PDA

Επιστροφή στο Forum : Samsung LE40A656A1F

technikos
11-10-11, 07:18
Καλημέρα σε όλους!
Έχω το εξής πρόβλημα: Περίπου 15 δευτερόλεπτα παίζει κανονικά. (εικόνα, ήχο, μενου, κανάλια, όλα οκ!)
Αμέσως μετά, για 8-10 δευτερόλεπτα σβήνει και πάλι απ΄την αρχή... (15δευτ. οκ 9δευτ. off)
όταν είναι σβηστή το led αναβοσβήνει 5-6 φορές.
Χτες την άφησα για 3 ώρες να παίζει για να δω αν θα αλλάξει συμπεριφορά ώς αναφορά τους χρόνους, άναψε-σβήσε, τίποτα, σαν ρολοϊ...

Το χειρότερο απ' όλα είναι που την είδα... στο όνειρό μου!!! χτες το βράδυ....

tsalik
11-10-11, 16:06
[QUOTE]

Το χειρότερο απ' όλα είναι που την είδα... στο όνειρό μου!!! χτες το βράδυ....Σιγά σιγά με αυτές τις "κουφές" βλάβες θα βλέπουμε και εφιάλτες

Thansavv
11-10-11, 17:34
Το χειρότερο απ' όλα είναι που την είδα... στο όνειρό μου!!! χτες το βράδυ....

Νίκο πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος για να σε βοηθήσουμε. Έψαξα για διάφορα τεχνικά εγχειρίδια, αλλά δεν βρήκα πληροφορίες. Μόνο σ΄αυτή τη διεύθυνση βρήκα κάτι αλλά δε νομίζω ότι βοηθάει πολύ...

http://www.astrologer.gr/index.php/interpretation.html?searchStr=ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (http://www.astrologer.gr/index.php/interpretation.html?searchStr=%CE%A4%CE%97%CE%9B%C E%95%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97)

technikos
11-10-11, 22:13
Νίκο πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος για να σε βοηθήσουμε. Έψαξα για διάφορα τεχνικά εγχειρίδια, αλλά δεν βρήκα πληροφορίες. Μόνο σ΄αυτή τη διεύθυνση βρήκα κάτι αλλά δε νομίζω ότι βοηθάει πολύ...

http://www.astrologer.gr/index.php/interpretation.html?searchStr=ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (http://www.astrologer.gr/index.php/interpretation.html?searchStr=%CE%A4%CE%97%CE%9B%C E%95%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97)

:lool:χαχαχα να ΄σαι καλά Θανάση,
...θυμάμαι παλιές καλές εποχές που δεν ονειρευόμουν tv, αλλά... :blushing:

giannhsitia
12-10-11, 20:49
κλασικη περιπτωση βλαβης :P !! αποσυνδεσε τα κουμπακια, αν φτιαξει αλλαξετα

alex504
13-10-11, 15:53
Συνήθως η σειρά αυτή δεν βγάζει τέτοιο πρόβλημα
Αποσύνδεσε την φύσα που πάει στα Μπουτoν και αν το ξανακάνει δεν είναι από εκεί κοίταξε το τροφοδοτικό
Εάν είναι εντάξει όταν βγάλεις την φύσα τότε φταίει η μικρή πλακέτα στα Μπουτον έχει γύρω στα 15-20 ευρώ

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-10-11, 16:57
ο επεξεργαστής τις main είναι τον κάνεις reflow και είσαι ο.κ
στο σέρβις αν πάς με τέτοια βλάβη σου αλλάζουνε ινβέρτερ,αφού δεν ξέρουν αυτοί που έχουν το σέρβις μην ψάχνεσε,εμένα μου έτυχε 2 φορές με παρόμοια μοντέλα τις εταιρείας αυτής και μου ήρθαν απο το εξουσιοδοτημένο απ'ευθείας ούτε αυτοί δεν μπορούν να τις επισκευάσουν

alex504
13-10-11, 22:51
Το ξαναλέω ότι η συγκεκριμένη σειρά δεν βγάζει τέτοια προβλήματα τουλάχιστον δεν έχω συνάντηση ακόμα
Διότι έχω φτιάξει πάνω από 150 κομμάτια οι περισσότερες είχαν τροφοδοτικό και μερικές πάνελ
Τώρα όταν ο αγαπητός φίλος μιλεί για reflow δηλαδή να μα στο κάνει πιο λιανά να το καταλάβουμε δηλαδή να βάλει την main στο φούρνο να την ζεστάνει μπας και δουλέψει για κάνα δυο μήνες και ξανά το ίδιο πρόβλημα να παρουσιάσει
Τώρα αυτά είναι συγγνώμη ΠΥΡΑΜΑΤΑ εκτός αν εννοεί κάτι άλλο να μας τα πει να το καταλάβουμε προς τέρψιν και των άλλων συναδέλφων και φίλων του φόρουμ
Στις αντιπροσωπείες ξέρουν πολύ καλά τη κάνουν απλά για να μην έρθει πάλι πίσω η τηλεόραση από τον πελάτη σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις αντικατάσταση πλακέτας καινούργια και έχει και εγγύηση ένα χρόνο και είσαι ήσυχος και επαγγελματίας.
Και καταρχήν το ινβερτερ δεν κάνει αυτά τα συμπτώματα το ινβερτερ η θα μαυρίσει η εικόνα τελείως και θα έχεις μόνο ήχο η θα πέσει η φωτεινότητα και θα σκουρύνει η οθόνη η θα παίζει για λίγο και μετά θα γίνετε μαύρη η οθόνη και πολλά άλλα
Και δεν νομίζω ότι τα εξουσιοδοτημένα μετά έρχονται σε ένα ιδιωτικό σέρβις είναι λίγο παρατραβηγμένο αυτό που λέει ο συνάδελφος
Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους διότι στο σέρβις και στην αγορά ηλεκτρονικών έχω τώρα 20 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας και έχοντας δουλέψει για πολλές μεγάλες φίρμες σαν αρχιμάστορας
Αυτά δεν τα γράφω για να δημιουργήσω κάποιο θέμα απλά κάποια πράγματα πρέπει να έχουν κάποια βάση και όχι την υπερβολή

giannhsitia
14-10-11, 08:13
Καλημερα
Νικο εβγαλες τα κουμπια στον αερα? παντως παιδια η Samsung εχουν ενα θεμα μετα τα κουμπατια, ειναι συνηθες προβλημα, τουλαχιστων εδω, ισος φταει που εχουμε πολυ υγρασια, γιατι το ιδιο παθαινουν και τα monitor ασχετος μαρκας

spiroscfu
14-10-11, 11:54
Αλέξη διάβασε το #405, το reflow δεν είναι πάντα αποτυχημένο http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53832&page=41 .

Επίσης στης αντιπροσωπίες δεν είναι σίγουρο πως ξέρουν πάντα τη κάνουν, πολλές φορές αλλάζουν πλακέτες για να είναι καλυμμένη ή επειδή δεν έχουν την διάθεση-χρόνο-γνώση ή και τα δύο.

Υ.γ.
Στα εξουσιοδοτημένα δεν είναι πάντα expert!!

technikos
14-10-11, 13:39
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, (και για τις ονειρο-ερμηνείες)
υποψιάζομαι και ΄γω τη main πλακέτα και περιμένω μία ίδια από ένα συνάδελφο για να κάνω τη δοκιμή.
απ το επίσημο service μου είπαν για main η οποία έχει 315€! περιμένω...

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
14-10-11, 14:09
ΑΛΕΞΗ ποτέ να μην είσαι σίγουρος στα ηλεκτρονικά,επειδή δέν το συνάντησες εσύ δεν πάει να πεί ότι δεν μπορεί να συμβεί.
για να κάνεις reflow σε bga πρέπει να έχεις εξοπλισμό,τους φούρνους και τα μπαρμπεκιου δεν τα εμπιστεύομαι.
μαθητευόμενος ηλεκτρονικός δεν είμαι.
αν έχεις καταλάβει δεν αντικαθιστώ πλακέτες τις επισκευάζω για περισσότερο κέρδος, εκεί είναι η μαγκιά μπορείς να το κάνεις;
το μαγαζί το δικό μου δεν είναι συνοικιακό είναι εξουσιοδοτημένο, συνεργάτης του Γ.ΜΑΝΩΛOΠΟΥΛΟΥ στο νομό λάρισας και γι αυτό τον λόγο ασε να ξέρω λίγο περισότερο απο σένα πως δουλεύουν τα εξουσιοδοτημένα σε όλη την επικράτεια και με τον τρόπο που τα πήρανε και τις γνώσεις που έχουν.εσύ είσαι εξουσιοδοτημένο σέρβις σε κάποια εταιρεία;αν όχι ξέρεις ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιείς brand εταιρείας διαφημίζεσαι για κάτι που δεν είσαι (ειδικός) άρα δεν το κατέχεις,όπως γράφεις και εσύ πιο πάνω ότι μόνο οι εξουσιοδοτημένοι ξέρουν.
δεν μίλησα για inverter είπα για τον επεξεργαστή τις main.
που είναι η υπερβολή; όπως είδες φίλε δεν ποστάρω ποτέ χωρίς να είμαι σίγουρος για κάτι.
όσο για 20 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα το σχολιάσω
φιλικά να ακούμε και τις γνώμες των άλλων κάτι θα ξέρουν και αυτοί.
ας κλείσει εδώ το θέμα γιατι ούτε χρόνο ούτε όρεξη υπάρχει να το συνεχίσω

alex504
14-10-11, 14:16
Αλέξη διάβασε το #405, το reflow δεν είναι πάντα αποτυχημένο http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53832&page=41 .

Επίσης στης αντιπροσωπίες δεν είναι σίγουρο πως ξέρουν πάντα τη κάνουν, πολλές φορές αλλάζουν πλακέτες για να είναι καλυμμένη ή επειδή δεν έχουν την διάθεση-χρόνο-γνώση ή και τα δύο.

Υ.γ.
Στα εξουσιοδοτημένα δεν είναι πάντα expert!!

Φιλέ Σπύρο μπορεί να γίνετε και να δουλεύει εγώ πάντως δεν διακινδυνεύω και να μπλέξω με τον πελάτη και να ασχολούμαι για μια εβδομάδα με την συγκεκριμένη τηλεόραση αυτές τις εποχές δεν θα πάρουμε βραβείο
Μάλλον ίσως θα χάσουμε και ώρες αλλά και χρήματα εάν η τηλεόραση γυρίσει πίσω τι προτιμάς από τα δύο

alex504
14-10-11, 14:19
ΑΛΕΞΗ ποτέ να μην είσαι σίγουρος στα ηλεκτρονικά,επειδή δέν το συνάντησες εσύ δεν πάει να πεί ότι δεν μπορεί να συμβεί.
για να κάνεις reflow σε bga πρέπει να έχεις εξοπλισμό,τους φούρνους και τα μπαρμπεκιου δεν τα εμπιστεύομαι.
μαθητευόμενος ηλεκτρονικός δεν είμαι.
αν έχεις καταλάβει δεν αντικαθιστώ πλακέτες τις επισκευάζω για περισσότερο κέρδος, εκεί είναι η μαγκιά μπορείς να το κάνεις;
το μαγαζί το δικό μου δεν είναι συνοικιακό είναι εξουσιοδοτημένο, συνεργάτης του Γ.ΜΑΝΩΛOΠΟΥΛΟΥ στο νομό λάρισας και γι αυτό τον λόγο ασε να ξέρω λίγο περισότερο απο σένα πως δουλεύουν τα εξουσιοδοτημένα σε όλη την επικράτεια και με τον τρόπο που τα πήρανε και τις γνώσεις που έχουν.εσύ είσαι εξουσιοδοτημένο σέρβις σε κάποια εταιρεία;αν όχι ξέρεις ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιείς brand εταιρείας διαφημίζεσαι για κάτι που δεν είσαι (ειδικός) άρα δεν το κατέχεις,όπως γράφεις και εσύ πιο πάνω ότι μόνο οι εξουσιοδοτημένοι ξέρουν.
δεν μίλησα για inverter είπα για τον επεξεργαστή τις main.
που είναι η υπερβολή; όπως είδες φίλε δεν ποστάρω ποτέ χωρίς να είμαι σίγουρος για κάτι.
όσο για 20 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα το σχολιάσω
φιλικά να ακούμε και τις γνώμες των άλλων κάτι θα ξέρουν και αυτοί.
ας κλείσει εδώ το θέμα γιατι ούτε χρόνο ούτε όρεξη υπάρχει να το συνεχίσω
Και εγώ φιλικά τα έγραψα

spiroscfu
14-10-11, 14:22
Αλέξη δεν κάνουμε επισκευές σε δύσκολα σημεία για βραβεία αλλά για περισσότερο κέρδος, όπως είπες η εποχές είναι ειδικές για τέτοια πράγματά!

alex504
14-10-11, 14:34
Φέρνω ένα παράδειγμα για όλους συνάδελφος επισκεύασε το ινβερτερ σε μια Samsung TV
Άλλαξε δυο μετασχηματιστές που ήταν καμένα από παρωμία πλακέτα
Το αποτέλεσμα να ξαναέρθει μέσα για την ιδία βλάβη
Ενώ αν έχει αλλάξει όλο το ινβερτερ θα ήταν κύριος θα είχε δώσει μεγαλύτερη εγγύηση και δεν θα έχανε χρόνο και χρήμα
Σε αυτό δεν συμφωνείτε

spiroscfu
14-10-11, 14:46
Μπορείς να ρωτήσεις τον πελάτη τη θέλει,
π.χ. θέλεις να πληρώσεις ~300€ + εργατικά για την πλακέτα ή να προσπαθήσω να κάνω κάτι και όσο αντέξει με ~50€ (εργατικά).

alex504
14-10-11, 15:21
Σεβαστές όλες οι γνώμες των συναδέλφων και των μελλών
Εγώ Σπύρε μου προτιμώ να του βάλω καινούργια πλακέτα για να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και να μην λέω όλη τη μέρα ποσό θα κρατήσει και εάν δουλέψει καλά και πόσο θα πάει
Οι περισσότεροι πελάτες σίγουρα θέλουν καινούργια αυτή την στιγμή δεν έχουν λεφτά για πέταμα Πάντα μιλώ για σέρβις τηλεοράσεων και δεν συμφωνούν στο να την επισκευάσουμε και όσο κράτηση

Αυτό είναι διαπιστωμένο από πολλούς συναδέλφους εδώ στην Αθήνα για την επαρχία που είστε εσείς δεν γνωρίζω αν αλλάζει κάτι
Άσε που μετά από πίσω σου λένε τον κέρατα μου πηρέ 50 ευρώ και ξανά χάλασε άσχετα με το τι είχε συμφωνηθεί και μετά βγάζεις το κακό όνομα το οποίο μπορεί να είναι και τζάμπα διαφήμιση

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας οι οποίες ήσαν ενδιαφέρουσες συγγνώμη κιόλας αν κάποιος παρεξηγήθηκε δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου Και βέβαια οι τεχνικές λεπτομέρειες που αναφέρετε είναι σημαντικές και βεβαίως ισχύουν
Εγώ πάντως reflow θα κάνω σε μια συσκευή εικόνας η ήχου η pc laptop σε δίκες μου συσκευές η σε συσκευές φίλων μου
Δεν θα το ρισκάρω να το κάνω σε πελάτη μου

Γιατί σίγουρα το 50% μπορεί να έχει επιτυχία όπως και το υπόλοιπο 50% να έχει αποτυχία
Πολλές φορές όμως Πάνο στο να μειώσουμε την τιμή και να βγάλουμε περισσότερη εργασία πατούμε σε περιπέτειες
Και για το φίλο μου τον Νίκο από τη Λάρισα Μπράβο που ασχολιέσαι και τα ψάχνεις και εγώ το ίδιο κάνω έχω μάθει στη πορεία μου πολλά πράγματα μόνος μου άπλα θέλω λίγο ασφάλεια προσέχω να μην γυρνά τίποτα πίσω
Γιατί όταν αυτό γίνετε με χαλάει πολυ

δεν είμαι ειδικός εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως το ποιο άσχετο όπως στην ιατρική πάντα κατι νεο μαθαίνεις
Και να ξέρεις ότι σε αυτές τις 4 φίρμες που επισκευάζω είμαι επίσημος συνεργάτης
Άντε να κάνουμε και καμία δουλειά σας εύχομαι καλό Σάββατο Κυριακό
να ειστε καλα

technikos
25-10-11, 21:37
Τελευταία νέα...
Μετά τη δοκιμή-αλαγή της main πλακέτας, η τηλεόραση έπαιξε κανονικά. Προτίμησα αντικατάσταση με μεταχειρισμένη (απο άλλη tv)
Τώρα, ως αναφορά την επισκευή της πλακέτας θα το αφήσω για αργότερα λόγο χρόνου και εμπειρίας. Μόλις πριν λίγο καιρό ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το reballing και ακόμα ψάχνομαι με τα υλικά και με τα θερμοχρονδιαγράμματα!

θα ήθελα τη γνώμη σας οποιος έχει την ανάλογη εμπειρία΄
Στατιστικά για το reflow σε αυτές τις πλακέτες, έχει διάρκεια η επισκευή;(reflow)
ή όπως λέει και ο φίλος αλεξ φοβάσαι μη σου γυρίσει πίσω, σε μερικούς μήνες.
παράδειγμα το PS3 με reflow είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξαναχαλάσει ενώ με το reballing είναι οκ

spiroscfu
25-10-11, 22:51
Νίκο αν βρείς το κουράγιο διάβασε το παρακάτω θέμα από την αρχή θα σου λυθούν αρκετές απορίες.
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53832

technikos
26-10-11, 09:37
Νίκο αν βρείς το κουράγιο διάβασε το παρακάτω θέμα από την αρχή θα σου λυθούν αρκετές απορίες.
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53832

Σπύρο, συμμετείχα σε αυτό το θέμα, και όχι απλά το έχω διαβάσει, αλλά έχω τυπώσει κάποιες σελίδες ( συμβουλευτικό οδηγός! )

Αλλά νομίζω οτι το reflow δεν έχει "μόνιμα" αποτελέσματα, τουλάχιστον στις περισσότερες συσκευές που απαιτούν αυτή τη διαδικασία(reflow/reballing ) ...ενώ το reballing έχει επιτυχία.
Γι' αυτό το λόγο, η απορία μου στατιστικά, ή αν θέλετε σε ποσοστό επιτυχίας, στο παρακάτω:

""θα ήθελα τη γνώμη σας οποιος έχει την ανάλογη εμπειρία΄
Στατιστικά για το reflow σε αυτές τις πλακέτες, έχει διάρκεια η επισκευή;(reflow)
ή όπως λέει και ο φίλος αλεξ φοβάσαι μη σου γυρίσει πίσω, σε μερικούς μήνες.
παράδειγμα το PS3 με reflow είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξαναχαλάσει ενώ με το reballing είναι οκ ""

spiroscfu
26-10-11, 10:03
Από ότι έχω γράψει και στο συγκεκριμένο θέμα http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53832&page=41

Εμείς χρησιμοποιούμε δυο ειδών κόλληση την lead solder (με μόλυβδο) με αναλογίες 60/40 Tin/lead (Sn/Pb) ή 63/37 που αυτές αρχίζουν να λιώνουν από τους 183 έως τους 188°C .
Και της lead-free (αμόλυβδη) που αποτελείται από Sn-Ag-Cu (Tin-Silver-Copper) με αναλογίες Sn-3.5Ag-0.74Cu-0.21Zn ή Sn-3.5Ag-0.85Cu-0.10Mn που αρχίζουν να λιώνουν απο τους 211 έως τους 220˚C.

Αυτό σημαίνει πως ανάλογα την σχεδίαση και τα υλικά που έχουν επιλεχτεί από αυτούς η κατανάλωση ενέργειας θα επιφέρει θερμότητα αρκετές φορές κοντά στα παραπάνω μεγέθη,
με αποτέλεσμα να εισχωρήσει υγρασία η σκόνη ανάμεσα στην κόλληση και να αναμιχθεί με αυτή κατά την τήξη/λιώσιμο και έτσι χάνει την αντοχή της. Σε αυτήν την περίπτωση το reflow θα είναι σχεδόν αποτυχημένο.

Η άλλη περίπτωση είναι να χάσει την αντοχή της από μηχανικές ταλαντώσεις η κτυπήματα ή και προβληματική κατασκεύη που εκεί το reflow μπορεί να λειτουργήσει επιτυχημένα.

Edit:
Κάτι άλλο που θυμήθηκα η κάθε μια έχει τα υπέρ και τα κατά της,
Η lead-free είναι ποιο αναίσθητη στης θερμικές μεταβολές αλλά σπάει ποιο εύκολα ενώ η tin-lead έχει μικρότερο σημείο τήξης αλλά είναι ποιο αναίσθητη στης μηχανικές ταλαντώσεις/καταπονήσεις.

technikos
26-10-11, 10:22
Δηλαδή για να επισκευασουμε μια τηλεόραση, θα πρέπει να ψάξουμε, αν η συγκόλληση των εξαρτημάτων
έγινε με lead-free (αμόλυβδη) ή με lead solder (με μόλυβδο) και να πράξουμε αναλόγως....
Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι λίγο υπερβολικές ως αναφορά τις συσκεύες... δλδ θα φτάσει μια συσκευή στους 200˚C ;;;
(εκτος αν είναι θερμάστρα):biggrin: .... είδα και την παράγραφο που είχες γράψει παρακάτω:

""Έχεις δίκιο Κωνσταντίνε ήμουν αρκετά υπερβολικός γράφοντας "θα επιφέρει θερμότητα αρκετές φορές κοντά στα παραπάνω μεγέθη" σωστότερο είναι "σε κάποια μεγέθη που μπορεί να εισχωρήσουν διάφορα άλλα στοιχεία στην δομή της κόλλησης",
όσο για την υγρασία εννοούσα από απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας π.χ. από το καλοριφέρ του σπιτιού στο ψύχος της εξωτερικής ατμόσφαιρας και αντίθετα,
αυτές οι απότομες μεταβολές της περιβαλλοντολογικής θερμοκρασίας νομίζω πως μπορούν να μεταφραστούν σε υγρασία.""

spiroscfu
26-10-11, 10:30
Όχι Νίκο για αυτό λέμε ότι το reflow δεν είναι σίγουρο,
γιατί δεν ξέρουμε αν το σπάσιμό-αποκόλληση έγινε από υπερβολική θερμοκρασία ή μηχανικά κτυπήματα ή από αλλοίωση των συστατικών της κόλλησις.

Υ.γ.
το reflow είναι σαν λότο για αυτό το λόγο λέμε ότι δεν είναι σίγουρο ενώ το rebaling αν γίνει σωστά έχει πολύ ποιο καλά αποτελέσματα.