Επιστροφή στο Forum : προβλημα σε cd player
εχω ενα cd player numark και εχει ενα προβλημα :
οταν βαζω ενα cd να το διαβασει το γυρναει μια μετα σταματαει λιγο , το γυρναει δευτερη ξανασταματαει, το γυρναει τριτη και σταματαει τελειως και μου γραφει no disc
την κεφαλη την καθαρισα και παλι τα ιδια.
τι μπορει να φταει; μηπως να αλαξω την κεφαλι η αλλού ειναι το προβλημα;
ευχαριστω
κάπου κοντά στο λέιζερ έχει ένα ποτενσιόμετρο πειραξέτο προς την μια και μετά προς την άλλη μεριά και κάνε δοκιμές με το cd αν είναι από εκεί το πρόβλημα σε κάποιο σημείο θα παίξει το cd.
και μετά , αφού πειράξεις το τριμερακι μπορείς να του αλλάξεις κεφαλή η
να το πετάξεις.....
πηραξα το τριμερ και το μονο που κανει σε διαφορετικες θεσεις ειναι να γυριζει περισοτερι ωρα το cd και μερικες φορες ασταματητα αλλα τελεικα παλι μου βγαζει μετα απο λιγη ωρα no disc
υπαρχει περιπτωση να ειναι το προβλημα εκτος κεφαλης; μην την αγορασω τσαμπα κανει 30 ευρο
κάπου κοντά στο λέιζερ έχει ένα ποτενσιόμετρο πειραξέτο προς την μια και μετά προς την άλλη μεριά και κάνε δοκιμές με το cd αν είναι από εκεί το πρόβλημα σε κάποιο σημείο θα παίξει το cd.
ας πει και το πατερ ημων μηπως τον βοηθησει ο θεος και το ρυθμισει σωστα...
ΜΟΝΟ ρύθμιση χρειάζεται. Μην την αλλάξεις τώρα άδικα.
Η ρύθμιση για να γίνει χρειάζεσαι παλμογράφο κανονικά και το service manual.
Μπορείς και έτσι να το ρυθμίσεις αλλα θέλει μεγάλη ακρίβεια στη ρύθμιση. Εγώ γενικά ρυθμίζω με ψιλογρατζουνισμένα CD και μετά βλέπει τα πάντα.
east electronics
20-06-10, 15:16
τρα λα λα τρα λαλα ....αρχισαμε παλι ....
Άλλαξε κεφαλή για να είσαι σίγουρος. Η ρύθμιση χωρις όργανα και μόνο εμπειρικά είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται πολύ τύχη. Αν είσαι και δουλέυεις DJ πως θα μπορούσες να δουλέψεις ξέροντας ότι ένα cd player έχει ένα τοσο σοβαρό πρόβλημα. Οι κεφαλές της NUMARK δεν είναι απο τις ακριβές.
δεν ειναι ακριβες 30 ευρο κανει
αλλα αν αγορασω καινουργια θελει και αυτη ρυθμιση αρα παλι θα μπω σε αυτη τη διαδικασια καταλαβες...
east electronics
20-06-10, 16:27
τρια πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ
Τι να ρυθμίσεις στην καινούργια κεφαλή; Έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις από τον κατασκευαστή. Σπάνια χρειάζεται να κάνεις κάποια ρύθμιση.
αν ειναι ετσι ενταξη
δεν εχω ασχοληθει ποτε με κεφαλες γιαυτο και δεν γνωριζω
παντος εκανα ακομη μια προσπαθεια να ρυθμισω την παλια και το μονο που καταφερα ειναι να γυρναει συνεχως το cd και να γραφει μονο close ενω παλιοτερα εγραφε no disc. επισης η κεφαλη παει μπροστα πισω αλλα τα γραναζακια κανουν γρρρρ οταν φτανει στο τελος και στην αρχη. αυτο ειναι λογο εληψης σωστης ρυθμισης;
Έχεις πειράξει το stop της κεφαλής ή το αισθητήριο για το καπάκι. Αυτό είναι μηχανικό πρόβλημα δεν είναι της κεφαλής. Έχεις κάνει μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που είχε πριν.
jim philips
20-06-10, 19:25
Καλησπερα,γνωμη μου ειναι να ατκαταστησεις την κεφαλη και το αρχικο σου προβλημα θα λυθει,οσων αφορα το μηχανικο προβλμα μαλλον κατι εχεις ξερυθμισει απο τον μηχανισμο,παλεψε το λιγο.
θέλεις σοβαρό ηλεκτρονικό με παλμογράφο και το servise manual και θα στο φέρει στα ίσια του !!! είναι μερικά πράγματα που όσο και αν πιάνει το χεράκι σου, αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία .... εν επισκευάζονται !!!
για να αντικαταστήσεις την κεφαλή θα πρέπει να αξίζει την επισκευή,
αν ειναι το player της σειρας με 30 ευρο παίρνεις άλλο....
400 ευρο κανει το μηχανιμα οποτε αξιζει να δωσω 30 ευρο σε κεφαλι μπροστα στα 4 κατοσταρικα!!!!
400 ευρο κανει το μηχανιμα οποτε αξιζει να δωσω 30 ευρο σε κεφαλι μπροστα στα 4 κατοσταρικα!!!!
400 κάνει η 400 έκανε ?
αν θέλεις πες μάρκα και μοντέλο
αν είναι τόσο καλό εχω την εντύπωση οτι η κεφαλή δεν θα εχει μόνο 30 ευρώ....