Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Στερεοφωνικό - άλλο κουμπί πατάς άλλο δουλεύει

makatas
08-06-11, 10:44
Καλημέρα σας.
Έχουμε ένα στερεοφωνικό στο σπίτι εδώ και αρκετό καιρό, ένα AIWA με 5πλο CD changer, 2 κασέτες κλπ.
Σκοπός μου για την ακρίβεια δεν είναι να το επισκευάσω, αλλά να μάθω γιατί λειτουργεί παράξενα.
Έχει λοιπόν διακόπτες μη πιεστικούς (επαφής). ΠΧ πατάω το κουμπάκι να διαβάσει το CD4, και αντί να κάνει αυτό που λέω αυτό βγάζει έξω το δίσκο.
Πατάω να γυρίσει σε ραδιόφωνο, αυτό σβήνει.
Πατάω να σβήσει, αρχίζει να παίζει το CD5.
Σοβαρά ρε παιδιά, πως στο διάολο λειτουργούν αυτά τα συστήματα έτσι και κάνουν του κεφαλιού τους;
Τι μπορεί να χαλάσει δηλαδή; Με έχει κάνει να αναρωτιέμαι πολύ σοβαρά.
Επειδή δεν το χρησιμοποιούμε πλέον λόγω αυτών των ζητημάτων, ψήνομαι να το ανοίξω και να το διαλύσω για να πάρω χρήσιμα εξαρτήματα. Μα είναι κρίμα, δεν έχει δουλέψει πολλές ώρες...
Μπορείτε να μου δώσετε τη τεχνογνωσία σας σχετικά;

ΥΓ. Ένα φορητό που πήραμε πριν 2 χρόνια κάνει πλέον ακριβώς τα ίδια. Πατάω να ανεβάσει την ένταση και αυτό χαμηλώνει. :blink:

aris285
08-06-11, 10:57
Μαλλον καποιο ιο ειχε ενα και κολησε και το αλλο.:001_tt2:
πλακα κανω.

Πρεπει να βρεις την συνδεσμολογια των πληκτρων και μετα να δουμε πως φτιαχνεται.
πες και το μοντελο μπας και βρουμε σχεδιο.

vivident
08-06-11, 11:50
Εχω και εγω ενα aiwa και κανει ακριβως τα ιδια κουλα.
Αλλα με το τηλεκοντρολ του ολα δουλευουν ρολοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ τελικα ο ιος μεταφερετε και μεσα απο το hlektronika. :lool:

makatas
08-06-11, 17:12
Σωστά! Από το τηλεχειριστήριο όλα φίνα!
Eίναι το μοντέλο Z-M2500

vivident
08-06-11, 17:17
Εμενα ειναι το NSX-S223.
Ιδια μαρκα, διαφορετικα μοντελα ιδιο προβλημα.
Αρε AIWA με τα αστερια σου.

moutoulos
08-06-11, 17:30
Επιβεβαιώνω και εγώ σε ένα παλιό Aiwa NSX F7, οτι κάνει τα ίδια (σχεδόν).
Απλά με το τηλεχειριστήριο του, είναι όλα μια χαρά. Και εφόσον δουλεύει
με αυτό Οκ, σιγά μην ασχοληθώ με την επισκευή του :biggrin:.

makatas
08-06-11, 17:35
Επαναλαμβάνω ότι δεν σκοπεύω να το επισκευάσω αλλά αν κάποιος αναρωτιέται γιατί συμβαίνει και θέλει να το ψάξει, εντόπισα το σχηματικό εδώ http://elektrotanya.com/aiwa_z-m2500,m2502.pdf/download.html

Κανείς δεν έχει ιδέα, από ηλεκτρονικής άποψης, τι θα μπορούσε να φλιπάρει τόσο πολύ;

pantelisyzfr1
08-06-11, 17:38
Εμενα ειναι το NSX-S223.
Ιδια μαρκα, διαφορετικα μοντελα ιδιο προβλημα.
Αρε AIWA με τα αστερια σου.

να ήταν μόνο η AIWA εγώ εχω ενα SONY cd player cdp-c545 και κάνει τα ίδια

20781

spiroscfu
08-06-11, 17:56
Το πρόβλημα είναι στα button, κοίτα σε αυτό το post πως δουλεύουν http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=56509&highlight=button (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=56509&highlight=button)

makatas
08-06-11, 18:03
Χμμ ευχαριστώ πολύ.

tsalik
10-06-11, 02:29
Άλλαξε όλα τα μπουτόν ή αυτά που είναι πιο χρήσιμα.Για το volume θέλει άνοιγμα το ποτενσιόμετρο και καθάρισμα,μην το κάνεις με καθαριστικό σπρέι εξωτερικά γιατί δεν θα γίνει τίποτα.

xsterg
13-04-14, 19:02
το προβλημα ειναι καθαρα στα πληκτρα. αντικατασταση τους σε ολα τα συστηματα που ειπαν ολα τα παιδια και το προβλημα θα λυθει. απο οτι καταλαβαινω ειναι η χαμηλη ποιοτητα των διακοπτων που τα κανει και δεν αντεχουν για πολυ χρονο.