασμένοι και άλλαξε τους πρόσεξε η θερμοκρασία των πυκνωτών να είναι 105 c
Καλή επιτυχία

ba99297
17-10-11, 01:21
Παιδιά ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις
Μια ερώτηση
Οι πυκνωτές έχουν πολικότητα ? ( δεν ξέρω αν το θέτω σωστά..) εννοώ όπως και να τα συνδέσω τα "ποδαράκια" τους είναι το ίδιο ή θα πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ και καλή μου επιτυχία....

dalai
17-10-11, 01:34
εχουν πολικοτητα .Να σημειωνεις (αν δεν ειναι ηδη) σε πια τρυπα μπαινει το πλην ποδαρακι ,απο αυτα που βγαζεις για αλλαγη.
Συνηθως οι φουσκωμενοι πυκνωτες σβηνουν τελειος την οθονη .
Σε ενα παρομιο προβλημα με την δικια σου οθονη, δεν ειχε φουσκωσει εμφανος κανενας πυκνωτης. Αναγκαστικα να τους αλλαξω ολους για να δουλεψει. ΜΕτα που μετρησα ειδα οτι ειχαν πεσει πολυ οι χωριτηκοτητες τους.Οποτε υπαρχει περιπτωση να σου συμβει το ιδιο και να μην βλεπεις φουσκωμενους πυκνωτες

alex504
17-10-11, 11:33
Όλοι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές να ξέρεις έχουν πολικότητα εκτός από κάποιες περιπτώσεις που δεν έχουν και είναι για άλλη περίπτωση
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές έχουν δυο ποδαράκια το μακρύ πόδι είναι ο θετικός πόλος και φυσικά το άλλο ποδαράκι το οποιο είναι κοντό είναι ο αρνητικός πόλος
Σε κάθε περίπτωση πάνω στη πλακέτα σου δείχνει πως πάει ο πυκνωτής έχει το + και το –