Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με θυροτηλεόραση

gassious
16-12-09, 01:18
Στην πολυκατοικία που κατοικώ, έχω πρόβλημα με όλα τα μονιτορ από τα θυροτηλέφωνα των διαμερισμάτων. Συγκεκριμένα βγαίνει μια μαύρη χοντρή οριζόντια γραμμή που μετακινήται από κάτω προς τα πάνω της οθόνης και εμποδίζει την ορατότητα του προσώπου που χτυπάει το θυροτηλέφωνο.
Τα θυροτηλέφωνα είναι μάρκας CTC και δούλευαν 4 χρόνια απροβλημάτιστα.
Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει ή πως μπορώ να το ψάξω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας.

k_sotiris
16-12-09, 09:10
Να παραγήλεις ένα τροφοδοτικό και να ξέρεις ότι η CTC πάσχει στα τροφοδοτικά. Αυτο στο λέω γιατή υμούν τεχνικός κάποτε εκεί.
:001_rolleyes: :001_rolleyes: :001_tt2:

Acinonyx
16-12-09, 12:15
Να παραγήλεις ένα τροφοδοτικό και να ξέρεις ότι η CTC πάσχει στα τροφοδοτικά. Αυτο στο λέω γιατή υμούν τεχνικός κάποτε εκεί.

Ισχύει ότι η camera στους πίνακες της CTC τροφοδοτείται συνεχώς;

gassious
17-12-09, 00:00

Από ότι θυμάμαι έχει 2 τροφοδοτικά ξέρεις γιατί; Το πρόβλημα στο τροφοδοτικό (αν υφίσταται) αφορά λάθος τάση , εξομάλυνση ή κάτι άλλο; μήπως ξέρεις; Ρωτάω έτσι εγκυκλοπαιδικά.

k_sotiris
17-12-09, 09:08
Ισχύει ότι η camera στους πίνακες της CTC τροφοδοτείται συνεχώς;
Τουλάχιστον όταν ύνουν ακόμα στην εταιρεία ναι δούλευε συνεχός, τώρα δεν ξέρω γιατι δεν ασχολουμε με αυτην την εταιρεία πια.

Από ότι θυμάμαι έχει 2 τροφοδοτικά ξέρεις γιατί; Το πρόβλημα στο τροφοδοτικό (αν υφίσταται) αφορά λάθος τάση , εξομάλυνση ή κάτι άλλο; μήπως ξέρεις; Ρωτάω έτσι εγκυκλοπαιδικά.
Τα δύο τροφοδοτικά είναι, το ένα για τον ήχο και το άλλο για την εικόνα. Αυτό για την εικόνα είναι το VNGM100. Το πρόβλημα είναι ότι δουλέυει σχεδόν οριακά και γονατίζει ο μετασχηματιστης του. Εάν είχες μετασχηματιστή και τον άλαζες θα ήταν όλα μια χαρα :001_rolleyes: .

Panoss
17-12-09, 18:10
Κι εγώ έχω CTC θυροτηλέφωνο κι εδώ και κανέν χρόνο παραμορφώνει η εικόνα και δεν φαίνεται ουσιαστικά τίποτα, μόνο κάτι γραμμές.
Λες να ναι το τροφοδοτικό; Μετασχηματιστή πού μπορώ να βρω και τι χαρακτηριστικά πρέπει να χει;

Αποστόλης1
17-12-09, 23:16
Όπως περιγράφετε το πρόβλημα είναι στην εξομάλυνση. Άλλαξε πρώτα πυκνωτές.

k_sotiris
18-12-09, 09:14
Φίλε Panoss δίχνει εικόνα, αλλά όχι καλά ή δεν δίχνει καθόλου;
Είναι λίγο σύνθετο εσένα.

Panoss
18-12-09, 10:47
Ναι δείχνει εικόνα αλλά δεν τη δείχνει καλά. Την παραμορφώνει. Πολύ.

k_sotiris
19-12-09, 09:24
Προφανός φίλε Panos εσένα μπορεί να θέλει κάνα διακλαδωτή για να την ενισχήσει λίγο και ασφαλός και καμιά αντίσταση τερματική.

Panoss
21-12-09, 11:33
Ναι αλλά για 3 χρόνια λειτουργούσε κανονικά. Τον τελευταίο χρόνο τα κάνει αυτά.

k_sotiris
21-12-09, 18:08
Τι να σου πω, κανονικά πρέπει να το δω από κοντά.
Εάν θέλεις στείλε το κινητό σου σε ΠΜ.

sotron1
21-12-09, 20:33
Αλλαξε τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές.
Εαν έχεις εργαλεία και ξέρεις βέβαια.

Σωτήρης.

gassious
22-12-09, 01:43
Παιδιά εγώ πάντως άλλαξα δυο ηλεκτρολυτικούς που ήταν φουσκωμένοι και παίζει κατά 99% καλά. Λέω 99% γιατί
1)όταν σήκωσα την ασφάλεια μετά την επέμβαση μου, η εικόνα καθάρησε μετά από 3 περίπου λεπτά και
2) όταν έχει χαμηλό φωτισμό φαίνετε αμυδρά μια πλέον γκρι οριζόντια γραμμή να ανεβαίνει αλλά χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα.

Είναι φυσιολογικά αυτά τα δύο; γνωρίζει κάποιος;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας :wiink:

k_sotiris
22-12-09, 09:10
Το είπαμε και ποιό πάνω, γομάτισε ο μετασχηματηστής. Θέλεις τροφοδοτικό. Όλα αυτά τα είχα δοκιμάσει όταν ήμουν στην εταιρεία.

gassious
24-12-09, 13:19
Οκ Σωτήρη ευχαριστώ για τη βοήθεια σου :wiink::001_smile:
Καλά Χριστούγεννα σε όλους