Επιστροφή στο Forum : saba p42s53(ftz22\504sk)
καλησπερα σας ,
είναι το 2 Post μου (ξεκινησα δυναμικα)
μετα απο καιρο ειπα να ασχοληθω λιγο με την τηλεοραση μου .
εχανε το τελευαταιο μηνα το σημα απο το star (για κανα 10-15 λεπτο )
αφου την φυσηξα και την αναψα παλι παρατηρησα οτι λιγο θολωσε η εικονα(εξασθενησε καλυτερα θα ελεγα η εικονα) και οριζοντιες γραμμες λευκες εμφανισε , ψυχρες τσεκαρα στην πλακετα αλλα δεν προσεξα κατι
την βοηθεια σας
πιθανως πειραχτηκε η ρυθμιση του Ug2 το οποιο βρισκεται ή πανω στην πλακετα της οθονης ή στον κορμο του μ/τ υψηλης με την ενδειξη "screen"
καλησπέρα , στον κορμό είναι , θα το δοκιμάσω σήμερα
ευχαριστώ κ.Γιάννη
Έγω αδελφέ μου λέω να φωνάξεις κανα φίλο σου που ασχολείται ή τον τεχνικό της γειτονιάς σου γιατί βλέπω να γίνεται χειρότερη ζημιά. Στη συνέχεια ή παίρνεις digea ή αλλάζεις καλώδιο ή έρχεται τεχνικός και σου κάνει πεδιομέτρηση στα 535250 MHz και βλέπετε τι θα κάνετε...
πεδιομέτρηση στα 535250 MHz
Κώστα άλλαξε το Mhz σε Khz ή βάλε την υποδιαστολή που μάλλον ξέχασες
ναι ρε Σπύρο έχεις δίκιο. κεκτημένη ταχύτητα
εντάξει να στριψω το screen απο το μετ. υψηλης μπορω να το τεστάρω κ.Κώστα δεν κάνω ζημιά , πεδιόμετρο δεν έχω βέβαια ,είμαι ερασιτέχνης αλλά έχω αρκετό μεράκι στις επισκευές .
ειδικότητα μου υπολογιστές - fax - εκτυπωτες
ευχαριστώ Γιώργος
λοιπόν το σασσί είναι το P90(86)
περιστρεψα το screen αλλα δεν αλλαξε κατι \ αμυδρα καλυτερο (λιγο τσιτσιρισμα το ακουω απο τον υψηλης)
τι να τσεκάρω αλλο (ειναι συναισθηματικο κομματι 30 ετιας)
μηπως δεν εχει κουμπωσει καλα η πλακετα στην οθονη?
άνεβασε μια φωτογραφία από την οθόνη για να έχουμε πιο ξεκάθαρη ιδέα του προβλήματος
καλημέρα καλό μήνα
βρήκα κάποια τεχνική πληροφορία :http://obsoletetellyemuseum.blogspot.com/2011/07/saba-ultracolor-p42s53-telecommander_05.html
αυτή είναι κομμάτι παλιό
κ.Κώστα αμυδρή εικόνα έγχρωμη(ψιλό πράσινη) με λευκές οριζόντιες γραμμές (θα ποστάρω και φωτογραφία) λές να φταίει το ptc ?
καλησπέρα και καλή εβδομάδα
πρέπει να έχω γρμμές επιστροφής , σας επισυνάπτω φωτογραφία2345523455
ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
12-09-11, 16:44
Ψάξε λίγο τα καλώδια σύνδεσης μεταξύ τις πλακέτας επάνω στον καθοδικό σωλήνα που συνδέεται με την πλακέτα της τηλεόρασης ( 9 καλώδια),
κάποιο καλώδιο πρέπει να έχει διακοπή.
Η κάποια κόλληση στις φυσες δεν πατάει.
εκτος απο τα καλωδια στη βαση της ελεγξε λιγο τα ποτενσιομετρα πανω στον υψηλης -πιθανον να μην μεταβαλει την ταση G2.ελεγξε επισης και το πλακετακι της οθονης.απλη βλαβη εχεις ειναι γραμμες επιστροφης
καλημέρα , θα το ελέγξω ευχαριστώ και θα σας ενημερώσω
είναι ξεχωριστά το focus και το ug2 στο μετασχηματιστη υψηλής .
αν έχει χαλάσει το ποτενσιόμετρο στην υψηλή στο συγκεκριμένο μοντέλο 23470αλλάζει ;
καλημέρα τσέκαρα το πλακετακι στην οθονη , τσέκαρα τα καλώδια αλλά δεν άλλαξε κάτι
σαν να μην λειτουργεί το ποτενσιόμετρο στην κεντρική πλακέτα ug2 .234882348923490
τσέκαρα ότι λίγο ζεσταίνεται το tda 3506 στην πλακέτα
φιλε μου μαλον θελεις υψηλης .μην τη δουλευεις θα χαλασεις την οθονη
Παναγιώτη δεν νομίζω ότι είναι μετασχηματιστής,αν είδες την φωτογραφία είναι το σασί με το κασκέιντ
καλημέρα , τι λέτε να φτάιει , για να αλλάξω μετασχηματιστή υψηλής ξέρετε αντιστοιχία(φθηνό) να κάνω δοκιμή ;
Κοίτα και αν υπάρχουν τα 200V στην οθόνη.
ξέχασα να αναφέρω όταν ανοίγει ακούγεται ενα τσικ τσικ απο τον μετ. υψηλής και η εικόνα τρεμοπαίζει για 2 δευτερόλεπτα .
Γιώργο(tsalik) πως να μετρήσω τα 200 v στην πλακέτα (ή νήματα \ θύμισε μου πώς );
Για μετασχηματιστή μην ψάχνεις το αποκλείω να φταίει.Μέτρα τάσεις στις καθόδους R G B.Μήπως σου έχει φύγει κανένα καλώδιο από την πλακέτα της οθόνης;Αν θυμάμαι καλά έχει ένα καλώδιο γείωσης που πάει στην οθόνη και ένα άλλο που πάει στο μεταλικό σασί κοντά στο τρανζίστορ υψηλής.
πιθανως πειραχτηκε η ρυθμιση του Ug2 το οποιο βρισκεται ή πανω στην πλακετα της οθονης ή στον κορμο του μ/τ υψηλης με την ενδειξη "screen"
Έχει κασκέιντ
Γιώργο(tsalik) πως να μετρήσω τα 200 v στην πλακέτα (ή νήματα \ θύμισε μου πώς );[/QUOTE]Βάλε το ένα ακροδέκτη στο σασί και το άλλο στην φίσσα της πλακέτασ της οθόνης που έχει τρία πίν το άλλο.Στήν φίσσα αυτή έρχονται τα 200V
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας (reply)
δεν έχει φύγει κανένα καλώδιο τα έχω τεστάρει - θα ενημερώσω για τα 200 v απόψε
καλημέρα , λοιπόν μέτρησα την οθόνη απο τα 3pin μόνο το 1 δίνει 200 volt
ξανατσέκαρα τα καλώδια δε νέχει φύγει κάτι (ούτε κοντά στην ψύκτρα του τρανζίστορ υψηλής )