PDA

Επιστροφή στο Forum : βλαβη σε philips tv lcd

johnnkast
24-03-11, 16:35
Παιδια καλησπερα!!!
Εδω και καιρο εχω μια 32" lcd philips η οποια εχει καμενο το τμημα υψηλης που οδηγει την λαμπα φθοριου οπισθιου φωτισμου.
Υπαρρχουν δυο ιδιες πλακετες που δινουν την ταση...στον καθε πολο της λαμπας η καθεμια....
Πιο αναλυτικα ...η τηλεοραση ειχε αρχικα καμενα δυο mosfet, στη μια εκ των δυο πλακετων, τα οποια βρηκα αντιστοιχα (..μεσα απο το φορουμ ...και σας ευχαριστω!!!)....αφου τα αντικατεστησα δουλεψε για 10 λεπτα περιπου και εσβησε...αυτη τη φορα ομως ζεσταθηκαν υπερβολικα και καπνισαν τα δυο φεριτικα μετασχηματιστακια στην πλακετα που επισκευασα...που πιθανως εκει ηταν η αρχικη βλαβη ....
Στην philips που επικοινωνησα μου ειπαν μια τιμη ....αστα να πανε!!! για την πλακετα...
Το ερωτημα μου ειναι το εξης:....Υπαρχει περιπτωση απο τυχον εμπειρειες σας να αντικαταστησουμε αυτες τις μοναδες απο καποιες,ας το πουμε, universal;.....
που να δινει σταθερη υψηλη για την λυχνια φθοριου;......Ξερω βεβαια οτι δεν ειναι ολες οι λαμπες ιδιες...και οτι στις πλακετες υπαρχουν και αλλες εντολες......ομως δε γινεται να πληρωνουμε για μια κινεζια που βαφτιζεται "philips" 274 euro !!!......
Ευχαριστω εκ των πρωτερων

kapet
24-03-11, 17:55
Η πλακετα inverter γνησια, τοσο εχει. Μπορεις να τη βρεις και στην ASWO 80€.
Αλλιως, αλλαζεις τα μετασχηματιστακια που θελεις, καινουργια.
Εδω ειναι οι κωδικοι
4010A
4015A
4006A
4009A
4004D
4011A

Σε ενδιαφερουν τα πρώτα 4 ψηφία του μετασχηματιστή και το 1 γράμμα που αναφέρεται.

johnnkast
24-03-11, 21:42
Σ'ευχαριστω φιλε Βασιλη...να σαι καλα!!!