Επιστροφή στο Forum : philips mcm 166/12 δεν κανει τιποτα
Καλημέρα παιδιά.
Να πω για μια ακόμα φορά ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός αν και θα το ήθελα.
Λοιπόν έχω ένα Philips mcm 166/12 mini stereo το οποίο δεν κάνει τίποτα σαν να μην είναι στην πρίζα (αλλά είναι) και αναρωτιόμουν μήπως με βοηθούσατε να του ρίξουμε μια ματιά.
Πιάνουν τα χέρια μου διαβάζω και λίγο περί του θέματος και πιστεύω πως αν είναι κάτι όχι πολύ δύσκολο θα το φτιάξουμε. Για αρχή βρήκα το σχέδιο.
http://www.4shared.com/document/An2QsG0b/Manual_de_Servio_MCM166_udio_P.html
Και σε λίγο θα μετρήσω και το ρεύμα που φτάνει στην πλακέτα αν φτάνει για να κάνουμε μια αρχή.
Με έναν οπτικό Έλενο παρατήρησα αυτόν τον πυκνωτή. αυτή η ρωγμή σημαίνει κάτι?
Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτός?
19361
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Λοιπόν μέτρησα την τάση στην έξοδο του μετασχηματιστή (τα δυο μπλε καλώδια στη Φώτο)
Και μου δείχνει 17,6v .
Στο σχέδιο είδα ότι δείχνει 12v .επειδή και τα δυο καλώδια που βγαίνουν από το μετασχηματιστή έχουν τάση (έτσι πρέπει?) μέτρησα με ουδέτερο το σώμα του μετασχηματιστή. Δηλαδή η μια επαφή του πολυμετρου στο ένα μπλε καλώδιο και η άλλη στο σώμα του μετασχηματιστή. Το ίδιο και με το άλλο καλώδιο.
Καμια ιδεα?
Τεο φυσικα κανεις λαθος στο μετρημα. Μετρα στα ακρα των δυο μπλε καλωδιων με το πολυμετρο σου στο AC.
Ο πυκνωτης σου ειναι χαλασμενος αλλα δεν φταιει αμεσα για το προβλημα σου.
Μάριε στην αρχή αυτό έκανα μέτρησα με την μια ακίδα του πολυμετρου στο ένα μπλε και την άλλη στο άλλο και το πολυμετρο έδειχνε αμέσως 0 και μετά έκανα αυτό που περιέγραψα παραπάνω.
Να σημειώσω ότι με τη μια ακίδα στο μπλε και την άλλη στον αέρα πάλι μου δείχνει μια μικρή τάση 3 -4 V .αυτό συμβαίνει και με τα δυο μπλε.
Δεν σου κρύβω ότι μου φάνηκε περίεργο που και τα δυο καλώδια είχαν τάση αναρωτιόμουν για τον ουδέτερο.
Πρέπει να τον αλλάξω τον πυκνωτή έτσι δεν είναι?
Αν πρέπει να μετρήσω κάτι ακόμα η καμιά Φώτο πες μου
Καλημέρα παιδιά.
Να πω για μια ακόμα φορά ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός αν και θα το ήθελα.
Λοιπόν έχω ένα Philips mcm 166/12 mini stereo το οποίο δεν κάνει τίποτα σαν να μην είναι στην πρίζα (αλλά είναι) και αναρωτιόμουν μήπως με βοηθούσατε να του ρίξουμε μια ματιά.
Πιάνουν τα χέρια μου διαβάζω και λίγο περί του θέματος και πιστεύω πως αν είναι κάτι όχι πολύ δύσκολο θα το φτιάξουμε. Για αρχή βρήκα το σχέδιο.
http://www.4shared.com/document/An2QsG0b/Manual_de_Servio_MCM166_udio_P.html
Και σε λίγο θα μετρήσω και το ρεύμα που φτάνει στην πλακέτα αν φτάνει για να κάνουμε μια αρχή.
Με έναν οπτικό Έλενο παρατήρησα αυτόν τον πυκνωτή. αυτή η ρωγμή σημαίνει κάτι?
Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτός?
19361
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
φιλέ τεο ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με ένα παλιό ραδιόφωνο είχε ο πυκνωτής μια ρωγμή στο πανό μέρος και δεν λειτουργούσε καθόλου το σύστημα μόλις είδα τον πυκνωτή με την ρωγμή τον άλλαξα και δούλεψε κανονικά αλλά οπός λέει και ο φίλος μας ο Μάριος μπορεί στο δικός σου να μην φταίει >.
Τεο πολλα πραγματα σου φαινονται παραξενα γιατι απλα σου λειπουν βασικες γνωσεις.
Τωρα για το προβλημα σου αν εισαι σιγουρος οτι το πολυμετρο σου το εχεις στο AC και οταν το βαλεις στα δυο μπλε
εχεις ενδειξη 0 τοτε δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν. Δεν εχεις 220 V στην εισοδο του μετασχηματιστη ή ο μετασχηματιστης εχει καταστραφει.
Τον πυκνωτή θα τον αλλάξω άλλωστε μάλλον θα είναι πολύ φτηνός με τον μετασχηματιστή τι γίνετε είναι καλός?
σηκωσε τα μπλε καλωδια στον αερα και βαλε το πολυμετρο στο AC και μετρα αν εχεισ ταση.λογικα θα εχεις..μπορει να εχει αρπαξει καποιο τρανζιστορ.
Ρε συ Παναγιώτη δεν κατάλαβα τι να κάνω. Εξήγησε το μου λίγο.
Οι παραπάνω μετρήσεις είναι χωρίς να είναι συνδεμένα τα δυο μπλε στην πλακέτα
βαλε τους ακροδεκτες του πολυμετρου στα δυο μπλε καλωδια,τι ταση εχεις;;αν δεις πανω απο 15V εισαι οκ.κοιτα μετα το FET,ομως αλλαξε τον σκασμενο πυκνωτη.
Θα αλλάξω τον πυκνωτή μάλλον αύριο αλλά δες τη μέτρηση και πες μου.
Το FET τη είναι βοήθησε με λίγο.
193661936719368
Το ίδια μέτρηση με τη πρώτη Φώτο έκανα και το πρωί και έδειχνε 17v.
Μήπως θέλω μετασχηματιστή?
Δεν εχεις 220 V στην εισοδο του μετασχηματιστη ή ο μετασχηματιστης εχει καταστραφει.
Τεο σου λεω αλλα δεν ακους.
Δες (με προσοχη) αν εχεις 220 V στην εισοδο του μετασχηματιστη (μαυρο-κοκκινο καλωδιο) και ασε τα Fet για .....αργοτερα.
Αυτος ο μετασχηματιστης δεν εχει παραπανω απο 7-8 ευρω.
Φίλε το μαύρο καλώδιο του πολυμέτρου πρέπει να μπει στο COM.
Δεν φαίνεται καθαρά αν το έχεις εκεί.
Ναι είναι στο com είναι ok.
Στην είσοδο του μετασχηματιστή έχω 220
Και στην έξοδο ότι βλέπεις στις Φώτο..
Οπότε χρειάζομαι ένα καινούριο μετασχηματιστή?
Αν ναι τι μετασχηματιστή και ποσά watt?
ναι καινούριο θες. Έτσι όπως τον βλέπω 300ma πρέπει να είναι.
Τόσο λίγο ? στο service manual αναφέρει σαν κατανάλωση 20 watt μήπως χρειάζομαι έναν 20 watt? Και ποσά V 12 η 15? Στο σχέδιο λέει 12 αλλά νωρίτερα ο Παναγιώτης μίλησε για 15.
βεβαια μακαρι να ειναι 300ma ειναι φθηνοτερος.
Ρε συ Μάριε έστειλες
(Δεν έχεις 220 V στην είσοδο του μετασχηματιστή ή ο μετασχηματιστής έχει καταστραφεί.)
Αλλά εγώ δεν το βλέπω σαν μην το είδα σαν παράθεση στο #12
Στο σχέδιο λέει 12 αλλά νωρίτερα ο Παναγιώτης μίλησε για 15.
Στο σχεδιο αν προσεξεις στον μετασχηματιστη γραφει το μεγεθος ΕΙ48. Αυτο για μενα ειναι ενας μετασχηματιστης με περισσοτερα απο 500mA και λιγοτερα απο 1000mA.
Εσυ θα πρεπει να παρεις ενα σε μεγεθος ΕΙ48 οποσδηποτε στα 12V και οχι 15V απο 500mA και πανω. Η διαφορα τιμης ειναι ασημαντη σε σχεση με λικοτερα mA και οπως ειπα και σε προηγουμενο post δεν ξεπερναει τα 7-8 ευρω το κοστος του μετασχηματιστη.
Λοιπόν καλημέρα πήρα ένα μετασχηματιστη12 V 1A.
Πήρα και ένα πυκνωτή τα έβαλα πάνω και όλα οκ παίζει ξανά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ όλους για τη βοήθεια σας.