Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σε Τηλεόραση rear projection Samsung sp47

ArtifexEfr
14-02-10, 20:41
Χαίρετε,
η Τηλεόραση άρχισε να εμφανίζει μόνιμα είδωλο (2 εικόνες )...
Μπήκα στο service mode και πειραματίστηκα λίγο με τις ρυθμίσεις Convergence
Το Green φαίνεται να είναι εκτός σύγκλησης(Red και Blue ok),δεν μπόρεσα να το επαναφέρω ακριβώς μιας και δεν έχω ανάλογη εμπειρία από τέτοιου είδους ρυθμίσεις.

Είναι κάτι που διορθώνεται μέσω service mode?Αν ναι να ξαναπροσπαθήσω!
Από το εξουσιοδοτημένο service της περιοχής πάντως είπαν στον πάτερα μου ότι 'κάτι' κάηκε και ότι η επισκευή θα κοστίσει 200 με 250 ευρώ.Σαν τι μπορεί να 'κάηκε' δηλαδή?

Ευχαριστώ!

jim philips
14-02-10, 20:54
Καλησπερα φιλε πολυ πιθανον το προβλημα σου να ειναι σε 2 i.c stk που εχει μεσα η t.v αυτα ρυθμιζουν τις συγκλισεις μου εχει τυχει η βλαβη αυτη αρκετες φορες σε αυτες τις t.v.αρα με το service menu μαλλον δεν θα καταφερεις κατι,θελει service.Tα λεμε.

johnkou
14-02-10, 22:23
Ειχα φτιαξει περυσι 47αρα σαμσουνκ με το ιδιο προβλημα αλλαγη των δυο stk παραγγελια αυθεντικα,με τα εμποριου που δοκιμασα δεν δουλεψε.Αν την ανοιξες εχει δυο μεγαλες πλακετες που για αντικατασταθουν τα ολοκληρωμενα πρεπει να παρεις τη μια πλακετα στο χερι βγαζοντας παμπολλες φισες .Η τιμη που σου εδωσαν ειναι καλη για μενα,καθολου ευκολη επισκευη παντως οι οπισθιας προβολης τηλεορασεις.

ArtifexEfr
15-02-10, 09:21
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

p.s Καταραμένα stk...250 ευρώ...και ήθελα να την πουλήσω(αλλά και ποιος να την πάρει)
Τα λέμε!

ArtifexEfr
15-02-10, 10:01
Αξίζει να την επισκευάσω?? Η μήπως να πάρω καινούργια (lcd η plasma)
Μάλλον θα την 'δωρίσω' στην επιστήμη και θα πάρω καινούργια

johnkou
15-02-10, 10:33
Εγω παντως θα την επισκευαζα αν δεν ειχα προβλημα χωρου,για να παρεις 47 ιντσων τηλεοραση θελεις πανω απο 1000 ευρω νομιζω.

jim philips
15-02-10, 10:44
Καλημερα σε ολους και καλη σαρακοστη,κατα την γνωμη μου αν οι οθονες της ειναι καλες ισως αξιζει να την φτιαξεις.τα λεμε.

ArtifexEfr
15-02-10, 12:43
Παιδεύτηκα λίγο ακόμα με το Convergence(από service mode πάντα),και έγινε δουλεία!!!!Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα κρατήσει και επίσης πλέον δεν δουλεύει το perfect focus(no sensor data λέει) άλλα το τελευταίο δεν με ενδιαφέρει γιατί η εικόνα πλέον είναι μια χαρά.

Βασικά την TV την έχω σε καφετέρια 6 χρόνια,αλλά είχα σκοπώ η να την πουλήσω η να την μετακομίσω ακριβώς για θέμα χώρου(να την πουλήσω δύσκολα μάλλον για το σπίτι των γονιών την βλέπω)

ArtifexEfr
15-02-10, 12:45
Καλημέρα,καλή σαρακοστή!