Επιστροφή στο Forum : βλαβη tx-25xd4f
STALKER IX
06-09-10, 18:34
Γεια σας παιδια! εχω μια panasonic tx-25xd4f η οποια αναβει κανονικα αλλα εχει
εξαιρετικα χαμηλη φωτεινοτητα ανεβασα λιγο το focus να δω αν εχει σηματα
(h,v,rgb) και φαινεται ενταξει. την εχω ψαξει εξονυχιστικα δεν βρισκω κατι καμενο.
δεν εχω 200 τα βολτ απο τον μ/τ υψηλης. επειδη δεν μου εχει ξανατυχει τετοια βλαβη πρεπει να αλλαξω μ/τ η μου διαφευγει κατι? ευχαριστω..
STALKER IX
06-09-10, 18:57
λαθος διαγνωση παιδια αλλου κοιταγα αλλου μετραγα εχω τα 200 και τα 150 κατι αλλο συμβαινει..συγνωμη..απελπιστικα λιγο.
Αποστόλης1
06-09-10, 19:12
Δες όλες τις τάσεις PSU και MT YT
Αποστόλης1
06-09-10, 21:50
Κοίτα για ψυχρές στους σταθεροποιητές 78L/Mxx
Καλησπέρα φίλε μου…
Έλεγξε στο παλμοτροφοδοτικό εάν έχεις τα 300 V στο STRF6654LF51 ποδαράκι 3
( απαγωγός) και 5 (γείωση)
Εάν τα έχεις, τότε φίλε μου το παλμοτροφοδοτικό σου είναι εντάξει.
Πρέπει να ελέγξεις για αρχή τις τάσεις στο service test tags και από εκεί και πέρα στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα παλμογράφο και ...βιβλίο ( θεωρίας - μην το γελάς ). Έχω υποψία για AGC
Παρακάτω σου έχω το service manual ( δώσε βάση στη σελίδα 3/6 ) . Μπορείς να δεις τι δουλειά κάνει το κάθε ολοκληρωμένο.
http://www.ilriparatore.it/pagine/varie/schemi/tvc/panas/TX-28XD4F_TX-25XD4F.pdf
STALKER IX
07-09-10, 19:57
Ευχαριστω καταρχας για την βοηθεια σας.. μαλλον εμπλεξα μετραω τασεις στα tp και ολα ενταξει...πιστευω με υπομονη και επιμονη να βγει ακρη..
Αποστόλης1
07-09-10, 20:30
Έλεγξε αν έχεις έξοδο στο scart, επίσης αν βάλεις σήμα στο σκαρτ αν παίζει
jim philips
07-09-10, 21:26
Kαλησπερα μηπως εχουν χαμηλωσει ολες οι σταθμες απο το μενου?τσεκαρισετο και αυτο
STALKER IX
10-09-10, 15:48
Βρηκα λοιπον σημερα λιγο χρονο και εντοπισα (και με την βοηθεια σας φυσικα) οτι στην πλακετα οθονης καμενη η r936 ,q908....
οποτε παμε για αλλαγη (αντε να βρεις 2sa tranzistor)
τα λεμε συντομα! ευχαριστω παιδια..........
STALKER IX
12-09-10, 10:34
Αλλαχτηκε η ρ936 και φυσικα την πεταξε οποτε μπηκε καινουργια αλλαχτηκε το 2sa1535a προσωρινα με το 2sb1569a αλλαξα και το tda6103q φυσικα η οθονη παραμενει χωρις φωτεινοτητα ,δεν πεταει τουλαχιστον την αντισταση......κριμα.........
Καλημέρα και καλή Κυριακή....
Τo transistor οριζόντιας σάρωσης BU2508AX τσέκαρε το ωμικά ή άλλαξέ το απ ευθείας.
Προαιρετικά αλλάζεις και τους πυκνωτές 1200 pF /2 kV και 1000 pF που βρίσκονται στο συλλέκτη του BU2508AX.
Σίγουρα από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα στο Brightness.
jim philips
12-09-10, 12:15
Καλημερα ,οταν αναβεις την τv τα νηματα αναβουν και τα τρια?εαν ειχες προβλημα στο πλακετακι της οθονης,πολυ πιθανον ναεχει καει η αντισταση προστασιας των νηματων απο τον μ/τ/σ υ/τ.τα λεμε.
STALKER IX
12-09-10, 19:32
Καλησπερα παιδια! λοιπον ενα μικρο update! λοιπον η βλαβη που αποκατασταθηκε στο πλακετακι της οθονης δεν πρεπεi να εχει καμια σχεση με τη φωτεινοτητα της οθονης. το κυκλωμα αυτο οδηγει ενα πηνιο που ειναι περιμετρικα του γιοκ...
εβγαλα και μετρησα τους πυκνωτες που ειπε ο κωστας και δειχνουν καλοι (ονομαστικα τουλαχιστον)....τωρα για το BU2508AX
υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει? εφοσον ανεβαζω το ποτ του screen και βλεπω εικονα δεν σημαινει οτι δουλευει? μηπως πρεπει να αρχισω να κοιταω προς το ic 601 ποδαρακια 34,60 κτλ... τι να πω ευχαριστω για την υπομονη σας...
Το τρανζίστορ οριζόντιας σάρωσης είναι κομβικό σημείο για την ανίχνευση τέτοιου τύπου βλάβης. Αν όλα είναι εντάξει εκεί πας στην πλακέτα που εδράζεται ο καθοδικός σωλήνας και παράγονται οι χρωμοδιαφορές.
Μια ερώτηση μόνο φίλε μου. Έχεις παλμογράφο ;
κωνσταντίνε μου αυτό
3e7829a4-b502-42ac-ab5d-c4573ac223a5
1.03.01
τί είναι και γιατί στο εμφανίζει ????
κωνσταντίνε μου αυτό
3e7829a4-b502-42ac-ab5d-c4573ac223a5
1.03.01
τί είναι και γιατί στο εμφανίζει ????
Θέλει "γδύσιμο" το πληκτρολόγιο. Αλλά δεν προλαβαίνω γιατί "γδύνω" την κοπέλα μου.
STALKER IX
13-09-10, 00:13
Το τρανζίστορ οριζόντιας σάρωσης είναι κομβικό σημείο για την ανίχνευση τέτοιου τύπου βλάβης. Αν όλα είναι εντάξει εκεί πας στην πλακέτα που εδράζεται ο καθοδικός σωλήνας και παράγονται οι χρωμοδιαφορές.
Μια ερώτηση μόνο φίλε μου. Έχεις παλμογράφο ;
ναι υπαρχει
Έλεγξε το συλλέκτη του BU2508AX με παλμογράφο. Σου είπα να το ελέγξεις γιατί η "ισχνή φωτεινότητα" μπορεί να οφείλεται και σε άλλα κυκλώματα του οριζόντιου τμήματος που συντελούν ώστε η τάση να είναι χαμηλότερη από τα kV της λυχνίας. Αν δεν διαπιστώσεις κάποια παρασιτική ταλάντωση η διακοπή στον παλμό, τότε το παλμοτροφοδοτικό, η διαχωρίστρια , ο ταλαντωτής και ενισχυτής οριζόντιας σάρωσης είναι εντάξει.
Κάνε ένα έλεγχο στη λυχνία …
Μπορεί να είναι κομμένη η κάθοδος ή τα πλέγματα G1,G2 ή και το νήμα της οθόνης.Πάρε DC βολτόμετρο και μέτρα στην κλίμακα των 300 V. Βάλε το κροκοδειλάκι στο σασί της τηλεόρασης και την ακίδα αρχικά στην κάθοδο της λυχνίας. Μέτρα την τάση. Μετά σύνδεσε την ακίδα στο G1 και μέτρα την τάση. Από αυτή την τάση αφαιρείς την τάση εσχάρας για να βρεις τι γίνεται με την πόλωση.
Για παράδειγμα μεταξύ καθόδου-σασί μετράς 200 V το + στην κάθοδο. Μεταξύ σασί και G1 μετράς 150 V το + στο G1. Η διαφορά των τάσεων είναι 50 V. Επειδή η κάθοδος είναι θετικότερη της G1 κατά 50 V είσαι εντάξει.
Αν όμως μετρήσεις, παραδείγματος χάρη, μεταξύ καθόδου και σασί 150 V και μεταξύ σασί και G1 160 V ,τότε η εσχάρα G1 είναι θετικότερη της καθόδου κατά 10 V και ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΒΛΑΒΗ. Είναι πιθανόν η πόλωση της οθόνης να βρίσκεται στην τάση απόκοπής.
Κάτι το επιλήψιμο μπορεί να έχει και το TDA6103Q/N3 ( ενισχυτής εικόνας ). Μπορείς και εκεί να κάνεις τους ελέγχους σου με βάση το manual που καταγράφει τα δυναμικά.
Σε περίπτωση που εξετάσεις βολταμετρικά και οπτικά ( σκασμένοι πυκνωτές , ανοικτές αντιστάσεις διαιρέτη τάσης ) την πλακέτα πόλωσης της λυχνίας και δεν βρεις κάποιο πρόβλημα, τότε θα δεις και τους φωρατές εικόνας
Φίλε STALKER IX σωστός ο solarcon.Εγώ θα σου πώ να άλλαξεις τον πυκνωτή ΜΚΤ C 360( 1500p / 2Kv) και να κάνεις σωστή ρύθμιση του screen (G2).Μπορεί να έχεις έκει την βλάβη σου.
STALKER IX
24-09-10, 00:05
καλησπερα παιδια! δεν εχω καταφερει να κανω τιποτα μεχρι στιγμης γιατι εχω μπλεξει με μια φιλιπς αλλα αν θυμαμαι καλα ειχα
12v στο g1 300 στο g2 και στη θερμανση 0.6ν?? ο c360 ειχε μετρηθει και τον εκανα τραμπα με αλλον που ειχε το σασι στο bu ειχα 900 1000 Vpp σταθερες κορυφες και στο tda της οθονης ολες οι τασεις σωστες...και σκαρτ εβαλα τα ιδια....δεν θυμαμαι κατι αλλο...
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
24-09-10, 12:06
άλλαξε στο πλακετάκι και τον c361=0,47μf/100v και μπές στο service menu και ανέβασε την φωτεινότητα.