PDA

Επιστροφή στο Forum : Κόκκινη οθόνη σε Thomson CRT

mastorantzas
27-08-11, 21:55
Γεια χαρά σε όλους!

Έχω μια τηλεόραση CRT Thomson 44ΜV11, η οποία εδώ και ένα χρόνο παίζει με τα χρώματα της οθόνης να είναι όλα κόκκινα.H τηλεόραση πρέπει να είναι γύρω στα 10χρόνια που την έχουμε.Με μερικά χαστούκια κάποιες φορές έστρωνε,αλλά το τελευταίο 6μηνο ούτε με αυτό στρώνει.Επειδή είμαι σε φάση να την πετάξω ή να την φτιάξω γνωρίζει κανείς τι βλάβη έχει και πόσο κοστίζει στο περίπου η επισκευή της,να έχω μια εικόνα.
Ευχαριστώ!

takisegio
28-08-11, 14:13
ελεγξε το πλακετακι στη βαση της οθονης για ξεκολλημενο ή καμμενο τρανζιστορ,αντο βρειςκαμμενο ελεγξε και τις αντιστασεις

duomax03
28-08-11, 15:10
Πήγαινε στο pin 15 του scart και πρόσεξε αν έχεις γύρω στα 0,3 V RMS. Είναι η έξοδος της χρωμοδιαφοράς του κόκκινου. Πες μας τι τάση έχεις.

mastorantzas
28-08-11, 16:23
takisegio δεν το βλέπω να την ανοίγω γιατί δεν έχω ξανανοίξει τηλεόραση,δεν είναι και δικιά μου μην γινει κανένα μπέρδεμα και τα κάνω χειρότερα.Αυτό που προτείνει ο duomax03 μπορώ να το δοκιμάσω και θα επανέλθω με το αποτέλεσμα της μέτρησης.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

takisegio
28-08-11, 20:06
takisegio δεν το βλέπω να την ανοίγω γιατί δεν έχω ξανανοίξει τηλεόραση,δεν είναι και δικιά μου μην γινει κανένα μπέρδεμα και τα κάνω χειρότερα.Αυτό που προτείνει ο duomax03 μπορώ να το δοκιμάσω και θα επανέλθω με το αποτέλεσμα της μέτρησης.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

ε τοτε πως αν την φτιαξεις αν δεν την ανοιξεις;;;

mastorantzas
28-08-11, 21:41
ε τοτε πως αν την φτιαξεις αν δεν την ανοιξεις;;;

Μα για αυτό ρώτησα πόσο κοστίζει μια τετοια βλάβη,ώστε να ξέρω αν αξίζει να την πάω για επισκευή.

selectronic
28-08-11, 21:56
Αν είναι θέμα ψυχρής κόλλησης είναι κρίμα να την πας για επισκευή. Δεν πιστεύω να μην μπορείς να περάσεις 5-10 κολλήσεις…

mastorantzas
28-08-11, 23:23
Αν είναι θέμα ψυχρής κόλλησης είναι κρίμα να την πας για επισκευή. Δεν πιστεύω να μην μπορείς να περάσεις 5-10 κολλήσεις…

Όταν λες ψυχρή κόλληση εννοείς κάποια ποδαράκια απο τρανζίστορ πχ που μπορεί να έχουν αποκολληθεί να κάτσω με κολλητήρι και καλάι και να τα κολλήσω;

takisegio
29-08-11, 01:35
ναι αντε θα το παρεις το βαπτισμα ..του πυρος

nupogodi
29-08-11, 01:59
Είναι και αυτό που λες να παίζει με το που κουνήσεις λίγο ένα εξαρτημα αυτό ξεκολλάει και κουνιέται το χω δει να γίνεται συχνα σε μερικές πλακέτες που πέρασαν απο τα χερια μου.Είναι όμως και κάτι άλλο αν παρατηρήσεις μια κόλληση η οποια έχει ενα γκρι σταχτί χρωμα και δεν είναι γυαλιστερή και ασημί τότε έχουμε ψυχρή κόλληση.Θα τη λιώσεις με το κολλητήρι θα τη ρουφήξεις με την τρόμπα και θα το ξανακολλήσεις.Αυτά στο πλακετάκι που είναι βυσματωμένο στην οθόνη.