PDA

Επιστροφή στο Forum : Θόρυβος Behringer PMP2000

Riggs
07-06-11, 22:03
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω πρόβλημα με θόρυβο στην αυτοενισχυόμενη κονσόλα Behringer PMP2000.
Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό αλλά δεν συμβαίνει πάντα. EDIT: Άλλες φορές ακούγεται υπερβολικά και άλλες ελάχιστα
Από εδώ (https://rapidshare.com/files/1242382307/noise.mp3) μπορείτε να κατεβάσετε μια ηχογράφηση του θορύβου που έγινε από την έξοδο cd/tape/line out του μίκτη, η οποία έχει ενισχυθεί.(Θόρυβο εννοώ έναν χαρακτηριστικό ήχο που ακούγεται από το αριστερό κανάλι και όχι το συνολικό ήχο.Δεν είναι ενοχλητικό όταν παίζουν μουσική τα ηχεία, αλλά δημιουργεί προβλήματα στις ηχογραφήσεις).
Ο θόρυβος ακούγεται ακόμη και όταν όλα τα κανάλια δεν παίρνουν σήμα ή είναι χαμηλωμένα (εκτός του main).
Τι μπορώ να κάνω γι αυτό;
Παρακάτω έχω επισυνάψει ένα απλό block diagram που ήταν μαζί με τις οδηγίες χρήσης.
Αν χρειαστείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του μίκτη μπορώ να βγάλω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

spiroscfu
07-06-11, 23:18
τον θόρυβο τον ακούς μόνο από το line out?
οι άλλες έξοδοι δουλεύουν κανονικά (preamp out / speakers out)

thelegr
07-06-11, 23:50
Απ οτι μου είπε το παλικαρι σε τηλεφωνικη επικοινωνια μας, ο βομβος βγαινει οταν δεν εχει συνδεδεμενη πηγη απο το Master Out. Επισης εχει εναν ραγισμενο πυκνωτη παραληλλα με τον διακοπτη τροφοδωσιας (πρασσινο πλακε... δεν ξερει αν ειναι ηλεκτρολυτικος η κατι αλλο). Εχω την εντυπωση πως αυτος ραγισε απο υπερταση.... Του ειπα να κοιταξει μιπως εχει καποιο φασαριοζικο τροφοδωτικο στην μπριζα (μιας και εχω προβλημα και οταν βαζω στην μπριζα τον φορτιστη του λαπτοπ μου βγαζει εναν ψιλο βομβο οχι μονο σε συσκευες ηχου αλλα ακομα και στο εξωτερικο ρολοι και στης μπριζες στον τοιχο!!!)

Κακως φιλε Δημιτρη δεν τα ειπες αυτα γιατι μονο αν ξερουμε τα παντα μπορουμε να εχουμε μια σαφη εικονα.... Εγω οτι σκευτηκα οτι μπορει να φταιει στο ειπα... Απο κει και περα αν σκευτω κατι αλλο θα το ποσταρω εδω...

Καλη επιτυχια

Riggs
08-06-11, 00:14
Κακως φιλε Δημιτρη δεν τα ειπες αυτα γιατι μονο αν ξερουμε τα παντα μπορουμε να εχουμε μια σαφη εικονα.... Εγω οτι σκευτηκα οτι μπορει να φταιει στο ειπα... Απο κει και περα αν σκευτω κατι αλλο θα το ποσταρω εδω...

Καλη επιτυχια

Έχεις δίκιο φίλε Ανδρέα, θα επανέλθω αργότερα με φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες.

Riggs
08-06-11, 01:56
Λοιπόν, να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο τμήμα της κονσόλας και όχι του ενισχυτή, γιατί τον έχω δουλέψει και μόνο του χωρίς πρόβλημα.

τον θόρυβο τον ακούς μόνο από το line out?
οι άλλες έξοδοι δουλεύουν κανονικά (preamp out / speakers out)
Ο θόρυβος ακούγεται από όλες τις εξόδους είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει σήμα στην/στις είσοδο/εισόδους, απλά όταν υπάρχει δυνατό σήμα καλύπτεται.

Ο πυκνωτής SCK 20100 τελικά είναι σε σειρά με τον διακόπτη (εικ.1) και είναι λίγο ραγισμένος και στα 2 πόδια του.2075420755 Οι 2 κίτρινοι είναι παράλληλα για εξομάλυνση.

Riggs
08-06-11, 01:57
Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το τμήμα της κονσόλας.
Η 1η είναι η μπροστινή όψη και το κόκκινο καλώδιο κάτω κάτω πηγαίνει στη γείωση αφού έχω αφαιρέσει τη γειωμένη πρόσοψη.Η 2η είναι η πίσω όψη,
η 3η φώτο είναι η πίσω πλευρά των ρυθμιστικών έντασης των καναλιών και
η 4η και 5η είναι η πίσω πλευρά των εισόδων.2076320764207672076520766

spiroscfu
08-06-11, 03:01
Να τα πάρουμε με την σειρά,

Λοιπόν, να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο τμήμα της κονσόλας και όχι του ενισχυτή, γιατί τον έχω δουλέψει και μόνο του χωρίς πρόβλημα.
<<από που του έδωσες είσοδο>>

Ο θόρυβος ακούγεται από όλες τις εξόδους είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει σήμα στην/στις είσοδο/εισόδους
<<σε ποιες εξόδους (βύσματα-κανάλια)>>

Ο πυκνωτής SCK 20100 τελικά είναι σε σειρά με τον διακόπτη
<<αυτός δεν είναι πυκνωτής αλλά θερμίστορ ntc>>

Οι 2 κίτρινοι είναι παράλληλα για εξομάλυνση.
<<δεν κάνουν εξομάλυνση η τάση εκεί είναι ac, αντιπαρασιτικό φίλτρο είναι

Riggs
08-06-11, 22:54
<<από που του έδωσες είσοδο>>

<<σε ποιες εξόδους (βύσματα-κανάλια)>>

Είσοδο του έδωσα από την έξοδο LINE μιας άλλης κονσόλας στο POWER AMP INPUT

Θόρυβο έχω στο αριστερό κανάλι των εξόδων CD/TAPE/LINE OUT και PREAMP OUTPUT
http://www.behringer.com/EN/images/lightboxphotos/PMP2000_P0611_Front_XXL.jpg

spiroscfu
09-06-11, 00:33
στο block diagram δείχνει πως έχει κοινό buffer για όλες τις εξόδους,
κοίτα αυτό που σου σημείωσα με κόκκινο (μάλλον τελεστικός είναι).

20786

Riggs
09-06-11, 01:30
στο block diagram δείχνει πως έχει κοινό buffer για όλες τις εξόδους,
κοίτα αυτό που σου σημείωσα με κόκκινο (μάλλον τελεστικός είναι).

20786
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια, κι εγώ εκεί προσανατολιζόμουν αλλά δε μπορώ να βρω service manual.
Η πλακέτα είναι διπλής όψης και γίνεται χαμός θα μου πάρει αρκετή ώρα να το εντοπίσω αν και νομίζω ότι είναι ένα από αυτά.Λογικά το ένα θα είναι για το monitor το άλλο για το main και το άλλο για το fx.
20787

Riggs
09-06-11, 15:56
Παιδιά δεν θα το πιστέψετε!
Σήμερα το μεσημέρι εκεί που είχα την κονσόλα σε λειτουργία πάνω στο κρεβάτι και έριχνα μια ματιά στους τελεστικούς, μου φεύγει από τα χέρια η πλακέτα και χτυπάει στο ξύλο του κρεβατιού. Μετά το χτύπημα ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Την αφήνω κι εγώ σιγά σιγά πάνω στο κρεβάτι, κλείνω την κονσόλα και όταν την ξανανοίγω να σου πάλι ο θόρυβος. Άρχισα να χτυπάω ελαφρά την πλακέτα σε διάφορα σημεία μέχρι να φτιάξει, και ανακάλυψα EDIT: ότι φταίνε τα ποτενσιόμετρα MID στα στερεοφονικά κανάλια 9/10 και 11/12.
http://www.behringer.com/EN/images/lightboxphotos/PMP2000_P0611_Front_XXL.jpg

spiroscfu
09-06-11, 19:17
Δεν είναι τα ποτενσιόμετρα,
ή κάποια ψυχρή ή κάποιος τελεστικός (του buffer ή κάποιου line/mic του αριστερού καναλιού)

Riggs
09-06-11, 20:19
Δεν είναι τα ποτενσιόμετρα,
ή κάποια ψυχρή ή κάποιος τελεστικός (του buffer ή κάποιου line/mic του αριστερού καναλιού)

Πέρασα ξανά όλες τις κολλήσεις, τελεστικών πυκνωτών και ποτενσιομέτρων των καναλιών 9/10 και 11/12,
αλλά το πρόβλημα παραμένει και διορθώνεται μόνο όταν χτυπάω ελαφρά τα 2 συγκεκριμένα ποτενσιόμετρα...

spiroscfu
09-06-11, 21:04
όπως σου είπα δεν νομίζω να είναι στα ποτενσιόμετρα το πρόβλημα σου, αν πάλι νομίζεις πως αυτά ευθύνονται μπορείς να τα αφαιρέσεις και να το δοκιμάσεις.
ποιο πιθανό αφού όπως λες όταν το χτυπάς φτιάχνει, παίζει να είναι κάποια ψυχρή σε οποιοδήποτε αριστερό κανάλι ή κάποια γραμμή που ενώνει το πάνω με το κάτω layer (από όσο θυμάμαι έχουν πλακέτα διπλής όψης)

Riggs
09-06-11, 22:01
όπως σου είπα δεν νομίζω να είναι στα ποτενσιόμετρα το πρόβλημα σου, αν πάλι νομίζεις πως αυτά ευθύνονται μπορείς να τα αφαιρέσεις και να το δοκιμάσεις.
ποιο πιθανό αφού όπως λες όταν το χτυπάς φτιάχνει, παίζει να είναι κάποια ψυχρή σε οποιοδήποτε αριστερό κανάλι ή κάποια γραμμή που ενώνει το πάνω με το κάτω layer (από όσο θυμάμαι έχουν πλακέτα διπλής όψης)

Ίσως έχεις δίκιο, αφού ξέρεις πολλά παραπάνω από εμένα, θα το κοιτάξω πιο προσεκτικά κάποια στιγμή όταν έχω χρόνο. Προς το παρόν το πρόβλημα λύθηκε.
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.