Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Splitter TV και προβλημα σε μερικά κανάλια

weather1967
29-11-10, 11:56
Αγορασα ενα splitter TV στη παρακατω φωτο ,για να ενωσω δύο τηλεοράσεις σε μιά κεραία .
Επειδή έβαλα στο δωμάτιο του μικρού γιού μου μια τηλεοραση χρησιμοποιησα ενα splitter,και διακλαδωσα την τηλεοραση του σαλονιου με την υπαρχουσα κεραια.
Πριν την αλλαγη η τηλεοραση του σαλονιου δεν ειχε προβλημα καθαροτητας σε μερικα καναλια οπως το Blue sky ,καναλι 10 ,και το παιδικο 06 αν το θυμαμαι σωστα,μετα που εβαλα το splitter ,η τηλεοραση του σαλονιου αλλα και του μικρού στα παραπανω καναλια εχασε την διαυγεια της ,βλεπονται μεν αλλα οχι πεντακαθαρα οπως πριν.
Ξανακοιταζω την συνδεσμολογια του splitter και βλεπω οτι ειχα κανει ενα λαθος και στην εισοδο ειχα βαλει αντι της κεραιας την τηλεοραση του σαλονιου και στην μια απο τις 2 εξοδους την κεραια,ενταξει λεω εκει θα ηταν το προβλημα και τα αντικατεστησα σωστά ,αλλα δυστυχως παλι τα ιδια το προβλημα παρεμεινε στα ιδια καναλια.
Σημειωτέον οτι τα υπολοιπα καναλια ειναι μια χαρά .

Το ερωτημα μου ειναι που εστιαζεται το προβλημα ? μηπως επειδη ειχα συνδεσει αναποδα το splitter επαθε κατι ? που δυσκολο το βλεπω αυτο βεβαια,ελλατωματικο splitter η κατι αλλο ? για ενισχυτη δεν παιζει γιατι ειμαι Αθηνα και τον Υμμητο τον βλεπω με οπτικη επαφη απο την ταρατσα,και πριν το splitter τα παραπανω 3 καναλια ηταν πεντακαθαρα.

Ευχαριστω

kapet
01-12-10, 10:33
To spliter που εχεις βαλει, εχει απωλιες διελευσης 4-5db σε καθε εξοδο. Οποτε αν ειχες οριακο σημα [60db] στα καναλια αυτα, σιγουρα τωρα θα σου κανουν χιονακι...
2 λυσεις: ;ή βαζεις κεραια με δυνατοτερη απολαβη ή ενισχυτη γραμμης.

Αποστόλης1
01-12-10, 15:07
Δημήτρη αν ξαναδοκιμάσεις χωρίς σπλίτερ παίζουν κανονικά ?, δοκίμασε και με διαφορετικό, δεν πιστεύω να σου έφυγε καμιά τρίχα του μπλεντάζ.
Πάντως στην μεγαλύτερη οθόνη η πτώση της στάθμης είναι εμφανής.

weather1967
01-12-10, 23:21
Βασίλη κεραια εχω μια χελιδωνα με 22 στοιχεια,εχω την εντυπωση οτι ειναι υπερ αρκετη για την Αθηνα.

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_11&products_id=131

Αποστολη ναι χωρις splitter παιζουν κανονικά,απο θεμα μπλενταζ ειναι ok που τα κοιταξα και με το πολυμετρο,θα δοκιμασω και με αλλου τυπου splitter μηπως και εχει προβλημα αυτο.