Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : SAMSUNG LE40R86

teo966
08-11-10, 12:13
Μηπως καποιος συναδελφος μπορει να βοηθησει η του εχει τυχει σε le40r86 να ανοιγοκλεινει ο ρελες αλλα η τηλεοραση να μην ξεκινα.το τροφοδοτικο βγαζει τασεις κανονικα οσο ειναι οπλισμενος ο ρελες[εχω αλλαξει ηλεκτρολυτικους που ηταν φουσκωμενοι].ευχαριστω.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
08-11-10, 14:17
έχει 2 πυκνωτες 2200μf/10v στο τροφοδοτικό άλλαξε τους αν δεν ξεκινήσει άλλαξε την μνήμη 24c64

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
08-11-10, 14:22
24c256είναι το σωστό

teo966
08-11-10, 14:33
εννοεις με κενη μνημη?

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
08-11-10, 15:34
εννοεις με κενη μνημη?
ναι κενη θα βάλεις να ξεκινήσει και θα σου πω πως να μπεις service menu και να τη γράψεις.

teo966
09-11-10, 21:05
μολις βρω μνημη[στην περιοχη μου δεν βρισκω]θα επανελθω.ευχαριστω για τις απαντησεις.

fotisp2
25-11-10, 10:25
teo βρηκες μνημη τελικα?
εχει δοκιμασει κανεις να την ξαναγραψει ?

her
26-11-10, 11:34
ναι κενη θα βάλεις να ξεκινήσει και θα σου πω πως να μπεις service menu και να τη γράψεις.

Αν σου είναι εύκολο, περιέγραψε λίγο το τρόπο που την γράφουμε (μετά την αλλαγή μνήμης).

Με ενδιαφέρει πολύ, γιατί κάθε φορά τις στέλνω για προγραμματισμό στην εταιρία και χρεώνουν πολλά… μόνο για το προγραμματισμό 60euro…

Σε ευχαριστώ.

fotisp2
26-11-10, 14:34
Παιδιά το ic1803 αλλάζετε?

fotisp2
26-11-10, 15:22
Αν σου είναι εύκολο, περιέγραψε λίγο το τρόπο που την γράφουμε (μετά την αλλαγή μνήμης).

Με ενδιαφέρει πολύ, γιατί κάθε φορά τις στέλνω για προγραμματισμό στην εταιρία και χρεώνουν πολλά… μόνο για το προγραμματισμό 60euro…

Σε ευχαριστώ.
Mε προγραμματιστή που δοκίμασα δουλεύει πάντως,και με την ίδια μνήμη:001_rolleyes:

her
05-05-11, 20:14

Πως μπορούμε να μπούμε στο servicemenuγια να την προγραμματίσουμε;

spiroscfu
05-05-11, 20:31
Mε προγραμματιστή που δοκίμασα δουλεύει πάντως,και με την ίδια μνήμη:001_rolleyes:

Φώτη 8πίνη eeprom είναι η μνήμη που έγραψες
bin που βρήκες σε κάποιο site?

spiroscfu
05-05-11, 21:00
Πως μπορούμε να την προγραμματίσουμε;
Ηρακλή αν είναι σειριακή eeprom πολύ εύκολα με έναν serial programmer
αυτόν χρησιμοποιώ εγώ
20010

Και για software icprog η ponyprogrammer
βάζεις το πρόγραμμα, αν θυμάμαι καλά να των βλέπει σαν jdm programmer
και για socket έβαλα μια απλή dip βάση 8πίνη

her
05-05-11, 21:12
Ευχαριστώ πολύ. Το πρόγραμμα που περνάς στην μνήμη υπάρχει; Από πού μπορούμε να το βρούμε ; Την μνήμη την αλλάζεις ή δεν χρειάζεται αλλαγή ;

Αναγκάζομαι και τις στέλνω στην εταιρία για προγραμματισμό. Βέβαια αυτή δεν την ανοίγουν καθόλου την tv. Μάλλον την προγραμματίζουν με καλώδιο service jack. Εχω το manual της tv αλλά δεν έχει πολλές πληροφορίες για αυτήν την διαδικασία. Αν θέλετε να το ανεβάσω.

spiroscfu
05-05-11, 22:04
Φώτη 8πίνη eeprom είναι η μνήμη που έγραψες
bin που βρήκες σε κάποιο site?

Ευχαριστώ πολύ. Το πρόγραμμα που περνάς στην μνήμη υπάρχει; Από πού μπορούμε να το βρούμε ; Την μνήμη την αλλάζεις ή δεν χρειάζεται αλλαγή ;

Αναγκάζομαι και τις στέλνω στην εταιρία για προγραμματισμό. Βέβαια αυτή δεν την ανοίγουν καθόλου την tv. Μάλλον την προγραμματίζουν με καλώδιο service jack. Εχω το manual της tv αλλά δεν έχει πολλές πληροφορίες για αυτήν την διαδικασία. Αν θέλετε να το ανεβάσω.

Την μνήμη δεν χρειάζεται να την αλλάξεις εκτός και είναι of
όλες οι νέες tv έχουν service jig για επικοινωνία με pc το θέμα είναι που θα βρεις τα jig (χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία ) και τα προγράμματα - αρχεία (bin,hex)
στις crt ήταν πολύ ποιο απλά τα πράγματα όλες σειριακές eeprom (στην χειρότερη smd) και το ιντερνέτ γεμάτο αρχεία

spiroscfu
07-05-11, 14:11
Ρε παιδιά πολύ μυστικιστές είμαστε, καμία πληροφορία από αυτούς που το έχουν ψάξει??
Που λογικά θα υπάρχουν πολύ.

takisegio
08-05-11, 15:15
Ρε παιδιά πολύ μυστικιστές είμαστε, καμία πληροφορία από αυτούς που το έχουν ψάξει??
Που λογικά θα υπάρχουν πολύ.

TI ENNOEIΣ;;;

spiroscfu
08-05-11, 15:28
Την μνήμη δεν χρειάζεται να την αλλάξεις εκτός και είναι off
όλες οι νέες tv έχουν service jig για επικοινωνία με pc το θέμα είναι που θα βρεις τα jig (χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία ) και τα προγράμματα - αρχεία (bin,hex)
στις crt ήταν πολύ ποιο απλά τα πράγματα όλες σειριακές eeprom (στην χειρότερη smd) και το ιντερνέτ γεμάτο αρχεία

To ανάφερα παραπάνω.

takisegio
08-05-11, 15:38
jig ή jtag;;τελος παντων.Ας περιμενουμε απαντηση του Νικου λαρισα που γνωριζει τη διαδικασια

kapet
09-05-11, 10:50
Ρε παλληκαρια, μην ειστε τοσο αφελης!
Ο Νικος ειναι επαγγελματιας,και δεν υπαρχει περιπτωση να 'μοιραζει' σε ενα ανοιχτο forum, τους κοπους του και φυσικα τους κοπους ολων μας.
Ημαρτον....!!!!

takisegio
09-05-11, 13:17
Ο Νικος ειναι επαγγελματιας,και δεν υπαρχει περιπτωση να 'μοιραζει' σε ενα ανοιχτο forum, τους κοπους του και φυσικα τους κοπους ολων μας.
Ημαρτον....!!!!

ΑΛΛΟΟΥ ΤΟ ΠΑΣ!!!!!!τελος παντων ο Νικος προσφερθηκε να βοηθησει σε πιο πανω post.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ το PM

spiroscfu
09-05-11, 18:45
Ημαρτον....!!!!

Ρε φίλε εδώ είναι ένα forum που απευθύνεται σε ηλεκτρονικούς και μη.
Και ο σκοπός του είναι να βοηθάς και να βοηθιέσαι, δεν μπορεί να είναι μονόδρομο.
Όσο για τον νίκο έχει βοηθήσει και βοηθάει πολλούς εδώ μέσα.

mystaki g
09-05-11, 20:20
Ημαρτον....!!!! για αυτο και παμε πισω.να τα κραταμε για τον εαυτο μας μην μας τα κλεψουνε :crying:

spiroscfu
09-05-11, 20:30
για αυτο και παμε πισω.να τα κραταμε για τον εαυτο μας μην μας τα κλεψουνε :crying:
Γιώργο συμφωνώ μαζί σου, αν δούμε ξένα forum τεχνικών δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας.
Εκεί δίνονται απλόχερα άπειρες πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα, ενώ εμείς φοβόμαστε.

mystaki g
09-05-11, 20:42
να δεις πως οι ρωσοι βοηθανε;απλος εκει εχουν αλλα προβληματα.τους εχουν κουρασει αυτοι που δεν ειναι τεχνικοι.Οταν καταλαβουν οτι ειναι τεχνικος να δεις ποσα ατομα τον βοηθανε.

takisegio
09-05-11, 20:49
Γιωργο μαζι σου Η ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ειναι ....του Ελληνα

supermanboy
10-05-11, 13:40
Όχι καλέ μου φίλε ,δεν είναι του έλληνα!Είναι της παιδείας μας και πως έχουμε μεγαλώσει.Είμαι ραδιοηλεκτρολόγος και μηχανικός στον ΟΤΕ και πίστεψέ με πολλοί παλιοί συνάδερφοι δεν δείχνουν ποτέ και δεν ανοίγουν ποτέ τα χαρτιά τους διότι πατάνε σε γυάλινα πόδια!Αν σε ξυπνήσουν στο ελάχιστο και πιάνεις πουλιά στον αέρα αυτοί τελειώσαν.Επίσης το να μοιράζεσαι γνώση με άλλους(μετάδοση) είναι ευγένεια ψυχής!!Τι θαγίνει αν τον πεις κάποιον κάτι αν βλέπεις ότι ξέρει τα στοιχειώδη και έχει θέληση να μάθει και σε ρωτάει!Για εμένα προσωπικά χαίρομαι αφάνταστα όταν νέα παιδιά που τα έχουμε στην ομάδα έρχονται και μας ρωτάνε τεχνικά θέματα ακόμα και παιδαριώδη.Αλλά όχι!Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και να μην προοδέψει ο διπλανός μας.Αυτοί είμασταν και είμαστε ακόμα.Κρίμα.Δούλεψα σε αμερικανική βάση "Φωνή της Αμερικής" 9 χρόνια και είδα πως δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι(αμερικάνοι) που θέλουμε δεν θέλουμε ξέραν και ξέρουν πολλά.Αν δείτε πόσο είχαν επενδύσει πάνω μου σε πομπούς βραχεων και μεσέων από τις θρυλικές λάμπες 4CV250.000B μέχρι τα solid state της Harris θα εκπλαγείτε.Γιώργο για τους ρώσους άσε να γνωρίσουν κανένα τα παιδιά και θα καταλάβουν.Στον σταθμό είχαμε 2 ρώσους για εκπαίδευση και ειλικρινά άλλο επίπεδο παιδιά.Για χόμπυ ασχολιόντουσαν με σερβις συσκευών και ο ένας μου είχε πει πως για πλάκα τις τηλεόρασεις τις ξεμπερδεύει σε μισή ώρα.Πάει τυφλά σε σημεία και μετράει!Τον είχα δει σε δράση να μας διορθώνει 3 μόνιτορ επίβλεψης.Παιδιά σε 1 ώρα τις έκανε και τις 3.Διάβαζε σχέδια με τις ώρες.¨οτιδήποτε σχέδια!Από εκείνον έμαθα πολλά αλλά έμαθε και από εμάς.Κανένας εγωισμός,καμία υπερηφάνεια κάτι που έχουν λίγο οι αμερικάνοι!Άκουγε χαζά πράγματα και μας έδειχνε με θεωρία και πράξη τεκηριωμένα τον λόγο που είχαμε άδικο.Ζητούσε από εμάς αν έχουμε αντιρρήσεις να τις ξανασυζητήσουμε.Που εδώ αυτό!Εδώ αν μας πει κάτι κάποιος τον κοιτάμε και κάπως!Συγώμη αν κούρασα και αν πιστεύουν τα παιδιά(administrators) ότι έιμαι εκτός θέματος ζητώ συγνώμη και σβήστε το.Πάντως κουράστικα το ελληνικό μοντέλο του ξερόλα-παντογνώστη.

mystaki g
10-05-11, 14:25
Είναι της παιδείας μας και πως έχουμε μεγαλώσει πρεπει για λιγο να τους στειλουμε στο εξωτερικο :biggrin:

Από εκείνον έμαθα πολλά αλλά έμαθε και από εμάςαυτο ειναι το κυριοτερο

Πάντως κουράστικα το ελληνικό μοντέλο του ξερόλα-παντογνώστη

Συγώμη αν κούρασα και αν πιστεύουν τα παιδιά(administrators) ότι έιμαι εκτός θέματος ζητώ συγνώμη και σβήστε το Γιαννη εδω μην μας το χαλας.την ελευθερια που εχουμε εδω δεν την εχει κανενα ρωσικο σαιτ.σε αυτο εγω ειμαι ευχαριστημενος ,δεν μας φτανουν οι ρωσοι με τιποτα.
εκει νιωθεις σαν να εισαι σε στρατο.
ειδικα οταν εισαι και νεος.

takisegio
10-05-11, 17:23
με την σειρα μου να πω οτι εχω 11 χρονια στο service κινητων και γενικοτερα στο χωρο της κινητης.ΑΝ καποιος νεος συναδελφος με ορεξη μου ζητησει βοηθεια να το παιξω ΠΟΝΗΡΟΣ!!!!!ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ η γνωση ειναι γνωση και η εμπειρια ειναι εμπειρια................ΔΕΝ το κρυβω ωσπου να μαθω τη δουλεια περασα τα ιδια !!!!!!

palmoservice
11-05-11, 12:54
Εφοσον αναφερθηκα συγκεκριμενα στον supermanboy,
του στελνω με μηνυμα οτι εγραψα για αυτον. Λυπαμαι
αλλα για την βλαβη που αναφερει ο teo966 δεν εχω κατι
να προσθεσω.

mystaki g
11-05-11, 13:32
Δε ξερω κατα ποσο ειναι "ευγενεια ψυχης" να δημοσιοποιειται
η διαδικασιας επισκευης/προγραμματισμου μιας σύγχρονης
τηλεορασης σε ατομα οπως ο supermanboy που το πρωι
δουλευουν στον ΟΤΕ και το απογευμα επισκευαζουν τηλεορασεις.
Υπαρχουν και καποια ορια. Δε νομίζετε?
μα ο Γιαννης αλλα λεει.για τα ορια/τοτε γιατι και εσυ μπαινεις σε καποιο σαιτ για να μαθεις κατι;εχω μεγαλωσει μεταξυ των ρωσων και συγνωμη ομως σκεφτομαι διαφορετικα.
σε ανθρωπους που δεν εχουν καμια σχεση με τα ηλεκτρονικα συμφωνω.οταν ομως εχουν, εαν ξερω θα τους βοηθησω.
το μεγαλο μας προβλημα ειναι οτι εχουμε λιγα βιβλια για τα ηλεκτρονικα.η εαν υπαρχουν πρεπει να τα αγορασεις.ενω οι ρωσοι τα εχουνε ολα και λιγοι ειναι που τα αγοραζουν.εκει την γνωση την μοιραζονται.για αυτο και μαθαινουν ολοι τους παρα πολλα.

και δεν νομιζω να επισκευαζεις μονο τηλεορασεις ;

mystaki g
11-05-11, 14:16
Εφοσον αναφερθηκα συγκεκριμενα στον supermanboy,
του στελνω με μηνυμα οτι εγραψα για αυτον. Λυπαμαι
αλλα για την βλαβη που αναφερει ο teo966 δεν εχω κατι
να προσθεσω. μα δεν ειπες και τιποτα κακο.μια γνωμη ηταν.εδω ολοι μας περιπου ετσι σκεφτομαστε νεο-Ελληνικα.:biggrin:

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
11-05-11, 14:47
επειδή δεν έδωσα απάντηση για το πώς γράφεται η μνήμη γιατί ο φίλος δεν μάθαμε αν άλλαξε την μνήμη να πώ το εξής πολλές φορές προσπαθούμε να βοηθήσουμε στα τυφλά αλλά συγκεκριμένα για το που να ψάξει αλλά πετάγονται οι ειδήμονες και μπερδεύουν και αυτόν που έχει τη βλάβη και εμάς το σωστό θα είναι όταν δεν ξέρουμε κάτι δεν απαντάμε εγώ αυτό κάνω,αυτός που θέλει να επισκευάσει θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά.
τώρα για το πως γράφεται η μνήμη θα φέρω ενα παράδειγμα:για να γράψεις μια sony π.χ χρειάζεται το trace με την καλωδίωση κόστος 600€ και on line με την εταίρεια για να κατεβάσεις αρχείο πρέπει να δώσεις σειριακό αριθμό,έχω δει σε ποστ να γράφεται κάνε software update και στο τέλος τίποτα.
όσο για αυτούς πού ρωτήσανε για τα αρχεία ήδη τα γνωρίζουν πώς γίνεται η αναβάθμιση
τέλος μήν το έχει η μοίρα της tv και πέσει κανένα αρχείο hex ή eep σε κανένα αρχάριο και τη δώσει με σειριακό
χωρίς τον εξοπλισμό

supermanboy
11-05-11, 17:10
μα δεν ειπες και τιποτα κακο.μια γνωμη ηταν.εδω ολοι μας περιπου ετσι σκεφτομαστε νεο-Ελληνικα.:biggrin:

Γιώργο μου όπως βλέπεις ο νεο-έλληνας έτσι έμαθε να σκέφτεται και να βλέπει μόνο το δέντρο και ποτέ το δάσος.Επίσης να είναι παρτάκιας και πονηρός όπως ο φίλος μας παραπάνω που κατευθείαν θεώρησε πως το απογευματάκι έχω εργαστήριο,την dsl γραμμή ενεργή και το site αυτό στην οθόνη και αρχίζω να βγάζω δευτεροκάματο!!!.Αν επισκεύαζα τηλεοράσεις ή άλλες συσκευές θα περίμενα από εσάς να μου "τις κάνετε"?Μπορεί κάποιος από εδώ να βγάλει λεφτά?Αν ναι ρε παιδιά τότε τι να πω!Α ρε αθάνατε έλληνα με την ευστροφία σου.Κρατάτε τα λοιπόν για εσάς μήπως αν τύχει και τα μάθει άλλος χάσετε τα πρωτία!

Για τους ρώσους Γιώργο μου σου είπα πως γνώρισα μερικούς και χαίρομαι που μοιράζονται μαζί σου γνώση και θεωρία.Το ίδιο κάνουν γερμανοί,γάλλοι και ιδίως ιταλοί.Κάθονται από πάνω σου και αν δουν πως κάπου κάτι δεν κυλάει σωστά τότε σου το δείχνουν ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβεις τον λόγο που γίνεται και όχι να το μάθεις εμπειρικά ώστε αν οι παράμετροι κάποια στιγμή αλλάξουν να μη σηκώσεις τα χέρια και να μπορείς να δώσεις λύση!Οι δε άγγλοι που τους λέμε τα τόσα μα τόσα χλευαστικά σαν τεχνικοί είναι 2 φορές καλύτεροι από τους γερμανούς για εμένα γεμάτοι ευγένεια και θεωρητικά κατερτισμένοι.

Σαν επίλογο και κλείνω όταν παιδιά βλέπεις κάποιον που γνωρίζει και ξέρει να ζορίζεται και να κάνει πέρα την περηφάνεια του διότι σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα,να ρωτάει για να μάθει περισσότερα εε αυτό είναι ευγένεια ψυχής κατα εμέ και όποιον δεν τον αρέσει ας μην με συμμεριστεί.Τέτοιους ανθρώπους τους βοηθας και δεν τους κόβεις τα πόδια όπως μάθανε εδώ να κάνουν σε όποιον βλέπουν πως προκόβει!Δηλαδή αν με ρωτήσει εμένα κάποιος πως δουλέυει μια κάρτα euro-isdn σε σχέση με μια pri-30 ή pri-23 να μην του πω εε?Ή το vdsl που βασίζεται και πως δίνει 50Mbps σε σχέση με το dsl+2 να το κρατήσω!Θα το μάθει λέτε και κινδυνέυω να χάσω τα πρωτία εε ή ίσως την θέση μου διότι είναι κρατικά μυστικά και υπάρχουν και πάροχοι πια.Α ρε καλά μας κάνουνε και μας χλεύαζουν έξω!

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
11-05-11, 18:12
αν ενοείς εμένα προσπαθώ πάντα να βοηθώ μόνο όταν γνωρίζω και υπάρχει και διαθέσιμος χρόνος

supermanboy
11-05-11, 19:03
αν ενοείς εμένα προσπαθώ πάντα να βοηθώ μόνο όταν γνωρίζω και υπάρχει και διαθέσιμος χρόνος

Νίκο όχι φυσικά!Δεν εννοώ εσένα.Εσύ πάντα βοηθάς και είσαι πολύ συγκεκριμένος στο τι λες και σε ποιον το λες.Ξέρει αυτός ποιον εννοώ.

mystaki g
11-05-11, 19:47
Α ρε καλά μας κάνουνε και μας χλεύαζουν έξω! εναξει μπορει να ειμαστε για .... ομως σαν λαος ακομα μας αγαπανε.τωρα τελευταια σε ενα σαιτ τουρισμου ενας ,πρεπει να ηταν ρωσος.γραφει:ο ελληνας ειναι ο ποιο φιλικος λαος.και το λεω εγω που εχω κανει ταξιδια και ταξιδια.και κανενας δεν του ειπε οτι ειναι λαθος.
τετοια διαβαζω και χαιρεται η ψυχη μου.

her
11-05-11, 20:06
Ο Νίκος πράγματι βοηθάει όσο μπορεί. Δίνει πολύ εύστοχες απαντήσεις και είναι από τους top. Τον ευχαριστούμε.

leosedf
16-05-11, 23:12
Σε αυτό το site http://dump.elektroda.pl/main.php έχετε ψάξει για τα αρχεία bin, hex κλπ?

spiroscfu
16-05-11, 23:57
Σε αυτό το site http://dump.elektroda.pl/main.php έχετε ψάξει για τα αρχεία bin, hex κλπ?

Αυτό το site έχει αρχεία για crt για lcd ελάχιστα.

alex504
28-05-11, 21:06
2049820499
AYTO EINAI TO KALODIO PROGRAMATISMOY GIA OLES TIS SAMSUNG
TORA TO PROGRAMMA LEGETE ROM FLASH SETUP
MH MOY ZHTATE PARAPANO
SYNDEETE TO LAPTOP ME THN TV PISO TO TZAK EKEI POY LEEI SERVICE

alex504
28-05-11, 21:17
3-5 Software Upgrade
3-5-1 How to Update Flash ROM
1. Installthe Flash Downloader
ConnectSet(Service Jack)and Jig Cable to execute Program Update.http://youtu.be/wRWygRPMYwU