PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ SAMSUNG

apos_m28
29-03-11, 11:38
Γεια χαρα σε ολους!
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΕΙΝΑΙ BN59-00691A
Είναι απο σχετικά καινούρια lcd τηλεόραση και έχει και ένα jog wheel στη μέση.
Το πρόβλημα που έχει είναι οτι κατα την δοκιμή (σε κάμερα) ανάβουν συνεχώς τα υπέρυθρα σαν να πατίεται μόνιμα κάποιο πλήκτρο μόλις πάρει τροφοδοσία. Θέμα επαφών δεν είναι καθώς ειναι σχεδόν καινούριο, εγγύηση δεν έχει καθώς ο κάτοχος το έσπασε για να το ανοίξει. Πέρα απο τα βασικά (led-επαφές-2x ir-πυκνωτή-αντιστασούλες) έχει ενα ολοκληρωμένο samsung (28pin) ,2 τρανζιστοράκια (q1-q2)
έναν κρύσταλο μάλλον (μπλέ με 3 pin και γράφει ztt) και ενά ακόμα εξάρτημα δεν ξέρω τι είναι αλλα δίπλα γράφει vbs.
Καμμία ιδέα ?
Ευχαριστώ!

kapet
29-03-11, 13:22
βγαλε την πλακετα και τροφοδοτησε 'το στον αερα. Ετσι θα καταλαβεις εαν ειναι βραχυκυκλωμενη η πλακετα ή η μεμβρανη!
Εαν παλι δεν τα καταφερεις δωσ'το σε εναν τεχνικο να σου το φτιαξει...

apos_m28
29-03-11, 13:36
βγαλε την πλακετα και τροφοδοτησε 'το στον αερα. Ετσι θα καταλαβεις εαν ειναι βραχυκυκλωμενη η πλακετα ή η μεμβρανη!
Εαν παλι δεν τα καταφερεις δωσ'το σε εναν τεχνικο να σου το φτιαξει...

Οι δοκιμές που αναφέρω γίνονται στον αέρα γιαυτο και ειπα οτι δεν ειναι θέμα επαφών. Το βραχυκύκλωμα ειναι σίγουρα στην πλακέτα απλα αν κάποιος γνωρίζει την λειτουργία των συγκεκριμένων κυκλωμάτων να μου πεί αν υπαρχει περίπτωση να ειναι πρόβλημα καποιου αλλου εξαρτήματος πλην του ολοκληρωμένου που δεν νομίζω να μπορει να βρεθεί.

takisegio
29-03-11, 15:33
λιγο δυσκολο να εχειε παθει το chip.καπου βραχυκυκλωνει.ψαξτη προσεκτικα με το πολυμετρο.ισως να φταιει και το jog whell.

Αποστόλης1
29-03-11, 16:36
Μάλλον φταίει ο κρύσταλλος, αλλά πρώτα δοκίμασε να βραχυκυκλώσεις τα όρια τροφοδοσίας για λίγο και δοκίμασε. Μέτρα και το τρανζίστορ για βραχυκύκλωμα αν και απίθανο.

spiroscfu
29-03-11, 22:46
Δώσε και ένα καλό καθάρισμα στην πλακέτα με καθαρό οινόπνευμα και πανάκι μερικές φορές κολλάει κάποιο μικρό κομμάτι γραφίτη στην πατούρα για τα button.