Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ GRUNDIG

despoinangel
22-05-10, 11:06
Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα τις γνώσεις σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την τηλεόρασή μου. Έχω μια GRUNDIG 10 ετών με πολύ καλή εικόνα και ωραία χρώματα. Όμως εδώ και ένα χρόνο την ώρα που την ανοίγω προλαβαίνω για λίγα δευτερόλεπτα να δω και κλείνει μόνη της. Αυτό γίνεται συνέχεια. Επειδή κάποια στιγμή θα πάρω μία LED αλλά θέλω να κρατήσω και αυτή, έχω τις εξής ερωτήσεις:
1. τι πρόβλημα έχει η τηλεόρασή μου;
2. επισκευάζεται; και αν ναι πόσο περίπου κοστίζει; αξίζει τον κόπο να την επισκευάσω;
'Οποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με ενημερώσει :001_smile:
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Καλημέρα σας!!:001_smile:

east electronics
22-05-10, 11:52
τα παντα μπορουν να επισκευαστουν ...το αν αξιζει το επιλεγεις εσυ ...σε γενικες γραμμες ολες αυτε οι τηλεορασεις πονανε σε ψυχρες κολλησεις και πυκνωτες στο τροφοδοτικο ... οσο για τιμη κανενας δεν μπορε να σου δωσει αν δεν την δει

σε εργαστηριο ηλεκτρκονικων μια τετοια επισκευη θα κοστισει 40-50 ευρω σε μπουτικ ηλεκτρονικων μπορει 80 η και 100....

despoinangel
22-05-10, 11:58
όλα αυτά τα χρόνια την είχα στο standby, από εκεί την εκλείνα και όχι απο το κουμπί. Πριν λίγες μέρες έμαθα πως αυτό καταστρέφει με τον καιρό την τηλεόραση γιατί θα έπρεπε να κλείνει απο το κουμπί. Λέτε να φταίει αυτο;

east electronics
22-05-10, 12:00
αυτο που λες ειναι λαθος .... δεν την καταστρεφει την τηλεοραση γιατι αν ηταν ετσι ο κατασκευαστης δεν θα το εφτιαχνε ποτε ....απλα το να κλεινει απο τον διακοπτη μπορει να αυξησει το χρονο ζωης του τροφοδοτικου και μονο

despoinangel
22-05-10, 12:02
άρα είναι θέμα τροφοδοτικού όπως είπες. Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου! :001_smile:

Αποστόλης1
22-05-10, 15:10
Οι ψυχρές εκκινήσεις σίγουρα δεν παρατείνουν τη ζωή του τροφοδοτικού, αλλά το καταπονούν,ο διακόπτης χρησιμοποιείται μόνο για συσκευές σε εξοχικά ή συσκευές με όχι καθημερινή χρήση.
Όσο για το κόστος επισκευής εξαρτάται από πολλά, ακόμα και τεχνικός να την δει εκτίμηση θα κάνει.

radioamateur
10-10-10, 18:43
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με μια έγχρωμη του 87-88 Grundig σκύλα.Η ιστορία άρχισε πριν μερικές μέρες όταν εκεί που παίζει χωρίς να ρωτήσει κανέναν σβήνει.Σβήνει και το led που έχει πάνω δεξιά.Μην με ρωτάτε για μοντέλλο κάτι σαν super color ....
Τι κάνω;Την κλείνω και την ανοίγω και παίζει κανονικά...Υποπτεύομαι ότι όταν κλείνει πρέπει να κλείνει γιατί μπαίνει σε προστασία ένας ρελές.
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχώ αν θα πρέπει αν την πάω σε τεχνικό ή σε καμια εκκλησία να την διαβάσει κανένας παπάς.Ακούω γνώμες;

jimk
10-10-10, 20:45
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με μια έγχρωμη του 87-88 Grundig σκύλα.Η ιστορία άρχισε πριν μερικές μέρες όταν εκεί που παίζει χωρίς να ρωτήσει κανέναν σβήνει.Σβήνει και το led που έχει πάνω δεξιά.Μην με ρωτάτε για μοντέλλο κάτι σαν super color ....
Τι κάνω;Την κλείνω και την ανοίγω και παίζει κανονικά...Υποπτεύομαι ότι όταν κλείνει πρέπει να κλείνει γιατί μπαίνει σε προστασία ένας ρελές.
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχώ αν θα πρέπει αν την πάω σε τεχνικό ή σε καμια εκκλησία να την διαβάσει κανένας παπάς.Ακούω γνώμες;
:lool::lool::lool: