Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με οθονη υπολογιστη philips 170V lcd
Καλησπέρα εδω και μια εβδομάδα, η οθονη του υπολογιστη μου philips 170V (17")
σβήνει μόνη της στα καλα καθουμενα την ωρα που δουλευει ο υπολογιστης , και πρέπει καθε φορα να πατάω 2-3 φορες το κουμπι power για να ανοίξει. Επίσης δεν μπαίνει και σε stand by mode μετα που θα κλείσω τον υπολογιστη. Τι λέτε να είναι;
στη δικη μου που εχουμε ιδια πυκνωτες τροφοδοτικου.
Παναγιώτη έχεις δίκιο τα ποιο πολλά προβλήματα στα μόνιτορ είναι πυκνωτές γενικά είναι αξιόπιστα.
Άλλαξα ολους του ηλεκτρολυτικους του τροφοδοτικού, αλλα δυστηχως το πρόβλημα παραμένει.Στα καλα καθούμενα η οθόνη ανοιγοκλείνει μαζι και το ενδεικτικο led,ενω αλλές φορές δεν κλείνει η δεν ανοίγει καθόλου πατώντας το κουμπι power.
ελεγξε το καλωδιο τροφοδοσιας μηπως ειναι κομμενο
Άλλαξα ολους του ηλεκτρολυτικους του τροφοδοτικού, αλλα δυστηχως το πρόβλημα παραμένει.Στα καλα καθούμενα η οθόνη ανοιγοκλείνει μαζι και το ενδεικτικο led,ενω αλλές φορές δεν κλείνει η δεν ανοίγει καθόλου πατώντας το κουμπι power.
Οι τάσεις στο τροφοδοτικό παίζουν η είναι σταθερές.
Άλλαξα και καλώδιο τροφοδοσίας αλλα παλι τα ίδια, και τις τάσεις στο τροφοδοτικο που μέτρησα σταθερές ήταν. Το πιο περίεργο είναι οτι η οθόνη δεν μπαίνει σε stanby mode οταν κλείσω το pc, δηλαδή μένει ανοιχτη, βγάζοντας το μυνημα στην οθόνη , οτι δεν υπάρχει σήμα στην, είσοδο και οταν ανοίξω το pc αυτόματα σβήνει η οθόνη. Βέβαια αυτα τα συμπτώματα δεν μου τα κάνει πάντα,σημερα πχ μου το κάνει απο το πρωί, αλλα μπορεί να ξαναπεράσει και μια εβδομαδα να μου το ξανακάνει.
ΜΑΝΘΟΣ1988
17-05-11, 00:33
αν αποσυνδεσης το καλωδιο vga μπενη σε stanby?
http://elektrotanya.com/philips_170v7.pdf/download.html
http://elektrotanya.com/philips_170v7.pdf/download.html
Πώς το κατεβάζω;
edit:οκ το βρήκα!!
αν αποσυνδεσης το καλωδιο vga μπενη σε stanby?
Όχι δεν μπαίνει.
ΜΑΝΘΟΣ1988
17-05-11, 01:02
εγω ειχα ακρηβος το ιδιο προβλημα και ηταν η πυκνοτες ομως σε αλλη οθονη... μπωρη να εχεις ψυχρη κοληση καπου και μολης ζεστενετε κλεινη ομως δεν νομηζω μαλον ειναι θεμα ρευματος αυτο... ](*,)
μηπως ειναι καρτα γραφικων;;;γιατι αν αποσυνδεσης το καλωδιο vga δεν μπαινει σε standby αλλα βγαζει μυνημα NO VIDEO INPUT.την ιδια εχουμε- δοκιμασε τη σε λαπτοπ
Δεν νομίζω, γιατι σβήνει και το πράσινο λαμπάκι αρα λογικά είναι πρόβλημα της οθόνης. Επίσης οταν συμβαίνει το φαινόμενο αυτο, την ώρα που ανοιγοκλεινει, ακουγεται και ένα σφυριγματακι απο μέσα, σαν να φορτίζει πυκνωτής.
τελικα βρηκες τι ειναι γιατι το κανει και η δικη μου οθονη , μια AOC :head:
Αυτο που συμβαίνε τελικα με την οθόνη είναι οτι το πρόβλημα παρουσιαζεται οσο είναι συνδεδεμενη η πλακέτα του πλητρολογιου με την κεντρικη πλακετα της οθόνης. Ελεγξα την πλακετα του πληκτρολογιου για βραχυκυκλώματα μετρησα τις αντιστάσεις, αντικατέστησα τους smd πυκνωτες αποζευξης , που εχει αλλα το προβλημα δεν λυθηκε , οταν την συνδεω με την κεντρικη πλακετα σαν να βραχυκυκλώνει το τροφοδοτικο και μου αναβοσβηνει την οθονη, επίσης η οθονη αναβοσβήνει και οποτε πατάω καποιο button. Τωρα την εχω ξεσυνδεσει τελείως και μου δουλευει μια χαρα η οθονη, απλα δεν μπορω να κανω ρυθμισεις.
δοκίμασε να αλλάξεις και όλα τα button, μπορεί κάποιο να έχει διαρροή και να στέλνει συνέχεια εντολές.
στη δικη μου τους εριξα λιγο σπρευ με λαδι και δουλευει 2 χρονια τωρα.προσεξε μηπως φταιει και η προσοψη των πληκτρων!
Έριξα τελικα σπρέι με λάδι σε ολα τα buttons και μεχρι στιγμής δουλεύει μια χαρα. Ελπίζω το πρόβλημα να λυθηκε και να μην μου το ξανακανει στο μέλλον.:001_smile::001_smile:
δεν νομιζω.....:001_cool::001_cool::001_cool::001_cool :
Γιατί βρε Τάκη το λες αυτο;:-k:-k
δοκίμασε να αλλάξεις και όλα τα button, μπορεί κάποιο να έχει διαρροή και να στέλνει συνέχεια εντολές.
γιατί το σπρέι είναι για λίγο