Επιστροφή στο Forum : Λαμπάτος για πέταμα???
Καλησπέρα! Το συγκεκριμένο ενισχυτη μου τον χάρισαν πριν μερικά χρόνια! Έπαιξε καμιά ώρα με γλυκό ήχο και αρκετό βόμβο στο ηχείο! Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να γίνει συντήρηση! ξέρει κανένας αυτή τη μάρκα? Δουλεύει με 4 ecc83 και 4 6v6! Βασικά με ενδιαφέρει αν έχεις κανένας κάποιο σχέδιο με τέτοιες λυχνίες για να κάνω μετατροπή και να χρησιμοποιήσω τους υπάρχον μετασχηματιστές! Ευχαριστώ!
14440
14441
14442
14443
14444
Φιλε αυτα τα μηχανηματα αξιζει σιγουρα να τα συντηρησεις.
Δεν χρειαζεται να αλλαξεις σχεδιο, φτιαξε τη βλαβη του και εισαι ενταξει. Για να εχει βομβο σημαινει κακη τροφοδοσια οποτε ξεκινα αλλαζοντας τους ηλεκτρολυτικους στην τροφοδοσια. Γενικα κρινεται σκοπιμο να γινει αντικατασταση ολων των πυκνωτων.
φίλε μου το μηχάνημα είναι παλιό, γιαυτό σίγουρα μερικοί απο τους πυκνωτές δέν θα είναι στη καλύτερη φυσική κατάσταση. Θα σου έλεγα να αλλάξεις όλους του πυκνωτές με καινούριους, καλής σχετικά ποιότητας. Αν μετά από αυτό εξακολουθεί να μήν παίζει καλά τότε ίσως έχει πεσμένες λάμπες. Αν αλλάξεις λάμπες θα πρέπει να είναι ματσαρισμένες (αυτές που είναι σε push pull).
Για να απαντήσω στην ερώτηση σου: Όχι, δεν την ξέρω αυτή τη μάρκα, αλλα σε παροτρίνω να τον επισκευάσεις. Αν παρόλα αυτά απόφασίσεις να τον πετάξεις τότε μήν το κάνεις, σίγουρα εδώ υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να τον υοθετήσουν και να τον επισκευάσουν (μεταξύ αυτών είμαι και γώ. :wiink: )
καληνύχτα και καλή επισκευή. Δημήτρης,
Αξιζει να ασχοληθεις!! Αλλα προσοχη στις τασεις γιατι αυτοι οι ενισχυτες κρηβουν Δρακους αν δεν γνωριζεις απο λυχνιες!!!!
Τωρα το να τον διαλυσεις για να κανεις καποιο αλλο κυκλωμα νομιζω οτι ειναι αμαρτια!!!!
Αν ειναι να τον πεταξεις οπως ειπες να μας πεις που να παμε να τον παρουμε μαζι με τον Παναγιωτη τον phat!!!!
Θέλω να τον επισκευάσω αλλά ζήτησα σχέδιο για μετατροπή γιατί είναι μονοφονικός!Κρίμα τόσες λυχνίες και να έχω μονοφωνικό ήχο!!Πάντος αν είναι να τον πετάξω θα πάει στον κάδο μεραρχίας απένατι απο την παλιά ρωξάνι!!!!!!:001_smile:Αυτο για το badsak και το phat!!!!!!!!
Αγαπητε πεταξε το, δεν κανει τιποτε, ειναι αχρηστο :lool:
(μονο πες μου ποτε για να περιμενω απο κατω):001_tt2:
Για να γινουμε λιγο σοβαροι, κι εγω εκτιμω οτι με μια σειρα πυκνωτες θα στρωσει.Τωρα το που θα τους βρεις, ειναι αλλο θεμα, γιατι εδω στην ομορφη πολη μας τοσο μεγαλες αντοχες σε πυκνωτες σπανια θα βρεις...
Κατοπιν μπορεις πολυ ανετα, να του βαλεις ενα μονο ηχειο, που χαλασε το ταιρι του πχ, και να του βαλεις να παιζει παλιες μονοφωνικες ηχογραφησεις!(αθεραπευτα ρομαντικος...)
Θέλω να τον επισκευάσω αλλά ζήτησα σχέδιο για μετατροπή γιατί είναι μονοφονικός!Κρίμα τόσες λυχνίες και να έχω μονοφωνικό ήχο!!Πάντος αν είναι να τον πετάξω θα πάει στον κάδο μεραρχίας απένατι απο την παλιά ρωξάνι!!!!!!:001_smile:Αυτο για το badsak και το phat!!!!!!!!
μα φυσικά και ειναι μονοφωνικός !
πρόκειται για ένα ενισχυτή μικροφωνικής όπως φαίνεται απο την φώτο
http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14441&d=1274548353
αν τον φτιάξεις να τον κρατήσεις ως έχει.
ΠΑΣ ΚΑΛΑ :?::?::?::!:
Σέρρας είσαι? Δηλαδή ~110Ευρώ δρόμος... όχι άσχημα! Ανεβαίνω & γιά καφέ σε κάτι φίλους... αν είναι να τον πετάξεις...
Τρελός Επιστήμονας
23-05-10, 17:59
Η μάρκα AHUJA είναι ινδική και παλιότερα ήταν αρκετά συνηθισμένη σε αθηναϊκούς ιερούς ναούς. Στην οδό Ομήρου στο κέντρο της Νέας Σμύρνης υπάρχουν ακόμη αυτής της μάρκας μεγάφωνα (κόρνες) του Δήμου που χρησιμοποιούνται στις παρελάσεις. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να τον συντηρήσεις.
Καλα.... Τωρα ξερω Δημητρη γιατι σε λενε Τρελο Επιστημονα!!! Τετοιες ακριβεις πληροφοριες ουτε θα τις φανταζομουν!!! Εγω εψαξα αρκετα για αυτο το μηχανημα αλλα δεν βρηκα σχεδον Τιποτα!! Μπραβο Δημητρη!! Οσο ζω μαθαινω.... Σε ευχαριστω..αλλα και σε θαυμαζω!!! Φιλικα... Χρηστος...
Με πείσατε......
Θα πάει για ανακατασκευή και θα τον κρατήσω ως έχει!
Θα παρουσιάσω αναλυτικά όλη τη διαδικασία.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Μήπως, λέω μήπως παίζει να βρούμε το σχέδιο του???