PDA

Επιστροφή στο Forum : Bang & Olyfsen LX2502 GR

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
27-08-11, 04:09
Η τηλεόραση παίζει , αλλά το άνοιγμα στον οριζόντιο βγαίνει τρία δάχτυλα έξω από το γυαλί.
Από τα ρυθμιστικά δεν μαζεύετε όσο πρέπει, και το πλάτος στον οριζόντιο ψιλό επηρεάζεται
από την αλλαγή στην φωτεινότητα της ταινίας.
Δηλαδή στα σκοτεινά πλάνα μικραίνει και στα φωτεινά μεγαλώνει.

Η τηλεόραση είναι 20ετιας, βρήκα κάμποσα θεματάκια με ηλεκτρολυτικούς,
άλλαξα κάμποσους χαλασμένους, έφτιαξα τον ήχο που είχε ένα θεματάκι στο ένα κανάλι σε στέρεο.
Άλλαξα διακόπτη τροφοδοσίας.
Η οθόνη είναι άψογη , χρώματα - λευκό - κοντράστ.

Έχω μια υποψία για έναν 100mF 250V δίπλα στο μετασχηματιστή υψηλής.

Κάποιος πέταξε την ιδέα να αλλάξω το πυκνωτή οδήγησης του οριζόντιου από 6.8 ( 2KV) σε μικρότερο,
για να μαζέψω τον οριζόντιο , άλλος λέει όχι .. θα κάψεις το μετασχηματιστή υψηλής.

Έχω σχέδιο αλλά χρειάζομαι βοήθεια από κάποιον που να ξέρει το κάτι παραπάνω.

takisegio
27-08-11, 12:51
Κάποιος πέταξε την ιδέα να αλλάξω το πυκνωτή οδήγησης του οριζόντιου από 6.8 ( 2KV) σε μικρότερο,
για να μαζέψω τον οριζόντιο , άλλος λέει όχι .. θα κάψεις το μετασχηματιστή υψηλής

καπως ετσι ειναι εσυ τα ξερεις καλυτερα.......

Αποστόλης1
27-08-11, 13:17
Αν δεν επηρεάζεται η τάση τροφοδοσίας τρανζ. ΥΤ από φωτεινότητα, κοίτα οδήγηση/Hor. driver πυκνωτές αντ/σεις.
Κοίτα μήπως έχεις ψυχρές στις γειώσεις (μέσω ψυκτρών). Δεν έχω σχέδιο, μην αλλάζεις τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
27-08-11, 19:36
Εδώ είναι το σχέδιο.

http://ftp.qrz.ru/pub/hamradio/schemes/tv/beovision/BEOVISION-LX2502/

Αποστόλης1
27-08-11, 20:34
Για αρχή άλλαξε C28/220μΦ εφόσον έχεις 150ν σταθερά, δεν απάντησες!
Αλλά κοίτα ποιό σου αντιστοιχεί σελ. 2-8(12) ή 2-9(13)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
27-08-11, 20:38
Θα κάνω αυτοψία και θα απαντήσω. :001_smile:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
27-08-11, 21:15
Απο τάση στο μεγάλο πυκνωτή διπλά στο Μ/Τ υψηλής εχω σταθερότατα 151.8 V

Όσο για το πυκνωτή C28 στο σχέδιο είναι 4.7μF , μήπως λες για τον C29 που είναι 100μF ?

Αποστόλης1
27-08-11, 22:08
Με δουλεύεις?? C28 220μF Γιατί τον έκοψες στη μέση?????

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
27-08-11, 22:19
Αποστόλη να σε καλά, άμα δεν μπορείς ήρεμα να με οδηγήσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αποστόλης1
27-08-11, 22:45
Kάτω-κάτω απο το βέλος, αλλά δεν είπες ποιά σελίδα είναι σωστή.

johnnkast
27-08-11, 23:26
Κυριακο ...σ'αυτα τα μοντελλα της B&O συνηθως και παντα αλλαζω τον πυκνωτη c28 εστω και αν δεν εμφανιζεται βλαβη στο κυκλωμα το οροζοντιο(..υπερβολικη θερμοκρασια στο BU508...τακτικο βραχυκυκλωμα..κλπ)...ομως αναλογη περιπτωση μου ετυχε σε πιο παλιο μοντελλο στο μετασχηματιστη υψηλης....δοκιμασε την εξοδο του UPS που τροφοδοτει το μ/τ υψηλης στο pin 13 αν μεταβαλλεται η ταση αυξομειονωντας την φωτεινοτητα-κοντραστ της τηλεορασης....αν ειναι αρκετα σταθερη τοτε πολυ πιθανο να εχεις προβλημα στο τριπλεξ του μ/τ υψηλης που τροφοδοτει τη βεντουζα.....φιλικα Γιαννης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
28-08-11, 04:39
Αντικατέστησα το C28 στην είσοδο του BU508A , και τον C29 καλού κακού, υπαρχει μια γενική βελτίωση στην συμπεριφορά της τηλεόρασης,
αλλά το μάζεμα του οριζοντίου ακόμα την βασανίζει.

Με το φως της μέρας θα εξερευνήσω και το ενδεχόμενο " μ/τ υψηλης στο pin 13"

Να σε καλά Γιάννη.
Έχω αδερφή παντρεμένη στην Καστοριά. :001_smile:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
07-09-11, 00:33
Πάνω που άρχισα να παλεύω το θέμα με το οριζόντιο, πετάχτηκε και άλλο ένα.

Μόλις έκανα σύνδεση με DVD Player με το SCART, εχω ήχο , αλλά η εικόνα είναι εκτός συγχρονισμού.
Σαν το East-West και το κάθετο και το οριζόντιο να μην ρυθμίζουν τίποτα.
Αμα γυρίσω στα κανάλια τα αναλογικά , όλα είναι οκ.

johnkou
07-09-11, 10:15
Εχω και εγω μια ιδια εχει stby πατας να ξεκινησει και σβηνει το λεντ,βγαζει τα 150βολτ στιγμιαια και τα κοβει-μονο τα 13βολτ πανω στο c14 εχει σταθερα.Αν ξερει καποιος κατι γιατι με ταλαιπωρει μερες τωρα.

gcostas
07-09-11, 10:57
Αγαπητε Κυριακο
δεν μπορω να βοηθησω σε λεπτομεριες, εχω πολλα χρονια που εφυγα απο την τηλεοραση. Παντως ξερω οτι το συμπτωμα οφειλεται σε χαμηλωτερη ΥΤ. Εμεις την παλια εποχη βαζαμε μια αντισταση στο οδηγο πλεγμα της λυχνιας με την γη. Τωρα εσυ δοκιμασε με την ρυθμιση της τασης τροφοδοσιας της μοναδας ΥΤ.
Καθε ευκολια
Κωστας

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
08-09-11, 04:25
Με έπιασε η τρέλα, και άρχισα να ψάχνω πόντο πόντο όλα τα υλικά στην πλακέτα 4 τροφοδοσίας.
Βρήκα αλλαγμένες αντιστάσεις με λάθος τιμή. ( απο τον προηγούμενο που την κολοχέριασε).
Και στην πλακέτα ρύθμισης του οριζοντίου 26/27 άλλαξε ο χάπατος το ολοκληρωμένο LF353 με άλλο ποιο δυνατό σε Gain,
και μάλλον από αυτό μου πέταξε την ενίσχυση του οριζοντίου στα χωράφια.
Αύριο θα ψάξω να βρω το σωστό.

Μόλις φέρω οριζόντιο και γεωμετρία τότε θα πάω παρακάτω.
Μισό τσουβάλι πυκνωτές άλλαξα, ολοκαίνουργια τριμερ έβαλα.
Έχω ελπίδες..

Γιάννη είσαι γενικόλογος, πες τουλάχιστον τι έψαξες μέχρι εδώ.
Για να σου σβήνει αμέσως από το stby , πιθανά έφαγε το BU508.
Βάλε φρέσκο και πες τι κάνει.
Ερώτημα : με SCART την δούλεψες ποτέ ? καταλαβαίνει από S-video ή μόνο RGB μέσο SCART ?

Κώστα
Να σε καλά, από ΥΤ είμαι καμπάνα, και ο μετασχηματιστής είναι αστέρι και η οθόνη δεν είναι πεσμένη.

Αποστόλης1
08-09-11, 09:50
Αγαπητε Κυριακο
δεν μπορω να βοηθησω σε λεπτομεριες, εχω πολλα χρονια που εφυγα απο την τηλεοραση. Παντως ξερω οτι το συμπτωμα οφειλεται σε χαμηλωτερη ΥΤ. Εμεις την παλια εποχη βαζαμε μια αντισταση στο οδηγο πλεγμα της λυχνιας με την γη. Τωρα εσυ δοκιμασε με την ρυθμιση της τασης τροφοδοσιας της μοναδας ΥΤ.
Καθε ευκολια
Κωστας

Κώστα, με συγχωρείς, αλλά η σωστή λύση ήταν η αντικατάσταση της VDR.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
12-09-11, 06:21
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το τεχνικό τμήμα της Β&Ο στην Αθήνα,
και ιδιαίτερα τον διευθυντή, που μου έδωσε έστω και μια ελάχιστη καθοδήγηση για το πως να μαζέψω τον οριζόντιο.

Έλυσα το θέμα συγχρονισμού όταν λειτουργεί με το SCART, ήταν πρόβλημα στην πλακέτα,
και όχι θέμα σημάτων εισόδου.
Η τηλεόραση πετάει μια θαυμάσια εικόνα, και έχει τρομερό ήχο.
Και επειδή η ταινία είναι 16:9 δεν είχε πρόβλημα ούτε το East/West. :biggrin:

Η συμβουλή για το θέμα East/West ήταν να ψάξω για πρόβλημα σε πυκνωτές.
Όμως εχω ξεμείνει από φαντασία μιας και τους μέτρησα όλους ως καλούς ( 1ΚV )

Σε ένα θέμα που διάβασα, υπάρχει η συμβουλή ότι μπορεί να έχει διαρροή η δίοδο ( 1ΚV ) ,
υπάρχει περίπτωση να διαγνωστεί διαρροή σε δίοδο με απλή μέτρηση?

Αποστόλης1
12-09-11, 20:06
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το τεχνικό τμήμα της Β&Ο στην Αθήνα,
και ιδιαίτερα τον διευθυντή, που μου έδωσε έστω και μια ελάχιστη καθοδήγηση για το πως να μαζέψω τον οριζόντιο.

Έλυσα το θέμα συγχρονισμού όταν λειτουργεί με το SCART, ήταν πρόβλημα στην πλακέτα,
και όχι θέμα σημάτων εισόδου.
Η τηλεόραση πετάει μια θαυμάσια εικόνα, και έχει τρομερό ήχο.

........ο SCART, εχω ήχο , αλλά η εικόνα είναι εκτός συγχρονισμού.
Αμα γυρίσω στα κανάλια τα αναλογικά , όλα είναι οκ.
Και επειδή η ταινία είναι 16:9 δεν είχε πρόβλημα ούτε το East/West. :biggrin:...αναμενόμενο.

Η συμβουλή για το θέμα East/West ήταν να ψάξω για πρόβλημα σε πυκνωτές.
Όμως εχω ξεμείνει από φαντασία μιας και τους μέτρησα όλους ως καλούς ( 1ΚV )

Σε ένα θέμα που διάβασα, υπάρχει η συμβουλή ότι μπορεί να έχει διαρροή η δίοδο ( 1ΚV ) ,
υπάρχει περίπτωση να διαγνωστεί διαρροή σε δίοδο με απλή μέτρηση?
Τι ερώτηση. Φυσικά και μπορεί .

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
12-09-11, 22:08
Αποστόλη επειδή το τελευταίο σου μήνυμα είναι μπαρούφα, εάν έχεις την καλοσύνη σβήσε το να μην πιάνει χώρο.
Τέλος, δεν χρειάζομαι την βοήθεια σου, βοήθα κανέναν άλλον.

takisegio
12-09-11, 23:49
Αποστόλη επειδή το τελευταίο σου μήνυμα είναι μπαρούφα, εάν έχεις την καλοσύνη σβήσε το να μην πιάνει χώρο.
Τέλος, δεν χρειάζομαι την βοήθεια σου, βοήθα κανέναν άλλον.

ξερεις οτι στο τριτο banned σε διαγραφουν;;;σε παρακαλω να προσεχεις οταν μιλας για γνωστές και επαγγελματιες του ειδους.ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ.ΜΑΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ.οτι δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!ΖΗΤΩ ΤΑ FULKE !!!!!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
13-09-11, 03:02
ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ ... ΈΡΧΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΆΚΙΑ ΝΑ ΠΆΡΕΤΕ ΕΚΔΊΚΗΣΉ ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΜΕ ΤΑ ΠΙΚΡΌΧΟΛΑ ΣΑΣ ..
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΑ ΙΣΑ.

ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΏΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΤΟΥ.

ΕΕΕΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ... ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑΞΕ .. ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΑ AGILENT..

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
13-09-11, 03:09
Την τηλεόραση την έφτιαξα ή τέλος πάντων την βελτίωσα, έχει πέσει λιγάκι ο μετασχηματιστής υψηλής,
δυνάμωσα λίγο την οδήγηση από το East/West και έφερα την καλύτερη δυνατή γεωμετρία ..
Είμαι ικανοποιημένος .

takisegio
13-09-11, 11:31
ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ ... ΈΡΧΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΆΚΙΑ ΝΑ ΠΆΡΕΤΕ ΕΚΔΊΚΗΣΉ ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΜΕ ΤΑ ΠΙΚΡΌΧΟΛΑ ΣΑΣ ..
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΑ ΙΣΑ.

ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΏΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΤΟΥ.

ΕΕΕΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ... ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑΞΕ .. ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΑ AGILENT..

σε καλω σε μονομαχια στο Βολο:001_rolleyes::lool::001_unsure:
βαλε μυαλο Κυριακο!!!!!:blushing:

duomax03
13-09-11, 12:42
http://www.youtube.com/watch?v=KRo4FNWMdNg