PDA

Επιστροφή στο Forum : ελενχος Μ/Τ υψηλης

p270
19-09-11, 13:45
ερωτηση εχω εναν Μ/Τ υψυλης παο philips tv 17pt1666 το εχω ξεκολησει απο το τυπωμενο πως κανω ελενχο για δω αν τα εχι παιξει και αυτος;

καθε βοηθεια ευπροσδεχτη

ευχαριστω

p270
19-09-11, 18:06
κανεις που να ξερει ; μην τον αλλαξω τσαμπα

ultra
19-09-11, 18:30
Εχω κι εγω ακριβως το ιδιο θεμα με ενα βυθομετρο. Κατ αρχην, τροφοδοτησε την συσκευη χωρις τον μετασχηματιστη. Αν δεν εχεις το σχεδιο, θα πρεπει σε καποιο pad να βρεις μια ταση γυρω στα 150V.

Oσο αφορα στον ιδιο τον μετασχηματιστη, εγω τεσταρησα ωμικα αν το κοκκινο καλωδιο της υψηλης, ανταποκρινεται σε καποιο πιν του μετασχηματιστη, αν δηλαδη δεν εχει κοπει το τυλιγμα.

Τωρα, αν μπορεσεις να βρεις τον τυπο του μετασχηματιστη, τα πραγματα ειναι ευκολοτερα, μια που θα ξερεις ακριβως πως θα πρεπει να ειναι τα τυλιγματα του.

p270
19-09-11, 20:23
κοιτα το σχεδιο το εχω αλλα ειναι στα γερμανικα αλλα μαλλον δεν παζει και πολυ ρολο αυτο το εχω βγαλει εχω βρει καμμενο και το τρανζιστορ υψηλης και ενα ακομα οταν μετραω τα ποδια του μ/τ καποια δειχνουν βραχυκυκλωμενα στο ωμομετρο για αυτο τον ψαχνω αν εχει αρπαξει αυτος ισως οταν βαλω τα καινουργια ανταλακτικα τα ξανακαψει

thanks παντως για την απαντηση αν καποιος ξερει κατι παραπανω εχει καλος αλλιως με βλεπω να τον αλλαζω και αυτον

spiroscfu
19-09-11, 21:08
23656Αυτό είναι το διάγραμμα του μ/σ σου και μόνο αυτό κάποιος μπορεί να σου δώσει λόγο των στοιχείων σου που είναι εντελώς ελλειπή,
αν θέλεις κάποια βοήθεια βάλε κάποιες φωτογραφίες από το service manual και ανάλυσε της μετρήσεις σου (έτσι θα βρεθούν αρκετή να σε βοηθήσουν) χωρίς να κάνουν τον uri geller (http://en.wikipedia.org/wiki/Uri_Geller).

Master Sat
19-09-11, 21:42
φιλε υπαρχει ιδικο οργανο που μετραει μτχ υψηλης παρ ολ αυτα εγω 20 χρονια στο επαγγελμα αυτο δεν το εχω αγορασει...
Εσυ παρ ολ αυτα κανε το εξις...βγαλε το τρανζιστορ υψηλης και στο τυπομενο στην βαση/συλεκτη βαλε μια λαμπα 220 βολτ πυρακτοσεως...αν σ αναψει το πιο πιθανο να σε φταιει ο μτχ.
Ιστορικα να σε πω οτι οι Φιλιπς κανε μτχ υψηλης..
Ευχομαι να σε βοηθισα..

spiroscfu
19-09-11, 22:00
Εσυ παρ ολ αυτα κανε το εξις...βγαλε το τρανζιστορ υψηλης και στο τυπομενο στην βαση/συλεκτη βαλε μια λαμπα 220 βολτ πυρακτοσεως...αν σ αναψει το πιο πιθανο να σε φταιει ο μτχ.

το μόνο που θα καταφέρει με αυτό είναι να κάψει (μάλλον) και το driver μ/σ.

cards44
20-09-11, 11:04
φιλε υπαρχει ιδικο οργανο που μετραει μτχ υψηλης παρ ολ αυτα εγω 20 χρονια στο επαγγελμα αυτο δεν το εχω αγορασει...
Ιστορικα να σε πω οτι οι Φιλιπς κανε μτχ υψηλης..
Ευχομαι να σε βοηθισα..

καλημέρα master sat, έχεις κανα site για το όργανο που ελέγχει μετ. υψηλής ;

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
20-09-11, 11:05
σπύρο τον HR8342 πρέπει να φοράει το σασί είναι το L01.2EAA

p270
20-09-11, 11:33
οπως εγραψα και παραπανω εχει καμμενα σιγουρα 2 τρανζιστορ το BUT11APX ( 7402) και το bd 137 (7435) 23669

το σασι ειναι L01.2E μετρησεις δεν υπαρχουν καθως ο μ/τ δεν ειναι πανω στο κυκλωμα τον εχω βγαλει λογω τον καμμενον τρανζιστορ για ελενχο
καποια βοηθεια για το αν εχει αρπαξει ο υψηλης υπαρχει η τα αλλαζω ολα και βλεπουμε

sakistv
20-09-11, 12:28
Φίλε p270
Δυστυχώς ο μόνος τρόπος είναι να τον συνδέσεις
πάνω στο όργανο ελέγχου Μ/Τ Γραμμής ή μια άλλη ίδια πλακέτα/TV.

spiroscfu
20-09-11, 12:42
σπύρο τον HR8342 πρέπει να φοράει το σασί είναι το L01.2EAA

Απο την HR το είδα Νίκο http://hr-shop.es/index.php?command=search&by=marca_model&marca=PHI&model=17+pt+1666&x=9&y=10.

spiroscfu
20-09-11, 12:53
Μέτρησε τα υλικά που σου έχω κυκλώσει, μπορεί να είναι και λάθος παλμοί ή κάποιο εξάρτημα (πυκνωτής-δίοδος) στο H-out ή ακόμα και μ/σ.

23672

p270
20-09-11, 14:14
λοιπον πρωτα απο ενα μεγαλο ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια

το bd137& but11 καμμενα τα εχω βγαλει και τα εχω μετρησει το bd137 εχει μαυρισει κιολας τους πυκνωτες εκει γυρω θα τους αλλαξω ετσι και αλλιως η αντισταση 3436 (4,7ω) ειναι οκ τα διοδακια ειναι οκ τα υπολοιπα θα τα ελενξο το αυπογευμα
ερωτηση μου εχεις κυκλωση ενα υλικο το 2404 δειχνει να ειναι πυκνωτης αλλα εχει μονο αστερισκο αν δεις και οχι καποια τιμη μηπως οσα εχουν αστερισκο δεν χρησιμοποιουνται σε αυτο το σασι;
πιθανον να το γραφει το service manual αλλα το εχω σρα γερμανικα μονο

spiroscfu
20-09-11, 14:37
Ο αστερίσκος είναι σημείωση, το ποιο πιθανόν στο manual θα έχεις διαφορετικές τιμές για διαφορετικό μέγεθος οθονών.

Επιπλέον μέτρα και την Β+(τροφοδοσία του τρανζίστορ υψυλής) αν είναι σωστή μην για κάποιο λόγο σου έχει ανέβει αρκετά.

p270
20-09-11, 14:57
οκ θα τα κοιταξω και αν χρειαστη θα ξανα γραψω
thanks για ολα

JIM_6146B
20-09-11, 15:26
Δες και αυτό είναι ενδιαφέρον :

http://leoricksimon.blogspot.com/2007/05/flyback-driver.html

FILMAN
22-09-11, 17:11
Το γεγονός ότι πολλά πόδια δείχνουν 0Ω δεν είναι ένδειξη βλάβης καθώς πολλά τυλίγματα σε αυτούς τους μ/ς (των οποίων τα άκρα καταλήγουν στα κάτω πόδια του εξαρτήματος) έχουν λίγες σπείρες από σχετικά χοντρό σύρμα.

p270
23-09-11, 21:18
σωστο αυτο αλλα απο την βεντουζα προς τα ποδια δεν περνω καμια ωμικη μετρηση ειναι σαν να υπαρχει διακοπη ετσι πρεπει να ειναι η τα εχει παιξει παντως σε ενα προγραμματακι με βλαβες philips που ειχε ανεβασει καποιος εδω μεσα ειδα οτι το συμπτωμα που εχει η τηλεοραση αντιστοιχη στο μ/τ και σιγουρα στο but111apx που ειναι ετσι και αλλιως καμμενος

αυριο παω για ανταλακτικα και γενικα απο οσο εψαξα στο internet ο μ/τ δεν εχει και πολλα οποτε για καλο λεω να τον αλλαξω

thanks για την ενημερωση filman

spiroscfu
23-09-11, 22:35
Η υψηλή τάση που βγαίνει από τον μ/σ υψηλής είναι συνεχές μεταβαλλόμενη και η εξομάλυνση γίνεται από την χωρητικότητα της τελευταίας ανόδου της crt,
φυσικά λοιπόν δεν πρέπει να πάρεις κάποια ωμική τιμή, αν δεις στο σχέδιο του μ/σ που σου ανέβασα θα δεις τρία διοδάκια (και το - να βάλεις στην βεντούζα η τάση του πολυμέτρου δεν φτάνει για να ξεπεράσει την Vfwd των διόδων).

p270
24-09-11, 18:16
εχεις απολυτο δικιο κατι αλλο τωρα λιγο ποθ εψαξα σημερα για μ/τ δεν βρηκα υπαρχει καποιο καταστημα απο ελλαδα για να παρω και αν οχι εχει παραγγειλη κανεις απο HR ;

Αποστόλης1
25-09-11, 12:06
Μπορούμε να μετρήσουμε το τμήμα ΥΤ του Μ/Τ όχι με ωμόμετρο αλλά με βολτόμετρο DC δίνοντας 230 στο καλώδιο εστίασης και μετρώντας εναλλάξ στη βεντούζα και πιν8 του ΗΡ80119.

takisegio
25-09-11, 12:50
εχεις απολυτο δικιο κατι αλλο τωρα λιγο ποθ εψαξα σημερα για μ/τ δεν βρηκα υπαρχει καποιο καταστημα απο ελλαδα για να παρω και αν οχι εχει παραγγειλη κανεις απο HR ;
ποιος κωδικος ειναι;;

p270
25-09-11, 12:57
στο service manual η philips τον εχει σαν AT2078 στην HR οταν βαζεις αυτο το part number λεει οτι ειναι ο 80119

takisegio
25-09-11, 13:01
δυσκολος ειναι αν βρεθει.πηγαινε σεενα καταστημα να δει ανμπορει αν τον παραγειλλει.κοιτα κωδικο και σε classic

p270
25-09-11, 13:07
εχω παει και θα εχω νεα την δευτερα αλλα μου ειπε οτι ο εδω εισαγωγεας τις hr δεν φερνει ποια και δινει μονο οτι εχει απο stock τον εχω βρει στο εξωτερικο και μαλλον θα τον παρω απο εκει
ξερεις αν η hr στελνει μεμονωμενες παραγγελειες εχεις παραγγειλη ποτε απο αυτους στο site τους δειχνη να υπαρχει

spiroscfu
25-09-11, 20:39
Μπορούμε να μετρήσουμε το τμήμα ΥΤ του Μ/Τ όχι με ωμόμετρο αλλά με βολτόμετρο DC δίνοντας 230 στο καλώδιο εστίασης και μετρώντας εναλλάξ στη βεντούζα και πιν8 του ΗΡ80119.

Που λογικά θα μετρήσουμε 110VDC rms με το πολύμετρο, σωστά Αποστόλη?

Αποστόλης1
28-09-11, 16:21
Σπύρο ανάλογα με τον μετ/τή μπορεί και λιγότερο επειδή μεσολαβουν αντ/σεις αρκετών ΜΩ, αλλά τελευταία βγάζω στον αέρα βεντούζα, φόκους και σκριν προσέχοντας να είναι μακρυά από σασί γιατί αν είναι βραχ\νες οι δίοδοι θα γίνει "του Τέσλα".

spiroscfu
28-09-11, 16:36
Σωστά, αλλά και βραχυκυκλωμένες να μην είναι οι δίοδοι αν κλήση κύκλωμα πάλι του "τέσλα" θα γίνει.

Αποστόλης1
28-09-11, 16:45
Όχι ακριβώς, με DC χρειάζεται μικρότερη απόσταση και σκάει σπινθήρας.
Με AC 16khz βλέπεις ουράνιο τόξο από μεγαλύτερες αποστάσεις.

spiroscfu
28-09-11, 16:51
Λέγοντας να βάλεις 230 στο focus, νόμιζα πως αναφερόσουν στην τάση δικτύου εναλλασσόμενη δηλ. για να πάρουμε μέτρηση και στην βεντούζα και στην γείωση,
χωρίς να αλλάξουμε πολικότητα.

Αποστόλης1
28-09-11, 17:10
Στο #22 αναφέρομαι με τάση δικτύου δηλ τηλ/ση σβυστή ή καλύτερα ΜΤ εκτός πλακέτας. ουδέτερος>φόκους>βεντούζα(ή πιν8>βολτόμετρο>φάση.

Στο τελευταίο που λέω ΜΤ επάνω αλλά βεντούζα κλπ στον αέρα και ανάβουμε την τν.

p270
28-09-11, 18:32
ο μ/τ βρεθηκε και το μονο που μενει ειναι να αγορασω καποια πυκνωτακια που ηταν γυρω απο το BUT11 τα οποια μετρανε σωστα αλλα λεω να τα αλλαξω ηλεκτρολυτικους δεν εχει φουσκωμενους λετε να τους αλλαξω και αυτους ;

p270
30-09-11, 21:04
θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας

αλλαξα μ/τ υψηλης ,but11,stp7nb60fp ,bd137,bc 337& bc 636 και πυκνωτες εκει γυρω αλλα εχω προβλημα παλι τρεμοσβηνει το power led και δεν κανει τιποτα αλλο καμια ιδεα για το προβλημα
μεσα στο κοκκινο περιγραμμα που εχω στις εικονες ειναι τα υλικα που εχω αλλαξει
ι2404224043

spiroscfu
30-09-11, 22:09
Μέτρα αν έχεις κάποια διαρροή μεταξύ συλλέκτη-εκμπομπού, αν δεν έχεις άλλαξε τους πυκνωτές στο πρωτεύων και της τάσης που τροφοδοτή τον οριζόντιο,
και μετά βλέπεις.

p270
30-09-11, 22:18
οκ thanks οταν λες να μερτησω διαρροη εννοης στο BUT11 ; μετραω υπο ταση η με κλεισυη την tv sorry για τις πολλες ερωτησης

spiroscfu
30-09-11, 22:22
Με κλειστή την τηλεόραση μετράς ωμικά συλλέκτη με εκμπομπό (το κόκκινο probe στο συλλέκτη και το μαύρο στον εκπομπό).

p270
30-09-11, 22:24
thanks και παλι απο αυριο νεα ωρα για ξεκουραση καλο βραδυ

spiroscfu
30-09-11, 22:30
Καληνύχτα και από εμένα, εννοείτε φυσικά πως η μέτρηση θα γίνει πάνω στο pcb.

p270
01-10-11, 10:21
καλημερα

λοιπον εκανα μετρηση αναμεσα στον συλλεκτη και εκπομπο και οταν το μετραω σαν διοδο δεν εχω διαρροη οταβν βαζω το πολυμετρο στην θεση ohm τοτε εχω περιπου 40κω οταν μετραω ομως μεταξι εκπομπου και βασης εχω βραχυκυκλωμα μας λενε κατι αυτα ; να τονισω οτι το τρανζιστορ ειναι καινουργιο οπως και ο μ/τ υψηλης εγινε αντικατατσαση με hr 80119 που ηταν ο αντιστοιχος και επιση εχει αλλαχτει και το bd 137 το οποιο ειχε ψιλο καρβουνιασει (στην φωτο που εχω παραπανω το bd 137 ειναι το 7435)

spiroscfu
01-10-11, 12:53
Για μέτρα και τον 2416 για διαρροή.

p270
01-10-11, 13:25
ok μετραω και σου λεω24074

p270
01-10-11, 13:36
τον εβγαλα απο επανω και τον μερτησα το σχεδιο το δινει 560pf και στο οργανο το βρισκω 760pf λεει κατι αυτο ;επισης οταν μετραω αναμεσα στα ποδια του πυκνωτη 2506 εχω βραχυκυλωμα και οταν τον βγαζω απο επανω παλι το ιδιο εχω24075

spiroscfu
01-10-11, 13:58
Τότε θα είναι βραχυκυκλωμένο η το τρανζίστορ οριζοντίου η το διοδακη ανόρθωσης της τάσης του οριζοντίου.

p270
01-10-11, 14:01
μπορεις να μου το σημειωσεις στο σχεδιο το τρανζιστορ και το διοδακι αν γινεται; αυτος μπορει να ειναι ο λογος που εκαψε παλι το but11; σε ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια

spiroscfu
01-10-11, 14:09
Παναγιώτη νόμιζα που μιλάμε για τον 2416 που είναι στον οριζόντιο.

Αν έχεις βραχυκύκλωμα στον 2506 (στο τροφοδοτικό) τότε θα είναι καμένη η γέφυρα ή το 7521,
αλλά μήπως ο μεγάλος πυκνωτής είχε τάση και για αυτό μετρούσες βραχυκύκλωμα, κάνε αυτό άστην λίγο εκτός πρίζας και μετά βραχυκύκλωσε τον μεγάλο πυκνωτή στο πρωτεύων (για να ξεφορτιστή εντελώς) και μετά ξανακάνε την μέτρηση.

Μην την βάλεις στην πρίζα και κάνεις το βραχυκύκλωμα.

p270
01-10-11, 14:35
το βραχυκυκλωμα το μετρησα εφοσον ειχα αλλαξει τον μεγαλο πυκνωτη 100mf/450v και χωρις να βαλω την tv σε λειτουργεια οποτε δεν παιζει να ειχε ταση το 7521 το εχω αλλαξει εχτες οποτε λεω οτι μαλλον ειναι καλο ειναι φετ αν δεν κανω λαθος και ειναι σχετικα μπερδεμα νατο μετρησω εχω αλλαξει και το tea1507 σημερα αλλα ακομα δεν την εχω βαλει να παιξει μεχρι να βρω που ειναι το βραχυκυκλωμα αλλαξα και σχεδον ολα τα πυκνωτακια στο πρωτευων και γυρω απο τον υψηλης και οτι υπαρχει γυρω απο το but11 εκτος αν τα εχει παιξει το smd pdtc143 το εχει σαν power down δεν ξερω τι αλλο κα κοιταξω εμπλεξα

την tv την ειχα κανα χρονο αφτιαχτη και ειπα να τη φτιαξω και να την παω στο χωριο ειμαι ηλεκτρονικος αλλα με tv εχω ασχοληθει λιγο δουλευα σε service στερεοφωνικων και τα τελευταια 10 χρονια σε service υπολογιστων, οργανα υπαρχουν αλλα αφου βραχυκυκλωνη και τρεμοπαιζει το led μπροστα δεν εχω και πολλα να μετρησω υπο ταση η κανω λαθος ;

spiroscfu
01-10-11, 14:47
Αν αναβοσβήνει το led τότε το 7521 δεν μπορεί να είναι καμένο ή θα έχεις κάποια διαρροή στο δευτερεύων ή δεν σου δίνει ισχύ το πρωτεύων η ο έλεγχος του τροφοδοτικού είναι ελαττωματικός (photocoupler και τα υπόλοιπα).

Παναγιώτη νομίζω πως θα σου είναι δύσκολο να την φτιάξεις, καλύτερα θα ήταν να ζητήσεις βοήθεια (τεχνικό-φύλο) από κάποιον που γνωρίζει λίγο περισσότερα πάνω στο θέμα.

p270
01-10-11, 14:53
ok θα τη ψαξω λιγο ακομα και θα δω την θα την κανω thanks για τη βοηθεια μεχρι τωρα

p270
06-10-11, 14:42
οπως ειπα θα την ψαξω λιγο ακομα και βρηκα το an7522 σκασμενο απορω και πως δεν το ειδα αφου φαινεται και οπτικα εχει ψιλοανοιξη στην μεση και πιθανων να ειναι εκει το προβλημα γιατι οπως αναφερει και η philips στο service manual ειναι μια απο τις αιτιες για power down τωρα γιατι εσκασε δεν ξερω το απογευμα θα το παρω και θα μετρησω και τις τασεις του πριν το βαλω γιατι δεν ξερω τι το εφαγε

απλα να αναφερω οτι οταν τα επαιξε η tv πριν σβησει το volume πηγε αποτομα στο τερμα δεν ρυθμιζονταν και σε καποια δευτερολεπτα εκλεισε

p270
07-10-11, 19:36
λοιπον για να μην μεινη αναπαντητο το θεμα η tv σημερα επισκευαστηκε αλλαξα το AN7522 το οποιο τελικα και ηταν το προβλημα μαζι με ενα bd 137 κοστος 9 ευρω απλα αγορασα χωρις ΄λογο μ/τ υψηλης δεν τρεχει τιποτα ομως απο τα λαθη μαθαινει κανεις
εβαλα παλι το παλιο μ/τ και κρατησα το καινουργιο

απλα εχω μια ερωτηση με τον καινουργιο οταν την ανοιγα ειχα για 30 δευτερολεπτα πολυ εντονο λευκο χωρις να εχω βαλει επανω κεραια και μετα μαυριζε η οθονη σαν να ηταν κλειστη η tv τι λαθος ειχα κανει ; ηθελε καποια ρυθμιση ;

επισης να ευχαριστησω το Σπυρο και οσους με βοηθησαν λιγο η πολυ

spiroscfu
08-10-11, 02:09
Ο μ/σ είχε δυο βιδάκια στα πλάγεια, το κάτω ρυθμίζει το screen (π.χ. φωτεινότητα) και το πάνω το focus (π.χ. θόλωμα).

p270
08-10-11, 20:38
το ξερω αυτο σπυρο οποτε απλα εκλεινε λογω μη ρυθμισεις ;

takisegio
08-10-11, 22:49
αν ειναι αρκετα παραπανω η ταση μπαινει σε προστασια( οχι σε ολα τα μοντελα)

georgenikaia
19-04-18, 13:40
Παιδιά καλησπέρα. Έχω και εγώ τη 17PT1666/01 της philips και τελευταία ενώ παίζει κανονικά κάνει ένα ρυθμικό δυνατό θόρυβο και χάνει την εικόνα (όχι μαύρη οθόνη, χάνει εντελώς συγχρονισμό) και τον ήχο. Εάν την κοπανίσω λίγο επανέρχεται για λίγο και ξανά τα ίδια. Έβγαλα το καπάκι, την άνοιξα, και όταν το έκανε κούνησα λίγο τη πλακέτα στο σημείο του ΜΤ υψηλής και έβγαλε σπινθήρα σε κάποιο ποδαράκι του ΜΤ ενώ φτιάχνει η εικόνα αλλά μετά από λίγο ξαναχαλάει (πάντα με θόρυβο) και ξανά κούνημα τη πλακέτα κλπ-κλπ. Έβγαλα το ΜΤ και τον μέτρησα με πολύμετρο ωμικά αλλά δεν έβγαλα και πολλά πράγματα. Έχω το σχέδιο. Φοράει τον HR80119 (JF0501-19131 - 242253102466). Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως ελέγχω τον ΜΤ υψηλής; Τι πρέπει να μετράω στα ποδαράκια του (ωμικά η volt); Ρεύμα έχω κανοικά παντού. Ουτε φαίνεται να έχω κάπου ψυχρή κόλληση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

p270
19-04-18, 13:50
Ψυχρες κολλησεις εχεις περασε τες ολες και μετα βλεπεις προσοχη οι πυκνωτες εκει γυρω ισως εχουν μεγαλη ταση ακομα και αφου την αποσυνδεσης απο τα 220v

Papas00zas
19-04-18, 23:09
Ναι,οι philips σχεδόν πάντα ήτανε τίγκα στις ψυχρές.Θέλει πέρασμα σχεδόν όλο το σασί σε γενικές γραμμές.

georgenikaia
20-04-18, 16:45
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη και Δημήτρη. Έκανα ένα πέρασμα όσες μπορούσα (όχι πάρα πολλές αλλά γύρω από τον μτ). Την έχω και δουλεύει κανα 5ωρο τώρα και δείχνει οκ. Δεν την πετάω γιατί έχει και ράδιο αυτό το μοντέλο και τη γουστάρω πολύ. Να είστε καλά. Καλή συνέχεια.

georgis
20-04-18, 23:10
PHILIPS και ψυχρες εινα ΔΕΔΟΜΕΝΟ.Που να δεις παλιοτερα τι γινοταν,την περναγες ολη για να εισαι σιγουρος.Ποτε δεν καταλαβα το γιατι.

klik
21-04-18, 00:43
Θέμα κόστους και εργοστασίου συναρμολόγησης.
Κάτι σαν τις SOny Trinitron απο το εργοστάσιο της Ισπανίας.
Εγώ δεν αγοράζω ούτε λάμπες philips εξοικονόμησης μετά από τις δυο στις δυο off που μου βγήκαν μέσα σε ένα 6μηνο (πιο χάλια και απο τις μάπα του ΙΚΕΑ).

Οξειδωμένοι ακροδέκτες εξαρτημάτων (απο κακή αποθήκευση πιθανά) που τα αγκάλιαζε η κόλληση προσφέροντας κυρίως μηχανική επαφή και ελάχιστα ηλεκτρική.

Papas00zas
22-04-18, 16:24
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη και Δημήτρη. Έκανα ένα πέρασμα όσες μπορούσα (όχι πάρα πολλές αλλά γύρω από τον μτ). Την έχω και δουλεύει κανα 5ωρο τώρα και δείχνει οκ. Δεν την πετάω γιατί έχει και ράδιο αυτό το μοντέλο και τη γουστάρω πολύ. Να είστε καλά. Καλή συνέχεια.
Το μοντέλο δεν το ξέρω αλλά όπως και να'χει ακούω πρωτη φορα για....ραδιοτηλεόραση

PHILIPS και ψυχρες εινα ΔΕΔΟΜΕΝΟ.Που να δεις παλιοτερα τι γινοταν,την περναγες ολη για να εισαι σιγουρος.Ποτε δεν καταλαβα το γιατι.
Βάλε και τα τυπωμένα που ήταν σαν τσιγαρόχαρτα....σαν τα ακατονομαστα στην υπογραφή μου ένα πράμα,μονο που δεν θελουν σφυρί. Ψυχρές εχουν όπως και πολλές ιδιοτροπίες....πέρσι ενα ρ/κ μου έβγαλε το λάδι για κάτι πυκνωτές....

Θέμα κόστους και εργοστασίου συναρμολόγησης.
Κάτι σαν τις SOny Trinitron απο το εργοστάσιο της Ισπανίας.
Εγώ δεν αγοράζω ούτε λάμπες philips εξοικονόμησης μετά από τις δυο στις δυο off που μου βγήκαν μέσα σε ένα 6μηνο (πιο χάλια και απο τις μάπα του ΙΚΕΑ).

Οξειδωμένοι ακροδέκτες εξαρτημάτων (απο κακή αποθήκευση πιθανά) που τα αγκάλιαζε η κόλληση προσφέροντας κυρίως μηχανική επαφή και ελάχιστα ηλεκτρική.
Εμένα μου κάηκε πριν μια βδομαδα η τελευταία μετα από 11 χρόνια....αλλά απότι έχω δει τις έχουν σκαρτέψει....δες κι αυτό http://pavouk.org/hw/lamp/en_index.html#philipsgenie11w