Επιστροφή στο Forum : sherwood rx4010r
Μήπως ξέρετε πού θα βρω το σχέδιό του? Γιατί δεν το βρίσκω free
Καλημέρα σε όλους. Έχουμε σπίτι τον εν λόγο ενισχυτή αλλά έχει το εξής πρόβλημα. Η μία από της δύο εξόδους παίζει με λιγότερη ένταση από την άλλη. Τον είχαμε πάει σε μάστορα πριν μερικά χρόνια στον πάγκο του δούλευε κανονικά και όταν τον πήγαμε σπίτι μετά από κανα δύο μέρες τα ίδια. Τον πήγαμε και σε άλλον μάστορα με αποτέλεσμα να μας πει ότι είχε κρύα κόλληση στην προενήσχηση αλλά και παλυ το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Το αφήσαμε έτσι μέχρι χτές που μου ήρθε η ιδέα να τον "ενοχλήσω" και εγώ Διόρθωσα 5-6 κολλήματα που δεν μου άρεσαν και τον άναψα να δώ. στην αρχή τα ίδια όταν ζεστάθηκε μετά όλα καλά. Σήμερα το πρωί που είπα να τον ξαναδοκιμάσω πάλι τα ίδια. καμία ιδέα τι φταίει???
Οι πυκνωτές είναι εντάξει όλοι? Αν δεν είναι κόπος ανέβασε καμιά φωτογραφία και απο τις 2 πλευρές (πάνω/κάτω) της πλακέτας
Με το μάτι όλα φαίνονται μία χαρά. Οι δύο μεγάλοι που τους μέτρησα όλα οκ. Στην φωτογραφία με τον παλμογράφο δίνω σήμα από τον παλμογράφο (γτ δεν έχω γεννήτρια) με τα ηχεία συνδεμένα και ένα κανάλι του παλμογράφου σε κάθε έξοδο. (δεν ξέρω αν αυτό που κάνω είναι σωστό). Για περισσότερες φωτογραφίες πέστε μου
217672176821769217702177121772
O Παλμογράφος δείχνει την έξοδο να φανταστώ.... Λοιπόν αυτό που πέρασε απο το μυαλό μου είναι το ποντεσιόμετρο να την έχει ακούσει....
Αποσύνδεσέ το και ένωσε τα καλωδιάκια παράλληλα χωρίς να υπάρχει ποντεσιόμετρο, δηλαδή ότι τάση πηγαίνει στην είσοδο να μην αυξομειώνεται!
Ξαναμέτρησε και δες πιστεύω να λυθεί το πρόβλημα...
Σωστά την έξοδο δείχνει. Πιό ποτενσιόμετρο λες ?
Σωστά την έξοδο δείχνει. Πιό ποτενσιόμετρο λες ?
Volume....
Το έβγαλα περίπου.. Λέω περίπου (η απάντηση στις φωτογραφίες).. Θα του ρίξω σπρέι από δευτέρα και αν δεν γίνει τπτ θα το ενοχλήσω περεταίρω...
217792178021781
Ωραία απο ότι βλέπω είναι στερεοφωνικό το ποντεσιόμετρο.... Μέτρησέ το με ένα πολύμετρο αρχικά να δείς τι τιμές δίνει και μετά σκάλισέ το όπως σου είπα....
Καθάρισα τα ποντεσιόμετρα όλα αλλά κανένα αποτέλεσμα. άρχισα να ψάχνω έναν έναν τους πυκνωτές και βρήκα 2 που είχαν λίγο θέμα.. τους άλλαξα σήμερα και όταν τον άναψα φένετε να δουλεύει κανονικά αλλά δεν έχει ήχο!!!
Τελικά το θέμα μουγκαμάρας δεν ήταν τπτ....δική μου βλακεία....με είσοδο τετράγωνο περίπου ένα χιλιόκυκλο έχουμε μικρότερο Vp στη μία έξοδο...αλλά με ημίτονο στα 50hz οι έξοδοι είναι ακριβός ίδιοι...Καμία ιδέα???
2200522006