Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με ψησταρια

pizza1993
30-06-11, 16:44
Παιδια εχω το εξης προβλημα με μια ψησταρια!Οταν την βαζω στην πριζα μου ριχνει ην ασφαλεια.Την ξεβιδωσα και της αφαιρεσα την γειωση και τοτε σταματησε να μου ριχνει την ασφαλεια....Τι μπορει να φταιει στην γειωση?

FILMAN
30-06-11, 16:53
Στη γείωση τίποτα, στην αντίσταση όμως; Απλώς με αυτό που έκανες είχε τάση στο σώμα της και έτσι αν την ακουμπούσες θα διαπίστωνες ότι πράγματι δουλεύει ως ψησταριά, αφού θα γινόσουνα ψητός! Ξαναβάλε τη γείωση. Μπορεί να είναι κάποιο καλώδιο που ακουμπάει στο σώμα της ή η αντίσταση. Οπότε με ψάξιμο θα βρεις τι φταίει. Και βάλε ρελέ διαρροής στον πίνακά σου.

minusplus
30-06-11, 16:54
Βέλε πάλι τη γείωση κ δοκίμασε σε άλλη μπρίζα. Αν σου ρίχνει πάλι την ασφάλεια έχεις διαρροή στη ψησταριά (στο καλώδιο ή στη αντίσταση).
Πρόσεξε!!!

mrelectro
30-06-11, 17:33
Αρη μας μην το βαζεις στην πρίζα χωρις γείωση...γιατι θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα....ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ!!!!!.

Τον προλάβαμε ;;;;;;:confused1:

lepouras
30-06-11, 17:43
Αρη η δουλεία της γείωσης είναι να ενώνει όλα τα μεταλλικά μέρη της συσκευής ώστε σε μια διαρροή από οποιανδήποτε αιτία να την οδηγήσει στην Γη. δεν είναι ούτε κάτι ιδικό ούτε κάτι που πρέπει να πειράζεις. οπότε κανε ότι σου είπαν οι παραπάνω.

sv4lqcnik
30-06-11, 18:02
μακαρι να προλαβατε το παλικαρι

οι αντιστασεις ειναι υπουλα αντικειμενα μου ετυχε αντισταση να μην δειχνει τιποτα απο βραχυκυκλωμα με μετρηση καμια διαροη και με ζεσταμα στο πενταλεπτο να μυρμιγκιαζει χερι και να αναβει και δοκιμαστικο στο μεταλο και η ασφαλεια αταραχη , ηταν σκασμενη η ριμαδιασμενη και με την θερμανση εσκαγε σε ενα σημειο που ηταν καρβουνιασμενη .
ΑΠΛΑ το προσθετω για εγκυκλοπαιδικη αιτια βλαβης αντιστασης .
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΥΗ .
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΞΑΡΗΣ 1Ο ΕΥΡΩ ΠΧ Η ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ

manolena
30-06-11, 18:30
Εγώ θα πρότεινα μόλις το φτιάξεις, αντί να ρίξεις καμμιά ασφάλεια, να ρίξεις κανα δυο κιλά προβατίνα επάνω...

pizza1993
30-06-11, 21:07
Πω πω παιδια τι επαθα ευτυχως που φορουσα λαστιχενια πεδιλα και γλιτωσα την εντατικη μονο με απλο εγκαυμα!Περα απο την πλακα ο πατερας μου την εβγαλε την γειωση ευτυχω ηταν τυχερως και δεν επαθε τπτ!Να ρωτησω τωρα που το εφερε η κουβεντα,το καλωδιο της γειωσης μαζευει το φορτιο απο καθε μεταλικο μερος της συσκευης και το οδηγει στην γη?Αν καταλαθος ομως ενας πολος της παροχης ακουμπισει στο μεταλλικο μερος της συσκευης η γειωση θα σε σωσει?

Ασε εχω μηνει με τις πανσετες στο χερι¨((¨(

JOUN
30-06-11, 21:24
οι αντιστασεις ειναι υπουλα αντικειμενα μου ετυχε αντισταση να μην δειχνει τιποτα απο βραχυκυκλωμα με μετρηση καμια διαροη και με ζεσταμα στο πενταλεπτο να μυρμιγκιαζει χερι και να αναβει και δοκιμαστικο στο μεταλο και η ασφαλεια αταραχη , ηταν σκασμενη η ριμαδιασμενη και με την θερμανση εσκαγε σε ενα σημειο που ηταν καρβουνιασμενη .

Σπανια εως ποτε θα δειξει βραχυκυκλωμα ή κατι αλλο μια προβληματικη αντισταση αν την μετρησεις με ωμομετρο..ΜΟΝΟ με μεγγωμετρο μπορεις να εισαι σιγουρος.

Xarry
30-06-11, 21:41
Αν καταλαθος ομως ενας πολος της παροχης ακουμπισει στο μεταλλικο μερος της συσκευης η γειωση θα σε σωσει?

Αυτη ειναι η δουλεια του ρελε μολις "διαπιστωσει" οτι φαση και ουδετερες δεν εχουν το ιδιο ρευμα γιατι καποιο μερος του περναει στη γειωση πεφτει.

Hulk
30-06-11, 21:47
Πω πω παιδια τι επαθα ευτυχως που φορουσα λαστιχενια πεδιλα και γλιτωσα την εντατικη μονο με απλο εγκαυμα!Περα απο την πλακα ο πατερας μου την εβγαλε την γειωση ευτυχω ηταν τυχερως και δεν επαθε τπτ!Να ρωτησω τωρα που το εφερε η κουβεντα,το καλωδιο της γειωσης μαζευει το φορτιο απο καθε μεταλικο μερος της συσκευης και το οδηγει στην γη?Αν καταλαθος ομως ενας πολος της παροχης ακουμπισει στο μεταλλικο μερος της συσκευης η γειωση θα σε σωσει?

Ασε εχω μηνει με τις πανσετες στο χερι¨((¨(

Αν δεν εχεις ρελε προστασιας δεν σε σωζει τιποτα!!!!! ο ρελες καταλαβαινει διαροη και απο την φαση προς τη γη αλλα και απο τον ουδετερο
προς την γη. Οποτε αν εχεις ρελε και η συσκευη ειναι κανονικα γειωμενη σε περιπτωση διαροης το ρευμα θα περασει απο την γειωση και θα
πεσει. Για να καταλαβεις την λειτουργεια του ρελε εχει εισοδο φαση και ουδετερο και εξοδο φαση και ουδετερο, οσο ρευμα θα περασει απο
την φαση τοσο πρεπει να περασει και απο τον ουδετερο σε κανονικη λειτουργεια. Στην περιπτωση διαροης καποιο μικρο ρευμα θα παει προς
τη γη οποτε θα υπαρχει διαφορα στη φαση με τον ουδετερο και ριχνει το ρελε, αυτη η διαφορα ρευματος ειναι 0.03Α.

pizza1993
30-06-11, 22:12
Σορρυ παιδια δεν πεφτει τελικα η ασφαλεια,το ρελε του σπιτιου πεφτει!Αρα τι λετε μπορει να φταιει διαρροη του πολου ή του ουδετερου πανω στην αντισταση?

Hulk
30-06-11, 22:26
Κατα 99% μαλλον εχει χαλασει η αντισταση, το προβλημα με της ψησταριες ειναι οτι πεφτουν ζουμια πανω της οταν ψηνει κατι και μετα με το
συχνο καθαρισμα αρχιζει και οξειδωνετε εξωτερικα, με αποτελεσμα να περναει υγρασια στο εσωτερικο της και να εχει διαροη.

navar
01-07-11, 15:25
έχεις σκεφτεί ποτέ , αντί να πειραματίζεσαι με πράγματα που μπορεί να σε οδηγήσουν στα θυμαράκια , απλά να αγοράσεις κάρβουνα ?
άσε που γίνεται και ποιο νόστιμο το ψητό !

pantelisyzfr1
01-07-11, 15:29
έχεις σκεφτεί ποτέ , αντί να πειραματίζεσαι με πράγματα που μπορεί να σε οδηγήσουν στα θυμαράκια , απλά να αγοράσεις κάρβουνα ?
άσε που γίνεται και ποιο νόστιμο το ψητό !

τα κάρβουνα ειναι καρκινογόνα

navar
01-07-11, 15:33
τα κάρβουνα ειναι καρκινογόνα
εντάξει λοιπόν , τα τηγανητά απαγορέυονται , τα ψητά όπως φαίνεται και αυτά γιατί είναι καρκινογόνα τα κάρβουνα,
αμα τρώς μόνο βραστά αυτό δεν λέγεται ζωή !!! :P

PS μπορείς να φανταστείς στην λιβαδιά να έχουν προβάτα βραστή ?

lepouras
01-07-11, 16:50
η κοκορέτσι στην κατσαρόλα?:lool:

takisegio
01-07-11, 23:16
γαματο ειναι....(πλακα κανω)

pantelisyzfr1
01-07-11, 23:20
η κοκορέτσι στην κατσαρόλα?:lool:

γιατί η μαγειρίτσα τι είναι?:001_tt2:

lepouras
01-07-11, 23:26
γιατί η μαγειρίτσα τι είναι?:001_tt2:
ότι περίσσεψε από την κατασκευή κοκορέτσι και τα βάλαμε στην κατσαρόλα:lool::001_tt2::lool:

sv4lqcnik
02-07-11, 00:04
ΕΕΕΕΕΕ ΑΑΑΜΑΝ ΠΙΑ

τι θα κανετε ρε μαγκες τελικα;;; θα μας τα κοψετε ολα ;; ασε που κοψε κοψε μας εφτασαν στις σολες των παπουτσιων μας . χωρις πλακα παιδια εκει που μας εφτασαν με οσα μας περισευουν απο τους λογαριασμους και την οικογενεια να τα μεταφρασουμε σε μπριτζολακια πα'ι'δακια σουβλακια αρνακια ψητα πανω στα ωραια καρβουνακια μπυρωνια και κρασακια για να παμε ευχαριστημενοι σε οσα χρονια θα μας αφησουν να ζησουμε ακομα με αυτα που θα ερθουν γι αυτο αφηστε τα καρκινογονα στην ζωη μας γιατι δεν το νομιζω να προλαβουμε να παμε απο καρκινο:001_tt2::001_tt2::001_tt2:

lepouras
02-07-11, 00:11
:biggrin:ακριβός και στο κάτω κάτω τρώμε τόση ακτινοβολία ,μας ψεκάζουν (που λέει και ο Λιακο)και τόσα άλλα έ τώρα και λίγο κάρβουνο θα μας χαλάσει?
τουλάχιστον αυτό προσθέτει και το κάτι της του στο κρεατάκι.:hammer::lool:
πατρίδαααα άναψε την ψησταριά να ανέβω να τσακίσουμε κάνα βραστό.:biggrin::biggrin:

Hulk
04-07-11, 19:37
Τελικα το συμπερασμα απο ολους τους συναδελφους πιο πανω ειναι, αντι να δωσεις λεφτα για το φτιαξεις καλυτερα φατα σε ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!!!21616
:biggrin::biggrin::biggrin:

pizza1993
12-08-11, 23:28
Παιδια εχω και μια αλλη ψησταρια που μου ριχνει το ρελε..Αυτη ομως κανει κατι περιεργο,ενω την βαζω πανω και ζεσταινει οταν παω να γυρισω τον ρυθμιστη θερμοκρασιας ριχνει το ρελε..Την ανοιξα να δω τι παιζει και βρηκα αυτο που φαινετε στις παρακατω φωτογραφιες,τι μπορει να ειναι,ποτενσιομετρο,ροοστατης τι αλλο?

http://thumb.phyrefile.com/p/pi/pizza1993/2011/08/12/300/DSCN0733_001.JPG (http://www.phyrefile.com/image/view/VTPwcCWcKMxJtehD)

http://thumb.phyrefile.com/p/pi/pizza1993/2011/08/12/300/DSCN0734.JPG (http://www.phyrefile.com/image/view/2SjSLlWL3ODiOirL)

http://thumb.phyrefile.com/p/pi/pizza1993/2011/08/12/300/DSCN0735.JPG (http://www.phyrefile.com/image/view/GBHpFxu1iZAmu9M7)

selectronic
13-08-11, 01:02
Λοιπόν αν είσαι σίγουρος ότι ο θερμοστάτης κάνει την ζημιά, μέτρα αν έχει διαρροή στα κομμάτια που γειώνονται. Τα δύο μεταλλικά μέρη στην αρχή και στο τέλος είναι γειωμένα και τα δύο στην μέση είναι ο θερμοστάτης και μονώνετε μέσω των δύο μονωτικών που έχω κυκλώσει (και τους 3 στρογγυλούς δίσκους στην δεξιά πλευρά).
22564

Μέτρα με τι πολύμετρο αν υπάρχει βραχυκύκλωμα μεταξύ των δύο μεσαίων κομματιών και των δύο ακριανών. Επειδή χωρίς ρεύμα δεν θα «οπλίσει» όσο και να τον γυρνάς, δες αν μπορείς να τον οπλίσεις εσύ γεφυρώνοντας τα δύο μεσαία μέρη πιέζοντας με ένα κατσαβίδι το έλασμα (αν γίνεται χωρίς να του κάνεις ζημιά έτσι).