Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα σε ενισχυτη Phonic

rebetis85
29-10-08, 14:14
Χαιρετω ολη την παρεα του φορουμ.Εχω τον Phonic max860 (τελικος 2x200W 8Ω ). Δεν λειτουργουν τα ledακια του peak οσο και ενταση να του δωσω(οσο επιτρεπουν τα ηχεια βεβαια τα οποια ειναι 150W).Πριν λειτουργουσαν κανονικα.Γνωριζει καποιος το μηχανημα και αν υπαρχει λυση για να το επισκευασω μονος μου;Αν οχι πειτε μου τουλαχιστον που μπορω να το παω για service.Ευχαριστω.

Notios38
29-10-08, 14:39
Ο ενισχυτης ειναι αυτοενισχυομενη κονσολα...η σκετος τελικος?

rebetis85
29-10-08, 14:41
Τελικος ειναι φιλε μου στα 2x200W 8Ω.

rebetis85
29-10-08, 15:35
Που μπορω να βρω manual service για το συγκεκριμενο μηχανημα;

east electronics
01-11-08, 22:51
οι ενισχυτες αυτοι εχουν μια προιστορια οταν καουν μια φορα στο παρελθον αλλα και ακομα αυτο να μην εχει συμβει να καινε καπιοιες αντιστασεις πανω στις πλακετες του ντισπλαυ ...πολυ πιθανον να υπαρχει και το ολοκληρωμενο καμμενο ...

σχηματικο δεν εχω αλλ εχω ενα φιλαρακι στο diy audio ο οποις το εχει μαλλον θα του κανω ενα μαιλ ( μπορεις και εσυ να κανεις ενα ποστ εκει και θα σου κατσει το σχηματικο ) αν δεν θελεις θα στο βρω δεν νομιζω να ειναι δυσκολο

Πέτροs
03-11-08, 13:52
Κάνε μιά ερώτηση εδώ:
ΔΑΛΑΚΙΔΗΣ ΑΕ
ΥΔΡΑΣ κ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΓΕΡΑΚΑΣ
2106047622,FAX 2106047671.

east electronics
05-03-09, 20:52
μεγαλε ακομα το ψαχνεις ????

αυτα που σου εγραψα ειναι και μαλιστα ενα που ξεχασα οτι οι περισσοτερς ζημιες σε αυτα τα μηχανακια ξεκινανε απο το επι μερους τροφοδοτικο νομιζω +-15 που τροφοδοτει αυτα τα κυκλωματα ....

μιλησα και με τον πετρο για αυτο και μου ειπε οτι ακομα δεν το εφτιαξες ...

τσπ ....δεν νομιζω οτι ο δαλακιδας δεν θα εχει σχηματικο για αυτο και απο την αλλη δεν βλεπω να στο δινει κιολας ....

αν χρειαστεις βοηθεια παντως παρε με

rebetis85
06-03-09, 15:41
Πηρα τηλεφωνο στον Δαλακιδη σημερα και μου ειπαν οτι δεν εχουν καποιο σχηματικο. Αν θελω να τους το παω απο εκει.Να σου πω την αληθεια το ειχα αφησει ολο αυτο τον καιρο, αλλα εχτες που βρεθηκα με τον Πετρο μου το θυμισε παλι.Αν και αυτο τον καιρο εχω βαλει κατι αλλο μπροστα για να κατασκευασω.Βεβαια ο Πετρος μου ειπε να ασχοληθω με κατι ποιο ευκολο αλλα νομιζω κατι θα καταφερω να κανω.Μιλαω για τον ενισχυτη με λυχνιες 35W που εχει στο site.

east electronics
06-03-09, 15:50
αλλο μηχανημα το ενα και αλλο το αλλο ..... αυτος που εχεις με λιγο συμαζεμα ειναι ενα αξιοπρεπεστατο επαγγελαμτικο μηχανημα το οποιο βγαζει αυτα που λεει με ανεση και απο πλευρας ηχου ειναι απλα καλο ....τιποτα το extreme ....

για λαμπες μιλας με αλλα παιδια .... εγω δεν εχω ιδεα ....

ezizu
10-03-09, 22:36
Φιλε sakis γεια σου.Θα μπορουσες να μας πει κατι πιο συγκεκριμενο για το συμαζεμα που λες για το συγκεκριμενο μοντελο;Εχω εναν τετοιο ενισχυτη και θα ηθελα να του κανω << αναβαθμιση >> αν αυτο ειναι εφικτο.

east electronics
11-03-09, 01:37
αρχικα αν διαβαζεια αγγλικα ριξε μια ματια σε αυτο ...

αν οχι μπορω να σου πω καποια πραγματα.... αλλα θελει και απο εσενα καποια προσπαθεια ...γενικα δεν ειναι ευκολο μεσω νετ ...καποια πραγματα μπορει ευκολα αν ερμηνευτουν λαθος

http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=136261&highlight=

ezizu
11-03-09, 20:56
Φιλε sakis σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Τα Αγγλικα μου δεν ειναι σε πολυ καλο επιπεδο,καποια πραγματα καταλαβα και σε καποια αλλα δυσκολευομαι.Αν δεν ειναι κοπος για σενα θα μπορουσες να μου δωσεις καποιες συμβουλες στα Ελληνικα.

east electronics
11-03-09, 21:44
ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ....
μεγαλη προσοχη πρεπει να δωσεις στους ηλετρολυτικους λογω ηλικιας οι ηλεκτρολυτικοι την κλανουν ( οχι απαραιτητα λογω χρησης )

κοιτας ενδεικτικα καποιους με καπασιτομετρο να δεις τι παιζει ...εαν ενας οι δυο εχουν φυγει απο την τιμη τους προς τα κατω η προς τα πανω απλα τους αλλαζεις ολους

αναβαθμιση θα ηταν να βαλεις πυκνωτες στους 105 βαθμους και οπου μπορεις μεγαλυτερη ατση απο οτι ειχε ο κατασκευαστης ( συμπεριφερονται πιο γραμμικα ) επισης οπου ο κατασκευαστης εχει κανει τσιγκουνες καλο θα ηταν να εβαζες και μεγαλυτερη χωρητικοτητα ....αυτο ομως αφορα κυριως πυκνωτες που εχουν αν κανουν με την τροφοδοσια .....

αναβαθμιση θα ηταν να αλλαξεις ολους τους κεραμικους οπου υπαρχουνε με styroflex μετα απο αυτο μπορεις μαλλον και να χαμηλωσεις τον πυκνωτη miller βρισκεται στον VAS amplifier ( εδψω θελουμε σχεδιο , το μηχανημα κοντα και παλμογραφο ) το οποιο θα σου βελτιωσει κατα πολυ την αποκριση στις υψηλες χωρις να επιτρεπει στον ενισχυτη σου να ταλαντωνει ....

αναβαθμιση θα ηταν να αλλαξεις με πολυ καλυτερης ποιοτητας ολους τους πυκνωτες που εμπλεκονται στο σημα

αναβαθμιση θα ηταν να "ματσαρεις " το ζευγαρι των τρανσιστορ στο διαφορικο της εισοδου καθως και να αλλαξεις τις αντιστασεις που εμπλεκονται εκει με αντιστασεις ακριβειας 1% metal film

αναβαθμιση θα ηταν να κοιταξεις να αλλαξεις τον ροη των καλωδιων πιθανον και να αλλαξεις καποια μια και οι τοτε ανονεδες οπως τους λεγανε δλδ ταιβανεζοι τα δεναν ολα μαζι ενα αχταρμα ....

αναβαθμιση θα ηταν να αλλαξεις πρωτα τα τριμερ που ρυθμιζουν το ρευμα ηρεμιας και το οφφσετ με πολυστροφα που θα σου παρεχουν ρυθμισεις ακριβειας αλλα και σταθερες τιμες και μετα απο χρονια

αναβαθμιση θα ηταν να αλλαξεις τον τελεστικο της εισοδου με κατι καλυτερης ποιοτητας αν υπαρχει

ανα βαθμιση θα ηταν αν "τσιμπησεις " το ρευμα ηρεμιας προς τα πανω αλλα αφου σιγουρεψεις οτι το συνολο του μηχανηματος αντεχει ( χειμωνα καλοκαιρι ) να παιζει ενα κλικ ζεστοτερος κλπ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ .......

τα αποτελεσματα παντως θα εινα ακουστα με γυμνο αυτι καθως επισης η σταθεροτητα και οι επιδοσεις του μηχανηματος θα ειναι σαφως πολυ καλυτερες ...απο πλευρας ισχυος δεν θα αλλαξει απολυτως τιποτα

αρχικα αυτα τα πραγματα ειναι αυτα που ελλειπαν απο το μηχανημα σου για να μπορει να συγκριθει με εναν τελικο της ΥΑΜΑΗΑ ας πουμε ....

αυτα .....

ezizu
11-03-09, 21:59
Sakis ευχαριστω και παλι.Σε καποια στιγμη που θα εχω ελευθερο χρονο θα ασχοληθω με την <<αναβαθμιση>> του .Οσο για το κοστος σε συγκριση με την αλλαγη στην ποιοτητα του ενισχυτη νομιζω ειναι αμελητεο.Σε προηγουμενο post σου αναφερεις οτι μπορεις ευκολα σχετικα να βρεις το σχηματικο.Θα μπορουσες να το ανεβασεις στο forum και για οποιον αλλο ενδιαφερεται εκτος απο εμενα.

east electronics
11-03-09, 23:03
θα κανουμε ολοι λιγακι υπομονη και ολα τα σχηματικα που εχω διαθεσιμα θα ανεβουν στο site μου στις επομενες μερες αφου τωρα ετοιμαζουμε ενα πολυ σοβαρο face lift καθως και πολυ περισσοτερα αλλα πραγματα μεσα ....

ezizu
14-03-09, 02:11
Sakis ευχαριστω και αναμενω.

chip
14-03-09, 10:07
Δεν συμφωνή με αυτό:

"αναβαθμιση θα ηταν να αλλαξεις πρωτα τα τριμερ που ρυθμιζουν το ρευμα ηρεμιας και το οφφσετ με πολυστροφα που θα σου παρεχουν ρυθμισεις ακριβειας αλλα και σταθερες τιμες και μετα απο χρονια"

Τα πολύστροφα τρίμερ δίνουν τη δυνατότητα να πετύχει κάποιος την τιμή που θέλει με ευκολία όμως (γενικά) είνα πιο ευπαθύ σε μηχανικές δονήσεις! Έτσι και τιμές μπορούν να αλλάξουν και πιο εύκολα μπορεί να βάλουν θόρυβο στο κύκλωμα. Να σημειωθεί οτι μία μικρή μετακίνηση του δρομέα σε ένα πολύστσροφο θα αλλάξει το ίδιο την τιμή με ένα απλό τρίμμερ που θα μετακινηθεί το ίδιο ο δρομέας (το μήκος της ανίστασης είναι περίπου ίδιο).
Για το λόγο αυτό συχνά βλέπουμε ακριβά όργανα μέτρησης και έχουν απλά τρίμερ. Δεν είναι επειδή τσιγκουνέφτηκαν. Το πολύστροφο μπαίνει όταν θέλουμε να ρυθμίζουμε σε μεγάλο εύρος τιμής. Πχ σε ένα ADC που θέλουμε να ρυθμίσουμε τάση αναφοράς από 0 έως 5V. Αν όμως θέλουμε να ρυθμίσουμε μία τιμή από 4,2 V έως 4,3V είναι πολύ πιο σταθερό να βάλουμε δύο αντιστάσεις, μία πριν και μία μετά το τρίμερ ώστε στο ένα άκρο να έχει 4,2 και στο άλλο 4,3 και το τρίμερ να είναι μικρότερης τιμής και το τρίμερ να είναι απλό.
Φυσικά θα συγκρίνουμε απλό τρίμερ με πολύστροφο τρίμερ αντίστοιχης ποιότητας και όχι το πιο φθηνό απλό με το πιο ακριβό πολύστροφο.

east electronics
14-03-09, 10:19
φιλε chip που τα βρηκες αυτα ????? ειναι παντελως λαθος .....
σε σχεση με τα απλα τριμμερ τα πολυστροφα πρωτα απο ολα ειναι σφραγισμενα οποτε πρωτα απο ολα ΝΟ σκονη ΝΟ χωμα κλπ κλπ
δευετρον για αυτο και τα λεμε και ειναι πολυστροφα οχι γιατι εχουν μεγαλυτερη διαδρομη ουτε γιατι εχουν περισσοτερα περιθωρια ρυθμισης

ΕΝΑ ΠΟΤΕΝΣΙΟΜΕΤΡΟ 10κω ΑΠΛΟ Η ΠΟΛΥΣΤΡΟΦΟ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 0-10ΚΩ ΜΕΤΑΒΑΛΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΤΡΙΜΜΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΩ

ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΟΛΥΣΤΡΟΦΟ ΕΝΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΩΜ ...

((((((((((((Να σημειωθεί οτι μία μικρή μετακίνηση του δρομέα σε ένα πολύστσροφο θα αλλάξει το ίδιο την τιμή με ένα απλό τρίμμερ που θα μετακινηθεί το ίδιο ο δρομέας (το μήκος της ανίστασης είναι περίπου ίδιο)))))))).

ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΟΛΥΣΤΡΟΦΑ ΛΟΓΩ ΡΟΠΗΣ , ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ,ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ .

ΕΠΙΣΗς ΠΡΑΓΑΜΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΤΡΙΜΜΕΡ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΣΤΟΡΦΑ .....