PDA

Επιστροφή στο Forum : πως ελεγχουμε αν καηκε η αντισταση του σιδερου σιδερωματος?....

xaris-c
04-10-11, 21:18
το βαζω στην μπριζα και πεφτει η ασφαλεια .....
εχω λυσει τα παντα δεν δεν φενεται κατι να παει στραβα απο καλωδιωσεις
ειναι το μοντελο hobby is6000 το θεμα ειναι οτι η αντισταση ειναι μαζι με την πλακα σιδεροματος
βαζοντας το πολυμετρο στους ακροδεκτες της αντιστασεισ μου βγαζει 40 .....Ω μαλλον αν το βαλω στο τεστ βραχυκυκλωματος ...σφυριζει
κενουριο κανει 40 ευρω ..η αλλαγη πλακας κανει περιπου 20 ....ειναι ομως σιγουρα αυτο το προβλημα?...αν βαλω απο την μπριζα ρευμα κατευθιαν στους ακροδεκτες της αντιστασης και πεσει παλι τοτε μαλλον σιγουρα ειναι αυτο το προβλημα ...αν δεν πεσει και ζεσταθει τοτε ειναι κατι αλλο ....:confused1:

..... σεμιναρια ον-λινε....

takisegio
04-10-11, 22:56
καλα τα λες βαλε τη πλακα μονη της στη μπριζα,το θερμοστατη τον εχει πανω;;

p.gabr
04-10-11, 22:59
μετρα τα δυο καλωδια ως προς γη.

antanas
04-10-11, 22:59
Μην το ψάχνεις καθόλου.Εάν έκανες έλεγχο καλώδιο-φις κ.τ.λ και δεν εντόπισες κάτι τότε αυτό το σίδερο "παρέδωσε το πνεύμα του".Πάς για καινουργιο σίδερο. Είναι κατά πάσα πιθανότητα (99,9999%).βραχυκυκλωμένη η αντίσταση και δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, γιατί πολύ απλά δεν έχει και τίποτε άλλο:001_smile:.

JOUN
04-10-11, 23:42
Μια παρατηρηση: Η αντισταση(του σιδερου ετσι ; ) ποτε μα ποτε δεν βραχυκυκλωνει..Δεν ειναι δηλαδη δυνατον να πεταχτηκε ενα συρμα απο μεσα απο την φαση και να κολλησε στον ουδετερο ετσι; Το αναφερει και ο φιλος οτι εχει αντισταση 40 ωμ αρα απο που προκυπτει το βραχυκυκλωμα; Αυτο που συμβαινει ειναι οτι εχει διαρροη με την γη η οποια σημειωτεον δεν μετριεται με κοινο πολυμετρο αλλα με μεγγωμετρο.

antanas
04-10-11, 23:51
Μια παρατηρηση: Η αντισταση(του σιδερου ετσι ; ) ποτε μα ποτε δεν βραχυκυκλωνει..Δεν ειναι δηλαδη δυνατον να πεταχτηκε ενα συρμα απο μεσα απο την φαση και να κολλησε στον ουδετερο ετσι; Το αναφερει και ο φιλος οτι εχει αντισταση 40 ωμ αρα απο που προκυπτει το βραχυκυκλωμα; Αυτο που συμβαινει ειναι οτι εχει διαρροη με την γη η οποια σημειωτεον δεν μετριεται με κοινο πολυμετρο αλλα με μεγγωμετρο.

Γιώργο έτσι ακριβώς είναι όπως τα λές.Όταν λέω βραχυκύκλωμα εννοώ αυτό ακριβώς.Διαρροή.Η οποία διαρροή μπορεί να μην ανιχνεύετε οταν ειναι εκτός ρεύματος και παρουσιάζετε μόλις τροφοδοτείτε το σίδερο με ρεύμα.

xaris-c
04-10-11, 23:58
ναι ειναι πανω στην πλακα ...αλλα τον εχω βγαλει και αυτον... διαβαζοντας καταλαβα οτι ειναι ωρα για καινουριο...

Panoss
05-10-11, 09:24
Με το σίδερο συνδεδεμένο στην πρίζα, αν μετρήσουμε τάση φάσης - γης και δεν υπάρχει διαρροή, θα πρέπει να βρούμε 230 βολτ, σωστά;
Αν βρούμε μικρότερη τάση, σημαίνει διαρροή. Έτσι δεν είναι;

FILMAN
05-10-11, 09:26
Με το σίδερο συνδεδεμένο στην πρίζα, αν μετρήσουμε τάση φάσης - γης και δεν υπάρχει διαρροή, θα πρέπει να βρούμε 230 βολτ, σωστά;
Αν βρούμε μικρότερη τάση, σημαίνει διαρροή. Έτσι δεν είναι;
Όχι. Αυτό θα συνέβαινε αν δεν είχαμε καλή γείωση.

xaris-c
05-10-11, 16:46
24259νεα δεδομενα ....εβαλα την πλακα απεθειας στο ρευμα χωρισ τισ καλωδιοσεις και ζεσταθηκε ......οποτε δεν φταιει η αντισταση ...τωρα ενοχοποιω την αντλια νερου -ατμου
η οποια βραχυκυκλωνει μετρωντας τισ δυο επαφεσ φαση ουδετερο ...ομως και παλι δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο γιατι και παλια ειχα αλλαξη το ιδιο ανταλακτικο επειδη εσπασε το πλαστικο ρακορ του και μου διχνει οτι ειναι και αυτο βραχυκυκλωμενο στο ιδιο τεστ ....μηπως ετσι πρεπει να ειναι ?... και τι αλλο μπορει να φταιει?...επισυναπτο φωτογραφεια ...αντε αν το βρουμε μετα σας εχω ενα πλυντηριο....χαχαχα 24258 το διακοπτακι της αντλιασ δουλευει κανονικα ....ειναι νορμαλ open...οταν το παταω κλεινει το κυκλωμα...αυτο δινει ρευμα στη αντλια ...ομως το προβλημα ειναι οτι ριχνει την ασφαλεια του σπιτιου πριν πατησεις το κουμπι ...

http://www.eaparts.gr/content.aspx?catid=138&pcatid=16&m=&partid=41578&cpi=&s=&l=1
κ (http://www.eaparts.gr/content.aspx?catid=138&pcatid=16&m=&partid=41578&cpi=&s=&l=1)αλα αν φταιει αυτο κανει 25 ευρω ..καλυτερα να αγορασω καινουριο σιδερο ...κανει 40

Υ.Γ ουτε η αντλια ειναι ....την βαζω μονη της στο ρευμα και δουλευει ....ασχετα αν διχνει οτι βραχυκυκλωνει ....
αρα αντισταση δεν ειναι ,αντλια δεν ειναι ...θα το ξανασυναρμολογισω μπας και αλλαξε γνωμη και δεν ριχνει ασφαλεια ....

Master Sat
06-10-11, 11:03
Σε ριχνει τον Γενικο διακοπτη?? η σε ριχνει τον διακοπτη διαφυγης???

xaris-c
06-10-11, 12:02
τελικα ...τα συναρμολογισα ολα και λειτουργεισε ....δεν καταλαβα ποιο ηταν το προβλημα ....με την ευκερια καθαριστικε κιολας ....ολα καλα ...

Panoss
06-10-11, 13:14
Ηλεκτροβαλβίδα πρέπει να ονομάζεται, όχι αντλία. Το normal - open που λες μου δείχνει ότι μάλλον την μπερδεύεις με ρελέ. Δεν είναι ρελέ.
Η ηλεκτροβαλβίδα είναι μια 'βρύση' που όταν της δίνεις ρεύμα ανοίγει (αφήνει τον ατμό να περάσει δηλαδή).
Όταν διακόψεις το ρεύμα, κλείνει (δεν αφήνει τον ατμό να περάσει).
(ίσως να γίνονται και αντίστροφα)

Δεν ξέρω τι τιμές πρέπει να διαβάζεις όταν μετράς με το ωμόμετρο (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ).
Μια τέτοια που χα πάρει για ένα Stirella είχε 14 ευρώ πριν 4 χρόνια.

Killo_Watt
06-10-11, 14:35
το προβλημα ηταν μαλλον σκονη στο θερμοστατη!!! ;) μου εχει τυχει...

xaris-c
06-10-11, 20:01
http://www.eaparts.gr/content.aspx?catid=138&pcatid=16&m=&partid=41578&cpi=&s=&l=1
αντλια το λεει ....
τωρα αν ηταν σκονη στο θερμοστατη δεν ξερω ....και γιατι να ριχνει τον γενικο? ....οχι το διαφυγης
το θεμα ειναι οτι λειτουργει κανονικα .....ολα οκ.....