Επιστροφή στο Forum : Philips 20PT1553/00 βοηθεια κανεις??
καλησπερα και καλη χρονια,
εχω μια philips 20pt1553/00 και μου κανει τα εξης
για ποσο καιρο οταν παω να την ανοιξω δεινχει οτι αναβει η λαμπα αλλα δεν δειχνει εικονα και κανει ενα μικρο ηχο ζζζζζζζζζζζζ εαν την σβησω και περιμενω λιγο ανοιγει θελει καποια ωρα δλδ ,
τωρα τελευταια παει χειροτερα μου δειχνει μιση εικονα
δηλαδη πανω και κατω ειναι μαυρο
και δεινχει μονο στην μεση απο την μια μερια εως την αλλη οριζοντια μονο γυρω στα 5 εκατοστα και ολα τα αλλα πανω κατω μαυρο
με λιγα λογια δεν δειχνει καθολου μονο αυτο που γραφω . ηχος κανονικα σημα απο κεραια οκ μονο που μου δειχνει εκεινο το μισο κομματι..
καπου διαβασα κατι για vertical αλλα ???
εχεις κανεις καμμια ιδεα τι μπορει να ειναι ????
thanx
ειναι vertical τσεκαρε και ολους τους πυκνωτες και εισαι οκ.
κοιταω δηλαδη εαν ειναι καποιος καμμενος????αλλιως τι αλλη επιλογη εχω???
thanx
RADIO6146KISAMOS
03-01-11, 20:31
κοιταξε τους πυκνωτες στο vertical δηλ. αν εχει ανοιξει καποιος και αν ειναι ενταξει αλλαξε το TDA3653 που υπαρχει αν δεν κανω λαθος στο κυκλωμα οπως επισης να τσεκαρης την ταση τροφοδοσιας του ολοκληρωμενου.
οι πυκνωτες ειναι ολοι κομπλε στο τροφοδοτικο και στον σωληνα θα τσεκαρω την τροφοδοσια του ολοκληρωμενου ....καμμια αλλη ιδεα
πολλες φορες φαινονται ΟΚ, χωρις αν ειναι!!αλλαξε τους -μικρο το κοστος και μετα αλλαξε το ολοκληρωμενο αφου ελεγξεις την τροφοδοσια του.αυτα.
πολλες φορες φαινονται ΟΚ, χωρις αν ειναι!!αλλαξε τους -μικρο το κοστος και μετα αλλαξε το ολοκληρωμενο αφου ελεγξεις την τροφοδοσια του.αυτα.
ας τους δει με ενα πολυμετρο... δεν δει ετσι αν ειναι οκ η οχι?
καλημερα παιδια και ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. ειδα οτι εχει επανω τον τα εξης TDA4665 TDA7052 TDA8361 τα 2 πρωτα βρηκα το σχεδιο αλλα για τον TDA8361 OXI ξερει κανεις ποιο ειναι το pin τροφοδοσιας η πως θα το βρω ???απο οτι φανταζομαι πρεπει να εχει καποιο πυκνωτη πριν απο αυτο η οχι ???
ας τους δει με ενα πολυμετρο... δεν δει ετσι αν ειναι οκ η οχι? ΤΙ εννοεις??? με πολυμετρο τους ειδα και ολοι φωρτονουνε κανονικα .υπαρχει αλλος τροπος???
μηπως εαν φωρτωνουνε και δεν σταματανε δεν ειναι οκ ??απο οτι ειδα ολοι φωρτονουνε κανονικα.
RADIO6146KISAMOS
04-01-11, 11:50
τα ολοκληρωμενα που ανεφερες δεν εχουν σχεση με το vertical κοιταξε να βρεις το tda 3653 που χρησιμοποιει συνηθως η philips σε αυτα τα μοντελα πολλες φορες ειναι στην ψυκτρα που ψυχει και το τρανζιστορ της Υ.Τ.και βρισκεται διπλα στον μετσχ. Υ.Τ.και η ταση τροφοδοσιας ειναι στο 9 ποδαρακι.
τα ολοκληρωμενα που ανεφερες δεν εχουν σχεση με το vertical κοιταξε να βρεις το tda 3653 που χρησιμοποιει συνηθως η philips σε αυτα τα μοντελα πολλες φορες ειναι στην ψυκτρα που ψυχει και το τρανζιστορ της Υ.Τ.και βρισκεται διπλα στον μετσχ. Υ.Τ.και η ταση τροφοδοσιας ειναι στο 9 ποδαρακι.
δεν υπαρχει τετοιο ολοκληρωμενο το εψαξα εχει μονο αυτα που σας ειπα και το L6tmoeu και τιποτα αλλο απο ολοκληρωμενα .μηπως ειναι αυτο???
και επειδη ισως να μην τα εχω πει σωστα εχω αυτο το link http://www.riddledtv.com/journal/Vertical/ ειναι η πρωτη φωτοhttp://www.riddledtv.com/journal/Vertical/
ειναι σχεδον το ιδιο μονο που η δικια μου δεν εχει μονο γραμμη αλλα παιζει σε πλατος 5 εκατοστα βλεπω εικονα οταν εγινε στην αρχη ηταν ετσι .
και το συγκεκριμενο IC TDA3653 δεν υπαρχει εχει μονο κατι τραζιστορ στην ψυκτρα και τιποτα αλλο ...κανενα μανυαλ???
Άλλαξε τους δύο πυκνώτες στο τροφοδοτικό 47μF/160V και θα λυθεί το πρόβλημα σου.(αν δεν κάνω λάθος ο ένας πάνω στην πλακέτα αναφέρεται ως C2515.To σασί είναι το L6.1 και στο κύκλωμα του καθέτου δεν έχει ολοκληρωμένο αλλά τρανζίστορ.
RADIO6146KISAMOS
04-01-11, 19:16
αυτο το ολοκληρωμενο που εχεις με το βελος ειναι το vertical.Παντως φατσικα ετσι που το βλεπω αν και η philips δεν το χρησιμοποιει και τοσο απ οτι ξερω τουλαχιστον πρεπει να ειναι το LA7830 η απο αυτη τη σειρα και ξανατσεκαρε τα γραμματα που εχει επανω γιατι αυτο που εγραψες δεν υπαρχει και στην περιπτωση που δεν γραφει τιποτα αλλο δοκιμασε αυτο που σου γραφω δηλ. το LA7830 που ειναι πολυ συνηθες στα κυκλωματα vertical.
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
04-01-11, 20:31
το σασι ειναι το l6.1aa οπως εγραψε και ο tsalik και φοραει BD136,137 ή BD228,229 αναλογα με την οθονη,αυτο που εβαλες στο λινκ ειναι σασι sanyo και κανε αυτο που σου εγραψε ο tsalik
Άλλαξε τους δύο πυκνώτες στο τροφοδοτικό 47μF/160V και θα λυθεί το πρόβλημα σου.(αν δεν κάνω λάθος ο ένας πάνω στην πλακέτα αναφέρεται ως C2515.To σασί είναι το L6.1 και στο κύκλωμα του καθέτου δεν έχει ολοκληρωμένο αλλά τρανζίστορ.
το σασι ειναι το l6.1aa οπως εγραψε και ο tsalik και φοραει BD136,137 ή BD228,229 αναλογα με την οθονη,αυτο που εβαλες στο λινκ ειναι σασι sanyo και κανε αυτο που σου εγραψε ο tsalik
παιδια ευχαριστω πολλη για την βοηθεια .το link που εχω βαλει ειναι απλα για να δωσω να καταλαβεται τι εχει γιατι ισως να το εχω πει λαθος..Η τηλεοραση ειναι philips και οτι δεν εχει ολοκληρωμενο με τον κωδικο TDA3653 ειναι σιγουρο θα κοιταξω πρωτα αυτο που λεει ο Radiokissamos ..... τους πυκνωτες που λετε παιδια ειναι η ηλεκτρολυτικη οι 2 μεγαλη???
http://www.hlektronika.gr/forum/images/icons/icon1.png
ΝΑΙ ο ενας ειναι σωστα ειπες 2515 o αλλος ειναι ο 2516??? η καποιος αλλος??
Αρε μανα θα δεις τον Ονουρ και την Σεχραζατ την αλλη εβδομαδα .............
λοιπον ολοκληρωμενο αλλο εκτος απο αυτα που ειπα πιο πριν δεν εχει.οι 2 πυκνωτες ειναι ομως 400V 68μf ο ενας και ο αλλος 200V 47μf ολοι η αλλοι ειναι πανω κατω 100 -160 V και 47 -...μf .τι λετε ????
Γιωργο μπροστα απο το μετασχηματιστη υψηλης εχει μια ορθια πλακετα;
Γιωργο μπροστα απο το μετασχηματιστη υψηλης εχει μια ορθια πλακετα;176951769617697176981769917700
παλι καλα που τα κινητα εχουν καμερα...παραθετω φωτο
εαν εννοεις ψυκτρα εχει 2 μεγαλες που εχει καρφωμενα 4 τρανζιστορ...αλλη πλακετα καθετα δεν εχει
Γιωργο οπως θα καταλαβες τα τρανζιστορ καθετου ειναι στην ψυκτρα διπλα στην φισα μετο ασπρο και πρασινο καλωδιο,μου εχει τυχει τετοια βλαβη και ηταν τρανζιστορ bd, αντισταση και ενα τρανζιστορακι bc .Για νατα βρεις ολα αυτα ψαχνεις σχεδιο αν εχουν ταση τα τρανζιστορ καθετου ή το ενα στην περιπτωση τη δικημου.
στην μεγαλη ψυκτρα εννοεις.οκ καποιο σχεδιο τι ταση πρεπει να βγαλουν αυτα ξερεις??τι να μετρησω????η απλα τα μετραω σαν τρανζιστορ??και εαν ειναι καμμενα τοτε τα αλλαζω .αλλα απο την αλλη εαν δεν !!!δεν ειμαι και στα οικονομικα μου στην καλυτερη φαση για να αλλαζω ετσι αερα .....γιαυτο ρωταω αλλιως θα αλλαζα οτι υπρχει εκει επανω... παντος θα τα τσεκαρω σαν απλα τρανζιστορ με το πολυμετρο και λογικα απο τασης ..πανω κατω ...πατνως ακουω γνωμες
κανενα σχεδιο που θα βρω ξερει κανεις??????
Ψαξε να κατεβασεις ελευθερα το σασσι που ειπαν και τα παιδια παραπανω l6.1,πολλα σχεδια εχει το eserviceinfo.com
οκ θα το κανω ...θα σας πω το αποτελεσμα συντομα thanx παιδια