Επιστροφή στο Forum : sony Bravia KDL-20S2000 (Μάλον πρόβλημα οπίσθιου φωτισμού)
Καλησπέρα
Μου έφερε ένας φίλος τη sony που αναφαίρω.Το πρόβλημα που εμφανίζει είναι ότι δεν υπάρχει επαρκείς φωτισμός (δηλαδή βλέπεις στο απολυτο σκοτάδι απο κοντα και λίγο πλάγια)
Μήπως είναι κάτι εύκολο?:crying:
Τη τηλε'οραση την έχω μπροστά μου ανοιχτή ....οτι χρειαστείτε στη διαθεσή σας
εννοείται πως υπάρχει ήχος και γενικά όλες οι λειτουργίες. Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο φωτισμό
Εγώ αυτό το είχα πάθει με μία καινούρια toshiba πριν 3 χρόνια. Την άνοιξα και είδα ότι ένα φις δεν πατουσε καλά! Το κούμπωσα και όλα οκ απο τότε.
Αφού την έχεις ανοιχτή, κοίτα το λίγο μπας και...
Δυστυχώς είναι όλα οκ . Η λύση εντοπίζεται στο τροφοδοτικό ή στίς λάμπες.
Κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα ?
Αν έχεις έστω και λίγο backlight τότε το πρόβλημα δεν είναι στις λάμπες κοίτα πάνω στην φίσα του inverter πρέπει να έχει 2 με 4 pin για τροφοδοσία 2 με 4 pin grd,
και τα βασικά bl_on η κάπως έτσι που αυτό όταν έχει 5 η 3,3v κάνει on το backlight
bl_pwm η bl_dim η κάπως έτσι που αυτό όταν έχει 5v ντιμάρη το backlight (γειωσέ το αυτό για να δεις τι θα γίνει )
και τέλος άλλο ένα pin εξόδου κατάστασης του inverter bl_error η κάπως έτσι
μετρησε τα μετασχηματιστακια του inverter με προσοχη στισ τασεις.μπορει με μικρη πιθανοτητα να φταινε και οι λαμπες
To προβλημα σου ειναι η πλακετα inverter. Eχει πανω 16 IC μικρα[8 ποδια το καθενα]. Εχει και 3 ασφαλειοαντιστασεις κιτρινες[υποτιθεται τις εχεις μετρησει στον αερα το ενα ποδι]. Ενα ή και δυο απο τα παραπανω IC εχουν προβλημα...