Επιστροφή στο Forum : LG w1934s
αμα δουλέψει καμιά ωρίτσα μετά αρχίζει να παραμορφώνει και περνάει θόρυβο στην εικόνα (ελαφριά κύματα )
μετά απο 2-3 λεπτάκια στην συγκεκριμένη κατάσταση , κάνει ενα τσάφ και σβήνει !!!!
να κοιτάξω τα κλασικά ? πυκνωτές ?
ή είναι τίποτα πιο σύνθετο ?
(δεν την έχω κατσαβιδώσει ακόμα )
να κοιτάξεις το καλώδιο vga ειδικά αν έχεις αυτά του 1ε ... χεχ ! πρώτων και πέραν των άλλων ... ύστερα βλέπεις αυτά που είπες .... δηλαδή ακούγετε ΤΣΑΦ ........? :lool: και σβηνει ????? ίδια περίπτωση αλλά οχι με LG ( LG ???? φτου φτου φτου μακριά απ αυτήν την μάρκα απ το οτιδήποτε :001_tt2: )
Άνοιξέ την πρώτα αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι πυκνωτές να τα έχουν ψυλοπαίξει.
Απόψε στο εργαστήριο παίζουμε προβολή "η νύχτα με τα καμμένα μόνιτορ"
λοιπόν το συγκεκριμένο ανάβει κανονικά , παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα , για όση ώρα θέλεις αρκεί να μην του έχεις καλώδιο σήματος
μόλις του βάλω σήμα , βγάζει οτι είναι Out of range κάτι βγάζει οτι είναι η συχνότητα 59,3 αντί για 60 που είναι το ελάχιστο και μπαίνει σε standby.
να πώ επίσης οτι όλα τα κλασικά τα σκέφτηκα . άλλαξα ανάλυση στο PC , άλλαξα συχνότητα , δοκίμασα σε άλλο pc , μετά σε άλλο πάλι pc πάλι τα ίδια !!
το κατσαβίδωσα , και στο τροφοδοτικό δεν είδα κάτι ύποπτο , όσο για την πλακέτα που διαχειρίζεται το σήμα video είναι τραγικάαααααα μικρή !!! έπαθα πλάκα !
έχει επάνω 4 ηλεκτρολυτικούς και είναι οι μόνοι που μπορώ να αλλάξω (το άτιμο είναι όλο SMD και πυκνοκατοικημένο !!!), θα το κάνω άυριο μόλις πάρω (κρίμα τέτοια ώρα που με πιάνουν εμένα οι κ@...ς να είναι κλειστά τα μαγαζιά !!!)
οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή !!!!
λοιπόν , όχι δεν είναι το καλώδιο μιας και σβήνει μετά απο μία ώρα , στο μαγαζί που την είχα στημένη μου εέλγαν απλά οτι σβήνει , την πείρα λοιπόν και την έβαλα στο δικό μου pc και είδα οτι πρίν σβήσει κάνει τα χαζά με τις παραμορφώσεις !
επίσης να πώ οτι το λαμπάκι της μένει κανονικά μόνιμα αναμένο (μπλέ) σαν να μήν τρέχει τίποτα !
επίσης το τσάφ δεν το κάνει απλά σβήνει (σόρρυ για την παραπληροφόρηση )
ναί μόλις την κατσαβίδωσα και οι πυκνωτές όλοι μια χαρά φαίνονται ! αλλα η ζωή μας έχει διδάξει οτι τα φαινόμενα συνήθως απατούν !
άυριο με το καλό θα πάρω πυκνωτές και θα τους αλλάξω
Μπορεί να είναι και κανένα inverter ή διαρροή κάποιας ccfl.
Θα σου έλεγα να δοκίμαζες και μια eeprom , το θέμα είναι πως πρέπει να ψάξεις να βρείς το αρχείο.
το είπες πολύ επιστημονικά !!!
ξεκινάω με το απλό , δεν πρέπει να έχω και το ανάλογο προγραμματηστήρι για να την γράψω ?
Μπορεί να είναι και κανένα inverter ή διαρροή κάποιας ccfl.
μην μου γκρεμίζεις το όνειρο να επισκευάσω μόνος μου το μόνιτορ :P :P :P
το inverter πάντως σε αυτήν είναι ενσωματωμένο με το κυρίως τροφοδοτικό , μία πλακέτα είναι !
οπότε θα φάνε άλλαγμα όλοι οι πυκνωτές !
Το ανάλογο προγραμματιστήρι για την σειριακή eeprom, είναι ένα καλώδιο ένα θηλυκό σειριακό βύσμα και 2-3 zener με της αντίστοιχες αντιστάσεις.
Αν αναγράφει της τάσεις πάνω στο pcb μέτρα τες αν συμβαδίζουν τότε κατά 80-90% δεν έχουν πρόβλημα.
Φυσικά τους μικρούς στο πρωτεύων άλλαξε τους.
Αν αναγράφει της τάσεις πάνω στο pcb μέτρα τες αν συμβαδίζουν τότε κατά 80-90% δεν έχουν πρόβλημα.
Φυσικά τους μικρούς στο πρωτεύων άλλαξε τους.
δεν το κοίταξα για τάσεις , θα ξεκινήσω για αρχή αλλάζωντας ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ του ηλεκτρολυτικούς !
δεν χα τα χαλάσουμε τώρα για για λίγα cent !!!
μόλις τους αλλάξω και αν όντως γράφει τάσεις , θα τις ελένξω !
Σπύρο σε ευχαριστώ τα μέγιστα :)
Κατι τετοιο http://www.radiodevices.ru/esr/esr.htm που περιμενω σημερα-αυριο βοηθαει παρα πολυ στον εντοπισμο του ελλατωματικου πυκνωτη..
αν τον ξεκολήσεις να τον μετρήσεις καλύτερα να βάλεις άλλον !
αυτό μου έλεγαν πάντα κάτι καθηγητές μου στο λύκειο !
δεν λέω είναι πολύ βολικό εργαλείο , αλλα αν είναι να τον ξεκολήσεις πρώτα......
πόσο σου βγήκε Γιώργο ? μιας και του Θάνου δεν αξιώθηκα να το φτιάξω ποτέ !
Κωνσταντίνε με ένα απλό καπατισόμετρο κάνεις την δουλεία σου, το esr tester δεν πολυχρειάζεται σε απλές επισκευές.
αλλάχτηκαν συνολικά 7-8 πυκνωτές στην πλακέτα τροφοδοτικού/inverter , του έδωσα ρέυμα και σήμα και προς το παρόν παίζει κανονικά εδώ και 10 λεπτάκια !
υπομονή λοιπόν να δούμε τι θα κάνει , αν κάνει τα ίδια πάλι !!!
ΥΓ: πείρα και ψυκτικό σπρέι , μήπως είναι τίποτα άλλο !!!! απλά έκανα την πατάτα και απο την χαρά μου το δοκίμασα στο χέρι μου (χαζό παιδί ) και ακόμα με τσούζει ένα εγκαυματάκι που έπαθα !!!
Παίξε λίγο και με το άλλο monitor (που έχει ποιο ενδιαφέρων βλάβη).
λοιπόν μιας αι είχα βαρέσει καμιά 30αριά ώρες σερί πάνω απο βλάβες (ετοιμάζομαι να πάω διακοπές και τα πείρα όλα παραμάζομα για να μήν αφήσω υποχρεώσεις ) πήγα και κοιμήθηκα λιγάκι να πάρω δυνάμεις !
το επισκευασμένο μόνιτορ ακόμα παίζει !!! το είχα αφήσει ανοιχτό !!!
είμαι ευτυχισμένος το έφτιαξα !!!!
θα πιώ έναν καφέ , και επιστρέφω αργότερα να δούμε και το άλλο και αλλα 2 που έχω χαλασμένα :P
έχουμε δουλειά απόψε !!!!
ΥΓ: Σπύρο μαρέσει που και εσύ την καταβρίσκεις με της ανωμαλίες και τις δύσκολες βλάβες :P
Τι να κάνεις ρε Κωνσταντίνε, είμαστε και λίγο μαζόχες όλοι εμείς.
p.s. Από ότι είδα συγχωνεύτηκαν τα δυο θέματα, με αποτέλεσμα να μην πολυβγάζεις άκρη.
p.s. Από ότι είδα συγχωνεύτηκαν τα δυο θέματα, με αποτέλεσμα να μην πολυβγάζεις άκρη.
και εγώ τώρα μόλις το είδα και απορώ ποιός το έκανε !
όχι δεν έχω χαλαστεί ούτε έχω όρεξη για διαμάχη , απλά ήταν διαφορετικά μόνιτορ απλά έμοιαζε ο τύπος 1934 με 1943
και με εντελώς διαφορετικά προβλήματα ! οπότε δεν καταλαβαίνω τον λόγο συγχώνευσης !!!
Αποστόλης1
10-08-11, 01:36
Κωνσταντίνε με ένα απλό καπατισόμετρο κάνεις την δουλεία σου, το esr tester δεν πολυχρειάζεται σε απλές επισκευές.
Ναι με απλό, όχι αυτόματης κλίμακας, έχεις "ένδειξη" esr.
To manual το κατεβάζεις από εδώ :
http://elektrotanya.com/lg_w1934s_flatron.pdf/download.html
Πάντως να ξέρεις ότι είναι οι λάμπες CCFL και αν θέλεις τiς παραγγέλνεις από εδώ :
http://www.ccflwarehouse.com/
Ναι με απλό, όχι αυτόματης κλίμακας, έχεις "ένδειξη" esr.
Αποστόλη τη εννοείς?
το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι με έχετε περάσει για μεγάλο επιστήμονα και δίνεται σχέδια και οδηγίες που αδυνατώ να εφαρμόσω !!!! (ε εντάξει σχέδιο ξέρω να διαβάζω )
χαχαχαχαχαχαχα είμαι μικρό ακόμα θα μάθω.
λοιπόν στο θέμα τις w1943ss άλλαξα πυκνωτές παντού ακόμα και στο πλακετάκι video , επίσης ένα ολοκληρωμένο που έχει επάνω μου φάνηκε κάπως να έχει ψυχρές !
τσίμπησα λίγο θερμοκρασία και με flux και καλάι το πέρασα και απο τις 4 πλευρές ,με την μέθοδο που τραβάς καλάει προς τα κάτω ! μιας και αλλιώς δεν γίνονταν , ήταν πολύ κοντά τα πίν
έλενξα για βραχυκυκλώματα και τα αφαίρεσα. καθαρίζω το πλακετάκι και μοντάρο !
σε λίγο αποτελέσματα !
Αποστόλης1
11-08-11, 10:20
Αποστόλη τη εννοείς?
Σπύρο καλημέρα, κάνε μερικές μετρήσεις χωρητικότητας σε πυκνωτές με μεγάλο εσρ και θα δεις τις διαφορές.
με χαρά ανακοινώνω οτι δουλευουν άψογα και τα δύο !
τελικά οι πυκνωτές εκτός απο τα κλασικά προβλήματα τροφοδοτικού , μερικές φορές κάνουν και άλλα χαζά , σε άλλα κυκλώματα !!!
ευχαριστώ για την βοήθεια !
το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι με έχετε περάσει για μεγάλο επιστήμονα και δίνεται σχέδια και οδηγίες που αδυνατώ να εφαρμόσω
Πολύ μετριόφρων σε βλέπω!!
Πολύ μετριόφρων σε βλέπω!!
το σίγουρο είναι οτι είναι πολύ καλύτερα να παραδέχεσαι οτι δεν είσαι και πολύ σχετικός , και αν καταφέρνεις να κάνεις κάτι να είναι επίτευγμα !
παρά να το παίζεις γ@μαουα σουπερντουπεργουαου πανεπιστημονας και να τρως συνεχεια τα μουτρα σου και να ρεζιλεύεσαι !
σαν ηλεκτρονικός , λέω το απλό , είμαι εκεί που έμεινα μετά απο 2 χρόνια σε τεχνικό λύκειο !
ξέρω τους κανόνες , τα βασικά , να πιάνω κολλητήρι ,να χρησιμοποιώ τα βασικά όργανα , να διαβάζω datasheets , και σχέδιο !
αλλα τεχνικός ηλεκτρονικός δεν είμαι !!!
ΥΓ: φεύγω για χαλκιδική απο λεπτό σε λεπτό , και είμαι πολύ χαρούμενος , καλή αντάμωση ! τα λεμε απο Δευτέρα που γυρνάω !!! :)
Σπύρο καλημέρα, κάνε μερικές μετρήσεις χωρητικότητας σε πυκνωτές με μεγάλο εσρ και θα δεις τις διαφορές.
Αποστόλη καλησπέρα και από εμένα,
Αν εννοείς πως θα δείχνει λίγο διαφορετική χωρητικότητα από την πραγματική εντάξει, αλλά πως θα ξέρουμε την πραγματική για να βρούμε την esr.
Συγνώμη αν σε μπερδεύω αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τη θέλεις να πεις.
Πάντως αν μπορεί να γίνει είναι ενδιαφέρων.
Κωνσταντίνε καλή χαλάρωση,
κατά τα άλλα οι γνώσεις δεν έχουν απόλυτη σχέση με τα πτυχία αλλά με την όρεξή για μάθηση.
Αποστόλης1
12-08-11, 02:03
Σπύρο, κάνε σύγκριση μεταξύ ένδειξης κανονικής κλίμακας και ένδειξης μεθεπομένης κλίμακας.
Κωνσταντίνε καλή χαλάρωση,
κατά τα άλλα οι γνώσεις δεν έχουν απόλυτη σχέση με τα πτυχία αλλά με την όρεξή για μάθηση.
το ξέρω !!! πτυχίο έχω και απο δύο ειδικότητες ! απο γνώσεις δεν έχω :P :P ;P
και μιας και πριν απο λίγο επέστρεψα, καλώς σας ξαναβρήκα λοιπόν !!!
Σπύρο, κάνε σύγκριση μεταξύ ένδειξης κανονικής κλίμακας και ένδειξης μεθεπομένης κλίμακας.
Αποστόλη αν έχεις όρεξη να σε παιδέψω ξανά λίγο σου έχω μια ερώτηση.
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=58253
(http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=58253)
Κωνσταντίνε όλο βόλτες είσαι, εμείς τίποτα!:saad: