PDA

Επιστροφή στο Forum : SAMSUNG LE32A436T1D

Master Sat
27-09-11, 13:48
Γεια σας...θα Ηθελα την βοηθεια σας σ αυτην την Τν. Ειναι σε stabay διχνει οτι περνει εντολες απ το τηλ/ρολ αλλα δεν αναβει...
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη...
Με μια ματια που εριξα βλεπω οτι λειπουν τα 12ν ισως και καποιες αλλες τασεις τα 5ν υπαρχουν...

Μαστερ σατ...>

Αυτο ειναι το τποφοδοτικο της....

giannhsitia
27-09-11, 15:05
η αλλες τασεις θα φανουν οταν αναξει η τηλεορ.! τα 5 volt λογικα ειναι του standbay, εχεις τσεκαρη για καμια ασφαλια? υπαρχουν κατι smd δεν αν εχει καμια το τροφοδ.! επισεις το inverter Περνει πανω απο αυτο?

giannhsitia
27-09-11, 15:07
το τροφοδοτικο πανω λεει ενα part number ξεκιναει με BN... πεστο μου λιγο

Master Sat
27-09-11, 18:38
το τροφοδοτικο πανω λεει ενα part number ξεκιναει με BN... πεστο μου λιγο
Ναι φιλε:ΒΝ44-00213A
Ναι το ινβερτερ περναει απ αυτο με δικο του τροφοδοτικο αν καταλαβενω καλα....

spiros1966
27-09-11, 21:12
Τσεκαρε τα optocoupler

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
28-09-11, 09:23
αφού δεν έχεις τις χαμηλές τάσεις άλλαξε όλους τους ηλεκτρολυτικούς απο 680μf και πάνω έχεις χάσει τις τάσεις 24βόλτ 12v,13v έχεις μόνο το stby 5.3v

Master Sat
28-09-11, 10:38
Ευχαριστω πολυ παιδια κανω καποιες ενεργειες και επανερχομαι...

Μαστερ Σατ...>

Master Sat
28-09-11, 11:43
Τιποτα παιδια τιποτα..εχει μουλαροσει...

giannhsitia
28-09-11, 16:28
Τιποτα παιδια τιποτα..εχει μουλαροσει...

Γιατι εμενα μου λεει κατι οτι ειναι Main? να σου πω ειχε φουσκωμενο πυκνωτη το τροφοδοτικο?

Master Sat
28-09-11, 18:51
Γιατι εμενα μου λεει κατι οτι ειναι Main? να σου πω ειχε φουσκωμενο πυκνωτη το τροφοδοτικο?
Οχι φιλε δεν εχει πυκνωτη φουσκωμενο...
Τι ενοεις....κατι μου λεει οτι ειναι Μain????

spiroscfu
29-09-11, 01:58
Το τροφοδοτικό για να βγάλει τις άλλες τάσεις (η stand-by 5 ή 3,3V είναι μόνιμη), πρέπει να πάρει εντολή από την main σου έρχεται η εντολή αυτή?

Σχέδιο δεν μπόρεσα να βρω, πάντως σχεδόν σε όλες αναγράφεται σαν PWR-ON/OFF (δίπλα ή κάτω από την φίσες του τροφοδοτικού),
τη τάση έχεις εκεί όταν είναι σε stand-by και τη όταν προσπαθείς να την κάνεις on?

Master Sat
29-09-11, 14:52
Οταν κανω ΟΝ ακουγετε απο το τροφοδωτικο ενα χαμηλο τσιρτσιρισμα...αρα περνει εντολη... οι τασες που περνω εκτος τα 5ν ειναι ολες της ταξεις των mVolts...και δεν αλλαζουν οταν παταω ΟΝ...

spiroscfu
29-09-11, 15:22
Ξεκίνα λοιπόν με πυκνωτές στο πρωτεύων/δευτερεύων και μετά ψάξε για κάποια τυχόν διαρροή.

alex504
29-09-11, 22:26
Φίλε μου αλλάζεις τροφοδοτικό και είσαι εντάξει συνήθως οι 32 δεν βγάζουν φουσκωμένους πυκνωτές
Και μην κάνεις πειράματα αν είναι δίκια σου καλός αν είναι όμως για πελάτη το τροφοδοτικό έχει από 80 έως 100 ευρώ και έχεις και ένα χρόνο εγγύηση
Όταν κάνει αυτό το τσιτσίρισμα που λες πας καρφωτός για νέα πλακέτα
Η Μαιν δεν είναι

Master Sat
30-09-11, 19:10
Φίλε μου αλλάζεις τροφοδοτικό και είσαι εντάξει συνήθως οι 32 δεν βγάζουν φουσκωμένους πυκνωτές
Και μην κάνεις πειράματα αν είναι δίκια σου καλός αν είναι όμως για πελάτη το τροφοδοτικό έχει από 80 έως 100 ευρώ και έχεις και ένα χρόνο εγγύηση
Όταν κάνει αυτό το τσιτσίρισμα που λες πας καρφωτός για νέα πλακέτα
Η Μαιν δεν είναι
Μαλον αυτο θα κανω γιατι ουτε με την αλλαγη των πυκνοτων εγεινε τιποτα...
Σας ευχαριστω ολους...
Παρ επιπτοντως η τιμη αυτη ειναι αντιπροσωπειας??

spiroscfu
30-09-11, 21:01
Εκτός από πυκνωτές τη άλλο κοίταξες, για τυχόν βραχυκύκλωμα στο δευτερεύων έψαξες.

ziakosnasos
30-09-11, 22:16
Πόσο καιρό την έχεις ? Εγώ πριν κανά χρόνο είχα πάρει απο το e-shop την ίδια τηλεόραση την έστησα έπαιξε κανά 30 λεπτά και ξαφνικά έκλεισε η οθόνη προσπάθησα με το τηλεκοντρολ αλλά τίποτα μουλάρι δεν άνοιγε με τίποτα μόνο έδειχνε ότι παίρνει εντολές απο το τηλεκοντρολ με τα πολλά την ξαναπακετάρισα και την πήγα πίσω έγινε RMA και πήρα μια LED , ένα παληκάρι μου είχε πεί ότι κάτι έπαιζε με τους πυκνωτές δηλαδή είχαν πρόβλημα απο την μάνα τους γιατί είχαν βάλει πυκνωτές με μικρότερη χωρητικότητα κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς . Αμα ψάξεις και λίγο στο νετ κάτι ανάλογο θα βρείς http://www.youtube.com/watch?v=8l0AUj8QUkg&feature=related .

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
01-10-11, 16:13
η τηλεόραση αυτή βγάζει πρόβλημα στα τροφοδοτικά γι'αυτό είναι και φτηνά 40-50€
οι λύσεις είναι δύο ή το κάνεις αλλαγή ή το επισκευάζεις .
για το δεύτερο πρέπει να έχεις ανταλλακτικά σειρές KTC smd,εμπειρία και τα εξουσιοδοτημένα αντικατάσταση κάνουν γιατι δεν ξέρουν να επισκευάσουν οι περισσότεροι ( άν θίχτηκε κανείς έχω παραδείγματα και ονομαστικά μάλιστα)

kwstas92
01-10-11, 16:38
Σε samsung οθονη υπολογιστη ειχα και εγω προβλημα με το τροφοδοτικο...Αντικατεστησα τους πυκνωτες και ολα μια χαρα.Βρηκα και ενα σχετικο λινκ αλλα ειναι για οθονη και οχι για τηλεοραση http://www.ccl-la.com/blog/index.php/reparing-a-samsung-2493hm-24-lcd-monitor/ ελπιζω να βοηθησει καθολου.

Master Sat
03-10-11, 10:51
Γεια σου φιλε...υπαρχει καποιο τηλ. για να την παραγγeιλω απο Θεσ/νικη;

Master Sat
03-10-11, 10:53
η τηλεόραση αυτή βγάζει πρόβλημα στα τροφοδοτικά γι'αυτό είναι και φτηνά 40-50€
οι λύσεις είναι δύο ή το κάνεις αλλαγή ή το επισκευάζεις .
για το δεύτερο πρέπει να έχεις ανταλλακτικά σειρές KTC smd,εμπειρία και τα εξουσιοδοτημένα αντικατάσταση κάνουν γιατι δεν ξέρουν να επισκευάσουν οι περισσότεροι ( άν θίχτηκε κανείς έχω παραδείγματα και ονομαστικά μάλιστα)
Οτι λεω πιο πανω(εκανα λαθος)...

Master Sat
05-10-11, 13:58
Παιδια την πατησα αγρια...σημερα ηρθε το τροφωδοτικο που παραγκηλα το εβαλα πανω στην τν και τα ιδια...μια τελευταια βοηθεια πριν την στειλω στην αντιπροσωπεια...

giannhsitia
05-10-11, 14:32
Η main κανει τετοια τρελα! ποσο εκανε το τροφωδοτικο?

Master Sat
05-10-11, 14:35
Η main κανει τετοια τρελα! ποσο εκανε το τροφωδοτικο?
85 ευρω με τα μεταφορικα απο αντ/πεια...:saad:

giannhsitia
05-10-11, 14:46
κριμα... μωρε τετοια μ... κανουν οι main στης samsung! τα τροφοδοτικα η θα φουσκωσουν οι πυκνωτες η θα εχουν ψυχρες τα Μ/Τ και τα regulator! και εγω αγορασα μια τ-con μεταχειρισμενη απο το ebay 47e και μπορει οι κοκκινιλες που κανει να ειναι Panel! ρισκα ειναι αυτα δυστυχως

Master Sat
05-10-11, 14:47
Θα την παιδεψω και αποψε και την παραταω....

Master Sat
05-10-11, 19:38
Λοιπον...την βλαβη την εκανα...
1. Δεν ειναι τροφοδωτικο(αφου το αλλαξα).
2. Δεν ειναι μητρικη.
3. Δεν ειναι ινβερτερ.
4. Δεν ειναι προβλημα με το πανελ.
5. Δεν ειναι στο πλακετακι της οθωνης.

Τι ειναι????????
Να ακουσω(διαβασω) δυο τρεις και θα σας πω...:001_rolleyes:

giannhsitia
05-10-11, 20:10
και που ξερεις οτι δεν ειναι main?

giannhsitia
05-10-11, 20:17
-αν ηταν πλακετακι οθονης (t-con) η τηλεορ. θα επαιζε χωρις εικονα θα εβλεπες ομως οτι θα αναβαν η λαμπες στο πανελ, η με χαλια εικονα,
-αν ηταν τροφοδοτικο θα αναβοσβηνε το φωτακι, η δεν θα ανοιγε καθολου,
-αν ηταν Inverter θα αναβε λιγο και θα εσβηνε η εικονα, θα ειχες ηχω, θα ειχες ηχω και μαυρη εικονα
-αν ηταν κουμπια θα ανοιγε και θα αλλαζε μονη της καναλια!
αρα τι αλλο εμεινε? η main κανεις κουλα πραγματα,

Master Sat
05-10-11, 20:28
-αν ηταν πλακετακι οθονης (t-con) η τηλεορ. θα επαιζε χωρις εικονα θα εβλεπες ομως οτι θα αναβαν η λαμπες στο πανελ, η με χαλια εικονα,
-αν ηταν τροφοδοτικο θα αναβοσβηνε το φωτακι, η δεν θα ανοιγε καθολου,
-αν ηταν Inverter θα αναβε λιγο και θα εσβηνε η εικονα, θα ειχες ηχω, θα ειχες ηχω και μαυρη εικονα
-αν ηταν κουμπια θα ανοιγε και θα αλλαζε μονη της καναλια!
αρα τι αλλο εμεινε? η main κανεις κουλα πραγματα,
Φιλε αυτο με τα κουμπια γιατι ρε γ....το δεν το ειπες πιο νωρις..τουλαχιστον θα με εβαζες σε υποψιες...Λοιπον ΝΑΙ μολις εβγαλα την φισα απο το πλακετακι με τα κουμπια η τν αναψε....
Τα συμπερασματα δικα σας....:001_smile:

Master Sat
05-10-11, 20:31
Παντος σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας....και μην ξεχνατε εχω και μια πλακετα τροφοδωσιας στην καβαντσα...:w00t:

giannhsitia
05-10-11, 20:31
μα ειχες πει οτι δεν αναβε καθολου, δεν μου εχει τυχη ποτε να ειναι ετσι.. ενταξει μην στεναχοριεσε για το τροφοδοτικο, χαλαει συχνα αρα θα σου χρειαστει, η πουλατο , εξαλου ειναι καινουριο! παρε μερικα κουμπακια και αλλαξετα!ειναι με κουμπια η η αφης?

giannhsitia
05-10-11, 20:34
ισος την χρειαστω, αλλα συνιθως της τα επισκευαζω, θα δω αν μπορω να σε εξυπηρετισω

Master Sat
05-10-11, 20:35
μα ειχες πει οτι δεν αναβε καθολου, δεν μου εχει τυχη ποτε να ειναι ετσι.. ενταξει μην στεναχοριεσε για το τροφοδοτικο, χαλαει συχνα αρα θα σου χρειαστει, η πουλατο , εξαλου ειναι καινουριο! παρε μερικα κουμπακια και αλλαξετα!ειναι με κουμπια η η αφης?
Σας ειχα πει οτι ειναι σε κατασταση αναμονης και διχνει οτι περνει εντολες...
τα κουμπακια ειναι οχι αφης...τα ποτισα με σπρευ καθαρισμου τα φισισα με αερα και ειναι ΟΚ....ευχαριστω για το ενδιαφερον σου...

giannhsitia
05-10-11, 20:36
τα κουμπακια ειναι οχι αφης...τα ποτισα με σπρευ καθαρισμου τα φισισα με αερα και ειναι ΟΚ....ευχαριστω για το ενδιαφερον σου...

εεε αυτα δεν φτιαχνουν ετσι, θα στο ξανακανει, ε τοτε αλλαξετο η παρε ενα :P

spiroscfu
05-10-11, 21:12

Είπες επίσης όμως πως:

Οταν κανω ΟΝ ακουγετε απο το τροφοδωτικο ενα χαμηλο τσιρτσιρισμα...αρα περνει εντολη... οι τασες που περνω εκτος τα 5ν ειναι ολες της ταξεις των mVolts...και δεν αλλαζουν οταν παταω ΟΝ...

το θέμα όμως είναι ότι έβγαλες άκρη.

takisegio
06-10-11, 09:28
εεε αυτα δεν φτιαχνουν ετσι, θα στο ξανακανει, ε τοτε αλλαξετο η παρε ενα :P

δεν μου εχουν γυρισει πισω

Master Sat
06-10-11, 10:33
Καλημερα σ ολους τους φιλους...
Την τν την παρεδοσα αρα το θεμα μεχρι νεοτερας εχει ληξει...
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας...και εγω απο μερους μου με τις λιγες γνωσεις μου ειμαι εδω να βοηθισω...
φιλοκοτατα...
Πολις...